![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a liczyłem na to, że tak jak w Sosnowcu "samo" się będzie pakować do reklamówek przy kasach ![]() Dzisiaj dawali bezpłatne reklamówki-dopóki nie wymienią kas kasjerki nie mają jak pakować. myślałem, że już nie będą wymieniać kas. Dzisiaj nektarynki były po około 1,80 za kg a winogrona białe po 2,99zł :-) -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem wczoraj o 20:30 w Auchanie na Pogorii, dali ceny jeszcze niższe niż w gazetce szczególnie owoców ale nie tylko, a towaru tyle nawalone że real może się schować Fakt tyle nasprowadzali że szykuje się wielka wtopa i przeceny. Ok ok... wtopa dla sklepu który i tak ma kosmiczną marżę na towarze, czy też wtopa dla klientów którzy mogą kupić tańsze owoce i warzywa? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 23 Dołączył: wto, 08 kwi 08 Nr użytkownika: 1,207 Płeć: Kobieta GG: 1413703 ![]() |
Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić...
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić... proszę czytać ze zrozumieniem - "samo" się pakuje a nie - samo się pakuje. A jako klient wolę jak jest mi wygodniej i do takiego sklepu właśnie pójdę a na mojej wizycie zarobią też Ci którzy siedzą za kasą. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić... proszę czytać ze zrozumieniem - "samo" się pakuje a nie - samo się pakuje. A jako klient wolę jak jest mi wygodniej i do takiego sklepu właśnie pójdę a na mojej wizycie zarobią też Ci którzy siedzą za kasą. Ales ty leniwy ![]() Niestety panie (co oczywiscie jak najbardziej rozumiem!) nie "przykładaja" sie do pakowania wiec czasem w jednej reklamowce sa same ciezkie rzeczy w drugiej chrupki i bulki, mieszaja rzeczy, ktore lepiej by bylo dac osobno itd. ja tam sobie wole sam zapakowac ![]() Co ciekawe - bylem w kilku Auchan we Francji i tam w zadnym nie pakowali (nawet nie "kasowali", o ile nie placilo sie gotowka to pani tylko skanowala towary a platnosc trzeba bylo obsluzyc samemu w terminalu na koncu kasy, pani juz w tym czasie skanowala produkty nastepnego klienta). Poniewaz mam wrazenie, ze Auchan uzywa sprzetu z demobilu (zauwazylem, ze "nowe" elementy wyposazenia sa juz poobijane) to moze i u nas ie to skonczyc. BTW - inna ciekawostka - we Francji w Auchan zawsze jest 1-2 (zalezy od wielkosci sklepu) kasa dla niepelnosprawnych obslugiwana przez osobe niepelnosprawna (zwykle gluchoniema), pelnosprawnego w takiej kasie nie obsluza chocby byl jedynym klientem w sklepie ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 11 Dołączył: pią, 20 lip 12 Skąd: Reden Nr użytkownika: 5,047 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy Real na Katowickiej pozostanie Realem czy zrobia z niego Auchan? wie ktos ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od nowego roku ma być Auchan
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od jakiegoś czasu trwa budowa "Pawilonu handlowego" między Intermarche, a Kauflandem na Mydlicach. Ktoś wie co tam powstanie? Działka jest dosyć wąska i nie aż tak duża, ale może Bricomarche?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Od jakiegoś czasu trwa budowa "Pawilonu handlowego" między Intermarche, a Kauflandem na Mydlicach. Ktoś wie co tam powstanie? Działka jest dosyć wąska i nie aż tak duża, ale może Bricomarche? A skąd wiesz że to Pawilon handlowy?, myślałem że może tam stację benzynową budują. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jest napisane na tablicy informacyjnej. Też pomyślałem o stacji benzynowej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 86 Dołączył: nie, 17 paź 10 Nr użytkownika: 4,167 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Za tym placem budowy stoi antyczna, niezamieszkana kamienica. Jedynym jej zadaniem jest przynoszenie zysku z wynajmu dachu na BTSy komorkowego operatora. Poki nie wywala tej starej plomby wraz z przylegajacym mini-domkiem (tym razem zamieszkanym) to nie widze szansy na stacje benzynowa. Tym bardziej, ze to co widze z okna nie wskazuje na montowanie zbiornikow na paliwo pod gruntem.
-------------------- pomoc dla Maksymiliana
![]() ------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 86 Dołączył: nie, 17 paź 10 Nr użytkownika: 4,167 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Apdejt: moje "źródło" twierdzi, że ma być Komfort. FB twierdzi, że będzie Rossmann.
![]() ------------------------------------------------------------------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Szczerze to bym wolał, żeby ta ruderę z tyłu zrównali z ziemią i zrobili drogę do szpitalnej
![]() Miejsca tam i tak jest mało więc raczej duży sklep tam nie powstanie. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Ta urocza rudera wraz z przysiółkami straszy mnie przez okno od ok. 30 lat. Mam gorącą nadzieję na uprzatnięcie tego burdelu. I drogę przelotową.
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Nowy market w środku osiedla? Tym razem będzie to Rossmann
Nie Lidl, Biedronka ani też Tesco, ale kolejny w mieście Rossmann powstaje przy ul. Legionów Polskich na osiedlu Mydlice w Dąbrowie Górniczej. Czy da się „wcisnąć” między Kaufland a Intermarche na Mydlicach jeszcze jeden market? Okazuje się, że tak. Właśnie ruszyła budowa, a prace postępują. Co powstanie w tym miejscu? Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że będzie to Rossmann. To już kolejny obiekt handlowy na dąbrowskim osiedlu, które coraz bardziej przypomina prawdziwe handlowe zagłębie. W odległości zaledwie kilkuset metrów dąbrowianie mają do wyboru zakupy w dwóch Biedronkach, Intermache, Tesco a także markecie Karolina. Warto także dodać, że na osiedlu Mydlice jest także ryneczek ze stanowiskami handlowymi, a także liczne sklepy nocne, których ciągle przybywa. Planowane zakończenie inwestycji to czerwiec 2015 roku. Co na to mieszkańcy? – Z jednej strony cieszę się, że powstaje nowy obiekt handlowy, ponieważ to nowe miejsca pracy. Jednak z drugiej strony na naszym osiedlu jest już tak dużo marketów, a niestety coraz mniej zieleni. Myślę, że warto by było także pomyśleć o jakimś dużym placu zabaw, przydałyby się jakieś alejki drzew czy ławki. Takiego miejsca na Mydlicach brakuje – mówi pan Mariusz Pęcherski, mieszkaniec os. Mydlice. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market..
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market.. w zasadzie lepsze te markety (kaufland, rossman i intermarche) niż ten burdel który tam był...nie przesadzajmy... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 39 Dołączył: nie, 27 lip 08 Nr użytkownika: 1,385 Płeć: Mężczyzna GG: 3574142 ![]() |
Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market.. w zasadzie lepsze te markety (kaufland, rossman i intermarche) niż ten burdel który tam był...nie przesadzajmy... A teraz jest burdel bo wszędzie markety markety markety. I to w samym centrum osiedla... To jest żałosne, nie wiem czy ktoś nad tym panuje ale obawiam się, że jeszcze troche będzie się likwidować każdy metr kwadratowy placów zabaw, albo jakiś skwerków po to by móc tam wmontować dodatkowy zaj*ebany market! |
|
|
![]()
|
|
Zasadniczo wolalbym jakas inna opcje niz market, ale cokolwiek powstalo w tym miejscu jest lepsze od tego, co od lat tam straszylo. Mam bezposredni widok z okna na caly ten teren i pamietam sierotke po zakladach metalowych i rzad ruder z zasranymi podworzami, skupem zlomu, gruzowiskiem i calym tym postindustrialnym syfilisem. Czekam tylko na wysadzenie w pi*du kamienicy przy wylocie budowanego Rossmana. Obysmy sie doczekali.
Realnie sprawe biorac chyba nikt nie spodziewalby sie powstania super placu zabaw lub reprezentacyjnego klombu z laweczkami i alejkami w miejscu takim jak to? -------------------- pomoc dla Maksymiliana
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A teraz jest burdel bo wszędzie markety markety markety. I to w samym centrum osiedla... To jest żałosne, nie wiem czy ktoś nad tym panuje ale obawiam się, że jeszcze troche będzie się likwidować każdy metr kwadratowy placów zabaw, albo jakiś skwerków po to by móc tam wmontować dodatkowy zaj*ebany market! Ale tak realnie. Co by tam mialo powstac? Wlascicielem terenu byl zwm. Wszystko powoli popadalo w ruine... Dodam ze nikt nie likwidowal placu zabaw ani skwerku, nawet nie zdeptano kawalka trawnika, ani nie wycieto drzewka. Zburzono tylko ochydne hale i posprzatano plac pelen zlomu i gruzu. Ten post edytował kamillll pon, 13 kwi 2015 - 08:04 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 09:56 |