IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

62 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hipermarkety & Supermarkety
Ocena 5 V
mydliczek
post czw, 19 cze 2008 - 11:46
Post #281

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 139

A właśnie że ten "Supermarket" na Legionów Polskich to jest Carrefour Express. Byłem dzisiaj i zastałem tam reklamówki, plakaty itp. z Carrefour'a. Ciasnota i pracownice jednak są te same :/
Go to the top of the page

+Quote Post
szer
post czw, 19 cze 2008 - 11:53
Post #282

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Hmmm a to ciekawostka... Może się przejdę zobaczyć...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Bartek84
post czw, 19 cze 2008 - 12:51
Post #283

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 277

Ja też o zamknięciu Reala słyszałem od momentu jego otwarcia.
Widzieliście żeby ktoś kiedyś gdziekolwiek w Polsce zamknął hipermarket/centrum handlowe?

--------------------
127.0.0.1 sweet 127.0.0.1

+Quote Post
szer
post czw, 19 cze 2008 - 12:55
Post #284

UZYTKOWNIK

Na oczy nie widziałem, ale chyba się zdarzało, że przenosili do nowych lokacji. U nas tak właśnie to będzie wyglądać. Od początku sądziłem, że raczej dwa reale u nas nie będą miały prawa bytu... Wokoło pełno hipermarketów jest...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Kamil_
post czw, 19 cze 2008 - 13:13
Post #285

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Ale nie przenoszą przecież. Wtedy by nie robili naboru pracowników do Reala w Pogorii, tylko zakomunikowali by pracownikom, że mają nowe miejsce pracy wink.gif

+Quote Post
kwintosz
post czw, 19 cze 2008 - 13:35
Post #286

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Plotek na temat Reala przy Katowickiej było już tyle że głowa boli. Najbardziej rozpowszechniona to ta, jakoby część magazynowa się zawalała, a raczej podłoga. Plota się pojawiła chyba z 2 msc po otwarciu Reala.

Swoją drogą, w takim blaszaku naprawić "strop" (tam coś w ogóle takiego jest?tongue.gif) czy cokolwiek by to miało być innego, raczej trudno nie jest. Poza tym, nie sądzę, że Metro AG (czy to Real czy inny sklep) odpuści zupełnie taką lokalizację przy dość ruchliwej drodze.

Dlatego do tego typu rewelacji raczej bym nie przywiązywał większej wagi. Jak będzie wiadomo coś oficjalnie wtedy będziemy mogli pogadać.

Ten post edytował kwintosz czw, 19 cze 2008 - 13:36

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
prezes
post czw, 19 cze 2008 - 15:10
Post #287

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 192

CYTAT(mydliczek @ czw, 19 cze 2008 - 11:46) *
A właśnie że ten "Supermarket" na Legionów Polskich to jest Carrefour Express. Byłem dzisiaj i zastałem tam reklamówki, plakaty itp. z Carrefour'a. Ciasnota i pracownice jednak są te same :/

plakaty, reklamówki i większość produktów wyprodukowanych dla carrefoura, to już przynajmniej od pół roku jest, jeszcze jak był szyld Alberta. (pisze na przykładzie tego przy 11go listopada)

+Quote Post
Maryhna
post czw, 19 cze 2008 - 15:21
Post #288

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 652
GG: 2636495 status gadu-gadu

czy ja już wspominałam o tym, że hipermarkety takie jak Albert zmieniają nazwę i tylko nazwę zresztą nie po raz pierwszy tylko ze względu na fakt, ze dobiegł końca 5letni okres zwolnienia z podatku dochodowego?
Albert na manahttanie był już Słoneczkiem, Sezamem, Albertem, Supermarketem się staje a potem pewnie jeszcze firmą pod 7 innymi nazwami, z tym samym personelem, na tych samych zasadach i warunkach zatrudnionym smile2.gif

--------------------
Jeśli boga nie ma to dzięki bogu! Jeśli zaś bóg istnieje to broń nas panie boże!

www.zaglebiedabrowskie.pl

+Quote Post
Sebastian22
post czw, 19 cze 2008 - 17:45
Post #289

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

Te magazyny to fakt stara plotka, ale również jak przedmówcy nie sądzę aby była prawdziwa....ktoś kto jedzie z Krakowa do Katowic ma bardzo go pod ręką no i osoby z redenu też mają dogodnie.

+Quote Post
:)
post czw, 19 cze 2008 - 19:03
Post #290

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Smiesza takie plotki, bo skoro byloby jakies niebezpieczenstwo to taki obiekt zostalby juz dawno temu bardzo szybko zamkniety. Jesli jest cos nie tak, to magazyn tak samo nie moglby tam istniec.
W Slupsku tez mial zostac drugi stary Real, a pojawily sie jakies plotki, ze chce go kupic Makro.

@Maryhna
Te zwolnienia z podatkow dla zagranicznych sieci to jakies plotki. Dawno temu byc moze cos takiego bylo. Ciekawe jak bylo z Auchan

--------------------

+Quote Post
Leszek
post czw, 19 cze 2008 - 20:51
Post #291

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

CYTAT(Maryhna @ czw, 19 cze 2008 - 15:21) *
czy ja już wspominałam o tym, że hipermarkety takie jak Albert zmieniają nazwę i tylko nazwę zresztą nie po raz pierwszy tylko ze względu na fakt, ze dobiegł końca 5letni okres zwolnienia z podatku dochodowego?
Albert na manahttanie był już Słoneczkiem, Sezamem, Albertem, Supermarketem się staje a potem pewnie jeszcze firmą pod 7 innymi nazwami, z tym samym personelem, na tych samych zasadach i warunkach zatrudnionym smile2.gif

Echh, te spiskowe teorie
Nie wiem, jak było ze Słoneczkiem, ale zmiany z Sesama na Alberta, tudzież z Alberta na Supermarket/CE związane są ze zmianami właściciela sieci. Najpierw była sieć Sesamów (nie wiem, kto był właścicielem), potem kupił to Ahold&Allkauf (później sam Ahold, byli również właścicielami sieci Hypernova) razem z jeszcze jakimiś marketami (nie pamiętam już jakimi, to było ok. 2000 roku) i przemianował na Alberty, a niedawno sieć Albertów i Hypernovych kupił Carrefour, więc zmienia im nazwy (pamiętacie jeszcze, że w Plejadzie na początku była Hypernova właśnie?).

A to, że personel się nie zmienia tez nie dziwi - po co mają szukać nowych pracowników? Przejmują ich zgodnie z art. 23 prim kodeksu pracy i już.

Ten post edytował Leszek czw, 19 cze 2008 - 20:53

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post czw, 19 cze 2008 - 21:45
Post #292

UZYTKOWNIK

Teorie spiskowe, nie spiskowe.. faktem jest że niegdyś głośna była sprawa z MediaMarkt i właśnie obejścia prawa przez tą sieć sklepów AGD i RTV. Kiedyś faktycznie się tak działo.

Ale wydarzenia ostatnich lat i zmiany dotyczą co najwyżej przejęcia przez inne podmioty mniejszych graczy na rynku itp. Ostatnia chyba największa zmiana na polskim rynku to wycofanie się Geant-a z Polski i odsprzedaż niektórych hipermarketów choćby Metro AG (przykład mamy w Sosnowcu gdzie powstał Real).

Co do sklepu na Majakowskiego, z zewnątrz prawie wszystko już zrobione. Oczywiście szyldów nie ma. Zauważyłem natomiast jedną dziwną rzecz. Zaraz przy sklepie zrobiono z 5-10 msc parkingowych kosztem chodnika. Dziwne posunięcie jak dla mnie. Może w sobotę uda mi się sfotografować co nieco ten obiekt.

EDIT: parę zdjęć z sprzed chwili z budowy
http://picasaweb.google.co.uk/kwintosz/Bud...NaMajakowskiego

Ten post edytował kwintosz pią, 20 cze 2008 - 10:33

--------------------

+Quote Post
syzio
post pią, 20 cze 2008 - 15:59
Post #293

Dąbrowa G

Nr użytkownika: 168
GG: 3563765 status gadu-gadu

Boże! Przypomina mi to Biedronkę dbg_bad.gif

+Quote Post
Master
post sob, 21 cze 2008 - 14:36
Post #294

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

CYTAT(rako @ śro, 09 kwi 2008 - 21:29) *
oto nowy powilon uslugowo handlowy na ulicy bandrowskiego otwarcie listopad 2008 na gratce sprzedawane sa powierzchnie handlowe w nim .. pozdro

na Bandrowskiego jak narazie cisza .... 4 miesiace do terminu ...

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 21 cze 2008 - 14:37
Post #295

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Master @ sob, 21 cze 2008 - 14:36) *
na Bandrowskiego jak narazie cisza .... 4 miesiace do terminu ...

Moze to bedzie namiot? A tak na serio to 4-mce to chyba nie dadza rady wybudowac.....

+Quote Post
szer
post sob, 21 cze 2008 - 14:39
Post #296

UZYTKOWNIK

Hmmm nie sądze by dali rady.... Może ktoś sobie jakiegoś joke'a zrobił? Cóż...

--------------------
33001,04

+Quote Post
michal_dg
post sob, 21 cze 2008 - 18:53
Post #297

Użytkownik

Nr użytkownika: 1,151

Jezeli chodzi o Alberta to od dłuzszego czasu zauwazylem ze widnieja tam produkty Caerfour wink.gif

Tak jest w Albercie na 11 Listopada smile2.gif

Pozdrawiam

+Quote Post
Dave
post śro, 25 cze 2008 - 18:50
Post #298

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 432

Z tym na Bandrowskiego to pewnie był jakiś dotychczas stojący "domek", gdzie są wolne miejsca na sklepy i tam te powierzchnie ktoś sprzedaje...

+Quote Post
mary cha
post śro, 25 cze 2008 - 23:29
Post #299

GreenPointHooligan

Nr użytkownika: 119

plotki o zawalanie sie podlogi w real'u przy katowickiej nie byly do konca wyssane z palca.budynek stoi na bagnie,przed budowa teren zostal nawieziony i utwardzony ale to nie dalo porzadanego efektu.jakis czas po otwarciu czesc terenu zapadla sie co spowodowalo poruszenie scian.problem zostal rozwiazany poprzez sciagniecie scian stalowymi linami co zapobieglo dalszemu rozsuwaniu/opadaniu-tak w skrocie:)

+Quote Post
kwintosz
post czw, 26 cze 2008 - 01:11
Post #300

UZYTKOWNIK

CYTAT(mary cha @ śro, 25 cze 2008 - 23:29) *
plotki o zawalanie sie podlogi w real'u przy katowickiej nie byly do konca wyssane z palca.budynek stoi na bagnie,przed budowa teren zostal nawieziony i utwardzony ale to nie dalo porzadanego efektu.jakis czas po otwarciu czesc terenu zapadla sie co spowodowalo poruszenie scian.problem zostal rozwiazany poprzez sciagniecie scian stalowymi linami co zapobieglo dalszemu rozsuwaniu/opadaniu-tak w skrocie:)

Czy to jest pewne źródło? Bo tak, może ja jestem młody i nie wiem co było 40-50 lat temu na tamtym terenie ale bagna nie kojarze. Może ktoś staszy coś wie na ten temat?
Faktem jest że był park (i to pamiętam) i że w tamtej części raczej rosły krzaki (dalej już był zakład DZN P.W.) a tu gdzie mamy parking fragment ten faktycznie był dość mocno wilgotny i po większych opadach robiły się wieeelkie kałuże (chodziło się na wagary...) Tata opowiadał mi przy okazji budowy Reala, że kiedyś tam wykopane zostały wielkie doły, do których wrzucano opony, beczki i inne tego typu rupiecia. :/ Czy doły te były dokładnie pod Realem czy nieco bliżej DZNu tego po tylu latach chyba sie nie da stwierdzić, tym bardziej że to były kilkudniowe akcje.
Mam wątpliwość czy inspektor nadzoru budowlanego pozwoliłby użytkować obiekt z konstrukcją ściągniętą linami.. dla mnie to kryminał mając na względzie przeznaczenie obiektu. No i jakoś nie bardzo wierze w teorie że liny zapobiegłyby dalszemu naruszaniu konstrukcji, jeśli teren by miał tendencje do osuwania się.

Ale wyszedł z tego OT.

Co do marketu na Majakowskiego, dość szybko się uwijają przy tym. Kolejny raz słyszę opinię od kogoś, jakoby miał powstać tam Carrefour Express tym razem potwierdzoną od jednego z podwykonawców obiektu. Póki co żadne znaki na konkretny market nie wskazują..

Ten post edytował kwintosz czw, 26 cze 2008 - 01:13

--------------------

+Quote Post

62 Stron V  « < 13 14 15 16 17 > » 
Reply to this topicStart new topic
7 Użytkowników czyta ten temat (7 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 04:27
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza