![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Mydlice Pn. Nr użytkownika: 916 Płeć: Kobieta GG: 8664757 ![]() |
A ja mam szybkie pytanie: jakieś miłe miejsce, żeby pójść na piwo? Rok nie byłam w DG i pojęcia nie mam, co nowego, co warto zobaczyć itd.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja mam szybkie pytanie: jakieś miłe miejsce, żeby pójść na piwo? Rok nie byłam w DG i pojęcia nie mam, co nowego, co warto zobaczyć itd. Według mnie. Pub Sportowy przy Hali, Pub w Nemo na dole przy kregielni, Parasole, Partia, Planeta, MaxMario, Stonehange, Inferno, Malwa, Gondola, Łeknicka Sadyba, Orle Gniazdo na Pogorii. To chyba wszystkie najlepsze aktualnie lokale w DG gdzie mozna isc na piwo. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 55 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Mydlice Pn. Nr użytkownika: 916 Płeć: Kobieta GG: 8664757 ![]() |
Część jest mi znana jeszcze ze studiów, ale w Nemo nie byłam, tak samo jak w Partii, MaxMario i w Łęknickiej Sadybie. Dzięki za info
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja bym dodał Raj Korników i Drewienko a wyrzucił z tej listy Malwe
![]() Ten post edytował Kamil_ czw, 21 lip 2011 - 12:46 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Tak, zdecydowanie wyrzuciłbym Malwę. To już nie to samo miejsce co parę lat temu (a wtedy tam jeszcze częśiej bywałem). Teraz tam żywej duszy nie ma. Duże drweniane stoły i ławy zostały zastąpione krzesłami i stolikami z obrusem. Chcieli się chyba przeobrazić z knajpki co to się w niej piwko pije i można coś zjeść na restaurację. Nie wyszło. Dwa tygodnie temu byłem w piątek o 19:00. Oprócz mojego stolika, był zajęty jeszcze jeden. Na dodatek pani przy barze w pewnym momencie przykleiła na drzwi wejściowe karteczkę napisem w dniu dzisiejszym czynne do 21:00 (nie jest to odosobniony przypadek bo wiem od znajomych że bywały i karteczki "czynne do 19:00")
PS Dodałbym jeszcze Komitywę. Fajny klimat. Ten post edytował KAMAZ czw, 21 lip 2011 - 13:36 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jedzenia z Malwy nie polecam. Kiedyś miałem tam zebranio/szkolenie i zjeść się nie dało tego co serwowali
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 103 Dołączył: pią, 10 lis 06 Skąd: Mydlice North Nr użytkownika: 277 ![]() |
Jeśli chcesz napić się lanego Lecha lub Tyskiego to knajp jest wiele, jeśli chcesz czegoś innego to polecam Szafę na 3-go Maja.
-------------------- 127.0.0.1 sweet 127.0.0.1
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
O właśnie, a ja mam pytanie. Jak się idzie 3 maja w górę to po minięciu Komitywy jest nowy pub. Właściwie nie nowy, bo zamieniony z meliny na pub
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
O właśnie, a ja mam pytanie. Jak się idzie 3 maja w górę to po minięciu Komitywy jest nowy pub. Właściwie nie nowy, bo zamieniony z meliny na pub ![]() DUET, tez tam dawno nie byłem, ostatnio przechodząc zauwazylem ze jest po remoncie. Malwe wymieniłem, lecz nie wiedziałem ze zaszly tam takie zmiany.Ostatni raz byłem tam z 3-4 lata temu. W Komitywie i Szafie nie byłem. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
O dziękuję
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem kiedy dokładnie, ale Kleopatra zmarła, czyli jeden klimatyczny lokal w centrum mniej
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
juz dawno wklejalem gdzies na forum link z ogloszeniem kleopatry do sprzedazy...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy to jest efekt kryzysu czy nieudolności przedsiębiorców?
Bo nie wydaje mi się , żeby prawda było że to wina naszego miasta i jego mieszkańców. Od zawsze zastanawia mnie ta sytuacja , że ktos otwiera cos niby fajnego a potem upada...przecież za tym kryją się chyba duże ludzkie tragedie. -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Czy to jest efekt kryzysu czy nieudolności przedsiębiorców? Bo nie wydaje mi się , żeby prawda było że to wina naszego miasta i jego mieszkańców. Od zawsze zastanawia mnie ta sytuacja , że ktos otwiera cos niby fajnego a potem upada...przecież za tym kryją się chyba duże ludzkie tragedie. To chyba niczyja wina, u nas po prostu nie ma tradycji jedzenia "na mieście". Kiedyś byłem ze znajomym Amerykaninem w restauracji w Katowicach, był trochę zdziwiony, bo pora odpowiednia, samo centrum a tu poza nami dwa stoliki zajęte. U nich lokale pękają w szwach o tej porze. Ale tam ludzie nie mając siły gotować po pracy po prostu idą zjeść do lokalu, bo zwykle zjesz tam nawet taniej niż w domu. U nas z kolei tradycyjnie jemy w domu - ani to źle ani dobrze - inaczej. Ale restauracjom przez to ciężko. Łatwiej w większym mieście, gdzie często ludzie chodzą do knajp nie tyle na posiłek co na spotkanie czy to biznesowe czy towarzyskie. |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy to jest efekt kryzysu czy nieudolności przedsiębiorców? Imho jedno i drugie oraz to o czy pisze vacu. Niby lokal miał i niezłą kuchnię, atmosferę, dobrą lokalizację ale brakło czegoś co by ludzi zachęcało do częstszych odwiedzin, jakieś hapy hour czy tańszego dania dnia, po prostu czegoś co by ludzi przyciągało, bo mimo niechęci do jedzenia "na mieście" czy po prostu skromnych budżetów to knajpka bramę obok trzyma się nieźle a i w ostatniej godzinie sprzedaży jadła na wagę za 50% ceny wszystko tam znika. Chyba, po prostu na DG za dużo tych lokali jak na centrum? Mimo wszystko żal mi, że upadła. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
brak menedżera, zbadania rynku, zaplanowanej strategi, tylko działania doraźne
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 139 Dołączył: pią, 17 wrz 10 Nr użytkownika: 4,102 Płeć: Kobieta ![]() |
chyba nie ma co porównywać Kleopatry do pubu. Gdyby to był pub, miałby większe szanse przetrwania. Niestety dla bogatego klienta (sfery biznesu) lokal za tani, za mało wypasiony. Typowy dąbrowianin chodził tam za rzadko, aby wszystko mogło dobrze prosperować
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Typowy dąbrowianin chodził tam za rzadko, aby wszystko mogło dobrze prosperować W tym temacie od 3 lat napisano ledwie 40 postów. Z czego tylko kilka sugeruje, że ktoś gdzieś był i coś jadł. ![]() A wy się dziwicie, ze lokale upadają. Pewnie jeszcze są tacy co im się marzy zapełniony lokalami deptak na ulicy 3-maja. Pora się obudzić - to nie Warszawa ![]() Ten post edytował bzenek czw, 12 sty 2012 - 12:11 |
|
|
![]()
|
|
cos w tym kierunku idzie bzenek - otwarto pizzerie "Raj" na srodku 3go Maja ;] w poblizu Stonenenge , Verona ( kiepskie otoczenie) , dobrze prosperująca Komitywa, no i jako tako działające Graffiti z parasolkami. W DG tymczasem znacznie lepiej niz 3go Maja prosperuje i przyciaga ludzi plac przed PKZ - parsolki , Planeta, Partia itp) a czy był ktos w tej Marhabie lub Alibi ??Lokali na miescie calkiem sporo, tylko klientow brak ( znaczny procent młodych ludzi w UK, NL lub Deutschland),
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: śro, 15 lis 06 Nr użytkownika: 300 ![]() |
Verona też już niestety jest zamknięta... Od początku stycznia wszystko zlikwidowane i pozamykane na siedem spustów...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 05:03 |