![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
i jak tam na otwarciu biedasklepu? był kto? obyło sie bez bitwy o fanty ? ;p
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Akurat napisałem minutę wcześniej (przerzuciło Cię na następną stronę) jak to wyglądało z boku
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobre promocje były, chyba już cała Dąbrowa dzięki nim wie, że biedronka otwarta
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
nddg już udokumentował
![]() Na zdjęciach i tak luz, jak przejeżdżałem w godzinach wczesnowieczornych było o wiele więcej klientów. Widać już jakąś stłuczkę. Co do ronda to mam mieszane uczucia, może i teraz jest ok, ale gdy ruch do sklepu się uspokoi to chyba jest zbędne. Ronda buduje się tam, gdzie jest podobny ruch z różnych kierunków i dużo skręcających, a tu co który będzie się udawał do Biedronki? Co do korków to wiadomo, że się zmniejszą po Świętach. Ale i do tej pory w godzinach szczytu jest bardzo źle, bo Kolejowa zakorkowana na całej długości, a teraz będzie pewnie trochę gorzej. Nie mówiąc już co jest w lato, gdy korek czasami zaczyna się od Przybylaka. Zresztą i tak nie tak dawno był korek od ronda w centrum, przez przejazd, aż do Łączącej, a w drugą stronę stali na wiadukcie na Cupiała aż do przejazdu. Widać, że wielu kierowców omija centrum najpierw jadąc przez przejazd a potem wracając na drugą stronę torów przez wiadukt. PS. Ciekawe co z Aldi. Chyba jakieś problemy, bo dziwne żeby sami nie otworzyliby w najlepszym okresie. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zauważcie na chodnik po jednej stronie nowa kostka brukowa a po drugiej stronie stary lany asfalt jakie kontrasty chodnik gdzie prowadzi do stadionu miejskiego na pogorie zero remontu ze strony miasta .
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiem gdzie Wy wczoraj jakieś korki widzieliście - i rano w kierunku centrum i po południu w drugim kierunku przejazd był płynny. W porównaniu do miesięcy letnich to wczoraj wcale nie było ruchu.
Ale ludzie zdecydowanie szturmowali i było ich pełno ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie wiecie czy kauffland na legionów zrezygnował z budowy stacji benzynowej? początkowo w planach takowa była
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kaufland? Raczej Intermarche chyba? Kaufland nie ma swoich stacji przecież zdaje się?
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no to jest odpowiedz czemu nie otwieraja
![]() http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...be4566fb1,1,3,5 CYTAT ALDI Dąbrowa Górnicza: market zamknięty, otwarcie nie tak szybko?
Wielu z Was zastanawia się pewnie, dlaczego tak szybko budowany w centrum miasta market ALDI nie został otwarty przed świętami Bożego Narodzenia? Wszak to najlepszy czas, by całkiem nieźle zarobić. Otóż okazuje się, że?. ? wszystko wskazuje na to, iż otwarcie nie nastąpi tak szybko, jak można by się tego spodziewać. Wszystkiemu winne są bowiem nieprzewidziane okoliczności, z którymi nagle spotkała się spółka. Otóż jak dowiedzieliśmy się nieoficjalnie właśnie pojawili się dawni właściciele gruntów, na których powstał market ALDI i teraz upomnieli się o swoje prawa do tych ziem. Oczywiście w grę wchodzi w takiej sytuacji porozumienie finansowe z ALDI, ale jak nieoficjalnie wiemy, takiego nie udało się dotychczas osiągnąć. Tak więc gotowy już niemal do otwarcia market nadal stoi zamknięty. Grunty, na których powstał market, należały kiedyś do miasta, ale w wyniku kolejnych operacji finansowych ostatecznie znalazły się w rękach inwestora z Katowic, który postawił w samym centrum miasta ALDI. Tak więc teraz miasto nie ma z nimi nic wspólnego, a w kłopotach znalazł się obecny właściciel gruntów. Zwróciliśmy się do polskiego przedstawicielstwa ALDI z zapytaniem, kiedy market zostanie więc otwarty, ale nie otrzymaliśmy żadnej odpowiedzi. Nasze pytania oczywiście ponowimy, a jeśli tylko coś będzie wiadomo w tej sprawie poinformujemy Was o tym. Ten post edytował menago pią, 27 gru 2013 - 11:09 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zawsze mnie zastanawiało jak to się dzieje, ze właściciele gruntów przypominają sobie o nich jak już ktoś inny na nich coś postawi.. Nie dość, że mają przekształconą działkę, wycięte drzewa za kilkanaście tyś to jeszcze dostaną kasę za teren i odszkodowanie. Ciekawe czy ALDI pojdzie z tym do sądu czy będzie chciał szybko zakończyć sprawę, bo widać jak byk że ktoś celowo wkręcił inwestora by wziął na siebie wszystkie gromy..
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ha ha ha grubo
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak dla mnie osobiście to bym chciał aby ten market nie został otwarty a właściciele dostali grunt z powrotem ,ciekawe jakiego rzędu to są sumy finansowe dla Aldi.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
I co? Myślisz, że zburzyliby ten budynek? Wątpię.
Ba! Nawet znaleźli by inną sieć, która by tam otwarła sklep. No ale w sumie ważne tylko by to nie było Aldi. Najlepiej biedronka, bo przecież w pobliżu nie ma innej na Konopnickiej i Dąbrowskiego... -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Ja akurat jestem zdania że w tamtym miejscu/park/ nie powinno być żadnego marketu obojętnie jaka to by sieć była ,wystarczy Real który tam jest. Nasze miasto pomału się staje takim skupiskiem supermarketów różnych sieci w bliskiej odległości od siebie market koło marketu.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Nie oszukujmy się, budynku na pewno nie wyburzą. Czy Aldi przegra czy wygra to market tam będzie.
Nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem tylko sprawić by innych zielonych miejsc w mieście tak nie urządzili. Dlatego te wszystkie protesty odnośnie Aldi są strasznie głupie. Pamiętajcie - jak nie Aldi to inny market. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
Galeria Reden już się prezentuje w pełnej okazałości.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT ALDI Dąbrowa Górnicza: inauguracja za 13 dni 2014-01-03, Aktualizacja: dzisiaj 13:34 ALDI Dąbrowa Górnicza. Wiemy już, kiedy będzie można po raz pierwszy zrobić zakupy w nowym markecie ALDI, który powstał w centrum miasta. Będzie to także próba generalna dla mówiąc łagodnie złego układu komunikacyjnego, jaki powstał u zbiegu ulic Kościuszki i Przybylaka. Pierwszy market ALDI powstał w samym centrum miasta Pierwszy market ALDI powstał w samym centrum miasta ALDI Dąbrowa Górnicza: inauguracja za 13 dni Jak dowiedzieliśmy się w krajowej centrali ALDI market w naszym mieście zostanie otwarty po raz pierwszy 15 stycznia. Niestety na razie nie wiadomo jeszcze, o której godzinie. Patrząc jednak na godziny pracy większości placówek tej sieci w regionie będzie to prawdopodobnie godzina 8.00. Ewentualnie inauguracja może nastąpić godzinę wcześniej. – Personel sklepu został już skompletowany i przeszkolony – informuje Dorota Kozłowska, asystentka zarządu spółki ALDI. ALDI Dąbrowa Górnicza: opóźnienie tak, ale nie z racji kłopotów z gruntami Dąbrowski market miał zostać otwarty znacznie wcześniej, ale ALDI nie zdecydowało się na ujawnienie informacji, skąd taki poślizg. Sieć handlowa nie łączy go natomiast z informacjami, jakie pojawiły się niedawno w Dąbrowie Górniczej. Według nieoficjalnych informacji mieli się bowiem pojawić byli właściciele gruntów, gdzie powstał ALDI, którzy upomnieli się o swoje prawa do tych ziem. – Co do sporów z byłymi właścicielami działki nic nam na ten temat nie wiadomo – przyznaje Dorota Kozłowska. Zobaczymy więc, jak 15 stycznia będzie wyglądała inauguracja. Część mieszkańców naszego miasta od dawna zapowiadała bowiem bojkot zakupów w ALDI, w tym akcję protestacyjną w dniu otwarcia sklepu. Ma to związek z wycinką drzew i krzewów pod tę właśnie inwestycję. http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...be4566fb1,1,3,5 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 497 Dołączył: pon, 01 paź 07 Skąd: reden Nr użytkownika: 818 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Nie od dziś wiadomo, że w korporacjach myślenie zostało zastąpione przez tzw. kreatywność i elastyczność itp.
Tym niemniej w te święta szczególnie zaskoczył mnie swoja kreatywnością "real". Wybrałem się 23 grudnia kupić parę gwiazdek na choinkę. Wchodzę, a tu pusto. Obsługa pakuje ostatnie bombki na paletę. Tłum klientów wyrywa im bombki "z gardła". - Co Wy robicie ? Nie chcecie zarobić ? - pytam ziomala z "reala". - Panie, dyrekcja kazała. Podobno jest już Sylwester i bombki nie schodzą. No to na wszelki wypadek wziąłem od razu szampany na sylwestra. Bo po świętach byłoby już pewnie za późno. Taki czasoprzyspieszacz real. ![]() Ten post edytował bzenek wto, 07 sty 2014 - 10:25 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Nie od dziś wiadomo, że w korporacjach myślenie zostało zastąpione przez tzw. kreatywność i elastyczność itp. Tym niemniej w te święta szczególnie zaskoczył mnie swoja kreatywnością "real". Wybrałem się 23 grudnia kupić parę gwiazdek na choinkę. Wchodzę, a tu pusto. Obsługa pakuje ostatnie bombki na paletę. Tłum klientów wyrywa im bombki "z gardła". - Co Wy robicie ? Nie chcecie zarobić ? - pytam ziomala z "reala". - Panie, dyrekcja kazała. Podobno jest już Sylwester i bombki nie schodzą. No to na wszelki wypadek wziąłem od razu szampany na sylwestra. Bo po świętach byłoby już pewnie za późno. Taki czasoprzyspieszacz real. ![]() Swego czasu wydarłem tak ostatnią nie zapakowaną choinkę, ale powód był w miarę racjonalny. Panie, teraz jedziemy z tym na Białoruś i jeszcze dwa tygodnie pohandlujemy. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 16:57 |