![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
czy mieszkańcy naszego miasta naprawde nie mają większych problemów niż market ?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zawsze warto coś zrobić- może teraz się nie uda , ale świadomość w społeczeństwie wzrośnie ! świadomość to dla niektórych obce słowo -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zawsze warto coś zrobić- może teraz się nie uda , ale świadomość w społeczeństwie wzrośnie ! świadomość to dla niektórych obce słowo Obce, bo nie każdy ma czas w pracy by siedzieć na forum i ogólnie interesować się tym, co w mieście się dzieje, podczas gdy głowę zaprząta mu to co włożyć do gara i jak zapłacić rosnące rachunki. W Polsce nie będzie społeczeństwa obywatelskiego, dopóki nie osiągniemy godnego poziomu życia jako społeczeństwo. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zawsze warto coś zrobić- może teraz się nie uda , ale świadomość w społeczeństwie wzrośnie ! świadomość to dla niektórych obce słowo Obce, bo nie każdy ma czas w pracy by siedzieć na forum i ogólnie interesować się tym, co w mieście się dzieje, podczas gdy głowę zaprząta mu to co włożyć do gara i jak zapłacić rosnące rachunki. W Polsce nie będzie społeczeństwa obywatelskiego, dopóki nie osiągniemy godnego poziomu życia jako społeczeństwo. a bez świadomości nie osiągnie się godnego poziomu życia i koło się zamyka. PS. Rachunki musimy płacić wszyscy zawsze uważałem że to nie zwalnia mnie od myślenia i interesowania się tym co dzieje się wokół mnie -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zawsze warto coś zrobić- może teraz się nie uda , ale świadomość w społeczeństwie wzrośnie ! świadomość to dla niektórych obce słowo Obce, bo nie każdy ma czas w pracy by siedzieć na forum i ogólnie interesować się tym, co w mieście się dzieje, podczas gdy głowę zaprząta mu to co włożyć do gara i jak zapłacić rosnące rachunki. W Polsce nie będzie społeczeństwa obywatelskiego, dopóki nie osiągniemy godnego poziomu życia jako społeczeństwo. a bez świadomości nie osiągnie się godnego poziomu życia i koło się zamyka. PS. Rachunki musimy płacić wszyscy zawsze uważałem że to nie zwalnia mnie od myślenia i interesowania się tym co dzieje się wokół mnie Masz bardzo idealistyczne podejście, które niestety nie idzie w parze z rzeczywistością ![]() |
|
|
![]()
|
|
ale długów nie mam i ciepłej posadki państwowej też nie
![]() ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT To nasza wina, że nie pomyśleliśmy o tym, że ktoś może chcieć kiedyś postawić w parku market. I nie podreptaliśmy do UM, by uświadomić owo zagrożenie urzędnikom. Bo przecież oni sami nie są od tego, by pomyśleć i samodzielnie zainicjować zmiany w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego, które raz na zawsze wykluczą możliwość postawienia w parku sklepu czy marketu. znana śpiewka, charakterystyczna dla UMDG ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cyceron już pisał: summum ius summa iniuria, tj. nazbyt ścisłe stosowanie prawa prowadzi do bezprawia. i taki przypadek tu mamy, skoro społeczne odczucia wskazują na skutki sprzeczne z poczuciem sprawiedliwości (petycja). a do wypowiedzi Zastępcy Zaguły czy Pani Naczelnik pasują jak ulał słowa Ulpiana: non congruit de apicibus iuris disputare, czyli nie przystoi prowadzić dyskusji, posługując się kruczkami prawnymi czasy może i się zmieniają - lecz przywary władzy pozostają dokładnie takie same ![]() Ten post edytował pulsatilla1214 śro, 20 lut 2013 - 13:55 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
Zawsze warto coś zrobić- może teraz się nie uda , ale świadomość w społeczeństwie wzrośnie ! świadomość to dla niektórych obce słowo Obce, bo nie każdy ma czas w pracy by siedzieć na forum i ogólnie interesować się tym, co w mieście się dzieje, podczas gdy głowę zaprząta mu to co włożyć do gara i jak zapłacić rosnące rachunki. W Polsce nie będzie społeczeństwa obywatelskiego, dopóki nie osiągniemy godnego poziomu życia jako społeczeństwo. To co robisz ładnie nazywa się redukcja dysonansu poznawczego. ![]() ![]() -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziwne to z jaką szybkością wycinają te dzewa w parku przy CH Pogoria jak by się bali protestów ,mieszkańców tyle pięknych drzew wycieli a jak zwykle władza w Dąbrowie Górniczej nic nie może zrobić.To samo się dzieje na osiedlu Mydlice zbudowali intermarche a teraz na tym placu obok gdzie był zakład jest już wyburzony i będzie pewnie kolejny market.A jeszcze jest jedna bardzo ważna sprawa jest na stronie um ogłoszenie o sprzedaży terenu w Parku Hallera nawet już park cały wyprzedają kawałek po kawałku.Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa Z REFERENDUM za ODWOŁANIEM PREZYDENTA MIASTA ile potrzeba głosów.
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
... REFERENDUM za ODWOŁANIEM PREZYDENTA MIASTA ile potrzeba głosów. a masz lepszego kandydata? summum ius summa iniuria et non congruit de apicibus iuris disputare Ten post edytował mawwm śro, 20 lut 2013 - 17:25 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Orientuje się ktoś jak wygląda sprawa Z REFERENDUM za ODWOŁANIEM PREZYDENTA MIASTA ile potrzeba głosów. Grzegorzu J. - przecież dobrze wiesz jak ![]() tylko wytłumacz mi proszę co winien tej sytuacji jest obecny prezydent? Jakoś za nim nie przepadam, ale takie bicie piany jest nie na miejscu... |
|
|
![]()
|
|
Nastroje się radykalizują w społeczeństwie to fakt ale czy Grzegorzu to dobry czas na rewolucję w Dąbrowie ? Chyba jednak ciut, ciut za wcześnie. Ale czujnym trzeba być
![]() a w temacie to chciałem zapytać Mydliczan jak tam postępy przy budowie marketów obok InterMarche? Może ktoś jakąś fotkę wrzuci... Ten post edytował Bathurst śro, 20 lut 2013 - 19:47 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
znana śpiewka, charakterystyczna dla UMDG ![]() To sposób wszystkich urzedów w tym kraju. Wywieszają ogłoszenie na 4 piętrze (pod drabiną wyjścia na dach) oraz publikują na 17 stronie bip'u w internecie. Potem jest komfort, że nikt nie przyjdzie i nie będzie truł. ![]() Najbardziej winni są radni, którzy powinni się interesować i mieszkańców reprezentować. A mają wszystko w d... ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT czy to dobry czas na rewolucję w Dąbrowie ? szlacheckich tradycji możemy nie mamy, ale rewolucyjne - a jakże ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
CYTAT czy to dobry czas na rewolucję w Dąbrowie ? szlacheckich tradycji możemy nie mamy, ale rewolucyjne - a jakże ![]() Albo Hendrix wpadnie po browara ![]() |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Mieszkańcy nie dopisali, nadzieja w inwestorze Mieszkańcy nie dopisali, nadzieja w inwestorze Niewiele osób zjawiło się dziś w centrum miasta, aby bronić drzew w miejscu, gdzie ma powstać market "Aldi". Mimo to przeciwnicy jego budowy nie składają broni. Ratunku będą teraz szukać u inwestora. Dziś o godzinie 9:00 odbyło się spotkanie przeciwników inwestycji z lokalnymi mediami. Osób protestujących było niewiele, pomimo apelów w mediach nawołujących do dołączenia do protestu. Dąbrowiacy protestują jednak głównie w sieci, nie zostawiając suchej nitki na władzach. "Skandal", " Niech ich szlag trafi z tym marketem...", "Nigdy nie wejdę do tego sklepiku i nic tam nie kupię", "Bandyterka" - to tylko niektóre z nich. Władze miasta tłumaczą jednak, że w tej sprawie mogą niewiele. Teren od kilku lat nie należy do miasta, a plan zagospodarowania przestrzennego dopuszcza możliwość wybudowania w tym miejscu obiektów handlowych. Pomimo, że wycinka drzew już się rozpoczęła, przeciwicy budowy marketu próbują zrobić wszystko, aby zatrzymać inwestycję. Jutro do inwestora zostanie wysłane pismo z prośbą o ponowne rozważenie decyzji. Autorzy listu proponują rozważenie wystosowania do miasta pisma z prośbą o wyznaczenie działki zastępczej pod budowę marketu, "w końcu w okolicy jest sporo niewiele gorzej usytuowanych nieużytków". *** W naszej sondzie, w której pytaliśmy o to, czy popieracie budowę martketu w centrum miasta, większość ankietowanych, bo aż 89 %, odpowiedziało "nie". W ankiecie oddano prawie 500 głosów. Wciąż można głosować. http://www.dg.pl/news/show/group/1/id/4482...ja+w+inwestorze -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
znana śpiewka, charakterystyczna dla UMDG ![]() To sposób wszystkich urzedów w tym kraju. Wywieszają ogłoszenie na 4 piętrze (pod drabiną wyjścia na dach) oraz publikują na 17 stronie bip'u w internecie. Potem jest komfort, że nikt nie przyjdzie i nie będzie truł. ![]() Całkiem jak w "Autostopem przez galaktykę" ![]() Ten post edytował Leszek śro, 20 lut 2013 - 21:20 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
CYTAT Czerwone Sztandary w Centrum wciąż stoją, może i nastanie jeszcze taki dzień, gdy np. obrócą się i siłą granitu ruszą... np. na Aldi pulsatilla - uważaj z tym podżeganiem ![]() Wszyscy są zgorzkniali i rozeżleni brakiem perspektyw i .... podstawowych dóbr. A wiesz historia lubi się powtarzać -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę ze inwestor w nosie będzie miał naszą petycje a nawet gdyby budowa została wstrzymana to zostaną wycięte wielowiekowe drzewa na których najbardziej ucierpi wizerunek parku .
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 05:17 |