![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Auchan jak czytałem zmienia swoją strategie i chcę być dyskontowym marketem o wiele mniejszym niż teraz jeśli chodzi o powierzchnie i ilości artykułów także akurat Nasze Reale nadają się do tych zmian także pewnie będziemy mieć dwa Auchany:). Jak dla mnie na dzień dzisiejszy Auchan to najlepszy hipermarket, o wiele tańszy niż Real oby tak pozostało po zmianach:)
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
No, ale przecież wszystkie mają zostać sprzedane.... Generalnie to dobrze - Auchan ma większy wybór, taniej jest i nie trzeba samemu pakować produktów przy kasie ![]() A mnie się to nie podoba, bo Auchan w Polsce kojarzy mi się z syfem, pordzewiałymi urządzeniami itd. Co mnie dziwi, bo byłem w kilku marketach tej sieci we Francji i jest tam bardzo czysto a zakupy robi się przyjemnie, jest w nich jednak zupełnie inaczej niż u nas. Mam wrażenie, że do Polski wysłano wyposażenie z demobilu. Jedyny czysty Auchan jaki pamiętam jest własnością Niemca (franchising). |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: nie, 27 mar 11 Nr użytkownika: 4,549 Płeć: Mężczyzna ![]() |
a wiecie ze prawdo podobnie kolo nowego intermarche na mydlicach wybudują Lidl i stacje lub jakiś inny sklep albo może ktoś ma już jakieś info konkretne
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mi się nie podoba, pieczywo w auchan to jakaś porażka samo powietrze.. w realu już ujdzie, choć porownywac tego do pieczywa z dobrej piekarni nie bedę. Fajnie jakby jeden zrobili jako carrefour (nie express) a drugi jako auchan.. moga też juz dawno temu zapowiadany mediamarkt/saturn.
Ten post edytował xMarcinx wto, 04 gru 2012 - 16:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
A mnie się to nie podoba, bo Auchan w Polsce kojarzy mi się z syfem, pordzewiałymi urządzeniami itd. Co mnie dziwi, bo byłem w kilku marketach tej sieci we Francji i jest tam bardzo czysto a zakupy robi się przyjemnie, jest w nich jednak zupełnie inaczej niż u nas. Mam wrażenie, że do Polski wysłano wyposażenie z demobilu. Jedyny czysty Auchan jaki pamiętam jest własnością Niemca (franchising). Uff, a już się bałem, że jestem jakiś dziwny i tylko mnie się auchan nie podoba - takiego syfiatego kibla jak w sosnowieckim markecie chyba nigdzie nie widziałem, burdel na półkach, czasami kilka dni pod rząd widywałem te same rozbebeszone np. pudełka chusteczek, ceny jak dla mnie porównywalne z realem (mówię oczywiście o zwykłych produktach, nie ich własnej marce). O jakości pieczywa czy wędlin nie ma co pisać, bo wszystkie markety taki sam szajs sprzedają... Ten post edytował Leszek wto, 04 gru 2012 - 19:13 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko że np. w Auchan jest większy wybór ryb, czego w Realu nigdy się nie uświadczy. Poza tym przecież te sklepy sprzedają to samo po prawie takich samych cenach, więc nie rozumiem waszego narzekania.
Ten post edytował Bartek wto, 04 gru 2012 - 20:34 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Przecież napisałem, że ceny dla mnie porównywalne
![]() A ryby to ja we FRAC-u albo w Makro kupuję. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 694 Dołączył: nie, 26 lis 06 Skąd: DG Nr użytkownika: 337 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oj Auchan jest o wiele tańszy od Reala i wiem co pisze bo już nie raz porównywałem ceny, Auchan ma większy wybór owoców i warzyw o wiele tańszych niż real, to samo słodycze, ryby, ciasta, elektronika....ja akurat zawsze lubiłem bardziej Auchana od Reala, chociaż Real po przebudowie jak np. w Mysłowicach prezentuję się już o wiele ciekawiej, także zobaczymy co będzie jakby nie było nie tylko Real ma nowego właściciela ale także sama Pogoria została kupiona przez Luxsemburczyków..
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Zgadzam się z Rokko. Różnica cenowa pomiędzy realam a Auchan jest spora. Ja mimo iż mam Reala prawie pod nosem zawsze wybieram zakupy w Auchan. Powody są dwa: 1) prawie każdy produkt jest tańszy, 2)Czas obsługi przy kasie jest o wiele krótszy w Auchan. W Realu zawsze drugie tyle co na sklepie spędzałem przy kasie. W Auchan wiedzą do czego służy kasa: do obsługi klientów a nie do tego by po prosu była.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Kiepska wiadomość z tym realem.
W czasie kiedy obsługa klienta (i pracownika) zaczyna ograniczać się do "jak się nie podoba to wy...aj" takie koncentracje nie wyjdą nam na zdrowie. ![]() PS. Ostatnio chciałem dać zarobić polskiemu biznesowi. Chciałem zamówić gadżet komputerowy i grzejnik w sklepach na osiedlu. "panie nie mam, to trzeba sprowadzać, nie wiem kiedy będzie, niech pan przyniesie katalog, czy ma pan numer do dystrybutora ?" No i kupiłem obie rzeczy w imperialistycznych sieciach handlowych. ![]() PS2. Nie kupować nic w sklepie łazienkowo-instalatorskim www.dopla.pl . Pisze jak wół - "na magazynie 3 sztuki". Zamawiam. Następnego dnia e-mail "będzie do trzech tygodni". ![]() Ten post edytował bzenek pon, 10 gru 2012 - 15:48 |
|
|
![]()
|
|
Radzę przed świętami uważać na sklepy internetowe, łatwo można wtopić kasę, szczególnie w tych mniej znanych sieciach, teraz jest szał zakupów potrafią wcisnąć badziewie
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Też podobnie jak Bzenek jestem trochę zdystansowany do rodzimego biznesu - prawie trzy tygodnie temu oddalem laptop do naprawy do siedlowego sklepu - padła karta graficzna. No i czekam, zgrzytam zębami i czekam
![]() Ten post edytował Bathurst wto, 11 gru 2012 - 22:06 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: wto, 08 sty 13 Nr użytkownika: 5,126 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Kolejna Inwestycja Na Mydlicach
Przy ul. Legionów Polskich trwa rozbiórka hal fabrycznych. Staną tu dwa nowe pawilony Wydawałoby się, że dziś na osiedlu Mydlice nie ma już miejsca na nowe markety. A jednak... to złudzenie, bo przy ul. Legionów Polskich 38, tuż obok Intermarche, powstaną dwa nowe pawilony usługowo-handlowe Lidl - Kaufland. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Okej.... Bogate osiedle w takim razie. Zagłębie marketowe rodzi się w centrum Mydlic
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W sumie jestem w szoku... O ile dobrze pamiętam w promieniu 1km byłyby: intermarche, tesco, biedronka, lidl, kaufland? Kolejny lidl jest przy Hucie Bankowej a druga biedronka na ulicy Ludowej. Coś pominąłem?
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Biedronka na Ludowej, Intermarche, Tesco, Biedronka, supermarket Karolina na Legionów Polskich, Lidl przy Bankowej, kolejna Biedronka na Dąbrowskiego
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie wierze w to ....
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jeszcze trochę i coś wybudują na łęknicach lub ząbkowicach..
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Netto by mogli postawić.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |