IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

62 Stron V  « < 42 43 44 45 46 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hipermarkety & Supermarkety
Ocena 5 V
Master
post pią, 07 mar 2014 - 20:43
Post #861

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Poza tym pisane było ze na Ktowickiej bedzie magazyn Auchana
Go to the top of the page

+Quote Post
prezes
post sob, 08 mar 2014 - 06:59
Post #862

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 192

CYTAT(Master @ pią, 07 mar 2014 - 20:43) *

to caly czas tylko plotka, nikt nigdy nie podał nic oficjalnego w tym temacie. dopóki nie zobacze to nie uwierze.

+Quote Post
sandwich
post sob, 08 mar 2014 - 07:33
Post #863

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,277
GG: 9877186 status gadu-gadu

CYTAT(prezes @ sob, 08 mar 2014 - 08:59) *
CYTAT(Master @ pią, 07 mar 2014 - 20:43) *

to caly czas tylko plotka, nikt nigdy nie podał nic oficjalnego w tym temacie. dopóki nie zobacze to nie uwierze.

Na katowickiej na jakieś pytanie pani mi odpowiedziała, że teraz wszystko się sypie, bo przestawiają na Auchan.

+Quote Post
signaal
post nie, 09 mar 2014 - 23:37
Post #864

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,645
GG: 3867643 status gadu-gadu

Trzeba przyznać, że bojkot Aldiego się udał. wink.gif Jest to Aldi w którym jest największy ruch ze znanych mi sklepów tej sieci. A odwiedziłem większość istniejących w konurbacji.

--------------------
www.czerwonesamochody.com

+Quote Post
Rokko31
post nie, 09 mar 2014 - 23:54
Post #865

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 337

CYTAT(signaal @ nie, 09 mar 2014 - 23:37) *
Trzeba przyznać, że bojkot Aldiego się udał. wink.gif Jest to Aldi w którym jest największy ruch ze znanych mi sklepów tej sieci. A odwiedziłem większość istniejących w konurbacji.

To nie przez bojkot tak jest w każdym sklepie Aldika w którym do tej pory byłem, to jest sklep bez duszy, same powietrze....

+Quote Post
Człowiek
post pon, 10 mar 2014 - 09:33
Post #866

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 3,189

Grupa Auchan po niedawnej finalizacji przejęcia sieci Real rozpoczyna operację zmiany szyldów. Pierwsze modernizacje obejmą hipermarkety w centrach handlowych Karolinka w Opolu i Pogoria w Dąbrowie Górniczej.

Centra Karolinka i Pogoria należą do funduszu Blackrock. - Opole i Dąbrowa Górnicza to ważne miasta dla Auchan Polska. Cieszymy się, że udało nam się tam wypracować korzystne warunki współpracy z funduszem Blackrock - mówi Francois Colombie, przewodniczący rady nadzorczej Auchan w Polsce.

+Quote Post
st1111
post pon, 10 mar 2014 - 19:45
Post #867

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 336

Szkoda Reala Auchan i tak był w pobliżu.

+Quote Post
olo
post pon, 10 mar 2014 - 20:12
Post #868

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(st1111 @ pon, 10 mar 2014 - 19:45) *

Najgorsze jest to, że w Ołszonie nie widać lodówek z piwem. A przy sezonie działkowym, zimne piwo to sprawa ponadważna...

--------------------

+Quote Post
marcin.p
post pon, 10 mar 2014 - 20:18
Post #869

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

Kiedyś czytałem, że z dąbrowskich Realów tylko ten w Pogorii przechodzi pod Auchana. Ten na katowickiej muszą sprzedać. Jakaś tam komisja państwowa nie wydała zgody na przejęcie wszystkich Realów; w woj. śląskim do sprzedaży przewidziany jest jeszcze chyba ten na Milowicach

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin

+Quote Post
szer
post pon, 10 mar 2014 - 20:43
Post #870

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT(marcin.p @ pon, 10 mar 2014 - 22:18) *
Kiedyś czytałem, że z dąbrowskich Realów tylko ten w Pogorii przechodzi pod Auchana. Ten na katowickiej muszą sprzedać. Jakaś tam komisja państwowa nie wydała zgody na przejęcie wszystkich Realów; w woj. śląskim do sprzedaży przewidziany jest jeszcze chyba ten na Milowicach

Przecież kilka stron wstecz był artykuł o tym jakie sklepy mają być sprzedane. I nie ma tam sklepu z Dąbrowy. I nie jakaś państwowa komisja tylko UOKiK.
Markety, które mają sprzedać w ciągu 18 miesięcy od przejęcia są w Białymstoku, Bielsku Białej, Czeladzi, Legnicy, Rzeszowie, Szczecinie, Wałbrzychu i Sosnowcu.

Ten post edytował szer pon, 10 mar 2014 - 20:44

--------------------
33001,04

+Quote Post
vacu
post pon, 10 mar 2014 - 20:57
Post #871

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(st1111 @ pon, 10 mar 2014 - 20:45) *

Nom, każde ograniczenie konkurencji to zły znak. Rzadko bywam w marketach ale są rzeczy, które dało się kupić tylko w Realu, są też takie dostępne tylko Auchan, pewnie te Realowe znikną, i już nawet nie chodzi o mnie ale to może być duży cios dla producentów, których produkcja opiera się na sprzedaży w Realach :/
Do tego polskie Auchany to są jakieś bieda-wersje, kto był we francuskich ten wie o czym mówię. Polskich nie lubię bo sprawiają wrażenie brudnych i nieprzyjemnych, z kolei we Francji mają fajną opcję w wybranych marketach, można zamówić towary przez net, podjechać na specjalne stanowisko i odebrać od pracownika już spakowane zakupy, to jest coś z czego bym się bardzo cieszył smile2.gif

+Quote Post
Rokko31
post pon, 10 mar 2014 - 22:54
Post #872

UZYTKOWNIK

Jak dla mnie Real jest cholernie drogim marketem, Auchan ma ceny zdecydowanie niższe, ciekawe czy po zmianie szyldu ceny też pójdą w dół i będą na poziomie tego na Zuzanny. A to jest fakt że Auchan nie ma dużo produktów, był taki czas że nie było Tyskiego piwa co mnie bardzo dziwiło....

+Quote Post
Sebastian22
post pon, 10 mar 2014 - 23:06
Post #873

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Rokko31 @ pon, 10 mar 2014 - 22:54) *
Jak dla mnie Real jest cholernie drogim marketem, Auchan ma ceny zdecydowanie niższe, ciekawe czy po zmianie szyldu ceny też pójdą w dół i będą na poziomie tego na Zuzanny. A to jest fakt że Auchan nie ma dużo produktów, był taki czas że nie było Tyskiego piwa co mnie bardzo dziwiło....

Droga to jest Alma i Piotr i Paweł, a real średni cenowo, zalezy jakie produkty rolleyes.gif

+Quote Post
Leszek
post pon, 10 mar 2014 - 23:18
Post #874

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

był taki czas że nie było Tyskiego piwa co mnie bardzo dziwiło....

Nie ma czegoś takiego jak "Tyskie piwo" tongue.gif

--------------------

+Quote Post
Rokko31
post pon, 10 mar 2014 - 23:48
Post #875

UZYTKOWNIK

CYTAT(Sebastian22 @ pon, 10 mar 2014 - 23:06) *

Droga to jest Alma i Piotr i Paweł, a real średni cenowo, zalezy jakie produkty rolleyes.gif

W porównaniu do Auchana prawie na każdym produkcie Real ma wyższe ceny...czasami ceny "promocyjne" są wyższe niż normalne ceny w Auchanie

+Quote Post
gregol
post wto, 11 mar 2014 - 09:29
Post #876

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

CYTAT(olo @ pon, 10 mar 2014 - 20:12) *
Najgorsze jest to, że w Ołszonie nie widać lodówek z piwem. A przy sezonie działkowym, zimne piwo to sprawa ponadważna...

Ale za to w Realu nie ma regionalnych, a w Auchan półki od piw z mniejszych browarów się uginają

CYTAT(vacu @ pon, 10 mar 2014 - 20:57) *
Do tego polskie Auchany to są jakieś bieda-wersje, kto był we francuskich ten wie o czym mówię. Polskich nie lubię bo sprawiają wrażenie brudnych i nieprzyjemnych,

Mam nadzieję, że po remoncie będzie to lepiej wyglądać niż to co jest w Sosnowcu. Bo wychodząc z tamtego Auchan mam ochotę wziąć prysznic.. A estetyka sklepu jest dla mnie ważniejsza niż kilka złotówek na rachunku.

Ten post edytował gregol wto, 11 mar 2014 - 09:29

+Quote Post
Rokko31
post wto, 11 mar 2014 - 10:56
Post #877

UZYTKOWNIK

CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 09:29) *

Ale za to w Realu nie ma regionalnych, a w Auchan półki od piw z mniejszych browarów się uginają

Do tego polskie Auchany to są jakieś bieda-wersje, kto był we francuskich ten wie o czym mówię. Polskich nie lubię bo sprawiają wrażenie brudnych i nieprzyjemnych,

Mam nadzieję, że po remoncie będzie to lepiej wyglądać niż to co jest w Sosnowcu. Bo wychodząc z tamtego Auchan mam ochotę wziąć prysznic.. A estetyka sklepu jest dla mnie ważniejsza niż kilka złotówek na rachunku.

Jest tak brudno ponieważ jesteśmy takim Narodem brudasów, we własnym domu nie potrafimy czystości utrzymać a co dopiero mówić na sklepie, który nie jest Nasz tylko jakiegoś obcego kapitału, My wolimy kasę trzepać niż dbać o jakąś tam czystość i schludność, choć dziwie się że Francuzi nie wymagają tego od Nas

+Quote Post
savalas
post wto, 11 mar 2014 - 11:13
Post #878

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 07:29) *

w realu na Katowickiej jest bardzo dużo regionalnych marek piw

+Quote Post
signaal
post wto, 11 mar 2014 - 12:55
Post #879

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,645
GG: 3867643 status gadu-gadu

CYTAT(Rokko31 @ wto, 11 mar 2014 - 10:56) *
CYTAT(gregol @ wto, 11 mar 2014 - 09:29) *

Jest tak brudno ponieważ jesteśmy takim Narodem brudasów, we własnym domu nie potrafimy czystości utrzymać a co dopiero mówić na sklepie, który nie jest Nasz tylko jakiegoś obcego kapitału, My wolimy kasę trzepać niż dbać o jakąś tam czystość i schludność, choć dziwie się że Francuzi nie wymagają tego od Nas

Jesteście? Nie potraficie? Mówcie za siebie. wink.gif
W lidlach, aldich i innych polo marketach jakoś udaje się utrzymać czystość choć asortyment ten sam.

--------------------
www.czerwonesamochody.com

+Quote Post
gregol
post wto, 11 mar 2014 - 13:17
Post #880

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

CYTAT(Rokko31 @ wto, 11 mar 2014 - 10:56) *

yyy. Real, Lidl, Biedronka, Frac (te sklepy znam, bo kupuję) dają radę z myciem podłóg i układaniem towaru na półkach... więc to raczej wina polityki Auchan niż ludzi.

CYTAT(savalas @ wto, 11 mar 2014 - 11:13) *
w realu na Katowickiej jest bardzo dużo regionalnych marek piw

Na Katowickiej jestem sporadycznie. Fakt, że w Pogorii też zaczęły się pojawiać od jakiegoś czasu. Ale to jeszcze nie to co w Auchan.

+Quote Post

62 Stron V  « < 42 43 44 45 46 > » 
Reply to this topicStart new topic
13 Użytkowników czyta ten temat (13 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 14:43
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza