![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
No i kazdy chce miec stadion u siebie -Sosnowiec , Bedzin, Czeladz. Ciekawe co na to DG. Mam nadzieje ze jesli sie uda to nie powstanie w Czeladzi bo tam byloby wszystkim daleko. A w Bedzinie jesli bylby obok DTŚ zaraz kolo Mydlic to byloby juz lepiej niz w Sosnowcu. Hmmm tylko kiedy ta DTŚ powstanie, bo tak to nie bedzie dojazdu, chyba ze w pierwszej klejnosci powstalby odcinek od DK94 w Sosnowcu do Sobieskiego w DG
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: czw, 10 lut 05 Nr użytkownika: 122 ![]() |
Krawiec-przyznaje nie jestem aŻ takim zapalonym miŁoŚnikiem okrĘgu zagŁĘbiowskiego jak ty. ZareagowaŁem natomiast dlatego Że nie rozumiem po jakĄ cholere w ogÓle piszesz o Żulerskich okolicach w kato,a to chyba dlatego Że ktoŚ tam napisaŁ Że w d.g lumpÓw jest duŻo. No i nic dziwnego BO JEST!! co do imprez to ktoŚ tam napisaŁ zeby sobie lepiej do krakowa pojechac bo tam to dopiero jest.Po co do krakowa??? W Kc sĄ zajebiste imprezy a poza tym moŻna tam byĆ w 15 minut(a jk ktoŚ mÓwi Że to nieprawda to ryzykuje stwierdzenie Że nigdy sie tam nie bawiŁ). Mi osobiŚcie kc kojarzĄ sie z extra baniĄ w okolicy placu sejmu ŚlĄskiego a nie ze spodkiem(sic!).Jak kojarzy sie kato ludziĄ z GdaĹska czy z kĄŚ tam to mnie........nie interesuje. he a ciekawe jak im sie d.g kojarzy
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jak wziĄĆ siĘza promowanie stadionu dla ZagŁĘbia DĄbrowskiego? - moŻe by tak zaczaĆ od petycji do wŁadz miasta?
|
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
do gborowiecki:
zaczynam dostrzegac w twoich wypowiedziach nute racjonalnosci.wszyscy tak sie podkrecili tym stadionem ze nie docieraly do nich sensowne argumenty.nie mamy wplywu na ta budowe i nigdy nie bedziemy mieli.zajma sie tym wladze miast zainteresowanych,prawnicy,sztab ludzi od inwestycji i planowania. wszyscy ulegliscie huraoptymizmowi-ale nikt nie wzial pod uwage ze jak przyjdzie do konkretow to moze sie okazac ze np.bedzin i czeladz nie beda w stanie wylozyc odpowiedniej ilosci gotowki i projekt odejdzie w zapomnienie.nigdy nie negowalem takich inicjatyw-ale moze zaczniemy od czegos innego.czegos na co stac wszystkie gminy zd. gborowiecki napisal] QUOTE wielkie wystawy malarstwa nie potrzebujĄ wcale kolejnego Pentagonu
nie chce kolejnej budowli w miescie.chce zeby w dg (a takze w sosnowcu,bedzinie)byly organizowane jakiekolwiek imprezy.co do"mini palacu kultury":) :tam rzadzi talkowski-a jak wiadomo jest on juz sedziwym dziadkiem.wiec organizuje tam pseudo kulturalne imprezy dla swoich "kumpli"(oczywiscie w podobnym wieku).w tym tkwi duzy problem-osoba mlodsza na stanowisku prezydenta dg byla by "bardziej zyciowa" i otwarta na propozycje. nie chce mi sie juz klocic na temat tego stadionu-bedzie co bedzie.czas zajac sie czyms innym. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
QUOTE(Bathurst) To jak wziĄĆ siĘza promowanie stadionu dla ZagŁĘbia DĄbrowskiego? - moŻe by tak zaczaĆ od petycji do wŁadz miasta?
Petycje juz zŁoŻone. SamorzĄdowcy temat przejĘli i dyskutujĄ , GI rozkreca sprawĘw prasie i w necie. Info na biezĄco podajĄ dwie strony : www.zaglebie.sosnowiec.pl i www.sosnowiec.info.pl . Tam teŻ moŻna pobraĆ petycjĘw pdf. JeŚli zgromadzisz jakĄŚ wiĘkszĄ iloŚĆ podpisÓw zaklikaj do mnie poprzez prv. W Sosnowcu mozna wpisywac siĘw sklepie komputerowym Gigaland na Sienkiewicza , a w DG zaŁatwie jakiŚ punkt na jutro . Pozdro ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 312 Dołączył: sob, 13 wrz 03 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie (Sosnowiec) Nr użytkownika: 21 ![]() |
:)+--> QUOTE(:)) No i kazdy chce miec stadion u siebie -Sosnowiec , Bedzin, Czeladz. Ciekawe co na to DG. Mam nadzieje ze jesli sie uda to nie powstanie w Czeladzi bo tam byloby wszystkim daleko. A w Bedzinie jesli bylby obok DTŚ zaraz kolo Mydlic to byloby juz lepiej niz w Sosnowcu. Hmmm tylko kiedy ta DTŚ powstanie, bo tak to nie bedzie dojazdu, chyba ze w pierwszej klejnosci powstalby odcinek od DK94 w Sosnowcu do Sobieskiego w DG[/quote]
Czy 300 metrÓw w tĄ czy w tamtĄ stronĘrobi rÓŻnice ? WskazaliŚmy okolice ulicy Sokolskiej wiĘc patrzac na wolne tereny stadion moŻe powstaĆ w Sosnowcu pomiedzy Auchan a Mydlicami . Albo teŻ czĘŚciowo w Sosnowcu i czesciowo w BĘdzinie (Warpie). MyŚlĘ, Że rÓznicy nie ma bowiem te 300 czy 500 metrÓw nie jest istotane, a patrzĄc na mapĘjest to styk granic i Świetna loklizacja jesli chodzi o najbardziej zaludnione dzielnice ZD. PS. Sienter , nie wciĄgaj mnie w dyskusjĘ nad wyŻszoŚcia imprez w Hipnozie czy w teatrze Gugalander nad imprezami w Chilli, Pod Spodem czy Antidotum - rzecz gustu i w ogÓle poza tematem . DG z niczym siĘnie kojarzy i dla mnie jako patrioty lokalnego stadion jest rzeczĄ, ktÓra ma wŁasnie wyrÓŻniĆ DG wraz z caŁym ZD na mapie Polski. MÓj wpis miaŁ na celu ukazac, Że Żule sa wszedzie a nie tylko w DG . WiĘc jeŚliby mieszkaĹcy Katowic patrzyli na swoje miasto z perspektywy Zawodzia, ZaŁĘŻa, Nikiszowca, Szopienic, Janowa, DĘbu itd to musieliby strzelic sobie w Łeb bo tam Żul na Żulu. Ci ambitniejsi patrzĄ na siebie z perspektywu Skarbka, Spodka, Qbusa czy kilku niezŁych acz nie rewelacyjnych knajp . Mnie akurat przesszkadza jak ktoŚ w kraju nazywa mnie hanysem nie tylko z tego powodu, Że ZagŁebie to nie ŚlĄsk ale teŻ dlatego, Że sami ŚlĄzacy chcĄ siĘodciĄĆ od goroli i zmierzaĆ do tzw "narodowoŚci ŚlĄskiej" tym bardziej powinno nas mobilizowaĆ do spojrzenia na samych siebie. Co do ZagŁebiowskiego Centrum Kultury to jestem na tak ale wydaje mi siĘŻe mamy taki obiekt i jest nim PKZ, ktÓry juz wkrÓtce bĘdzie modernizowany. Dlatego nam ZagŁĘbiakom teŻ potrzebny jest obiekt wizytÓwka znana w caŁej Polsce i Europie, ktÓra pozwoli nam stanĄc na nogi pod wzgledem samooceny - bo postrzeganie samego siebie wpŁywa na dziaŁanie ludzkie. Symboliczny Stadion ZD w przeciwieĹstwie do obiektÓw elitarnych posiada szerokĄ funkcje integracyjnĄ bo przyjda tam i robotnicy i inteligencja. Jesli niektÓrych z was satysfakcjonuje mÓwienie o sobie, Że mieszkajĄ w Żulerskiej DG obok Katowic to dyskusja skoĹczona . PonarzekaĆ potrafimy wszyscy. Natomiast jesli ktos pragnie tego Żeby kiedyŚ powiedzieĆ z dumĄ , Że mieszka w DG czyli w aglomeracji ZagĘbia DĄbrowskiego , ambitnym regionie regionie Polski sŁynacego ciagle rozwijajacych siĘ: przemysŁu hutniczego, energetyki, przetwÓrstwa i z ciekawej historii zwiĄzanej z okresem industrialnym ... no i z tego super Stadionu ZD ; to proszĘo wŁĄczenie siĘw sprawĘ. Po to m.in ta akcja - promocja i pozytywna integracja ZD w tym DG. Pozdro ! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: śro, 02 mar 05 Nr użytkownika: 129 ![]() |
mary cha - mam nadziejĘ(i wierzĘw to) Że TwÓj pociĄg do kultury i katowickich klubÓw nie sprowadza sie tylko i wyŁĄcznie do imprezowania w nich bo to akurat nie wpŁywa znaczĄco na wzrost poziomu intelektualnego.
Z jednym sie z TobĄ zgodzĘ- w DG przydaŁby sie ktos mŁodszy i bardziej otwarty - czŁowiek z inicjatywĄ Żeby wiĘcej sie w paŁacu dziaŁo. Dobrym przykŁadem niech bedzie DĄbrowska Ściema Kabaretowa. Piszesz :"zajmijcie sie lepiej sciaganiem inwestorow do zd.to nam wyjdzie na lepsze" to ja Ci odpowiadam: masz takie samo prawo jak kaŻdy obywatel do tego Żeby zaistnieĆ i coŚ zrobiĆ - nie pisz "zajmijcie siĘ" tylko wymyŚl coŚ i sam sie tym zajmij. No chyba ze wolisz hasŁo "czy sie stoi czy sie leŻy......." - i czy aby nie Ty jesteŚ spadkobiercĄ komunistycznych przyzwyczajeĹ? Ktos miaŁ wizjĘStadionu ZagŁĘbia DĄbrowskiego i stara siĘjĄ realizowaĆ - i moim zdaniem sŁuszna koncepcja, ktÓra (jeŚli zostanie zrealizowana) bĘdzie owocowaĆ. mary cha jesli wymyŚlisz i zaczniesz realizowaĆ idee budowy ZagŁĘbiowskiego Centrum Kulturalnego czy teŻ inny pomysŁ rozrywkowo-kulturalny to napewno podpiszĘsiĘpod TwojĄ petycjĄ. STADION ZAGŁĘBIA DĄBROWSKIEGO PONAD PODZIAŁAMI POLITYCZNYMI |
|
|
![]()
|
|
Świetna obserwacja misiekPK.
DebeŚciak jest na poziomie i wiele miast nam tego zazdroŚci . Poza tym w ZD pojawiajĄ siĘinne ciekawe jazdy kulturalne : http://www.tuizi.net/ http://www.preventorium.um.bedzin.pl/ A wracajac do gŁÓwnego wĄtku : http://www.sosnowiec.info.pl/wiadomosci/news2.htm http://sosnowiec.naszemiasto.pl/wydarzenia/453864.html -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
napisalem
QUOTE "zajmijcie sie lepiej sciaganiem inwestorow do zd.to nam wyjdzie na lepsze"
z pelna premedytacja to napisalem.mam dopiero 22 lata.nie mam zadnych wtyk w um i nie jestem w stanie nic zdzialac.kieruje te slowa do osob ktore moga.macie juz o tym jakies pojecie-organizujecie inicjatywy,zbieracie podpisy,przekazujecie petycje do um.moze za pare lat bede robil to co wy robicie teraz.ale teraz nie jestem w stanie.moze to wynika z mojego lenistwa a moze z niewiedzy na ten temat.na razie zajmuje sie podrzucaniem pomyslow i w miare racjonalnych pogladow(jak na moj punkt myslenia).w koncu od kogos sie trzeba uczyc !!! QUOTE mam nadziejĘ(i wierzĘw to) Że TwÓj pociĄg do kultury i katowickich klubÓw nie sprowadza sie tylko i wyŁĄcznie do imprezowania w nich bo to akurat nie wpŁywa znaczĄco na wzrost poziomu intelektualnego.
po czesci masz racje.w tym momencie skupiam sie tylko na imprezowaniu.ale dlaczego moje pieniadze mam zostawiac w katowicach?moglbym je zostawic w dg,sosnowcu czy bedzinie.duza czesc ludzi z zd zostawia swoje pieniadze na slasku.a czemu nie w zd???to jest pytanie :?: powiem szczerze-po czesci przekonaliscie mnie do waszej inicjatywy.tylko nalezy myslec obiektywnie.nie nalezy ulegac ogolnej tendencji-wszyscy sie nagle obudzili.a jeszcze do nie dawna nikt nie wpadl na ten pomysl.rozumiem ze szd jest impulsem-ale pomyslmy przy okazji o innych pomyslach.jesli nie stadion to moze co innego. jestem wdzieczny osobom ktore braly czynny udzial w tej debacie-pokazalismy wady i zalety tego pomyslu.pokazalismy sobie i innym ze najwazniejszy jest dialog miedzy mieszkancami zd.a najwazniejsze ze pokazalismy jak wiele nas dzieli i laczy. p.s. mam nadzieje ze wasza inicjatywa sie powiedzie-nikomu nie zycze zle ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Co to siĘporobiŁo ?
Kilka dni mnie nie byŁo, a tu naŚcie postÓw do przejrzenia :) [quote=gborowiecki]pojawiajĄ siĘgŁosy, Że lepiej zrobiĆ trasĘdo biegania ... PO PIERWSZE, Żeby zrobiĆ takĄ trasĘwystarczy dwÓch zapaleĹcÓw ktÓrzy LUBIĄ biegaĆ i sobie plan trasy opracujĄ ... pÓĹşniej moŻecie oragnizowaĆ tam IMPREZY gdzie opÓrcz biegaczy bĘdĄ jĄ oglĄdaĆ SĘDZIOWIE a relacja trafi do gazetki szkolnej ... [/quote] Od razu widaĆ, Że znasz siĘna rzeczy. SŁyszaŁeŚ kiedyŚ o ING New York City Marathon ? Tam w 2004roku wystartowaŁo 36 562 zawodnikÓw. :)+--> QUOTE(:)) Nie sztuka liczyc sie w dyscyplinei ktorej nikt nie uprawia [/quote]
![]() ![]() Nie ukrywam, Że po tej dyskusji jestem nadal sceptykiem jesli chodzi o stadion - nie przekonaliscie mnie. O stadionie to siĘza duŻo nie dowiedziaŁem. Za to duŻo dowiedziaŁem sie o sobie: Że chcĘemigrowaĆ, dziaŁam na szkodĘZagŁĘbia, rzucam kŁody pod nogi, chcĘzawodÓw do gazetki szkolnej. Najbardziej spodobaŁ mi siĘskierowany do mnie post Krawca [quote=Krawiec]dlaczego z taka zaciĘtosciĄ zwalczasz tych , ktÓrzy chcĄ ŻyĆ tutaj i byĆ z tego dumni[/quote] PrzestraszyŁem siĘsamego siebie i wrÓciŁem przeczytaĆ moje posty. Na szczĘŚcie na koĹcu jednego z nich napisaŁem "Nie jestem przeciw, ale teŻ mail'a z poparciem nie wyŚlĘ". Widocznie Krawiec czytaŁ jakiegoŚ innego bzenka :) Nie bĘdĘjuz dolewaŁ oliwy do ognia - moje argumenty moŻna obejrzeĆ w postach wyŻej, ale mam kilka nowych okoŁostadionowych pytaĹ do dyskusji. Czy prawo pozwala na finansowanie z pieniĘdzy gminnych i powiatowych budowy obiektÓw poza granicami administracyjnymi i nie koniecznych do funkcjonowania gminy ? Z gÓry powiem, Że odpowiedĹş "w trÓjmieŚcie tak budujĄ" mnie nie satysfakcjonuje. I drugie problem. Wielu zwolennikÓw budowy stadionu uŻywa tu sŁowa integracja ZagŁĘbia we wszystkich fomach jĘzykowych: integrowaĆ, integracyjny, integrujĄcy... Zaczynam miec podejrzenie, Że to sŁowo nic nie znaczy tylko jest takim fajnym ozdobnikiem aby wypowiedĹş wyglĄdaŁa mĄdrzej. StĄd moje pytanie co rozumiecie pod pojĘciem integracja i jakĄ funkcjĘw niej moŻe peŁniĆ stadion ? ---------------------------------------------------------------------------------- [quote=dziennik zachodni]Do DĄbrowy GÓrniczej petycja kibicÓw wpŁynĘŁa 22 lutego. WŁadze odniosŁy siĘdo pomysŁu bardzo przychylnie, twierdzĄ jednak, Że realizacja przedsiĘwziĘcia jest skomplikowana i wymaga dŁugotrwaŁych dziaŁaĹ.[/quote] Ja nie wiem czy to nie jest po prostu Ładnie powiedziane "na razie mamy inne rzeczy w planach, ale stadion wkŁadamy do szuflady i bĘdziemy o nim pamiĘtaĆ". Standardowa procedura w DG |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
jakas aluzja :?: :?: :?: :twisted:
|
|
|
![]()
|
|
jesli to o moj ostatni post chodzi :wink: to to nie bylo skierowane do ktoregos pojedynczgo usera ale warto zeby to wiekszosc chociaz przeczytala zanim sie zacznie na dobre :)
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: śro, 02 mar 05 Nr użytkownika: 128 ![]() |
z tego co wiem oni NIE POTZREBUJA STADIONU bo biegaja po ulicach miasta ;-)) no chyba ze chcesz ŁataĆ dziury w drogach zeby im kamienie do butÓw nie wchodziŁy !!! popieram ... :-)
Maraton to jednak wiele lat tradycji i jesli teraz go zapoczĄtkujesz mysle ze za 20 lat zyska populranoŚc ... POPIERAM zdecydowanie kazda MADRĄ INICJATYWĘ ... a organizacja MARATONU to Świetny pomysŁ ... finisz moze na nowym STADIONIE ZD !!! sport ... zaczynaŁem od hokeja pÓĹşniej byŁo ZagŁĘbia Sosnowiec - poczĄtek u Leszka BaczyĹskiego, pÓĹşniej Zbyszek SĄczek i najdŁuŻej wspÓŁpracowaŁem z Jurkiem Dworczykiem ... MŚ nie zostaŁem ale Mistrzem Polski druŻyn akademickich w piŁce noŻnej TAK ... jakiŚ sukces jest ... medal jest, pucharÓw kilka ... startowaŁem tez w szkole Średniej w zawodach LA ... tutaj jedynie na terenie SOSNOWCA ... Mistrz SOsnowca w biegu na 400 metrÓw ... dyplom mogĘpokazac :-) nie sa to oszaŁamiajĄce sukcesy ale jak na 25 letniego kibica sportowego ktorym uprawianie sportu traktowaŁ jako hobby chyba nie jest najgorzej ... POPIERAM TWÓJ POMYSŁ MARATONU .... jest on w stanie na pewno oŻywiĆ miasto i jesli znajda sie ludzie ktorzy go zorganizujĄ to moze byĆ PIĘKNA IMPREZA ... zastanÓw siĘteŻ, ProszĘnad koncpecjĄ SZD i organizacjĄ EURO 2012 !! moze dostrzezesz, Że jest to rozwiniĘcie moŻliwoŚci oragnizowania DUZYCH imprez w ZD !! olbrzymia szansa ... pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
"StĄd moje pytanie co rozumiecie pod pojĘciem integracja i jakĄ funkcjĘw niej moŻe peŁniĆ stadion ?"
Bzenek Dla mnie to oczywiste, Że obiekty architektoniczne i instytucje tworzĄ wiĘĹş lokalnĄ. Stadion ZD poprzez swoja nazwĘ, umiejscowienie i skalĘma byĆ wŁaŚnie takim obiektem/symbolem , ktÓry uczyni nasz region rozpoznawalnym poza granicami wojewÓdztwa i paĹstwa, a przez to stanie siĘspoiwem dla naszego subregionu - podobnie jak np. stadion Bayernu Monachium ŁĄczy BawarczykÓw . Czy zna ktoŚ z was bardziej rozpoznawalny obiekt w Bawarii ? mary cha SZD wcale nie wyklucza robienia innych waŻnych inicjatyw. BĘdziesz chciaŁ rozkrĘciĆ inicjatywĘpt. "ZagŁebiowskie Centrum Kultury", zaraz pojawi siĘargumentacja , typu : bezrobocie, szpitale, drogi i nie wytŁumaczysz wszystkim, Że to ma wyrwaĆ ludzi z marazmu i zintegrowaĆ elity. Chodzi o dziaŁnie rÓwnolegŁe i nikt tu nie powiedziĄŁ Żeby tak nie dziŁaĆ ( ja osobiŚcie zajmuje siĘjeszcze innymi pomniejszymi sprawami). Tak jak powiedziaŁ Misiek, rozkrĘĆ sprawe od strony spŁecznej, zrÓb grupĘinicjatywnĄ , poparcie w mediach, punkty zbierania podpisÓw, poparcie polityczne, a ja rÓwnieŻ podpisze siĘpod twojĄ inicjatywĄ. MyŚmy w sprawie "Stadionu ZD" te rzeczy osiĄgneli - co wcale nie byŁo Łatwe i kosztowaŁo( i kosztuje) wiele czasu, nerwÓw i wysiŁku . Robimy to z pasji, a nie dla zysku - jak widzisz nikt nie lansuje swoich nazwisk aŻeby sprawa byŁa czysta. SprÓbuj sobie wyobraziĆ siebie w podobnej sytuacji, gdzie twoja idea centrum kultury jest sŁuszna i zaawansowana pod wzglĘdem poparcia i wŁoŻonej pracy ale napotykasz na argumenty typu ... zrÓbmy coŚ innego -waŻniejszego. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
pytanie do Krawca- jak sie sprawy maja :?: bo juz jest male opoznienie co do planow:
"1 III - 6 III w tych dniach musi odbyĆ siĘspotkanie PrezydentÓw i BurmistrzÓw Miast ZagŁĘbia DĄbrowskiego" |
|
|
![]()
|
|
:)+--> QUOTE(:)) pytanie do Krawca- jak sie sprawy maja :?: bo juz jest male opoznienie co do planow:
"1 III - 6 III w tych dniach musi odbyĆ siĘspotkanie PrezydentÓw i BurmistrzÓw Miast ZagŁĘbia DĄbrowskiego"[/quote] Najpierw odbedzie siĘspotkanie szefÓw sportu z poszcegÓlnych miast i czekamy tylko na zgŁoszenie DG. "Musi" nie jest trafnie powiedziane. JeŚli ktoŚ zebraŁ podpisy to jest zaŁatwiony punkt w DG, w ktÓrym mozna je skŁadaĆ. Info udzielam na prv. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ze strony ZZagŁĘbia Sosnowiec. www.zaglebie.sosnowiec.pl
Link: http://www.zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=1269 Wtorek, 22.03.2005, godz. 10:57 Wielka piŁka Cztery zagŁĘbiowskie gminy: Sosnowiec DĄbrowa GÓrnicza, BĘdzin i CzeladĹş chcĄ zorganizowaĆ Mistrzostwa Europy w piŁce noŻnej w 2012 r. Polska zgŁosiŁa chĘĆ organizacji tej imprezy wspÓlnie z UkrainĄ. W naszym kraju Mistrzostwa odbywaŁyby siĘna czterech stadionach. Prezydenci Sosnowca, DĄbrowy GÓrniczej, BĘdzina i burmistrz Czeladzi majĄ nadziejĘ, Że jednym z regionÓw goszczĄcych najlepszych piŁkarzy Starego Kontynentu bĘdzie ZagŁĘbie. W tej sprawie wystosowali wspÓlny list do MichaŁa Listkiewicza Prezesa Polskiego ZwiĄzku PiŁki NoŻnej oraz MirosŁawa Sawickiego Ministra Edukacji Narodowej i Sportu, w ktÓrym zgŁaszajĄ chĘĆ organizacji Mistrzostw Europy. Na potrzeby tej imprezy trzeba jednak w ZagŁĘbiu wybudowaĆ nowoczesny stadion. MiaŁby on powstaĆ na granicy Sosnowca, DĄbrowy GÓrniczej i BĘdzina. W tym rejonie znajdujĄ siĘmiejskie grunty, na ktÓrych moŻna wybudowaĆ boisko wraz z caŁym zapleczem. Jest to przedsiĘwziĘcie bardzo kosztowne, jednak do 2012 r. wspÓlnie cztery gminy sĄ w stanie wybudowaĆ nowoczesny obiekt. Zdaniem zagŁĘbiowskich wŁadz samorzĄdowych perspektywa organizacji EURO 2012. Sosnowiec, dnia 10 marca 2005r. WKS.4121-06-1/05 Szanowny Pan MichaŁ Listkiewicz Prezes Polskiego ZwiĄzku PiŁki NoŻnej Szanowny Panie Prezesie Ostatnie 15 lat to dla regionu ZagŁĘbia DĄbrowskiego okres wielu zmian. Krajobraz z przemysŁowego ulegŁ caŁkowitej odmianie. Kominy i szyby kopalĹ zostaŁy zastĄpione nowoczesnymi firmami usŁugowymi, nasze miasta przyciĄgajĄ coraz wiĘcej znaczĄcych inwestorÓw. Region staje siĘrÓwnieŻ waŻnym oŚrodkiem akademickim, swoje siedziby majĄ tutaj ŚlĄska Akademia Medyczna, Uniwersytet ŚlĄski, Politechnika ŚlĄska, OddziaŁ Zamiejscowy Politechniki CzĘstochowskiej oraz prywatne: WyŻsza SzkoŁa Biznesu w DĄbrowie GÓrniczej, WyŻsza SzkoŁa ZarzĄdzania i Marketingu w Sosnowcu. Aktywnie rozwija siĘtwÓrczoŚĆ kulturalna i artystyczna. Do najznamienitszych przedsiĘwziĘĆ moŻemy zaliczyĆ Dni ZagŁĘbia DĄbrowskiego, MiĘdzynarodowy Festiwal Folklorystyczny, OgÓlnopolski Festiwal KolĘd i PastoraŁek. DziaŁajĄce tutaj kluby sportowe po przejŚciowych trudnoŚciach ponownie przeŻywajĄ rozkwit. Siatkarze KP Polskiej Energii w ostatnich dwÓch latach zdobywali Puchar Polski, piŁkarze ZagŁĘbia awansowali do II ligi, a hokeiŚci UKS "ZagŁĘbie" ZSME walczĄ w play off o awans do ekstraligi, rÓwnieŻ o awans do I Ligi walczĄ koszykarze CKS CzeladĹş i MMKS DĄbrowa GÓrnicza. Wymienione osiĄgniĘcia sĄ tylko czĄstkĄ sukcesÓw naszych sportowcÓw. Miasta zagŁĘbiowskie czynnie wspierajĄ dziaŁalnoŚĆ klubÓw przyznajĄc dotacje na sportowe szkolenie dzieci i mŁodzieŻy, organizacjĘi wspÓŁorganizacjĘwielu prestiŻowych turniejÓw i zawodÓw. MoŻemy pochwaliĆ siĘorganizacjĄ m.in. Mistrzostw Świata w hokeju na lodzie, Pucharu Świata w szermierce oraz szeregu imprez o randze Mistrzostw Polski i Pucharu Polski. W roku 2012 odbĘdĄ siĘMistrzostwa Europy, organizacja tej wspaniaŁej imprezy jest naszym kolejnym celem. Mamy nadziejĘ, Że zostanie nam powierzona organizacja czĘŚci rozgrywek i bĘdziemy mogli goŚciĆ u siebie najlepsze europejskie druŻyny. W dobie czŁonkostwa Polski w Unii Europejskiej moŻliwoŚĆ zorganizowania takiej imprezy bĘdzie niewĄtpliwie duŻĄ promocjĄ dla kraju i regionu, a dla kibicÓw ŚwiĘtem sportu. Perspektywa organizacji EURO 2012 byŁoby dodatkowym bodĹşcem dla rozwoju regionu w zakresie sportu przede wszystkim do rozszerzenia i modernizacji bazy sportowej. Dlatego teŻ wŁadze miast regionu deklarujĄ chĘĆ organizacji Mistrzostw. Ze sportowym pozdrowieniem i wyrazami szacunku Prezydent DĄbrowy GÓrniczej Jerzy Talkowski Prezydent Miasta Sosnowca Kazimierz GÓrski Burmistrz Czeladzi Marek Mrozowski Prezydent BĘdzina RadosŁaw Baran :) :) :) :) :) |
|
|
![]()
|
|
ten list do Listkiewicza to totalna porazka
![]() Zamiast skupic sie na najwazniejszym tzn checi wspolnej budowy nowoczesnego stadionu, nie ma o tym w liscie ani slowa. Za to jest o konkursie pastoralek... Jesli w Polsce beda mogly byc tylko 4 stadiony goszczace ME to mozemy juz o tym zapomniec. Nawet jakby bylo 5 to byloby niezwykle ciezko wygrac z innymi miastami. Jedyna szansa wygranej bylaby budowa u nas wielkiego ekstra stadionu, bo jesli te 30 tysciecy to nic z tego nie bedzie. Mistrozstwa wtedy beda pewnie w Wawie, Krakowie, Gdansku, moze Poznaniu lub Wroclawiu. No i w gre wchodzi takze zadaszony ŚlĄski. |
|
|
![]()
|
|
:)+--> QUOTE(:)) ten list do Listkiewicza to totalna porazka
![]() Zamiast skupic sie na najwazniejszym tzn checi wspolnej budowy nowoczesnego stadionu, nie ma o tym w liscie ani slowa. Za to jest o konkursie pastoralek... Jesli w Polsce beda mogly byc tylko 4 stadiony goszczace ME to mozemy juz o tym zapomniec. Nawet jakby bylo 5 to byloby niezwykle ciezko wygrac z innymi miastami. Jedyna szansa wygranej bylaby budowa u nas wielkiego ekstra stadionu, bo jesli te 30 tysciecy to nic z tego nie bedzie. Mistrozstwa wtedy beda pewnie w Wawie, Krakowie, Gdansku, moze Poznaniu lub Wroclawiu. No i w gre wchodzi takze zadaszony ŚlĄski.[/quote] Zgadzam siĘ, Że ten list nie jest napisany solidnie i nie ma w nim tego najwazniejszego . Brak poruszenia kwestii SZD to kwestia strategii dziaŁania . Chodzi o to Żeby w lipcu wraz z upadkiem idei ME nie upadŁa idea SZD. Czekamy na spotkanie z prezydentami. WkrÓtce wystaruje osobna strona stadionu i ŚwieŻe info o pierwszym projekcie, ktÓry juz jest analizowany w UM. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 17:28 |