![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stąd:
CYTAT Na pewno nie uczymy nienawiści do Śląska i Ślązaków. Ciekawe... z Waszego profilu na facebooku - ŁOWCY HANYSÓW... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=402...e=1&theater i komentarz Fanatycznego Gołonoga: CYTAT Wszyscy razem kiedy tylko chcemy stoimy ponad prawem, niebawem, jeszcze się okaże pochłoniemy miasto i lamusów się ukarze! Albo to: CYTAT Pamiętajcie, nie ma że boli! Walczyć Trenować Zagłębie MUSI panować!! http://www.facebook.com/photo.php?fbid=375...e=1&theater etc. itd. itp I jak tu mamy zrozumieć Wasze pobudki? Ten post edytował Slyzaba śro, 16 sty 2013 - 00:42 -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tej podrzędnej drużynie kibicują tysiące ludzi i z tą drużyną utożsamia się całe ZD. Pokaż mi drugi taki klub to będziesz mógł sobie i innym wmawiać że Zagłębie nie jest wizytówką naszej małej ojczyzny. Szczerze - to patrząc na ilość kibiców na meczach drużyn to MKS Dąbrowa Górnicza jest drużyną, z którą utożsamia się zdecydowanie więcej mieszkańców ZD. Aha - zapomniałem - to nie jest sport dla Prawdziwych Mężczyzn ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 15 sty 13 Nr użytkownika: 5,131 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Stąd: CYTAT Na pewno nie uczymy nienawiści do Śląska i Ślązaków. Ciekawe... z Waszego profilu na facebooku - ŁOWCY HANYSÓW... http://www.facebook.com/photo.php?fbid=402...e=1&theater i komentarz Fanatycznego Gołonoga: CYTAT Wszyscy razem kiedy tylko chcemy stoimy ponad prawem, niebawem, jeszcze się okaże pochłoniemy miasto i lamusów się ukarze! Albo to: CYTAT Pamiętajcie, nie ma że boli! Walczyć Trenować Zagłębie MUSI panować!! http://www.facebook.com/photo.php?fbid=375...e=1&theater etc. itd. itp I jak tu mamy zrozumieć Wasze pobudki? Każdy jest inny, każde ma własne odczucia, myśli samodzielnie i robi to co uważa za słuszne. Na pewno żadne treści, które powyżej zaprezentowałeś nie są przekazywane młodzieży. Musiałbyś sam zobaczyć taką prelekcję. Internet a rzeczywistość robi różnicę. Rozwijamy się na wielu płaszczyznach. Wielu rzeczy Wam nie wyjaśnię, wielu rzeczy nie zrozumiecie. Temat dotyczy pomnika a nie FG. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: czw, 05 maj 11 Nr użytkownika: 4,612 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie nie wypowiadajcie się już w tym temacie na temat kibiców,nie ma tutaj z kim dyskutować oprócz paru osób które w normalny sposób potrafią wypowiedzieć się,
goście którzy nie umieją odpowiedzieć na zwykłe argumenty i sieją propagande która jest tak popularna za czasów PO nie są odpowiednimi osobami do dyskusji,do tego jako ,,argument'' wrzucają kawałki tekstów z Facebook-a.Tak jesteśmy nastawieni negatywnie do śląska jak większość kibiców Zagłębia ale nie jest to dowód na to że takie same treści są przekazywane w szkołach. Szczytem bezczelności i debilizmu są posty typu że kibice biją dzieci a najlepszym z powodów żeby pomnik został jest fakt że obalili użytkownicy w tym miejscu sporo ,,flaszek'' tym samym widać o doinformowaniu tych osób na tematy tutaj wymienione. Ten post edytował DużoWIe śro, 16 sty 2013 - 09:54 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DużoWIe - co znaczy kawałki tekstów? Przekleiłem fragmenty Waszego oficjalnego profilu. Publikujecie tam m.in. grafikę, w której jedna osoba jest zasztyletowana (sądząc po ilości krwi...) przez mężczyznę w koszulce Zagłębia Sosnowiec z opisem: ŁOWCY HANYSÓW. Ciekawe, czego mogą się nauczyć dzieciaki wchodząc na wasz profil? Jak to możemy zinterpretować? Może ta grafika (a jest ich tam całkiem sporo) to jakaś alegoria lub wielopoziomowa rzeczywistość?
To całkiem wybiórcza postawa - w szkołach mówicie, że sport, Zagłębie etc. A na profilu "stoimy ponad prawem", "łowcy hanysów" etc... Ale to już pewnie mój propagandowy, PO'wy, bezczelny i debilny tok myślenia... ;-) W nawiązaniu do tematu wątku - jestem za pozostawieniem tego pomniku... -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DużoWie - po raz kolejny już piszesz że nie ma z kim tutaj dyskutować, że poziom wypowiedzi jest żenujący, że nie jesteśmy partnerami w dyskusji itd. Ale ciągle z uporem maniaka wchodzisz tutaj, czytasz i piszesz. Idź stąd chłopie po prostu jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia i nie szargaj sobie nerwów.
Może uznaj, że jesteśmy pod wpływem propagandy PO, mówimy i myślimy jak nam w WSI24 każą, jesteśmy komunistami, potomkami czerwonych bohaterów i nie rozumiemy Waszej szczytnej pracy na rzecz naszej Ojczyzny i ubolewaj nad tym w ciszy i skupieniu. A może na ukojenie nerwów jakieś malowidło? Najlepiej na jakiejś odnowionej elewacji. W temacie pomnika - mieszkałem na tym osiedlu ponad dwadzieścia lat i wiem co się tam działo - "imprezy na pomniku" i szkło z potłuczonych butelek jakie po nich zostawało, malowidła. Przesiadywały tam różne grupy młodzieży - punki, skini i "normalni" - to jest fakt związany z tym miejscem. Tylko jak Ty DużoWie wykombinowałeś, że to jest argument za pozostawieniem pomnika to pojęcia nie mam ![]() Ten post edytował Bathurst śro, 16 sty 2013 - 11:00 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pięknie potraficie odwrócić kota ogonem. Wychodzi na to że kibice nie mają prawa być tymi dobrymi, nie mają prawa być patriotami, nie mają prawa zbliżać się do dzieci
![]() ![]() Ten post edytował danielmdc śro, 16 sty 2013 - 13:39 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Przecież to nie ja pisałem o MKS-ie, dla mnie żaden klub nie jest symbolem regionu i tyle.
Chociaż Zagłębie (klub piłkarski) przypomina o głównej wadzie ZD - czyli problemów z porozumieniem, nie słyszałem o innym klubie, którego kibice fochnęli się do tego, że założyli własny klub twierdząc, że to jedyne i prawdziwe Zagłębie... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Ale może przynajmniej spróbujecie wyjaśnić dlaczego niszczycie elewacje budynków. Dlaczego wasze wlepy ociekają krwią i przemocą. Naprawdę jestem ciekaw co macie do powiedzenia.
A może inaczej. Co odpowiecie dzieciom, gdy o to zapytają? Ten post edytował olo śro, 16 sty 2013 - 15:33 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 15 sty 13 Nr użytkownika: 5,131 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ale może przynajmniej spróbujecie wyjaśnić dlaczego niszczycie elewacje budynków. Dlaczego wasze wlepy ociekają krwią i przemocą. Naprawdę jestem ciekaw co macie do powiedzenia. A może inaczej. Co odpowiecie dzieciom, gdy o to zapytają? Jakieś graffiti na odnowionych elewacjach to marginalne przypadki z przeszłości czego nic nie usprawiedliwia. Na tych nie odnowionych może będą bodźcem by je właśnie odnowić. Równocześnie powstają setki innych wrzut, z którymi nie mamy nic wspólnego a ich twórcy są o wiele bardziej anonimowi i im nie możecie powrzucać. Nam tak. Co przyjmujemy na siebie. Równie marginalne są egzemplarze wlepek, o których piszesz. FG nigdy takich nie wydało a jeśli któreś wydane przez inne dzielnice przypadkiem trafiły do dzieci to na pewno ich nie poruszą. Wystarczy włączyć telewizję, gry komputerowe, internet a mają do niego dostęp nawet w szkole na lekcjach informatyki. Co im odpowiemy: Życie. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: sob, 19 sty 13 Nr użytkownika: 5,141 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tej podrzędnej drużynie kibicują tysiące ludzi i z tą drużyną utożsamia się całe ZD. Pokaż mi drugi taki klub to będziesz mógł sobie i innym wmawiać że Zagłębie nie jest wizytówką naszej małej ojczyzny. Szczerze - to patrząc na ilość kibiców na meczach drużyn to MKS Dąbrowa Górnicza jest drużyną, z którą utożsamia się zdecydowanie więcej mieszkańców ZD. Aha - zapomniałem - to nie jest sport dla Prawdziwych Mężczyzn ![]() MKS Dąbrowa Górnicza drużyną, z którą utożsamia się więcej mieszkańców ZD? hahaha, teraz dowaliłeś. Człowieku spójrz o co grają siatkarki, spójrz ilu tam jest gapiów, których przyciąga fakt rozgrywania meczów o wysoką stawkę. Gdy nadejdzie kryzys (czego osobiście drużynie MKS'u nie życzę) w postaci słabszych wyników, wycofaniu sponsorów, załóżmy spadku jak w przypadku ZS ilu z tych kibiców (zastanawiałem się nad cudzysłowem) zostanie? Chwała tym, którzy starają się jeździć i wspierać siatkarki, ale porównywanie tego klubu do ZS jest śmieszne, poprawiłeś mi humor. DużoWIe - co znaczy kawałki tekstów? Przekleiłem fragmenty Waszego oficjalnego profilu. Publikujecie tam m.in. grafikę, w której jedna osoba jest zasztyletowana (sądząc po ilości krwi...) przez mężczyznę w koszulce Zagłębia Sosnowiec z opisem: ŁOWCY HANYSÓW. Ciekawe, czego mogą się nauczyć dzieciaki wchodząc na wasz profil? Jak to możemy zinterpretować? Może ta grafika (a jest ich tam całkiem sporo) to jakaś alegoria lub wielopoziomowa rzeczywistość? To całkiem wybiórcza postawa - w szkołach mówicie, że sport, Zagłębie etc. A na profilu "stoimy ponad prawem", "łowcy hanysów" etc... Ale to już pewnie mój propagandowy, PO'wy, bezczelny i debilny tok myślenia... ;-) Straszne rzeczy, czy Tobie się to podoba czy nie to "hasło" przetrwa jeszcze niejedno pokolenie. Nie podoba Ci się to nie patrz, to jest fan page FG. Płaczesz, że dzieci się natkną na grafikę? Ocenzuruj internet. Jeden z drugim zamiast krytykować i szczekać jak pies powinien być obecny podczas spotkań kibiców ZS z dzieciakami i wyciągnąć wnioski. A co do elewacji odpowiem - rzesza fanów Zagłębia Sosnowiec jest duża, każdy człowiek jest inny. Ty będąc prezydentem potrafiłbyś zapanować nad wszystkimi ludźmi w kraju? nie. Zdarzają się takie sytuacje, osoby którym zależy na promowaniu marki jaką jest ZS malują LEGALNE prace, organizują różnego rodzaju akcje, spotkania integracyjne, akcje charytatywne, o których Wy nie macie zielonego pojęcia, bo jesteście zmanipulowanymi ludźmi przez różnego rodzaju gówno wyborcze, TVN'y i inne media. Pojedź jeden z drugim na mecz, obejrzyj wszystko na żywo i dopiero zabieraj głos, bo śmierdzi od Was hipokryzją. |
|
|
![]()
|
|
Witamy nowego użytkownika forum - cieszy fakt, że ten wątek zachęcił wielu z Fanatycznego Gołonoga do zarejestrowania się
![]() Nieśmiało przypominam, że to jednak wątek zatytułowany POMNIKI a zaczynamy coraz bardziej odchodzić od tematu. Jeśli chcemy porozmawiać o wlepkach, malowaniu miasta, przestrzeni publicznej, niszczeniu budynków napisami CHWDP, promowaniu haseł typu ŁOWCY HANYSÓW, TWORZYMY HISTERIĘ, ŚMIERĆ WROGOM OJCZYZNY, WHITE FRONT oraz komunikowaniu dzieciom (cytat z Waszej strony) "Usłyszały, że jest jeden region, w którym wszyscy kibicują jednemu klubowi..", to proponuję załóżcie osobny wątek. Wracając do pomników - http://www.dabrowa.pl/dg_historia_pomniki-...e_dabrowa-g.htm - niezawodny Darek Nowak zebrał w jednym miejscu niezwykle dużo informacji. Kilka tablic było dla mnie do tej pory całkiem nieznana - muszę wybrać się tam kiedyś z aparatem. ps. CYTAT A co do elewacji odpowiem - rzesza fanów Zagłębia Sosnowiec jest duża, każdy człowiek jest inny. Ty będąc prezydentem potrafiłbyś zapanować nad wszystkimi ludźmi w kraju? Oczywiście, że nie ale nie promowałbym tych wybitnych dzieł niszczenia cudzego mienia w sekcji, która nazywa się Graffiti-Nielegalne ;-)ps. 2 Doceniam za to poczucie humoru -> forum Kibiców z Dąbrowy Górniczej http://smakoszezup.mojeforum.net ![]() Ten post edytował Slyzaba sob, 19 sty 2013 - 18:29 -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
MKS Dąbrowa Górnicza drużyną, z którą utożsamia się więcej mieszkańców ZD? hahaha, teraz dowaliłeś. Człowieku spójrz o co grają siatkarki, spójrz ilu tam jest gapiów, których przyciąga fakt rozgrywania meczów o wysoką stawkę. Gdy nadejdzie kryzys (czego osobiście drużynie MKS'u nie życzę) w postaci słabszych wyników, wycofaniu sponsorów, załóżmy spadku jak w przypadku ZS ilu z tych kibiców (zastanawiałem się nad cudzysłowem) zostanie? Chwała tym, którzy starają się jeździć i wspierać siatkarki, ale porównywanie tego klubu do ZS jest śmieszne, poprawiłeś mi humor. Twierdzisz, że osoby, które są gapiami nie są kibicami? Że każdy kto przychodzi na halę i nie wydziera się nie jest kibicem? I każdy oglądający mecz przed telewizorem też nie jest kibicem? No tak, bo prawdziwy kibic to taki co niszczy elewacje bezsensownymi "malunkami", drze ryja, zasłania twarz by nie szło go poznać, chodzi na mecze piłkarskie itd, itd... Teraz już wiem, że macie monopol na kibicowanie ![]() Jeden z drugim zamiast krytykować i szczekać jak pies powinien być obecny podczas spotkań kibiców ZS z dzieciakami i wyciągnąć wnioski. A co do elewacji odpowiem - rzesza fanów Zagłębia Sosnowiec jest duża, każdy człowiek jest inny. Ty będąc prezydentem potrafiłbyś zapanować nad wszystkimi ludźmi w kraju? nie. Zdarzają się takie sytuacje, osoby którym zależy na promowaniu marki jaką jest ZS malują LEGALNE prace, organizują różnego rodzaju akcje, spotkania integracyjne, akcje charytatywne, o których Wy nie macie zielonego pojęcia, bo jesteście zmanipulowanymi ludźmi przez różnego rodzaju gówno wyborcze, TVN'y i inne media. Pojedź jeden z drugim na mecz, obejrzyj wszystko na żywo i dopiero zabieraj głos, bo śmierdzi od Was hipokryzją. Pozwólcie, że sami zdecydujemy na jakim meczu powinniśmy być ![]() Wracając do tematu pomników. Ktoś powiedział, by go zniszczyć. Raczej jestem przeciw - jakimś elementem historii to jest. Więc niszczyć zdecydowanie nie, ale przenieść czemu nie. Zresztą kto miałby decydować co zniszczyć a co nie? Jakie kryteria? To nie jest wyjście. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
MKS Dąbrowa Górnicza drużyną, z którą utożsamia się więcej mieszkańców ZD? hahaha, teraz dowaliłeś. Człowieku spójrz o co grają siatkarki, spójrz ilu tam jest gapiów, których przyciąga fakt rozgrywania meczów o wysoką stawkę. Kibicuję (może za dużo powiedziane, bo na mecze nie jeżdżę ale śledzę wyniki itd.) Zagłębiu ale liczby mówią same za siebie - z tego co znalazłem w necie średnia frekwencja na meczach MKS wyniosła 2225 widzów podczas gdy ZS (też z netu, w relacjach z meczy rzadko mogę znaleźć takie info) - 1300. Zakładam, że prawdziwy kibic na mecze jeździ. Tyle ode mnie, nie chcę wchodzić w dyskusję, interesują mnie liczby ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może by tak wydzielić temat, gdzie moglibyście rzucać w siebie błotem? Z tematu pomnika zrobił się temat dlaczego fanatyczni dewastują miasto?..
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może by tak wydzielić temat, gdzie moglibyście rzucać w siebie błotem? Z tematu pomnika zrobił się temat dlaczego fanatyczni dewastują miasto?.. Popieram. Dajmy naszym pomnikom pokryć się szlachetną patyną ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Wracając do tematu pomników. Ktoś powiedział, by go zniszczyć. Raczej jestem przeciw - jakimś elementem historii to jest. Więc niszczyć zdecydowanie nie, ale przenieść czemu nie. Zresztą kto miałby decydować co zniszczyć a co nie? Jakie kryteria? To nie jest wyjście. Ludzie, co Wy z tym niszczeniem ? ![]() W świetle umowy Polska-Rosja z 1994r burzenie jest niedpouszczalne. Tego nie zaryzykowali nawet w Nowym Sączu - mateczniku PiSu. Więc dyskusje na ten temat nie mają sensu. Ponadto umowa zobowiązuje nas do najszybszego odnowienia pomnika po wybrykach "patriotów". Całkiem realne jest przeniesienie pomnika w porozumieniu z MSZ czy komisją Kunerta. Koszty pewnie w setkach tysięcy, milionach. Ale pytanie dokąd ? Najlepiej byłoby do Muzeum Miejskiego. Ale pewnie byłyby protesty, że takie okropne rzeczy w muzeum trzymamy. ![]() PS. Czy istnieją jeszcze dąbrowskie pomniki Dzierżyńskiego i Zawadzkiego ? Zawadzki długo leżał na terenie MZUMu przy ul. Zagłębia Dąbrowskiego. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Szer jak możesz to usuń ze swojego profilu to KK005 bo to 'lekko' nieaktualne. A herezje, które głosisz niech idą na Twoje osobiste konto
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Zawadzki leży w maszynowni szybu Paryż.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Poniżej link do umowy o której pisze Bzenek.
http://www.radaopwim.gov.pl/media/pliki/oc...robow_rosja.pdf Zawadzki namierzony a gdzie jest Dzierżyński? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |