![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Pospolite ruszenie, ktore rozpetalo sie z falstartem juz nic nie zrobi. Jak widac w szeregach obuzonych jest wiele ludzi ktorzy conieco sie znaja. Poza tym nie sadze, zeby odczytanie planu zagospodarowania bylo czyms na poziomie doktoratu!Uwielbiam nasz narod za zrzucanie win na innych. Jaki narod taka wladza! Amen! No tak tylko rozmawiajmy bardziej ogólnie. PZP nie jest może na poziomie doktoratu ale idąc tym tropem - czy powinniśmy także weryfikować np. wszystkie przetargi? Np. na drogi? Czy właściwe kruszywo zapisano i czy technologia odpowiednia? Czy listy leków i kontrakty NFZ też mamy weryfikować? To już jest wiedza specjalistyczna i mogę tak wymieniać... Nie jesteśmy od tego, po to zatrudniamy fachowców, którzy powinni się znać na tym co robią. Skoro mamy wszystko robić sami to ponawiam pytanie - po co nam rzesza radnych, urzędników, kosztujących ciężkie miliony? Do przystawiania pieczątek i popijania kawki? Chcesz się biczować bo urzędnik daje d...? Rób tak dalej, powodzenia w wyegzekwowaniu czegokolwiek jak wszystko będziesz "brał na klatę". Prosty przykład - Podraza po wybuchu "afery" nagle ogłosił, że wstrzymuje sprzedaż działki w parku. To co, wcześniej nie wiedział, że ta działka jest na sprzedaż? Nie wiedział, że jest w parku? O wszystkim trzeba przypominać, o wszystko się upomnieć? Ja za to uwielbiam nasz naród, "czy się stoi czy się leży to wypłata się należy", zero zainteresowania, zero inicjatywy, byle tylko złapać stanowisko i jakoś na nim trwać... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Chcesz się biczować bo urzędnik daje d...? Rób tak dalej, powodzenia w wyegzekwowaniu czegokolwiek jak wszystko będziesz "brał na klatę". rządzący uwielbiają taką postawę tzw."pożytecznych idiotów". bez obrazy to nie personalnie było CYTAT Ja za to uwielbiam nasz naród, "czy się stoi czy się leży to wypłata się należy", zero zainteresowania, zero inicjatywy, byle tylko złapać stanowisko i jakoś na nim trwać... Vacu kochasz takie uogólnienia -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
CYTAT Ja za to uwielbiam nasz naród, "czy się stoi czy się leży to wypłata się należy", zero zainteresowania, zero inicjatywy, byle tylko złapać stanowisko i jakoś na nim trwać... Vacu kochasz takie uogólnienia ![]() CYTAT Uwielbiam nasz narod za zrzucanie win na innych. Jaki narod taka wladza! Aczkolwiek spora grupa rodaków taką postawę prezentuje, zwłaszcza w budżetówce. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Budowa ALDI w parku ruszyła. Inwestor ma zadbać o bezpieczeństwo pieszych i kierowców. Pasy zostają
2013-04-04, Aktualizacja: dzisiaj 13:02 W części parkowej w centrum miasta na dobre rozpoczęły się przygotowania do budowy marketu Aldi. Mamy przepiękne, blaszane obwałowanie całej inwestycji, na którym już pojawiły się plakaty, wzywające do bojkotowania zakupów w tym miejscu, kiedy sklep powstanie. Akcja żyje swoim życiem i rozwija się na facebook.com/czystylas, mając coraz więcej sympatyków, którzy deklarują, że na jakiekolwiek zakupy do sieci Aldi już się nigdy nie wybiorą. Internautów i mieszkańców Dąbrowy Górniczej szczególnie nurtują także wszystkie problemy, które będą wiązały się z budową tego marketu u zbiegu ulic Kościuszki i Sobieskiego. Trzeba będzie przecież jakoś dostarczyć wszystkie elementy budowlane, beton, by nam zabetonować zieloną trawę. - Co? Znów będziemy przebiegać między samochodami, jak wtedy, kiedy przejść przez jezdnię nie miał kto pomalować. Czy może zlikwidują nam te zebry i koniec. Same kłopoty i park zniszczony. Tragedia - mówił nam we wtorek Henryk Szymański. Ustaliliśmy, że przejścia przez jezdnię nie znikną, ale trzeba będzie rzeczywiście wykazać się nie lada zdolnościami, by bezpiecznie poruszać się w tym miejscu. Czy to na piechotę, czy też samochodem. - Inwestor przedstawił właśnie całą koncepcję organizacji ruchu wokół placu budowy, który obecnie jest analizowany w Urzędzie Miejskim. O szczegółach będzie wiadomo, kiedy ewentualnie naniesione zostaną poprawki - informuje Bartosz Matylewicz z Biura Prasowego UM. - Ustalone jest, że wjazd na plac budowy powstanie od strony ul. Przybylaka. Całość ma być odpowiednio oznakowana, tak by wiadomo było, że trwają tu prace budowlane. W ramach umowy z miastem firma RI Investment wybuduje na własny koszt rondo, w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria, w zamian za wejście w działki miejskie w pasie drogowym. Wtedy utrudnienia w komunikacji mogą być większe, ale jest zbyt wcześnie, by określić, kiedy rondo powstanie - dodaje. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Oby tylko nikt nie zapomniał, że na końcu tejże Przybylaka są dwie firmy, z czego tylko do jednej przyjeżdża i wyjeżdża tędy kilka, a przy końcu miesiąca kilkanaście TIRów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oby tylko nikt nie zapomniał, że na końcu tejże Przybylaka są dwie firmy, z czego tylko do jednej przyjeżdża i wyjeżdża tędy kilka, a przy końcu miesiąca kilkanaście TIRów. Pewnie zrobią tak, że będzie trzeba poprawiać - na miejscu przedsiębiorców zainteresowałbym się tematem ... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj widziałem na tym ogrodzeniu blaszanym porozwieszane kartki z napisem "Nie kupuje w Aldi"
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 108 Dołączył: pią, 06 kwi 07 Nr użytkownika: 666 ![]() |
Dzisiaj widziałem na tym ogrodzeniu blaszanym porozwieszane kartki z napisem "Nie kupuje w Aldi" Super inicjatywa, szkoda tylko. że nasze społeczeństwo nie jest konsekwentne i ich priorytetem są inne wartości a w połączeniu z zasadą, że cena czyni cuda - licho to widzę ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dzisiaj widziałem na tym ogrodzeniu blaszanym porozwieszane kartki z napisem "Nie kupuje w Aldi" Super inicjatywa, szkoda tylko. że nasze społeczeństwo nie jest konsekwentne i ich priorytetem są inne wartości a w połączeniu z zasadą, że cena czyni cuda - licho to widzę ![]() już Piłsudski powiedział: Umiłowanym stanem Polaków jest niezdecydowanie. mocniej też się o Polakach wyrażał i nawet bardziej by pasowało........... -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziwi mnie ze CH Pogoria nie zastrzegło sobie w umowach , jakiegos terenu wokół wolnego od marketów. Badz co bądz Aldi moze odebrac klientów Realowi.
Z drugiej strony mysle ze bedzie to ułamek procenta, bardziej ludzie z okolicy beda isc tam niz do najblizszych Biedronek np na Merkury lub Okrzei. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Dzisiaj widziałem na tym ogrodzeniu blaszanym porozwieszane kartki z napisem "Nie kupuje w Aldi" No to w Aldi trzęsą portkami ze strachu ![]() już Piłsudski powiedział: Umiłowanym stanem Polaków jest niezdecydowanie. mocniej też się o Polakach wyrażał i nawet bardziej by pasowało........... Dopiero co żeś histeryzował, że Palikot coś złego powiedział. Zdecyduj się. ![]() W ramach umowy z miastem firma RI Investment wybuduje na własny koszt rondo, w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria, w zamian za wejście w działki miejskie w pasie drogowym. Gdzie to rondo ma być ? Co to jest "w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria" ?? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
W ramach umowy z miastem firma RI Investment wybuduje na własny koszt rondo, w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria, w zamian za wejście w działki miejskie w pasie drogowym. Gdzie to rondo ma być ? Co to jest "w miejscu zjazdu w ul. Przybylaka w kierunku CH Pogoria" ?? Zapewne skrzyżowanie Kościuszki i Przybylaka. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
już Piłsudski powiedział: Umiłowanym stanem Polaków jest niezdecydowanie.mocniej też się o Polakach wyrażał i nawet bardziej by pasowało........... Dopiero co żeś histeryzował, że Palikot coś złego powiedział. Zdecyduj się. ![]() No ale gdzie tam tej farbowanej koniunkturalnej politycznej małpie do Józka ![]() a w ogóle to Józkowi tak wolno ![]() ponieważ dzisiaj mam dzień cytatów Józka to dorzucę jeszcze ten Choć nieraz mówię o durnej Polsce, wymyślam na Polskę i Polaków, to przecież tylko Polsce służę Józek o sobie samym Ten post edytował Bathurst pią, 05 kwi 2013 - 20:39 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No ale gdzie tam tej farbowanej koniunkturalnej politycznej małpie do Józka ![]() +1 ![]() Czuję, że miejsce Aldi szybko zajmie Biedronka. Nie ma w centrum żadnej. Dobry zabieg pijarowski, bo wtedy ucichną już protesty i Biedronka spokojnie spije całą śmietankę z tej 'inwestycji'. ;-) Ten post edytował Kamil_ sob, 06 kwi 2013 - 00:04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
No ale gdzie tam tej farbowanej koniunkturalnej politycznej małpie do Józka ![]() +1 ![]() Czuję, że miejsce Aldi szybko zajmie Biedronka. Nie ma w centrum żadnej. Dobry zabieg pijarowski, bo wtedy ucichną już protesty i Biedronka spokojnie spije całą śmietankę z tej 'inwestycji'. ;-) -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No ale gdzie tam tej farbowanej koniunkturalnej politycznej małpie do Józka ![]() +1 ![]() Czuję, że miejsce Aldi szybko zajmie Biedronka. Nie ma w centrum żadnej. Dobry zabieg pijarowski, bo wtedy ucichną już protesty i Biedronka spokojnie spije całą śmietankę z tej 'inwestycji'. ;-) Real zamykają i ma być Auchan. |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan i Biedronka w Centrum. Jesli tak bedzie to znaczy ze to miasto zejdzie na psy! P.S Sam robie zakupy w Biedronce
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan i Biedronka w Centrum. Jesli tak bedzie to znaczy ze to miasto zejdzie na psy! P.S Sam robie zakupy w Biedronce ![]() Wiadomo kiedy bedzie rebranding sieci Real? Co do biedry to nie przepadam, niektore rzeczy sa ok, ogolnie poprawili sie ale jakos ta siec mi nie lezy |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan i Biedronka w Centrum. Jesli tak bedzie to znaczy ze to miasto zejdzie na psy! P.S Sam robie zakupy w Biedronce ![]() Wiadomo kiedy bedzie rebranding sieci Real? Co do biedry to nie przepadam, niektore rzeczy sa ok, ogolnie poprawili sie ale jakos ta siec mi nie lezy Gdzieś czytałem, że jeszcze co najmniej pół roku im zejdzie. Pewnie UOKiK będzie się musiał wypowiedzieć w tej sprawie, w końcu to chyba największe przejęcie na polskim rynku... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan i Biedronka w Centrum. Jesli tak bedzie to znaczy ze to miasto zejdzie na psy! P.S Sam robie zakupy w Biedronce ![]() Wiadomo kiedy bedzie rebranding sieci Real? Co do biedry to nie przepadam, niektore rzeczy sa ok, ogolnie poprawili sie ale jakos ta siec mi nie lezy Gdzieś czytałem, że jeszcze co najmniej pół roku im zejdzie. Pewnie UOKiK będzie się musiał wypowiedzieć w tej sprawie, w końcu to chyba największe przejęcie na polskim rynku... Ja tam czekam na Auchana u Nas w Dąbrowie, może w końcu będzie taniej i większy wybór szczególnie owoców i warzyw. A do biedrony nie chodzę, sklep który nie ma karty płatnością, jest drogo i syf. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 10:49 |