IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

2 Stron V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Komputery , laptopy itp..., porady, informacje
Goły
post wto, 17 lis 2009 - 13:31
Post #21

KK # 38

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 900

Sebastian XBOX 360 lepszy od PS3 ? bo zamierzam dokonać zakupu ale juz mam taki mętlik w głowie po przeczytaniu co jest lepsze że szok.. na XBOXa najbardziej mi szkoda brak Gran Turismo 5 bo pewnie Forza 3 też jest dobra ale jednak GT to GT biggrin.gif dodam że cena nie gra roli bo i tak chce wziąść na raty w euro rtv z GTA 4 w pakiecie ...
Go to the top of the page

+Quote Post
savalas
post wto, 17 lis 2009 - 16:37
Post #22

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

to może ja Ci pomogę bo jestem zaznajomiony z obiema konsolami.

Jeżeli chcesz przyoszczędzić na grach i samej konsoli- wiadomo X-Box 360, piraty itp itd oraz minimalna różnica na korzyść x-sa w wykonaniu niektórych gier pojawiających się na obie konsole. Ale znowu jeżeli chcesz grać przez neta, to płacisz abonament około 100 zł na rok, a i tak w Polsce są problemy z tym, bo oficjalnie ta konsola w naszym kraju nie jest wspierana przez M$, możesz też trafić na wadliwy sprzęt i po paru miechach zaliczy zgon, o ile na orginałach to nie problem - gwarancja, to na kopiach zapasowych ciągłę użeranie się nie jest niczym zabawnym

PS3 SLIM 120 GB jest do wychaczenia za 1200 zł więc w cenie X-BOX 360 Ellite, oferuje Blue Ray, małą wadliwość, darmowy net. Subiektywnie - ma wygodniejsze pady, ładniejsze i bardziej funkcjonalne menu od grudnia w języku polskim i lepsze excluziwy ( Uncharted 1,2 Killzone 2, wkrótce Havy Rain ). Ja polecam PS3, mam od 2 lat i nie zawodzi mnie do tej pory. Znajomi z X-Boxami niestety mają kapę bo już im nie działają.

Gierki oczywiście na giełdzie w KATO na dworcu.

+Quote Post
Sebastian22
post wto, 17 lis 2009 - 17:54
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(savalas @ wto, 17 lis 2009 - 16:37) *
to może ja Ci pomogę bo jestem zaznajomiony z obiema konsolami.

Jeżeli chcesz przyoszczędzić na grach i samej konsoli- wiadomo X-Box 360, piraty itp itd oraz minimalna różnica na korzyść x-sa w wykonaniu niektórych gier pojawiających się na obie konsole. Ale znowu jeżeli chcesz grać przez neta, to płacisz abonament około 100 zł na rok, a i tak w Polsce są problemy z tym, bo oficjalnie ta konsola w naszym kraju nie jest wspierana przez M$, możesz też trafić na wadliwy sprzęt i po paru miechach zaliczy zgon, o ile na orginałach to nie problem - gwarancja, to na kopiach zapasowych ciągłę użeranie się nie jest niczym zabawnym

PS3 SLIM 120 GB jest do wychaczenia za 1200 zł więc w cenie X-BOX 360 Ellite, oferuje Blue Ray, małą wadliwość, darmowy net. Subiektywnie - ma wygodniejsze pady, ładniejsze i bardziej funkcjonalne menu od grudnia w języku polskim i lepsze excluziwy ( Uncharted 1,2 Killzone 2, wkrótce Havy Rain ). Ja polecam PS3, mam od 2 lat i nie zawodzi mnie do tej pory. Znajomi z X-Boxami niestety mają kapę bo już im nie działają.

Gierki oczywiście na giełdzie w KATO na dworcu.

No nie wiem czy X jest taki znów wadliwy....fakt pierwsze partie wydaje w 2006 roku mialy słynny błąd RROD ale obecne 3cia już generacja nie posiada wad fabrycznych, psują się zarówno PS3 jak i X360 i jak każdy sprzęt.....Co do netu to fakt w Polsce niema oficjlanie XBL ale nie przeszkadza to w założeniu konta na inny kraj ..... fakt aby grać online trzeba posiadać konto Gold a to kosztuje ok. 100zł na rok.....nie mniej jednak serwisy XBL są bardziej rozwinięte niż te z PSN znów te są darmowe.
Najważniejsza kwestia to software. I tutaj wybrałem X360 nie za względu na ceny gier - bo to jest akurat pardzo porównywalne (pomijam przerabianie X'a na piraty i NIE POLECAM TEGO - kogo stac na konsole to powinno być stać i na gry) a ze względu na ich ilość i co po prostu mi bardziej pasuje. Obecnie Sony straciło ważny argument - chodzi o Tekkena 6 - pojawił się też na X360, a Gran Turismo poki co niema (no chyba że sie bierze pod uwagę wersje "prologue" czyli troche bardziej rozwinięte demo jak wskazuje nazwa wstęp)na PS3 - ma być w marcu....w Japonii czyli w EU nie wiadomo kiedy. Fakt tytuły wyżej wymienione przez kolegę są bardzo dobre i warte uwagi, ja po prostu lubię wyścigi, bijatyki i dla mnie X360 był lepszym wyborem.
Kwestia pada - ten z PS3 posiada sprawdzoną konstrukcję pamiętną jeszcze z PSX nie mniej Xowy banan nie jest zły - wręcz przeciwnie - jest bardzo wygodny (kto gram na Dreamcascie to ten jest bardzo zbliżony).

Reasumując - dla każdego coś miłego - cenowo PS3 jest nie znacznie droższa ale również warta zakupu, ja lubię sobie pograć w dobry tytuł - obecnie oprócz Xa posiadam także PSP a w grudniu zakupię.....tak....PS3...i nie będę mieć takich problemów. Polecam konsole generalnie.

+Quote Post
crabro
post śro, 18 lis 2009 - 08:35
Post #24

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,333

Mam X360, w grudniu bedzie 3 lata. Dopadł mnie w tym roku ROD, ale ze względu na fakt iż nie przerobiłem konsoli (nie chcę dostać bana, a jak ktoś twierdzi ze najnowszy IXtreme 1.6 chroni przed banem to kłamie) obowiązywał mnie 3 letni okres gwarancji dotyczący własnie ROD, gwarancja door-to-door - szybko łatwo i przyjemnie, dostałem "replacement unit" i mam nadzieję że ta sztuka już się nie rozpadnie. Konsola zasadniczo bardzo przyjemna, aczkolwiek irytować może fakt iż WiFi trzeba kupić osobno, a i granie po necie jak wspomniano wyżej, wymaga opłacenia abonamentu. Oczywiście brak XboxLive w PL to skandal, co z tego że mogę się zarejestrować na UK, ja chcę mieć normalne konto PL. Niewiele też jest pozycji wybitnych, będących exclusive'ami wg mnie: Gears of War 2(pewnie za pół roku pojawi sie na PC), Forza 3, Halo 3(pewnie tez będzie na PC).

PS3, nie mam ale użytkowałem jakiś czas, chyba jakbym miał teraz wybierać to wolałbym PS3(jak kupowałem Xa to PS3 jeszcze nie było), granie po necie za free, fajne gry exclusive. Ostateczną odpowiedź która konsolę wybrać da przyszły rok i God Of War 3 - wtedy już chyba nikt nie będzie miał wątpliwości!!.

Ten post edytował crabro śro, 18 lis 2009 - 08:41

+Quote Post
savalas
post śro, 18 lis 2009 - 21:43
Post #25

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

z doświadczeń osiedlowych, prawidłowość w psuciu się X-klocków, niestety nie potwierdza, że nowsze modele są mniej wadliwe, ale myślę, że duży wpływ na to, może mieć przeróbka.

+Quote Post

2 Stron V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:03
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza