IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

62 Stron V  « < 45 46 47 48 49 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hipermarkety & Supermarkety
Ocena 5 V
Bathurst
post czw, 14 sie 2014 - 23:26
Post #921

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 80

CYTAT(st1111 @ czw, 14 sie 2014 - 23:05) *
CYTAT(Bathurst @ czw, 14 sie 2014 - 19:34) *
a liczyłem na to, że tak jak w Sosnowcu "samo" się będzie pakować do reklamówek przy kasach dry.gif

Dzisiaj dawali bezpłatne reklamówki-dopóki nie wymienią kas kasjerki nie mają jak pakować.

myślałem, że już nie będą wymieniać kas. Dzisiaj nektarynki były po około 1,80 za kg a winogrona białe po 2,99zł :-)

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com
Go to the top of the page

+Quote Post
Bartek
post czw, 14 sie 2014 - 23:48
Post #922

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(st1111 @ czw, 14 sie 2014 - 12:27) *
CYTAT(Rokko31 @ czw, 14 sie 2014 - 06:52) *
Byłem wczoraj o 20:30 w Auchanie na Pogorii, dali ceny jeszcze niższe niż w gazetce szczególnie owoców ale nie tylko, a towaru tyle nawalone że real może się schować

Fakt tyle nasprowadzali że szykuje się wielka wtopa i przeceny.

Ok ok... wtopa dla sklepu który i tak ma kosmiczną marżę na towarze, czy też wtopa dla klientów którzy mogą kupić tańsze owoce i warzywa? blink.gif

+Quote Post
PERELKADG
post pią, 15 sie 2014 - 16:04
Post #923

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,207
GG: 1413703 status gadu-gadu

Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić...

+Quote Post
Bathurst
post pią, 15 sie 2014 - 16:20
Post #924

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

CYTAT(PERELKADG @ pią, 15 sie 2014 - 16:04) *
Kasy na pewno nie będą wymieniane. I to nie "samo" się pakuje... Może niektórym tak jest wygodnie. Może jakby chociaż na godzinie siedli po tej drugiej stronie, to by zaczęli inaczej mówić...

proszę czytać ze zrozumieniem - "samo" się pakuje a nie - samo się pakuje.
A jako klient wolę jak jest mi wygodniej i do takiego sklepu właśnie pójdę a na mojej wizycie zarobią też Ci którzy siedzą za kasą.

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
vacu
post pią, 15 sie 2014 - 19:57
Post #925

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Bathurst @ pią, 15 sie 2014 - 16:20) *
CYTAT(PERELKADG @ pią, 15 sie 2014 - 16:04) *

proszę czytać ze zrozumieniem - "samo" się pakuje a nie - samo się pakuje.
A jako klient wolę jak jest mi wygodniej i do takiego sklepu właśnie pójdę a na mojej wizycie zarobią też Ci którzy siedzą za kasą.

Ales ty leniwy rolleyes.gif

Niestety panie (co oczywiscie jak najbardziej rozumiem!) nie "przykładaja" sie do pakowania wiec czasem w jednej reklamowce sa same ciezkie rzeczy w drugiej chrupki i bulki, mieszaja rzeczy, ktore lepiej by bylo dac osobno itd. ja tam sobie wole sam zapakowac wink.gif

Co ciekawe - bylem w kilku Auchan we Francji i tam w zadnym nie pakowali (nawet nie "kasowali", o ile nie placilo sie gotowka to pani tylko skanowala towary a platnosc trzeba bylo obsluzyc samemu w terminalu na koncu kasy, pani juz w tym czasie skanowala produkty nastepnego klienta). Poniewaz mam wrazenie, ze Auchan uzywa sprzetu z demobilu (zauwazylem, ze "nowe" elementy wyposazenia sa juz poobijane) to moze i u nas ie to skonczyc.

BTW - inna ciekawostka - we Francji w Auchan zawsze jest 1-2 (zalezy od wielkosci sklepu) kasa dla niepelnosprawnych obslugiwana przez osobe niepelnosprawna (zwykle gluchoniema), pelnosprawnego w takiej kasie nie obsluza chocby byl jedynym klientem w sklepie smile2.gif W PL spotkalem sie z tym tylko w Auchan w Poznaniu, podszedlem do takiej kasy przez przypadek i u nas - poniewaz bylo pusto - pani mnie obsluzyla jednak "za kare" nabila mi na karte 800 zl zamiast 80 smile2.gif ja tez nie zauwazylem, dopiero jak sms z banku przyszedl :/ Choc sie nie awanturowalem a sprawe szybko odkrecil kierownik to pani sie prawie poplakala az mi sie glupio zrobilo, mam nadzieje ze jej jakos nie ukarano :/ Taka "cool story" z Auchan (z racji pracy troche sie tego pozwiedzalo).

+Quote Post
jsm
post pią, 10 paź 2014 - 16:55
Post #926

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,047

Czy Real na Katowickiej pozostanie Realem czy zrobia z niego Auchan? wie ktos ?

+Quote Post
Rokko31
post pią, 10 paź 2014 - 20:42
Post #927

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

Od nowego roku ma być Auchan

+Quote Post
mydliczek
post śro, 11 mar 2015 - 11:43
Post #928

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 139

Od jakiegoś czasu trwa budowa "Pawilonu handlowego" między Intermarche, a Kauflandem na Mydlicach. Ktoś wie co tam powstanie? Działka jest dosyć wąska i nie aż tak duża, ale może Bricomarche?

+Quote Post
Rokko31
post śro, 11 mar 2015 - 21:45
Post #929

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

CYTAT(mydliczek @ śro, 11 mar 2015 - 11:43) *
Od jakiegoś czasu trwa budowa "Pawilonu handlowego" między Intermarche, a Kauflandem na Mydlicach. Ktoś wie co tam powstanie? Działka jest dosyć wąska i nie aż tak duża, ale może Bricomarche?

A skąd wiesz że to Pawilon handlowy?, myślałem że może tam stację benzynową budują.

+Quote Post
mydliczek
post śro, 11 mar 2015 - 22:42
Post #930

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 139

Jest napisane na tablicy informacyjnej. Też pomyślałem o stacji benzynowej.

+Quote Post
marcinem
post czw, 12 mar 2015 - 08:51
Post #931

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

Za tym placem budowy stoi antyczna, niezamieszkana kamienica. Jedynym jej zadaniem jest przynoszenie zysku z wynajmu dachu na BTSy komorkowego operatora. Poki nie wywala tej starej plomby wraz z przylegajacym mini-domkiem (tym razem zamieszkanym) to nie widze szansy na stacje benzynowa. Tym bardziej, ze to co widze z okna nie wskazuje na montowanie zbiornikow na paliwo pod gruntem.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
marcinem
post wto, 17 mar 2015 - 08:19
Post #932

UZYTKOWNIK
**

Apdejt: moje "źródło" twierdzi, że ma być Komfort. FB twierdzi, że będzie Rossmann.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

+Quote Post
szer
post wto, 17 mar 2015 - 09:00
Post #933

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Szczerze to bym wolał, żeby ta ruderę z tyłu zrównali z ziemią i zrobili drogę do szpitalnej tongue.gif
Miejsca tam i tak jest mało więc raczej duży sklep tam nie powstanie.

--------------------
33001,04

+Quote Post
marcinem
post wto, 17 mar 2015 - 12:04
Post #934

UZYTKOWNIK
**

Ta urocza rudera wraz z przysiółkami straszy mnie przez okno od ok. 30 lat. Mam gorącą nadzieję na uprzatnięcie tego burdelu. I drogę przelotową.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

+Quote Post
matidg
post nie, 12 kwi 2015 - 17:45
Post #935

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,162
GG: 5107261 status gadu-gadu

CYTAT
Nowy market w środku osiedla? Tym razem będzie to Rossmann

Nie Lidl, Biedronka ani też Tesco, ale kolejny w mieście Rossmann powstaje przy ul. Legionów Polskich na osiedlu Mydlice w Dąbrowie Górniczej.

Czy da się „wcisnąć” między Kaufland a Intermarche na Mydlicach jeszcze jeden market? Okazuje się, że tak. Właśnie ruszyła budowa, a prace postępują. Co powstanie w tym miejscu? Nieoficjalnie dowiedzieliśmy się, że będzie to Rossmann. To już kolejny obiekt handlowy na dąbrowskim osiedlu, które coraz bardziej przypomina prawdziwe handlowe zagłębie. W odległości zaledwie kilkuset metrów dąbrowianie mają do wyboru zakupy w dwóch Biedronkach, Intermache, Tesco a także markecie Karolina. Warto także dodać, że na osiedlu Mydlice jest także ryneczek ze stanowiskami handlowymi, a także liczne sklepy nocne, których ciągle przybywa. Planowane zakończenie inwestycji to czerwiec 2015 roku.

Co na to mieszkańcy? – Z jednej strony cieszę się, że powstaje nowy obiekt handlowy, ponieważ to nowe miejsca pracy. Jednak z drugiej strony na naszym osiedlu jest już tak dużo marketów, a niestety coraz mniej zieleni. Myślę, że warto by było także pomyśleć o jakimś dużym placu zabaw, przydałyby się jakieś alejki drzew czy ławki. Takiego miejsca na Mydlicach brakuje – mówi pan Mariusz Pęcherski, mieszkaniec os. Mydlice.

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 12 kwi 2015 - 18:09
Post #936

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market..

+Quote Post
kamillll
post nie, 12 kwi 2015 - 19:08
Post #937

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(xMarcinx @ nie, 12 kwi 2015 - 19:09) *
Coraz bardziej to osiedle zaczyna przypominać obóz dla niewolników. Nie wiem kto tam chce jeszcze mieszkać, zieleni zero, blok na bloku, pstrokacizna, ludzie sobie w okna zaglądają i teraz jeszcze kolejny market..

w zasadzie lepsze te markety (kaufland, rossman i intermarche) niż ten burdel który tam był...nie przesadzajmy...

+Quote Post
pawlacz
post pon, 13 kwi 2015 - 01:23
Post #938

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 1,385
GG: 3574142 status gadu-gadu

CYTAT(kamillll @ nie, 12 kwi 2015 - 21:08) *
CYTAT(xMarcinx @ nie, 12 kwi 2015 - 19:09) *

w zasadzie lepsze te markety (kaufland, rossman i intermarche) niż ten burdel który tam był...nie przesadzajmy...

A teraz jest burdel bo wszędzie markety markety markety. I to w samym centrum osiedla... To jest żałosne, nie wiem czy ktoś nad tym panuje ale obawiam się, że jeszcze troche będzie się likwidować każdy metr kwadratowy placów zabaw, albo jakiś skwerków po to by móc tam wmontować dodatkowy zaj*ebany market!

+Quote Post
marcinem
post pon, 13 kwi 2015 - 07:18
Post #939

UZYTKOWNIK
**

Zasadniczo wolalbym jakas inna opcje niz market, ale cokolwiek powstalo w tym miejscu jest lepsze od tego, co od lat tam straszylo. Mam bezposredni widok z okna na caly ten teren i pamietam sierotke po zakladach metalowych i rzad ruder z zasranymi podworzami, skupem zlomu, gruzowiskiem i calym tym postindustrialnym syfilisem. Czekam tylko na wysadzenie w pi*du kamienicy przy wylocie budowanego Rossmana. Obysmy sie doczekali.

Realnie sprawe biorac chyba nikt nie spodziewalby sie powstania super placu zabaw lub reprezentacyjnego klombu z laweczkami i alejkami w miejscu takim jak to?

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

+Quote Post
kamillll
post pon, 13 kwi 2015 - 08:03
Post #940

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(pawlacz @ pon, 13 kwi 2015 - 02:23) *
A teraz jest burdel bo wszędzie markety markety markety. I to w samym centrum osiedla... To jest żałosne, nie wiem czy ktoś nad tym panuje ale obawiam się, że jeszcze troche będzie się likwidować każdy metr kwadratowy placów zabaw, albo jakiś skwerków po to by móc tam wmontować dodatkowy zaj*ebany market!

Ale tak realnie. Co by tam mialo powstac? Wlascicielem terenu byl zwm. Wszystko powoli popadalo w ruine...
Dodam ze nikt nie likwidowal placu zabaw ani skwerku, nawet nie zdeptano kawalka trawnika, ani nie wycieto drzewka. Zburzono tylko ochydne hale i posprzatano plac pelen zlomu i gruzu.

Ten post edytował kamillll pon, 13 kwi 2015 - 08:04

+Quote Post

62 Stron V  « < 45 46 47 48 49 > » 
Reply to this topicStart new topic
7 Użytkowników czyta ten temat (7 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 09:56
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza