![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Panowie - a co za problem kupić ze 20 kamienic w samym centrum miasta i wynajmować po 1 PLN za m2 wybranym przedsiębiorcom ... jest śmieszne to co piszecie o cenach wynajmu - ceny te ustala rynek i gdyby było za drogo to by stały puste ... Również denerwują mnie takie protesty i to w centrum miasta!!! no i właśnie stoją, zamyka się coraz więcej knajp i sklepów w DG, a powstające straszydła typu Galeria Reden, czy te koło PKO na Manhattanie będą podobnie jak Pogoria świeciły pustkami. W mieście gdzie średnia płaca to 1200 zł, nie może być takich czynszy, bo to i podejście takich inteligentów jak Ty zabija takie miasta jak DG O ile martwi mnie, że to miasto jest tak smutne o tyle takie gadanie to raczej jakiś socjalistyczny bełkot, wybacz. Oczekujesz, że właściciele zrezygnują z kasy w imie tego abyśmy mogli mieć fajne miasto? A może państwo powinno wywłaszczyć pazernych właścicieli? No niestety banki płacą najwięcej i każdy właściciel na to pójdzie. Nie wiem na ile to legalne ale chyba jedyne co mogłoby zrobić miasto to dać preferencyjne stawki podatku od nieruchomości dla określonych typów działalności, tak aby zrekompensować ew. niższy czynsz, ew. jakoś regulować wynajem nieruchomości miejskich (ale ile ich jest w kluczowych miejscach?). Najlepsze co miasto może zrobić to nie przeszkadzać np. odbierając (czy nie przedłużając) koncesji. Reszta należy do nas niestety, będziemy gościć częściej w lokalach to i właścicieli będzie stać na czynsze. dokładnie tak się dzieje na zachodzie, władze miasta regulują co w danym rejonie może powstać i ograniczają czynsze, tak aby określone miejsce w mieście było reprezentatywne, bądź miało określone przeznaczenie, w Polsce się oczywiście nie da dlatego mieszkamy w po prl-owskim gównie |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czyli dyskusja wraca do punktu wyjścia - trzeba stworzyć strefę rozrywki w mieście.
Ja jak napisałem rozumiem tych mieszkańców którym przeszkadza hałas z ogródków. Natomiast argumenty a właściwie roszczenia jakie niektórzy z was przytaczają odnośnie istnienia tych knajp mnie porażają. Wiem, że geriatria może być upierdliwa ale wyzywając tych lokatorów od głupków, oczekując że się wyprowadzą gdzieś do lasu żebyście mogli sobie w spokoju wypić kilka piw ( albo herbatek jak ktoś tu napisał) jest absurdalne, dziecinne a przede wszystkim roszczeniowe. Te dziadki są u siebie, chcą mieć spokój, płacą czynsze więc mają prawo samo stanowić o swoim otoczeniu. Jest to widzę brutalna prawda dla niektórych ale trudno. Oni w dupie mają co jest w Krakowie, Warszawie czy gdzie indziej. Chcą mieć spokój a wy to macie gdzieś. To nie jest w porządku ponieważ jak jest jakiś konflikt to trzeba uznać rację wszystkich stron a nie myśleć tylko o sobie. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj za to całe śródmieście musiało wstać po 6, bo gdzieś robili próby nagłośnienia
![]() A co do tematu. Nasze miasto umiera i będzie trzeba bardziej zainteresować się agroturystyką aniżeli pubami i dyskotekami. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dzisiaj za to całe śródmieście musiało wstać po 6, bo gdzieś robili próby nagłośnienia ![]() Wczoraj w parku Hallera za szkołą montowali estradę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dokładnie dzisiaj miałem pobudkę o 6 rano, zamiast hałasować trochę później to kretyni o 6 godzinie rano robią pobudkę całemu miastu
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
po co oni robią próby nagłośnienia przed dniami dg jak i tak potem jedyne miejsce gdzie coś słychać to toi toi
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wczoraj byłem ze znajomymi pod parasolkami w centrum. Jako, że jeden ze znajomych był samochodem wziął sobie wodę. Jakie było nasze zdziwienie, gdy ze szklanki poczuliśmy alkohol... Jak się okazało w butelce był spirytus i im się pomyliło... Choć bardziej rozbrajająca była szczerość obsługi, która powiedziała, że to jakiś środek do mycia...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy ktoś może potwierdzić, że w Karczmie Śląskiej na ul. Długiej odbywają się właśnie Kuchenne Rewolucje ?? Dostałem dzisiaj info, że podobno jest tam rozłożona ekipa TVNu.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nazwa tego lokalu mówi wszystko
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: czw, 06 lut 14 Nr użytkownika: 5,326 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy ktoś może potwierdzić, że w Karczmie Śląskiej na ul. Długiej odbywają się właśnie Kuchenne Rewolucje ?? Dostałem dzisiaj info, że podobno jest tam rozłożona ekipa TVNu. Wczoraj podobno kręciła się tam na ulicy sama Pani wielkie G ;-) Nie wiem czy na takim uboczu i z takim lokalem coś im się uda ugrać :-P Zapewne nie widząc szans na powodzenie zrobią z właścicieli idiotów którzy nie wykonali poleceń wielkiego guru |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Na Gościniec Beskidzki
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
jak ktoś w DG otwiera na uboczu karczmę śląską, to nawet Gordon Ramsay nie pomoże. Mam nadzieje, tylko, że w tvn mają na tyle rozumu, by nie przedstawić Dąbrowy jako Śląskiego miasta
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
jak ktoś w DG otwiera na uboczu karczmę śląską, to nawet Gordon Ramsay nie pomoże. Mam nadzieje, tylko, że w tvn mają na tyle rozumu, by nie przedstawić Dąbrowy jako Śląskiego miasta Co wy się tak oburzacie, może być sushi bar, kuchnia turecka (kebab), właoska (pizza) to i może śląska, taka egzotyka ![]() Ten post edytował vacu śro, 30 lip 2014 - 22:09 |
|
|
![]()
|
|
serwuj schabowe w Tel awiwie i dziw się, że nie idzie
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To już chyba będzie 3-4? restauracja w ostatnich latach, gdzie miała być pani G. ;-)
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 571 Dołączył: wto, 15 sty 13 Skąd: Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 5,133 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie na pewno część z was była na Pogoni w Zapiekarniku. Tam młode małżeństwo serwuje świetne zapiekanki, każda z nich ma swoją regionalną nazwę https://www.facebook.com/zapiekarniksc Już niedługo będą otwierać drugi punkt w samym centrum Sosnowca w kamienicy "Dom Potoka". Jak widać nasze nie znaczy gorsze.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie na pewno część z was była na Pogoni w Zapiekarniku. Tam młode małżeństwo serwuje świetne zapiekanki, każda z nich ma swoją regionalną nazwę https://www.facebook.com/zapiekarniksc Już niedługo będą otwierać drugi punkt w samym centrum Sosnowca w kamienicy "Dom Potoka". Jak widać nasze nie znaczy gorsze. Potwierdzam...kozackie zapiekanki ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Panowie na pewno część z was była na Pogoni w Zapiekarniku. Tam młode małżeństwo serwuje świetne zapiekanki, każda z nich ma swoją regionalną nazwę https://www.facebook.com/zapiekarniksc Już niedługo będą otwierać drugi punkt w samym centrum Sosnowca w kamienicy "Dom Potoka". Jak widać nasze nie znaczy gorsze. A gdzie to jest na pogorii? Uwielbiam dobre zapiekanki ![]() |
|
|
![]()
|
|
Kolego chodzi o sosnowiecką Pogoń
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 15:05 |