IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

62 Stron V  « < 35 36 37 38 39 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hipermarkety & Supermarkety
Ocena 5 V
xMarcinx
post śro, 28 sie 2013 - 10:14
Post #721

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 2,576

Dziwna lokalizacja zwłaszcza, że na łęknicach biedronke zwineli. Może gdby nie bylo przejazdu i korków w tej okolicy to byłby dobry wybór ze wzgledu na klientów z centrum.
Go to the top of the page

+Quote Post
muzzy
post śro, 28 sie 2013 - 17:20
Post #722

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 198
GG: 105879 status gadu-gadu

Z drugiej strony to może być niezła lokalizacja - na pewno będzie wygodnie dla wszystkich mieszkających za torami - nie trzeba będzie jechać przez przejazd - niestety bardzo często zamknięty....

+Quote Post
szer
post śro, 28 sie 2013 - 17:23
Post #723

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

W sezonie może i spacerujący czy jadący na Pogorię wejdą coś kupić. Niestety na tablicy informacyjnej nie ma informacji o nazwie obiektu - Obiekt handlowo-usługowy, inwestorem jest osoba prywatna, a nie żadna firma. Ale lokalizacja dobra jak dla mnie. I biedronka wydaje się być najlepsza - no chyba, że drugie Aldi postawią laugh.gif

--------------------
33001,04

+Quote Post
Mały77
post śro, 28 sie 2013 - 17:29
Post #724

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

A koło Aldi kończą rondo - nie ma szans, aby ciężarówką skręcić w lewo jadąc od centrum ...

+Quote Post
muzzy
post śro, 28 sie 2013 - 22:13
Post #725

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 198
GG: 105879 status gadu-gadu

większe pojazdy będą chyba jechać bezpośrednio przez samo rondo - z jednej strony asfalt dali już do krawędzi krawężnika.

+Quote Post
Sebastian22
post śro, 28 sie 2013 - 22:54
Post #726

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

kolejna biedrona prawdopoodbnie buduje sie na konopnickiej, na przeciwko mmks-u (zaraz za przejazdem po prawej stronie)

+Quote Post
Leszek
post czw, 29 sie 2013 - 07:38
Post #727

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

Przeczytaj kilka ostatnich postów smile2.gif

--------------------

+Quote Post
Mały77
post nie, 01 wrz 2013 - 11:07
Post #728

UZYTKOWNIK

CYTAT(muzzy @ śro, 28 sie 2013 - 22:13) *
większe pojazdy będą chyba jechać bezpośrednio przez samo rondo - z jednej strony asfalt dali już do krawędzi krawężnika.

Widziałem jak w piątek przejeżdżał autobus od dworca w kierunku centrum - porażka - środek ronda bardzo wysoki i autobusy jeżdżą może z 2km/h. Dalej nie potrafię sobie wyobrazić przejazdu ciężarówki skręcającej w lewo ...

Ten post edytował Mały77 nie, 01 wrz 2013 - 11:07

+Quote Post
:)
post nie, 01 wrz 2013 - 14:28
Post #729

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT(Mały77 @ nie, 01 wrz 2013 - 11:07) *
CYTAT(muzzy @ śro, 28 sie 2013 - 22:13) *

Widziałem jak w piątek przejeżdżał autobus od dworca w kierunku centrum - porażka - środek ronda bardzo wysoki i autobusy jeżdżą może z 2km/h. Dalej nie potrafię sobie wyobrazić przejazdu ciężarówki skręcającej w lewo ...

Pisałem o tym kiedyś w wątku o komunikacji. Jeszcze brakuje ostatniej warstwy asfaltu i wysepka ostatecznie nie będzie dużo wyżej.
Ale i tak jest dramat. TIRy i autobusy się nie mieszczą. Każdy TIR wyjeżdżający z Przybylaka w kierunku centrum tylną osią wjeżdża na chodnik. Będzie niebezpiecznie dla przechodniów, bo chodnik tam wąski. Było miejsce i mogli rozwiązać to jakoś łagodniej.
Od strony dworca nie mieszczą się i już zniszczyli nieskończone krawęźniki, które leżą już na boku biggrin.gif
Nawet krótkie autobusy mają problem, nie mówiąc o 15 m. Byłem świadkiem śmiesznej sytuacji, gdy wyraźnie wq****** kierowca autobusu specjalnie wjechał ostro na środek wysepki przeganiając robotników z rozstawionym sprzętem pomiarowym smile2.gif

A jeszcze z plotek - podchodźcie do tego z wielkim dystansem, bo info z 5 ręki wink.gif
Jak wiadomo Auchan przejmuje Reala, jeszcze nie ma decyzji UOKiK. Będą musieli pozbyć się niektórych sklepów. Mamy blisko w Sosnowcu, a w DG byłyby 2 kolejne. Podobno mają zrezygnować (sprzedać) z tego w CH Pogoria, bo jest dla nich zbyt mały. Info bardzo niepewne.

--------------------

+Quote Post
vacu
post nie, 01 wrz 2013 - 14:41
Post #730

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(:) @ nie, 01 wrz 2013 - 14:28) *
Pisałem o tym kiedyś w wątku o komunikacji. Jeszcze brakuje ostatniej warstwy asfaltu i wysepka ostatecznie nie będzie dużo wyżej.
Ale i tak jest dramat. TIRy i autobusy się nie mieszczą. Każdy TIR wyjeżdżający z Przybylaka w kierunku centrum tylną osią wjeżdża na chodnik. Będzie niebezpiecznie dla przechodniów, bo chodnik tam wąski. Było miejsce i mogli rozwiązać to jakoś łagodniej.
Od strony dworca nie mieszczą się i już zniszczyli nieskończone krawęźniki, które leżą już na boku biggrin.gif
Nawet krótkie autobusy mają problem, nie mówiąc o 15 m. Byłem świadkiem śmiesznej sytuacji, gdy wyraźnie wq****** kierowca autobusu specjalnie wjechał ostro na środek wysepki przeganiając robotników z rozstawionym sprzętem pomiarowym smile2.gif

Przejechałem się tam przed chwilą no i ja nie widzę szans, żeby ciężarówka wjechała w Przybylaka inaczej niż przez środek ronda, zresztą wyjechać też inaczej nie wyjedzie bo i osobówki jadą tam dość wolno. Znów ktoś w ogóle nie pomyślał albo miasto łyknęło jak młody pelikan co dało Aldi (bo to chyba Aldi za tą przebudowę płaci mi się wydaje?) nawet tego nie przeglądając a Aldi ma w tyle ciężarówki, do nich raczej klienci osobówkami jeżdżą angry.gif

+Quote Post
Bathurst
post nie, 01 wrz 2013 - 15:30
Post #731

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

Rondo mogłoby być większe gdyby wyburzono tą ruderę na rogu Przybylaka i Kościuszki.
Teraz problemy się skumulowały i efekt jest jaki jest.
Wyjazd z CH Pogoria do Przybylaka i z Przybylaka do Kościuszki to bardzo słaby punkt układu komunikacyjnego w Centrum. Nie wspominając o Kolejowej i jej skrzyżowaniu z Konopnickiej - gdzie powstająca Biedronka też zwiększy problem z drożnością ruchu.
Jak już budują te markety to niech najpierw zrobią przejezdne drogi dry.gif

Ten post edytował Bathurst nie, 01 wrz 2013 - 15:31

--------------------
Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam

www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com

+Quote Post
vacu
post nie, 01 wrz 2013 - 16:35
Post #732

Smokin' nigga

CYTAT(Bathurst @ nie, 01 wrz 2013 - 15:30) *
Rondo mogłoby być większe gdyby wyburzono tą ruderę na rogu Przybylaka i Kościuszki.
Teraz problemy się skumulowały i efekt jest jaki jest.

Można też było przedstawić twarde stanowisko aby Aldi oddało więcej swojego gruntu pod drogę. Dziwnym trafem jakiemuś facetowi od myjni UM potrafi zrobić opór i kazali mu przebudować całe skrzyżowanie a Aldi robi co chce czyli bylejakie rondko...

CYTAT(Bathurst @ nie, 01 wrz 2013 - 15:30) *
Wyjazd z CH Pogoria do Przybylaka i z Przybylaka do Kościuszki to bardzo słaby punkt układu komunikacyjnego w Centrum. Nie wspominając o Kolejowej i jej skrzyżowaniu z Konopnickiej - gdzie powstająca Biedronka też zwiększy problem z drożnością ruchu.
Jak już budują te markety to niech najpierw zrobią przejezdne drogi dry.gif

To mi się wydaje jest efektem braku planowania, braku analizy którędy puścić ruch itd. A może wystarczyłoby zmienić pierwszeństwo na zasadzie takiej, że droga z pierwszeństwem to Kolejowa i dalej Konopnickiej przez przejazd. Nie wiem, może głupi pomysł ale mam wrażenie, że w DG nikt tego nie analizuje, bo nie spotkałem się nigdzie z tego typu zmianami a jest kilka miejsc, które na pierwszy rzut oka się o to proszą.

+Quote Post
Grzegorz-dg
post pon, 02 wrz 2013 - 00:39
Post #733

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 5,028

Trzeba by te pytania zadać do Wydziału Komunikacji i Drogownictwa naszego UM jak oni się na to zapatrują ciekawe co na to Powiatowa Rada Bezpieczeństwa Ruchu Drogowego jaką ona wyda opinię temu rondzie i kto z osób odpowiedzialnych za nadzór ze strony urzędu miasta za to odpowiada.

+Quote Post
Master
post pon, 02 wrz 2013 - 05:48
Post #734

FdZD

Nr użytkownika: 5

rondo na Kosciuszki / Przybylaka to jedno wielkie nieporozumienie, nie mówiąc juz o budowie Aldi w Małpim Gaju. Jak to sie wszystko ma do Wieloletnich Planow Kosciuszki do dworca 2+2 oraz tunelu pod torami... zreazlizowanie tego skasowałoby wszystkie problemy z ruchem w okolicy. No ale czekamy przeciez na DTS ... która póki co nawet do Mysłowic nie dochodzi ( bo Uszokowi nie potrzebna) a w DG bedzie moze za 30 lat. Czy ktos nad tym wszystkim panuje ????

+Quote Post
Mały77
post pon, 02 wrz 2013 - 06:42
Post #735

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ nie, 01 wrz 2013 - 16:35) *
To mi się wydaje jest efektem braku planowania, braku analizy którędy puścić ruch itd. A może wystarczyłoby zmienić pierwszeństwo na zasadzie takiej, że droga z pierwszeństwem to Kolejowa i dalej Konopnickiej przez przejazd. Nie wiem, może głupi pomysł ale mam wrażenie, że w DG nikt tego nie analizuje, bo nie spotkałem się nigdzie z tego typu zmianami a jest kilka miejsc, które na pierwszy rzut oka się o to proszą.

Wydaje mi się, że raczej nierealne ze względu na przejazd - jadąc z pierwszeństwem z Kolejowej tworzymy korek na Konopnickiej i to na przejeździe. To samo powodowałby korek na Konopnickiej gdyby ktoś próbował skręcić w lewo. Byłoby utrudnione zamykanie przejazdu ...

+Quote Post
Leszek
post pon, 02 wrz 2013 - 10:10
Post #736

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(Master @ pon, 02 wrz 2013 - 05:48) *
Czy ktos nad tym wszystkim panuje ????

Nie.
Poza tym myślę, że 2+2 na Kościuszki w stronę dworca i tunel pod torami można włożyć do tej samej szuflady co nowy dworzec. A potem napisać na niej "Bajki" laugh.gif

--------------------

+Quote Post
vacu
post pon, 02 wrz 2013 - 17:25
Post #737

Smokin' nigga

CYTAT(Mały77 @ pon, 02 wrz 2013 - 06:42) *
CYTAT(vacu @ nie, 01 wrz 2013 - 16:35) *

Wydaje mi się, że raczej nierealne ze względu na przejazd - jadąc z pierwszeństwem z Kolejowej tworzymy korek na Konopnickiej i to na przejeździe. To samo powodowałby korek na Konopnickiej gdyby ktoś próbował skręcić w lewo. Byłoby utrudnione zamykanie przejazdu ...

Może i racja, tam nie ma za dużo miejsca :/ Gdyby ludzie byli rozsądni to w kierunku Gołonoga mogliby jechać Graniczną i wtedy nie byłoby problemu, bo jadąc do centrum i tak lepiej pojechać Kolejową, niestety u nas wolą postać pół godziny w korku niż nadłożyć kilometr.

+Quote Post
:)
post nie, 29 wrz 2013 - 00:04
Post #738

IX :)

Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Przy Konopnickiej rzeczywiście chyba bedzie ta Biedronka, wykonawca specjalizuje się w tego typu inwestycjach snf (51).gif http://www.budecon.pl/index.php/pl/realizacje.html

Nie wiem, czy oprócz niej powstanie też jakiś drugi budynek, bo tak to wygląda. Są osobne fundamenty przy samej ulicy. No chyba, że budują tak dziwnie na raty i potem jakoś połączą w jedną całość :/

--------------------

+Quote Post
Slyzaba
post nie, 29 wrz 2013 - 12:38
Post #739

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

W piątek przebiegałem obok - sporo sprzętu i ludzi. Widać już w części 'od szkoły' pierwsze fragmenty ścian. Od strony kolei widziałem jakiś głęboki na kilka metrów wykop, który był właśnie uzbrajany.

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 29 wrz 2013 - 14:18
Post #740

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Wczoraj tez szedlem tam i widzialem mury - na pewno to jakis market.

+Quote Post

62 Stron V  « < 35 36 37 38 39 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 15:34
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza