![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
plotki o zawalanie sie podlogi w real'u przy katowickiej nie byly do konca wyssane z palca.budynek stoi na bagnie,przed budowa teren zostal nawieziony i utwardzony ale to nie dalo porzadanego efektu.jakis czas po otwarciu czesc terenu zapadla sie co spowodowalo poruszenie scian.problem zostal rozwiazany poprzez sciagniecie scian stalowymi linami co zapobieglo dalszemu rozsuwaniu/opadaniu-tak w skrocie:) czy przypadkiem awaria dot. drzwi była związana z tą sytuacją? pamiętam jak kilka lat temu okazało się, że z powodu osuwania się budynku (nie wiem jak to nazwać) drzwi zablokowały się na pewien okres czasu... ps: pytam ponieważ uzyskałam wtedy takie informacje i był związane właśnie z terenem na którym stoi budynek a niegdyś był grząski teren -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Na terenie, na którym obecnie stoi real była cegielnia wraz z odkrywką (stąd pewnie te doły, o których pisze Kwintosz), więc teoria o grząskim terenie nie bardzo mi tu pasuje - zwłaszcza, że takie izolowane niewielkie bagno byłoby ewenementem.
![]() Obok cegielni widać zakład, na bazie którego powstały potem DZN (warsztaty kop. Paryż). -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() GreenPointHooligan ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 148 Dołączył: pon, 27 gru 04 Skąd: Dabrowa gornicza-Podlesie Nr użytkownika: 119 ![]() |
osiedle domkow staszic znajduje sie na terenie gdzie wody gruntowe sa dosc plytko.posiadanie kanału w garazu wiaze sie z notorycznym zalewaniem i koniecznoscia odpompowania-oczywiscie nie wszedzie:)mam tam rodzine wiec wiem co mowie.dom zbudowano tam jeszcze przed powstaniem reala-i dobrze wiem co bylo po dawnej cegielni.takze wszystki szkody wyrzadzone realowi wiaza sie z ruszaniem/zapadaniem terenu.
co do awarii drzwi to nie potwierdze te info. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
mam widok z okna na parking reala, i z opowieści wiem, że kiedyś był tam staw, konkretnie tak jakby na połowie reala i połowie parkingu, mój ojciec nauczył sie tam pływać (sic!). Z tą wodą w kanale to też prawda (mam garaż przy samym realu), przed jakąkolwiek pracą w kanale trzeba wylewać kilkanaście wiader wody, chociaż po wybudowaniu reala wody jest mniej, jakby to osuszyli troche
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Panowie, ale niska głębokość, na jakiej występują wody gruntowe nie jest jednoznaczna z grząskim terenem.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: czw, 10 kwi 08 Nr użytkownika: 1,210 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W tym miejscu gdzie Real naprawdę była kiedyś cegielnia (Prababcia mi o niej opowiadała), a stawów to mogło tam być więcej to tzw. gliniaki. Nie jestem geologiem ale wydaje mi się że taki teren nie może być nazwany podmokłym, obecność wody (sam mama garaż obok dawnego DZN, i notorycznie wodę w kanale) spowodowana jest występowaniem gliny, która jest dla wody warstwą nie przepuszczalną.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Kolejna porcja fotek z budowy supermarketu na Majakowskiego pod adresem:
http://picasaweb.google.pl/kwintosz/Budowa...wskiego27062008 ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 540 Dołączył: wto, 03 kwi 07 Skąd: Toruń/DG Nr użytkownika: 652 Płeć: Kobieta GG: 2636495 ![]() |
i tak nadal nic nie wiemy
![]() -------------------- Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże! www.zaglebiedabrowskie.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
market na ukończeniu a nie wiadomo jakiej sieci...ostro.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Z tym na Bandrowskiego to pewnie był jakiś dotychczas stojący "domek", gdzie są wolne miejsca na sklepy i tam te powierzchnie ktoś sprzedaje... Zajrzyj na 12 strone tego tematu -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zajrzałem i czytałem też to w kwietniu i nigdzie nie ma określone gdzie dokładnie te powierzchnie handlowe, ile metrów co i jak - a na wizualizacji budynek wygląda bardzo podobnie (nawet w takim miejscu jest), jak stojący już tam budynek, gdzie są m.in. ubezpieczenia.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Przeciez wiemy, w ktorym miejscu ma stanac i wycieli juz drzewa. Bedzie po drugiej stronie ulicy od wspomnainego przez Ciebie budynku
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie byłbym taki pewien, ale zobaczymy - póki co nic się tam nie dzieje.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
pisalem o tym w innym temacie , ale na 3-go Maja naprzeciw bylego Sądu rozpoczyna sie budowa budynku handlowo- mieszkalnego
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Zawziąłem się i mówię znajdę w końcu czy ten supermarket na Majakowskiego to będzie Biedronka czy Carrefour Express. I o to co znalazłem:
CYTAT MAGAZYNIER DO SUPERMARKETU CARREFOUR EXPRESS W DĄBROWIE GÓRNICZEJ POSZUKUJEMY OSÓB NA STANOWISKO : MAGAZYNIER Kod referencyjny: MGZ/SL/DBR OD KANDYDATÓW OCZEKUJEMY: • Umiejętności pracy w zespole • Gotowości do pracy zmianowej • Mile widziane uprawnienia do obsługi wózków widłowych OFERUJEMY: • Stałe zatrudnienie - umowa o pracę • Regularne i pewne wynagrodzenie • Pracę w pełnym lub niepełnym wymiarze godzin • Atrakcyjny pakiet socjalny • Szkolenia na stanowisku pracy • Możliwość awansu Miejsce pracy: Dąbrowa Górnicza, ul. Majakowskiego Osoby zainteresowane prosimy o aplikowanie poprzez stronę internetową: www.carrefour.pl/firma/praca/cv-online lub przesłanie CV (wpisując Kod Referencyjny w temacie maila) na adres: rekrutacja_praca@carrefour.com W CV prosimy o dopisanie następującej klauzuli: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacyjnego, zgodnie z przepisami ustawy z 29.08.1997 o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z póź. zm. ). Przyjmuję do wiadomości, że przysługuje mi prawo wglądu do treści moich danych oraz ich poprawiania." Przedsiębiorstwo Nr ref: MGZ/SL/DĄBROWA GÓRNICZA Data objęcia funkcji Natychmiastowy Data ogłoszenia 08-07-13 Lokalizacja CRF Express Dąbrowa Górnicza Umowa Umowa o pracę Tak więc myślę że już wszystko jasne. No bo nie kojarzę by gdzieś indziej mógł być Carrefour ![]() -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 7 Dołączył: czw, 10 kwi 08 Nr użytkownika: 1,210 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wczoraj około godziny 15 byłem światkiem dziwnego zdarzenia. Otóż na ulicy Majakowskiego ciągnik siodłowy z naczepą firmy FM Logistic próbował wjechać tyłem do rampy rozładowczej tego nowego marketu. Niestety wjazd jest tak zbudowany, że jest to prawie nie możliwe. W końcu jednak kierowca wpadł na pomysł i wjechał ciągnikiem na trawnik oddzielający pasy jezdni. Tylko w taki sposób udało mu się tam wjechać. Cała operacja trwała jakieś 10 minut, a jej efektem był korek na Alejach w stronę cmentarza. A żeby było weselej to jak wsiadałem do autobusu widziałem, że jednemu z kierowców stojących w korku zagotowała się woda w chłodnicy, i tym razem to on zablokował ruch
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ciekawe kiedy otwarcie marketu, ale pewno już nie długo.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
Przedwczoraj byłem na Majakowskiego i widziłałem na daszku od wózków sklepowych przy tym markecie szyld z logo "Carrefour Express". Tak więc sprawa wyjaśniona. Mamy potwierdzenie że to Carrefour Express.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
otwarcie Carrefoura Express na alejach nastąpi jutro (tj. 13 sierpnia) o godzinie 8. Właśnie znalazłem pod drzwiami ich oferte z wielkim napisem "otwieramy się"
![]() |
|
|
![]()
|
|
Owszem otwarcie jutro, mnie natomiast przerażają pewne inne rzeczy. To taki chyba mały precedens u nas w mieście bo nigdzie indziej nie ma takiego obiektu tak blisko bloków. Chodzi o to, że nie wiem jak mieszkańcy tego bloku to wytrzymają ale.. wieczorem gdy miasto się wycisza klimatyzacja i inne urządzenia zamontowane od strony ulicy Mickiewicza bardzo głośno pracują. Na szczęście w moim bloku są one nie słyszalne, może to przez to że blok obok zasłania akurat tamten kierunek no i odległość jest większa. Ale wracając wieczorkiem tamtędy to jakaś masakra dla mnie jest. Z otwarciem okien może być ciężko aczkolwiek nie wiem jak sytuacja wygląda w tamtych mieszkaniach bo jednak blok stoi trochę z boku (urządzenia są od tyłu Carrefoura a blok stoi z boku) więc te dźwięki są jednak ciut przytłumione zapewne zza zakrętu. Nie mówiąc o zjeździe do rampy. I tego też dotyczy druga sprawa. Zdarza się że TIRy muszą wjeżdżać na środek Aleii (chodnik) aby móc cofnąć, przy okazji tego blokowany jest oczywiście ruch. Jakiś ekspert to musiał zaprojektować zostawiając tyle miejsca ciężarówkom. Trzecia sprawa to świetlny banner który znajduje się nad wejściem. Blok na wprost Carrefoura (tuż przy ul Majakowskiego) jest cały oświetlony niebiesko-fioletowo-czerwonym kolorem banneru (czytaj: świeci banner po oknach - podejrzewam że dość mocno). Pytanie czy przeszkadza to mieszkańcom i zaczną się burzyć, albo można zadać pytanie inaczej: kiedy zaczną.. ?
Ten post edytował kwintosz wto, 12 sie 2008 - 19:10 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25 |