![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Mówią wiewiórki, że Auchan będzie w DG tylko jeden, w CH Pogoria. Ten przy Katowickiej ma się zmienić w Centrum Logistyczne Auchan. Plotki o końcu Reala przy Katowickiej są już od 10 lat i najczęstszą było właśnie centrum logistyczne -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Wygląda na to że jednak Aldi przyjęło do wiadomości że nie wszyscy są zadowoleni z jego powstania i najwyraźniej próbuje ocieplić swój wizerunek:
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To jednak akcja się przydała i chociaż tyle może zrobić Aldii
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No właśnie - zawsze warto protestować. Chociaż nie wiem czy przy wycince tych drzew i tak nie byli zobligowani do posadzenia nowych.
Ten post edytował Bathurst pią, 24 sty 2014 - 11:29 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Na pewno byli, chyba zawsze przy takich wycinkach jest nakładany obowiązek nowych nasadzeń.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 168 Dołączył: pon, 27 mar 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 196 Płeć: Kobieta ![]() |
Byłam na otwarciu Aldiego,wpadłam na chwilę. Ogółem mały asortyment. Nowym klientom dawali po dwie różyczki. Jedyne,co mnie tam zainteresowało, to w miarę dobra karma dla kota w tackach, trochę owoców a ogółem nieco mydło i powidło.
![]() Ten post edytował zizi pią, 24 sty 2014 - 15:03 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przecie wycinka, nasadzenia jak i plac zabaw dla dzieci był zapowiadany jeszcze przed wbiciem pierwszej łopaty. Ja dziś byłem w Aldim i jest ok, bez zbędnego przepychu i "promocji" które są tylko z nazwy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
a gdzie te nowe drzewa i krzewy przy Granicznej? Koło urzędu? Zmieściło by się tam ich tyle?
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy to prawda ze w Biedronce przy SP 16 nie ma alkoholu ze względu na bliskosc SP 16 ??
|
|
|
![]()
|
|
Czy to prawda ze w Biedronce przy SP 16 nie ma alkoholu ze względu na bliskosc SP 16 ?? hmm nie bardzo wiem jakie alkohole (wysokoprocentowe?)są w Biedronkach, ale jakieś wina to tam mają. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: czw, 06 lis 08 Nr użytkownika: 2,386 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nikt chyba jeszcze nie wspominał o tym, że otwarcie Kauflanda na mydlicach odbędzie się w czwartek 20 lutego.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Czy to prawda ze w Biedronce przy SP 16 nie ma alkoholu ze względu na bliskosc SP 16 ?? hmm nie bardzo wiem jakie alkohole (wysokoprocentowe?)są w Biedronkach, ale jakieś wina to tam mają. Golden Loch dla mnie i tak lepsza niż "czyściocha" ![]() -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 29 Dołączył: śro, 11 lip 07 Nr użytkownika: 755 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jutro (20.02.2014) o godz.7:00 otwierają Kaufland na Mydlicach
Ten post edytował Degland śro, 19 lut 2014 - 17:02 |
|
|
![]()
|
|
CYTAT gazeta.pl
Drugi Kaufland otwarty. ''Ponad 80 nowych miejsc pracy'' Otwarty w czwartek 20 lutego market Kaufland jest drugim sklepem sieci w Dąbrowie Górniczej oraz 30. w województwie śląskim. - Dzięki otwarciu sklepu przy ul. Legionów Polskich w Dąbrowie Górniczej powstało ponad 80 nowych miejsc pracy w markecie, a dodatkowe miejsca utworzą najemcy pasażu handlowego - informują przedstawiciele sieci. Powierzchnia sklepu wynosi prawie 2000 m kw., dla klientów przygotowano 155 miejsc parkingowych. Jak już pisaliśmy wcześniej, na koszt Kauflandu przy ul. Legionów Polskich powstało rondo, przebudowano chodniki. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan zaczyna połączenie z Realem
Zanim dojdzie do zmiany szyldów we wszystkich sklepach, nowy właściciel chce znacząco obniżyć ich czynsze - podaje "Rzeczpospolita". Kluczowe jest dojście do porozumienia z właścicielami budynków, w których Real wynajmuje powierzchnie, w sprawie obniżenia czynszów – przyznaje Francois Colombie, szef rady nadzorczej Auchan Polska, Rosja i Ukraina. Podkreśla, że dzisiaj ten koszt stanowi nawet 10 proc. obrotu spółki, tymczasem rynkowy poziom to maksymalnie 3–4 proc. – Dlatego negocjujemy ich znaczące obniżki – w pierwszych 12 lokalizacjach już doszliśmy do porozumienia, we wszystkich negocjacje chcemy zakończyć w czerwcu – dodaje Colombie. Francuska grupa pod koniec 2012 r. podpisała z grupą Metro umowę na zakupy za 1,1 mld euro 91 sklepów Real w Polsce, Rumunii, Rosji i na Ukrainie. W naszym kraju transakcja jest finalizowana najpóźniej – dopiero w styczniu na transakcję zgodził się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zobowiązując Auchan do sprzedaży ośmiu sklepów. Firma podaje, że już otrzymuje dotyczące ich zapytania od inwestorów, także z zagranicy. W przypadku 57 polskich sklepów Real 17 podmiotów to właściciele budynków, w których firma wynajmuje sklepy. Pierwsze zmiany szyldów z Real na Auchan będzie widać w centrach Karolinka w Opolu oraz Pogoria w Dąbrowie Górniczej – oba należą do funduszu BlackRock. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W CH Pogoria w miejscu jednego z jubilerów obok sklepu Lasocki mamy obecnie Muzeum Miejskie "Sztygarka".
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: czw, 06 lut 14 Nr użytkownika: 5,326 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan zaczyna połączenie z Realem Zanim dojdzie do zmiany szyldów we wszystkich sklepach, nowy właściciel chce znacząco obniżyć ich czynsze - podaje "Rzeczpospolita". Kluczowe jest dojście do porozumienia z właścicielami budynków, w których Real wynajmuje powierzchnie, w sprawie obniżenia czynszów – przyznaje Francois Colombie, szef rady nadzorczej Auchan Polska, Rosja i Ukraina. Podkreśla, że dzisiaj ten koszt stanowi nawet 10 proc. obrotu spółki, tymczasem rynkowy poziom to maksymalnie 3–4 proc. – Dlatego negocjujemy ich znaczące obniżki – w pierwszych 12 lokalizacjach już doszliśmy do porozumienia, we wszystkich negocjacje chcemy zakończyć w czerwcu – dodaje Colombie. Francuska grupa pod koniec 2012 r. podpisała z grupą Metro umowę na zakupy za 1,1 mld euro 91 sklepów Real w Polsce, Rumunii, Rosji i na Ukrainie. W naszym kraju transakcja jest finalizowana najpóźniej – dopiero w styczniu na transakcję zgodził się Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zobowiązując Auchan do sprzedaży ośmiu sklepów. Firma podaje, że już otrzymuje dotyczące ich zapytania od inwestorów, także z zagranicy. W przypadku 57 polskich sklepów Real 17 podmiotów to właściciele budynków, w których firma wynajmuje sklepy. Pierwsze zmiany szyldów z Real na Auchan będzie widać w centrach Karolinka w Opolu oraz Pogoria w Dąbrowie Górniczej – oba należą do funduszu BlackRock. Może dzięki temu coś się ruszy w Realu przy katowickiej... Bo tam to już prawie połowa lokali pozamykana... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ale oni chyba negocjują swój czynsz, a nie lokali w pasażach...
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 59 Dołączył: czw, 06 lut 14 Nr użytkownika: 5,326 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Fakt.... Mój błąd
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 14:43 |