![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Hotel - tak,
niski blok ze sklepami lub sklepem na parterze - tak Blaszak typu Aldi - OHYDA! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
Haha gdzieś tu pisałem, że w parku powstanie biedronka
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: pią, 25 sty 13 Nr użytkownika: 5,150 Płeć: Kobieta ![]() |
Nie, nie , nie!!!
Nie niszczcie nam do końca centrum miasta! Bo płakać się już chce... Jeszcze Aldi...najbardziej badziewny spośród możliwych. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Byłem 2-3 tygodnie temu w ALDI na Koszelewie - rzeczywiście dno. Prawie zero klientów (byłem około 18), nie wszystkie półki zapełnione (albo kilka obok siebie tym samym towarem), niezbyt czysto... Jedynie Albert z 'Manhattanu' w najgorszym okresie byłby porównywalny do tego ALDI...
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niech ktoś mnie uszczypnie... to jakiś koszmar jest...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jestem ciekaw czy ktoś w urzędzie miejskim nie dostał czasem łapówki pieniężnej za wydanie pozwolenia na budowę dla tego sklepu w tym miejscu.Co z tego że teren był sprzedany w 2006 roku przecież to od decyzji UM zależy to pozwolenie na budowe ,mogło miasto nie wydać takiej zgody tym bardziej w takim miejscu gdzie już jest duży sklep zostaną wycięte kilkunastoletnie drzewa całkiem zdrowe,które były tu jeszcze przed powstaniem CH Pogoria nawet nie skonsultowano z mieszkańcami czy chcą sklepu w tym miejscu tylko wydano decyzje nie myśląc jakie to będzie miało skutki dla tego miejsca.Widać władza ma w nosie jak będzie wyglądać centrum miasta z kolejnym blaszakiem Panie Prezydencie Zbigniewie Podraza mieszkańcy panu tego nie zapomną w wyborach które już za rok.Z wydawaniem pozwoleń na budowę Dąbrowski magistrat ma problemy i to szczególnie za kadencji Pana Z Podrazy zawsze budzą one emocje negatywne u większości mieszkańców przypominacie sobie jak gazety i tu na tym forum było opisane budowa myjni naprzeciwko policji na placu tam gdzie stoi obelisk za pomordowanych przez NKWD policjantów.A z Parkiem Hallera jest podobnie rozwalają go kawałek po kawałku szczególnie górna część jest aqapark nemo.hala centrum ,teraz po byłych kortach tenisowych stoi wielki plac budowy budują tzw centrum formy i w planach rozwalenie jeszcze skarpy i budowa hotelu Holliden inn o którym na razie jest cicho .
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A z Parkiem Hallera jest podobnie rozwalają go kawałek po kawałku szczególnie górna część jest aqapark nemo.hala centrum ,teraz po byłych kortach tenisowych stoi wielki plac budowy budują tzw centrum formy i w planach rozwalenie jeszcze skarpy i budowa hotelu Holliden inn o którym na razie jest cicho . No bez przesady - hala i aquapark trochę wcześniej zostały zbudowane. W sumie zabudowa części przylegającej do Alei Róż aż takim złem mi się nie wydaje, a jeszcze jakby niejako w zamian doprowadzono do porządku część parku przylegającą do osiedla Adamieckiego - myślę, że można by to uznać za kompromis. A hotel na skarpie to już w zasadzie nie park, główna jego wadą dla mnie będzie zlikwidowanie ładnego widoku ze skrzyżowania na park i bazylikę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A hotel na skarpie to już w zasadzie nie park, główna jego wadą dla mnie będzie zlikwidowanie ładnego widoku ze skrzyżowania na park i bazylikę. Ale za to z dachu hotelu będzie dopiero widok. Choć moim zdaniem ten hotel tam po prostu nie pasuje. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
Petycja przeciw budowie marketu aldi w parku.
http://www.petycjeonline.com/petycja_ws_bu...browi_gorniczej |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
no i super - może nie skończy się tylko na ględzeniu a coś się uda zrobić.
Podpisana ![]() PS. Dzisiaj przejeżdżałem przez Kościuszki i próbowałem sobie wyobrazić tam market - jest to równoznaczne z końcem parku. Tam nie ma miejsca na jakiś kompromis w przestrzeni. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przed chwilą podpisałem ankietę.
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Ja też, sporo już podpisów
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 30 Dołączył: pon, 29 lis 10 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 4,281 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przed chwilą podpisałem ankietę. Wiem ze pewnie zaraz mnie "ukamienujecie" - niemniej ja nie chce podpisac sie pod petycja w tej dokladnie formie !!!ZGADZAM SIE I PODPISUJE OBIEMA RĘKAMI POD TYM BY NIE BUDOWAC W SCISLYM CENTRUM MIASTA KOLEJNEGO MARKETU/DISCOUNT'U - tuz obok palacu klutury, pomnika, - idelanie jest aby zostal tam kawałek zieleni w postaci ladnego parku.ALE POPIERAM dzialanie miasta zmierzajace do tego aby otwierac kolejne markety i sciągac inwestycje do miasta.nie uwazam zeby konkurencja byla czyms zlym i nie uwazam zeby w najblizszej okolicy obecnego Reala kolo trasy na Alejach(Majakowskiego, Norwida,) lub jescze blizej niego na Krasinskiego zmiejszyla sie ilosc sklepikow - wrecz przeciwnie jest ich wiecej i kazdy dzieki temu ze ma rozsadna rownowaznie w postaci konkurencji podnosi jakość uslug i utrzymuje zakres cenowy na odp poziomie.kolejne markety/inwestycje to kolejne miejsca pracy - to ze Akurat w Aldi na warpiu hula wiatr po sklepie to inna kwestia-o to miusi martwic sie inwestor.Ci ktorzy tak bardzo sie boja o sklepy w sasiedztwie marketu - napiszcie prosze ile sklepow faktycznie upadlo z powodu otwarcia marketu? i w ich miejsce nie powstaly nowe lepiej funkcjonujace - ile lokali stoi pustych na ul wymienionych powyzej lub na ul kosciuszki czy Sobieskiego?raz jeszcze powtorze market nie złem samym w sobie to tez miejsca pracy duzo stabilniejsze dla pracownikow niz "praca u pani heni w pkt xero, ktora w wiekszosci przypadków dyma ich na swiadczeniach - ale napewno nie pewno nie powinien stac w scislym centrum miasta.nie rozumiem - dlaczego to ma byc gwozdz do trumny - skoro chcesz rob zakupy u okolicznych sklepikarzy.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wybudowanie marketu to żadna inwestycja. Nie bądźmy śmieszni.
CYTAT praca u pani heni w pkt xero, ktora w wiekszosci przypadków dyma ich na swiadczeniach - ale napewno nie pewno nie powinien stac w scislym centrum miasta. Tylko, że ta Pani Henia wyda zarobione pieniądze w Polsce. Natomiast te, które zarobi Aldi poza pensjami pracowników polecą do Niemiec. Tak to my tego kraju nigdy nie zbudujemy. Ten post edytował Kamil_ śro, 06 lut 2013 - 10:49 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Ale po co nam takie dziadostwo w samym centrum... tak jak pisze kamil_ - zadna to inwestycja!
A te miejsca pracy? Uważasz , że sa pewniejsze niż u Pani Heni... to pewnie nie masz nikogo kto pracuje w takim "miejscu pracy" -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wybudowanie marketu to żadna inwestycja. Nie bądźmy śmieszni. to strzel sobie market skoro to żadna inwestycja ![]() Zobaczyłeś, że ja jestem autorem postu i już musiałeś się przyczepić? Śmieszny jesteś. Żadna inwestycja w skali miasta. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
nie rozmawiajcie na poziomie szczeniaczków panowie.
Takie Aldi to jest badziewie i koniec... pasuje do peryferii Będzina co najwyżej a nie do centrum Dąbrowy Górniczej! -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
Panowie spokojnie, merytorycznie
![]() Kamil_ ma rację - kasa wyjeżdża z Polski. Po drugie zwolnienia z podatków - jeśli ma być wolny rynek ( co osobiście uważam za utopię równą komunizmowi) to dajmy też drobnym sklepikarzom takie ulgi w podatkach jak otrzymują markety wtedy przekonamy się kto jest bardziej konkurencyjny. No i nie przesadzałbym z tą stabilnością miejsc pracy w markecie - w Realu ciągle nowe twarze na kasach. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 33 Dołączył: pią, 25 sty 13 Nr użytkownika: 5,150 Płeć: Kobieta ![]() |
trebor nie zgadzam się z Tobą:
- wycinka tylu dorodnych drzew [ zastanawiam się jak ominą problem nasadzeń , które sa obowiązkowe a cena jednego drzewa wyciętego w centrum miasta idzie w setki tysięcy więc wątpię , żeby zapłacili za to.} - nie możemy nazwać inwestycją blaszaka z najgorszą tandetą - miejsca pracy - głodowe i też częsciowe tylko świadczenia - no nie ma w nas za grosz takiego lokalnego patriotyzmu. Dodam , że ja stale robię zakupy na naszych okolicznych targowiskach , stołuję się w barach, pierogarniach - i nie dlatego , że jest mi tak wygodnie tylko po prostu chcę wspomagać lokalnych przedsiębiorców tak jak mam nadzieję oni wspomogą mnie, na całym świecie tak to działa. Jeżeli ktoś tego nie rozumie to biada nam ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |