![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Ale to nie jest Hala ZD, a stadion ma byĆ dobrem wspÓlnym naszego regionu. Poza tym chyba Łatwiej wygospodarowaĆ Środki z budŻetÓw czterech miast niŻ z jednego. A jeŚli chodzi o poŁoŻenie, to chyba normalne Że powinien byĆ w stolicy regionu, zresztĄ to wŁaŚnie tam w przyszŁoŚci rozgrywaŁby swe mecze klub naszego regionu - ZagŁĘbie Sosnowiec.
-------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
ale bzdury
![]() rownie dobrze mozemy oglosic ze hala jest dobrem wspolnym i zmienic nazwe z "centrum" na "ZD". Wtedy juz Sosnowiec sam sobie zbuduje stadion i bedzie wszystko rozliczone nikt sasiadom nie bedzie robil prezentow ![]() A po drugie Sosnowiec jest samozwancza stolica regionu. Nazwa regionu wskazuje inna stolice. A najwieksze miasta wcale nie musza byc stolicami i bardzo czesto nie sa. Mozna wspolnie finansowac jak inne miasta beda mialy z tego pozytek, a tu poza Sosnowcem nikt nic z tego nie bedzie mial. Jeszcze raz powtarzam ta przytaczana hala w trojmiescie bedzie lezala na granicy miast - czesc w jednym miescie, czesc w drugim. Poza tym w Sopocie ma tez kto z niej korzystac - Prokom. A teraz prosze zapreznetowac ktora dabrowska druzyna bedzie grala na tym stadionie ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 500 Dołączył: czw, 04 wrz 03 Skąd: DG - Reden Nr użytkownika: 19 ![]() |
Chuj mnie obchodzĄ dĄbrowskie druŻyny z A-klasy. Klubem naszego regionu (nie tylko miasta Sosnowca) jest ZagŁĘbie Sosnowiec i to jest logiczne Że stadion bĘdzie sŁuŻyŁ gŁÓwnie tej druŻynie. A wcale nie jest powiedziane Że nie bĘdĄ siĘna nim odbywaŁy inne imprezy.
Poza tym powinniŚmy siebie traktowaĆ jako spoŁecznoŚĆ ZagŁĘbiowskĄ i wszelkie antagonizmy miĘdzy miastami ZD sĄ tutaj nie na miejscu. -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
W tym kraju możesz ukraść, nigdy dostać Odwrócony do góry nogami raj Ten kraj, ten kraj, ten kraj ... |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
bardzo ladny poczatek wypowiedzi, pasuje na dresa zaglebia. A mnie obchodzi na co idzie moja kasa i z tego nasze miasto nie bedzie mialo zadnego pozytku. Nic dziwnego ze cale Zaglebie chce sie podczepic pod sosnowiecki klub jak swojego porzadnego nie ma.
Mozesz tez wymienic jakie to inne imprezy sie tam beda odbywaly :?: czekam z wielka ciekawoscia |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Misiek) A jeŚli chodzi o poŁoŻenie, to chyba normalne Że powinien byĆ w stolicy regionu, zresztĄ to wŁaŚnie tam w przyszŁoŚci rozgrywaŁby swe mecze klub naszego regionu - ZagŁĘbie Sosnowiec.
![]() ![]() ![]() Jestem juŻ starym czŁowiekiem i pamiĘtam, Że kiedyŚ w przejŚciu podziemnym obok komitetu miejskiego nieboszczki pzpr (Świadomie piszĘmaŁymi literami) - obecnie siedziba banku BPH w Sosnowcu - byŁ podŚwietlony napis "Sosnowiec niepisanĄ stolicĄ ZagŁĘbia DĄbrowskiego". RozwalaŁo mnie to dokumentnie! JeŚli o mnie chodzi - to nie chcĘ, aby Sosnowiec byŁ pisanĄ czy niepisanĄ stolicĄ regionu. Nie chcĘteŻ, aby za moje pieniĄdze byŁ budowany w innym mieŚcie stadion, ktÓry pÓĹşniej banda degeneratÓw bĘdzie systematycznie demolowaŁa w ramach porachunkÓw z innymi degeneratami. Howgh! |
|
|
![]()
|
|
:)+--> QUOTE(:)) bardzo ladny poczatek wypowiedzi, pasuje na dresa zaglebia. A mnie obchodzi na co idzie moja kasa i z tego nasze miasto nie bedzie mialo zadnego pozytku. Nic dziwnego ze cale Zaglebie chce sie podczepic pod sosnowiecki klub jak swojego porzadnego nie ma.
Mozesz tez wymienic jakie to inne imprezy sie tam beda odbywaly :?: czekam z wielka ciekawoscia[/quote] CzŁowieku widzĘŻe dyskusja z TobĄ do niczego nie prowadzi. JeŻeli nie znasz ukŁadu pomiĘdzy ZagŁĘbiowskimi klubami to nie zabieraj gŁosu w dyskusji. Dla Twojej informacji "ZagŁĘbie" to klub z tradycjami, ktÓry godnie reprezentuje lokalnĄ spoŁecznoŚĆ. Nie potrzeba nam Żadnych nowych tworÓw (typu "Podbeskidzie" w Bielsku), ktÓre w naszym regionie nie miaŁyby racji bytu. A jeŚli chodzi o imprezy, to raczej nikt nie zabroni organizowaĆ tam koncertÓw, ktÓre przecieŻ takŻe sĄ ĹşrÓdŁem dochodÓw. Poza tym stadion nie bĘdzie tylko stadionem. SpÓjrz na EuropĘ- tam stadiony sĄ przecieŻ centrami rozrywki z dobrze zagospodarowanĄ przestrzeniĄ wokÓŁ - kawiarnie, puby, sklepy, itp. Wszystko to jest takŻe ĹşrÓdŁem dochodÓw. PS: Dresa to znajdĹş sobie w rodzinie. :twisted: Jeszcze sŁowo do Damiego. Kolego kiedy ty byŁeŚ ostatnio na meczu bo widzĘŻe dla ciebie stereotyp kibica to jakiŚ pijany koleŚ w dresie szukajĄcy okazji do awantury. OtrzĄŚnij siĘtrochĘchŁopcze :!: Zapraszam na Stadion Ludowy, zobaczysz co to znaczy kibicowanie. -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 414 Dołączył: pią, 18 cze 04 Skąd: Miner's Oak Forest City Nr użytkownika: 102 Płeć: Mężczyzna ![]() |
QUOTE(Misiek) Jeszcze sŁowo do Damiego. Kolego kiedy ty byŁeŚ ostatnio na meczu bo widzĘŻe dla ciebie stereotyp kibica to jakiŚ pijany koleŚ w dresie szukajĄcy okazji do awantury. OtrzĄŚnij siĘtrochĘchŁopcze :!: Zapraszam na Stadion Ludowy, zobaczysz co to znaczy kibicowanie.
ChĘtnie chodzĘna mecze - tylko, Że siatkÓwki! Za Żadne skarby nie pÓjdĘna mecz piŁki kopanej, nie dlatego, Że nie lubiĘtylko w trosce o swoje zdrowie lub Życie. MÓwiĘto ŚmiaŁo i otwarcie! A Że taki jest stereotyp kibica - to juŻ przepraszam - nie moja wina. A "chŁopca" sobie daruj - ani mÓj wiek ani upodobanie raczej nie pozwalajĄ na takie okreŚlenie... :evil: |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie spokojnie
MyŚlĘDami Że jak sĄ na stadionach awantury to nie jest wyjŚciem niebudowanie nowych obiektÓw i zamykanie istniejĄcych. To dworce teŻ powinno siĘzamknĄĆ bo tak siedzĄ Żule i moŻna zostaĆ dziabniĘtym igŁa z Hifem przez jakiegoŚ wykolejeĹca. I ulice siĘpowinno zamknĄĆ bo bandyci po nich chodzĄ...itd. Co do siatkÓwki to uwaŻam Że w TV doping na meczach wyglĄda ciekawiej i ŻywioŁowiej niŻ na piŁce noŻnej. Ale parĘrazy byŁem na meczu piŁkarskim i naprawdĘfajnie byŁo - oj dawno to byŁo. WracajĄc do tematu to myŚlĘŻe super iŻ pomysŁ wybudowania staddionu zostaŁ pomimo faktu iŻ, mecze ME nie bĘdĄ w Sosnowcu na nowym obiekcie |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Misiek) CzŁowieku widzĘŻe dyskusja z TobĄ do niczego nie prowadzi. JeŻeli nie znasz ukŁadu pomiĘdzy ZagŁĘbiowskimi klubami to nie zabieraj gŁosu w dyskusji. Dla Twojej informacji "ZagŁĘbie" to klub z tradycjami, ktÓry godnie reprezentuje lokalnĄ spoŁecznoŚĆ.
Widac po tym na jaka reakcje z Twojej strony moze liczyc ten kto ma inne od Ciebie zdanie. Masz sklonnosci autokratyczne. Dyskusja dopiero sie zaczyna a tu juz takie agrumenty. Chyba po to jest forum a jak ci nie pasuje co pisze to zaloz sobie z kims kolko wzajemnej adoracji. Jakbym byl z ksiezyca i nic nie wiedzial o Zaglebiu i nie byl nigdy na meczu. Czy klub ten godnie reprezentuje spolecznosc to tez temat do dyskusji - na pewno "godnie" reprezetuje spolecznosc kiboli na tle reszty kiboli w kraju. QUOTE(Misiek) A jeŚli chodzi o imprezy, to raczej nikt nie zabroni organizowaĆ tam koncertÓw, ktÓre przecieŻ takŻe sĄ ĹşrÓdŁem dochodÓw. Poza tym stadion nie bĘdzie tylko stadionem. SpÓjrz na EuropĘ- tam stadiony sĄ przecieŻ centrami rozrywki z dobrze zagospodarowanĄ przestrzeniĄ wokÓŁ - kawiarnie, puby, sklepy, itp. Wszystko to jest takŻe ĹşrÓdŁem dochodÓw.
chyba nie zyjesz w tym samym kraju co ja. Jakie koncerty:?: To nie bedzie prawdziwy stadion jaki maja najlepsze klubu w Europie i na ktorych odbywaja sie imprezy. To bedzie jakis kurnik na ponad 20 tysiecy. Ile mamy w Polsce rocznie koncertow na stadionach:?: A dlaczego mialy byc nagle organizowane na takim kurniku i ciekawe jaka wielka gwiazda mialaby wystapic zeby potrzeba bylo organizowac az na stadionie. QUOTE(Misiek) PS: Dresa to znajdĹş sobie w rodzinie. :twisted:
jesli myslales ze takimi tekstami mnie zdenerwujesz to ci sie nie udalo :) Na forum nie widzimy sie, nie slyszymy wiec oceniac mozemy sie tylko po tym co piszemy. Ja napisalem ze taka wypowiedz jak Twoja poprzednia pasuje do dresa a nie ze Ty nim jestes. Poziom Twojej kolejnej wypowiedzi obnaŻa cie i pokazuje kim naprawde jestes. Ciekawe co teraz dowiem sie o swojej rodzinie, moze czlonkow rodziny Ci zabraknie i zajmiesz sie tez sasiadami ![]() |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Dami7) "Sosnowiec niepisanĄ stolicĄ ZagŁĘbia DĄbrowskiego". RozwalaŁo mnie to dokumentnie!
JeŚli o mnie chodzi - to nie chcĘ, aby Sosnowiec byŁ pisanĄ czy niepisanĄ stolicĄ regionu. Nie chcĘteŻ, aby za moje pieniĄdze byŁ budowany w innym mieŚcie stadion zgadzam sie z Toba Nazwa naszego regionu jednoznacznie okresla stolice. Inna sprawa ze jesli nie ma "oficjalnej" stolicy to stolica staje sie miasto w ktorym sie pracuje, spedza wolny czas, robi zakupy. Poza tym bardzo wazna role odgrywa kultura i edukacja. Wlasnie pod wzgledem uczelni wyzszych Sosnowiec na pewno jest stolica Zaglebia. Wzrosnie takze rola Sosnowca po wybudowaniu Heliosa i Plazy. Pod wzgledem wypoczynku i potencjalu Sosnowiec nie ma z DG szans. Tylko od madrosci i decyzji naszych wladz zalezy kto bedzie stolica w przyszlosci i nigdy nie jest to w tym przypadku dane z gory na zawsze. A teskty o pisanej czy nie pisanej stolicy (Sosnowca) moga jedynie smieszyc albo byc wykorzystywane samozwanczo przez wladze Sosnowca przy pozyskiwaniu inwestorow. |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
:) napisal
Czy klub ten godnie reprezentuje spolecznosc to tez temat do dyskusji - na pewno "godnie" reprezetuje spolecznosc kiboli na tle reszty kiboli w kraju tu sie troche nie zgodze.ale tylko troche.patrze z punktu widzenia czlowieka ktory ze stadionem nie ma nic wspolnego-nie wiem jak kibice zaglebia wygladaja na meczach,za to widze ich na ulicach.mam problem z odroznieniem kibica od pseudokibica.kazdy moze sobie zalozyc szalik zaglebia.a spotyka sie na miescie najebanych gowniarzy w szaliku zaglebia ktorzy sie dra,zaczepiaja innych chcac doprowadzic do bojki.i takich"kibicow sie widuje najczesciej na ulicach. i misiek nie staraj sie tego dementowac-kazdy widzi jak jest.problem w tym ze klub nie daje sobie rady z pseudokibicami(albo nie chce). druga sprawa odnosnie kibicow-kazdy z was(kibicow)jara sie rankingami ustawek,walk na stadionach itp.po co???mozecie mi powiedziec.pokazujac chuliganom ze sie nimi interesujecie dajecia im niejako powod do dalszego dszialania. co do stadionu to temat wyczerpalem w poprzednich postach,tyle w temacie. |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Bathurst) Panowie spokojnie
Ja jestem spokojny (agresywnoŚĆ zero)... QUOTE MyŚlĘDami Że jak sĄ na stadionach awantury to nie jest wyjŚciem niebudowanie nowych obiektÓw i zamykanie istniejĄcych. To dworce teŻ powinno siĘzamknĄĆ bo tak siedzĄ Żule i moŻna zostaĆ dziabniĘtym igŁa z Hifem przez jakiegoŚ wykolejeĹca. I ulice siĘpowinno zamknĄĆ bo bandyci po nich chodzĄ...itd.
Nie jestem przeciwny budowaniu nowych obiektÓw sportowych. Jestem przeciwny budowaniu obiektÓw, ktÓre bĘdĄ sŁuŻyŁy jako wentyl dla agresji pseudokibicÓw. I w dodatku za spoŁeczne (czyli rÓwnieŻ moje) pieniĄdze. I w dodatku w innym mieŚcie... QUOTE Co do siatkÓwki to uwaŻam Że w TV doping na meczach wyglĄda ciekawiej i ŻywioŁowiej niŻ na piŁce noŻnej. Ale parĘrazy byŁem na meczu piŁkarskim i naprawdĘfajnie byŁo - oj dawno to byŁo.
W TV lepiej siĘoglĄda sam mecz siaty, ale atmosferĘmoŻna poczuĆ wyŁĄcznie "na Żywo"! QUOTE WracajĄc do tematu...
WacajĄc do tematu - to uwaŻam Że byŁoby suuuuuuuuper, gdyby mecz finaŁowy ewentualnych ME organizowanych przez PolskĘi UkrainĘodbyŁ siĘwe Lwowie! |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Dami7) WacajĄc do tematu - to uwaŻam Że byŁoby suuuuuuuuper, gdyby mecz finaŁowy ewentualnych ME organizowanych przez PolskĘi UkrainĘodbyŁ siĘwe Lwowie!
jesli jakims cudem bedziemy organizotorem to final odbedzie sie w ktorejs stolicy albo na najlepszym stadionie. Jak na razie to najlepszy stadion powstanie w Doniecku |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(Dami7) Za Żadne skarby nie pÓjdĘna mecz piŁki kopanej, nie dlatego, Że nie lubiĘtylko w trosce o swoje zdrowie lub Życie. MÓwiĘto ŚmiaŁo i otwarcie!
No wŁaŚnie, nie byŁeŚ a wyraŻasz opiniĘ, ktÓra siĘmija z prawdĄ. Ja od 10 lat jeŻdŻĘna mecze piŁkarskie i jeszcze nigdy nic mi siĘnie staŁo. Na stadionach pojawia siĘcoraz wiĘcej caŁych rodzin, nawet z maŁymi dzieĆmi. A prawda jest taka, Że jak nie pchasz siĘdo awantury to nic ci siĘnie stanie. -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
QUOTE(mary cha) tu sie troche nie zgodze.ale tylko troche.patrze z punktu widzenia czlowieka ktory ze stadionem nie ma nic wspolnego-nie wiem jak kibice zaglebia wygladaja na meczach,za to widze ich na ulicach.mam problem z odroznieniem kibica od pseudokibica.kazdy moze sobie zalozyc szalik zaglebia.a spotyka sie na miescie najebanych gowniarzy w szaliku zaglebia ktorzy sie dra,zaczepiaja innych chcac doprowadzic do bojki.i takich"kibicow sie widuje najczesciej na ulicach. i misiek nie staraj sie tego dementowac-kazdy widzi jak jest.problem w tym ze klub nie daje sobie rady z pseudokibicami(albo nie chce).
Z tym siĘzgodzĘ, bo jak takiego 15-letniego "chuligana" widzĘto od razu koleŚ dostajĘw Łeb. Przez takich palantÓw opinia jest jaka jest, ale powoli to siĘzmienia bo wielu ludziom zaleŻy na pozytywnym wizerunku kibica. -------------------- Ten kraj to jest po prostu Polska
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Co do tego stadionu to mam wiele obaw. OczywiŚcie jeŚli chodzi o samĄ ide to popieram- i tylko mam nadzieje Że ten stadion nie zarosnie trawskiem po 2 latach, kibole go rozniosĄ i zrobi sie tam bazarek. Ale to sĄ powiedzmy sprawy organizacyjne.
A co do spraw finansowych to naprawde nie wierze ze zagŁebiowskie gminy siĘdogadajĄ. BĘdzin ostro inwestuje ze swoim maŁym budŻetem i ma zarezerwowanĄ kaŻdy grosz do 2010, w DG mamy kase ale nasz wÓdz woli jĄ trzymac i przejadac a nie inwestowaĆ, a S-c ma naprawde duŻe problemy w mieŚcie - brak oczyszczalni sciekÓw i kanalizacji z prawdziwego zdarzenia, sypiĄce sie kamienice w centrum, rozpadajĄce siĘulice, bezrobocie czy gÓrkĘmarzeĹ na ktÓrej nikt nie chciaŁ inwestowac. Poza tym mamy inne wspÓlne zagŁĘbiowskie problemy - czyli pkm S-c i TŚ. Jak nie darzĄ nam dostacji z UE to nie bedzie wyboru nasze gminy bĘdĄ musiaŁy wydaĆ wiĘcej niz 60 mln zŁ na nowy tabor dla pkm. Co do tŚ to sytuacja jest jeszcze gorsza bo ta fima ma takĄ kondycje ze moŻe praktycznie w kaŻdym momencie ogŁosic upadŁoŚĆ - do tego caŁy majĄtek fimy nadaje siĘtylko na zŁom. A utrzymanie tramwajÓw to juz nie taka "taniocha" jak busÓw. A do tego dochodzi sprawa budowy dtŚ. I teraz moŻemy sie zaczĄc zastanawiaĆ co jest waŻniejesz. |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Ap ropo Euro 2012.
Dziś ustępująca pani minister sportu mówiła że jest program dla miast i gmin. Projekt "Euro" to: -budowa dróg, -baz turystycznych, -hal i boisk treningowych -budowa hoteli itp. itd. Do projektu potrzebnych jest chyba ze 100 lub 150 gmin i miast, a jak na razie zgłosiło się tylko 61. Czy Dąbrowa Górnicza mogłaby się zgłosić? Według mnie Tak, ponieważ to mogłaby być wielka promocja dla miasta. Do tego projektu mogą zgłaszać się miasta z całej Polski! Więcej nie jestem w stanie napisać to jest jedynie zalążek tego co mówiła pani minister na dzisiejszej konferencji prasowej. Ten post edytował syzio pią, 09 lis 2007 - 19:33 |
|
|
![]()
|
|
ale z Ciebie archeolog
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
"projekt budowy dróg, powtarzam budowy dróg"
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Dąbrowa G ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 626 Dołączył: wto, 15 lis 05 Skąd: PL Nr użytkownika: 168 Płeć: Mężczyzna GG: 3563765 Skype: syzio0 ![]() |
Dla mnie też nie realne ale zawsze Rada Miasta może zgłosić miasto.
Ten post edytował syzio sob, 10 lis 2007 - 21:53 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:28 |