IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

48 Stron V  « < 26 27 28 29 30 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory 2010
Mały77
post śro, 10 lis 2010 - 15:45
Post #541

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(Aszz @ śro, 10 lis 2010 - 08:38) *
CYTAT(Mały77 @ śro, 10 lis 2010 - 08:31) *
No i kurcze nic z tego nie wiem - czy ktoś mógłby napisać jak odpowiedział kandydat na te pytania a nie tylko, że odpowiedział?

Jakieś problemy z czytaniem ze zrozumieniem? Jak wół w podlinkowanym artykule podano odpowiedzi jakie padły na zadane pytania...

Przepraszam - ale gdzie mogę znaleźć odpowiedzi na te pytania?
"Pomimo nieobecności kontrkandydata debata się odbyła. Stachowicz rozpoczął swoją prezentację krótkim materiałem multimedialnym. Kandydat PO odpowiedział na 6 pytań zadanych przez prowadzącego. Wąsowicz, mimo wszystko, próbował zachować formę debaty, a nie monologu jednego kandydata. Poprowadził debatę w sposób dynamiczny i rzeczowy, odnosząc się do kwestii, które u wyborców mogłyby budzić jakieś nieścisłości. Pytał o to: w jaki sposób ma zamiar obniżyć pensję radnych i prezydenta, skoro prezydent nie ma na to wpływu; o bezpłatne wielopoziomowe parkingi, których budowę zapowiada Stachowicz; o zapowiadane obniżenie cen wody i prądu i o to, w jaki sposób chce to osiągnąć; o zdolności koalicyjne kandydata i całej PO w przyszłej Radzie Miejskiej; o polityczne kompromisy; inwestycje i inwestorów. "

Szczególnie interesuje mnie kwestia bezpłatnych, wielopoziomowych parkingów wink.gif

Ten post edytował Mały77 śro, 10 lis 2010 - 15:46
Go to the top of the page

+Quote Post
Aszz
post śro, 10 lis 2010 - 16:09
Post #542

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

Przepraszam - ale gdzie mogę znaleźć odpowiedzi na te pytania?
"Pomimo nieobecności kontrkandydata debata się odbyła. Stachowicz rozpoczął swoją prezentację krótkim materiałem multimedialnym. Kandydat PO odpowiedział na 6 pytań zadanych przez prowadzącego. Wąsowicz, mimo wszystko, próbował zachować formę debaty, a nie monologu jednego kandydata. Poprowadził debatę w sposób dynamiczny i rzeczowy, odnosząc się do kwestii, które u wyborców mogłyby budzić jakieś nieścisłości. Pytał o to: w jaki sposób ma zamiar obniżyć pensję radnych i prezydenta, skoro prezydent nie ma na to wpływu; o bezpłatne wielopoziomowe parkingi, których budowę zapowiada Stachowicz; o zapowiadane obniżenie cen wody i prądu i o to, w jaki sposób chce to osiągnąć; o zdolności koalicyjne kandydata i całej PO w przyszłej Radzie Miejskiej; o polityczne kompromisy; inwestycje i inwestorów. "

Szczególnie interesuje mnie kwestia bezpłatnych, wielopoziomowych parkingów wink.gif
[/quote]

Przecież ta debata nie wyglądała tak, że gość siedział cały czas podpięty do maszyny i przez 2 h odpowiadał: Tak/Nie.
Odpowiedzi na pytania zadane po podpięciu do wariografu znajdują się w poniższym fragmencie artykułu:

Zapytano m.in. o to: „czy przed 2009 namawiał kogoś do strajku?” (odp. „nie), „czy to on stał za protestem salowych?” (odp.: „nie”), "czy zamierza świadomie zrezygnować z którejś z obietnic wyborczych?" (odp.: "nie"), „czy wobec Zbigniewa Podrazy stosuje świadomie 'czarny' PR?” (odp.: „nie”), "czy w doborze kadr magistratu będzie się kierował kryteriami merytorycznymi?" (odp.: "tak") . Wyniki badań kandydata nie wykazały jego mijania się z prawdą - odczytał je Igor Szczupak, który obsługiwał wariograf
....

+Quote Post
Mały77
post śro, 10 lis 2010 - 16:32
Post #543

UZYTKOWNIK

CYTAT(Aszz @ śro, 10 lis 2010 - 16:09) *
Przecież ta debata nie wyglądała tak, że gość siedział cały czas podpięty do maszyny i przez 2 h odpowiadał: Tak/Nie.
Odpowiedzi na pytania zadane po podpięciu do wariografu znajdują się w poniższym fragmencie artykułu:

Zapytano m.in. o to: „czy przed 2009 namawiał kogoś do strajku?” (odp. „nie), „czy to on stał za protestem salowych?” (odp.: „nie”), "czy zamierza świadomie zrezygnować z którejś z obietnic wyborczych?" (odp.: "nie"), „czy wobec Zbigniewa Podrazy stosuje świadomie 'czarny' PR?” (odp.: „nie”), "czy w doborze kadr magistratu będzie się kierował kryteriami merytorycznymi?" (odp.: "tak") . Wyniki badań kandydata nie wykazały jego mijania się z prawdą - odczytał je Igor Szczupak, który obsługiwał wariograf
....

Przepraszam, ale chyba umiem czytać ze zrozumieniem wink.gif Widziałem jakie odpowiedzi padły jak był podpięty do wariografu wink.gif
Chodzi mi o pytania zadane przez prowadzącego w kwestiach programu wyborczego wink.gif
I przepraszam - dla Podrazy były przygotowane takie same pytania jak dla Stachowicza? O parkingi wielopoziomowe i inne bzdety z ulotek wyborczych Stachowicza?

+Quote Post
Mały77
post śro, 10 lis 2010 - 16:34
Post #544

UZYTKOWNIK

....

Przepraszam, ale chyba umiem czytać ze zrozumieniem wink.gif Widziałem jakie odpowiedzi padły jak był podpięty do wariografu wink.gif
Chodzi mi o pytania zadane przez prowadzącego w kwestiach programu wyborczego wink.gif
I przepraszam - dla Podrazy były przygotowane takie same pytania jak dla Stachowicza? O parkingi wielopoziomowe i inne bzdety z ulotek wyborczych Stachowicza?

+Quote Post
kursor
post śro, 10 lis 2010 - 21:34
Post #545

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Zapytano m.in. o to:

1. „czy przed 2009 namawiał kogoś do strajku?” (odp. „nie),
2. „czy to on stał za protestem salowych?” (odp.: „nie”),
3. "czy zamierza świadomie zrezygnować z którejś z obietnic wyborczych?" (odp.: "nie"),
4. „czy wobec Zbigniewa Podrazy stosuje świadomie 'czarny' PR?” (odp.: „nie”),
5. "czy w doborze kadr magistratu będzie się kierował kryteriami merytorycznymi?" (odp.: "tak")

Wyniki badań kandydata nie wykazały jego mijania się z prawdą - odczytał je Igor Szczupak, który obsługiwał wariograf

Byłem na tej "debacie" i powiem co zobaczyłem gdy pytania zostały zadawane po podpięciu do wariografu:

Po podpięciu do wariografu Stachowicza wykres sinusoidalny na jednym poziomie oczywiście wychylenia minimalne "+" "-".

Padają pytania czy siedzi na stołku, czy jest 2010 rok itp. wykres niezmiennie na tym samym poziomie wychyleń,

na pytanie „czy wobec Zbigniewa Podrazy stosuje świadomie 'czarny' PR?” wykres idzie do góry

po czym opada do wcześniej oglądanego

na pytanie „czy to on stał za protestem salowych?” wykres opada znacznie w stronę "-" po czym wraca do wcześniej ustalonego.

Do innych pytań wykres się zmieniał ale nie tak znacząco jak do opisanych powyżej 2 pytań.

Po serii pytań Pan rzeczoznawca robi przerwę zmienia jakieś zakresy i oznajmia że Stachowicz nie mija się z prawdą.

Nie chce podważać opinii operatora wariografu ale na gołe oko można stwierdzić że coś jest nie tak z tymi odpowiedziami.

Poza tym czy podpięcie sensorów wariografu przez koszulę jest miarodajne?

+Quote Post
Aszz
post śro, 10 lis 2010 - 21:45
Post #546

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

[/quote]

Ok, wyszło na to, że się nie zrozumieliśmy.
W ramach przeprosin wykopałam dwa linki dwa:)

http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/da...rafem,1,4,18477

(Jest fr.o parkingach...) i wygrzebałam jeszcze ciekawostkę nakręconą przed debatą. Istotna sprawa: podobna rozmowa z PPP się nie odbyła, gdyż nie odpowiedział na zaproszenia redaktorów.

http://www.silesia24.com.pl/blog/wywiady/1...howicz/297.html

P.S.Podejrzewam, że prowadzący nie chciał odpytywać PPP z parkingów Stachowicza...

+Quote Post
Mały77
post czw, 11 lis 2010 - 07:19
Post #547

UZYTKOWNIK

CYTAT(Aszz @ śro, 10 lis 2010 - 21:45) *

\
Sorry - czegoś tu nie rozumiem. Gość tak bardzo chciał uczestniczyć w debacie to miał okazję na tej pierwszej organizowanej przez Civitas. Nie uczestniczył bo jak stwierdził, Civitas jest powiązane z UM. To ja pytam dlaczego w takim wypadku Podraza miał iść na debatę organizowaną przez sztab wyborczy Stachowicza?

+Quote Post
dżoplin
post czw, 11 lis 2010 - 11:16
Post #548

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,102

również byłam na debacie - co do wykresów - tylko w jednym miejscu możemy mieć jakieś wątpliwości (skoczyło ciśnienie) - "czy namawiał pan kogoś do strajku przed 2009 rokiem?".
w innych pytaniach wykresy szły na podobnym poziomie, a na wspomnianym pytaniu był wyraźny wzrost ciśnienia

+Quote Post
bzenek
post czw, 11 lis 2010 - 15:10
Post #549

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

Oj chyba idea debat przedwyborczych kompletnie się w DG skompromitowała :/

CYTAT(dżoplin @ czw, 11 lis 2010 - 13:16) *
"czy namawiał pan kogoś do strajku przed 2009 rokiem?".

Co to za bajer z tymi strajkami ? O co tu chodzi ? blink.gif

+Quote Post
:)
post pią, 12 lis 2010 - 13:50
Post #550

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Ilu jest wkoncu oficjalnych kandydatow na prezydenta? 5,6 czy 7?

--------------------

+Quote Post
Bartek90
post pią, 12 lis 2010 - 20:30
Post #551

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 910

CYTAT(:) @ pią, 12 lis 2010 - 13:50) *
Ilu jest wkoncu oficjalnych kandydatow na prezydenta? 5,6 czy 7?

7

+Quote Post
marcinem
post sob, 13 lis 2010 - 10:02
Post #552

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

Czy ktoś poza mną zauważył jak bardzo "zfotoszopowany" jest Stachowicz na swoich billboardach? Facet jest ledwie podobny do siebie ze zdjęcia! Dodali mu takiej... szlachetności. Podraza (jakkolwiek nie jest to mój typ) prezentuje facjatę z nieodmiennie tym samym zarostem i bez tego milusińskiego, słodkiego uśmiechu. A może już mam dość tego przymilnego (...wyciete Mod) Stachowicza i zadziałał efekt zmęczenia? Ja w każdym razie boję się otworzyć lodówkę...
Powód Edycji: Edycja Mod

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
Arbas
post sob, 13 lis 2010 - 12:38
Post #553

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

CYTAT(marcinem @ sob, 13 lis 2010 - 08:02) *
Czy ktoś poza mną zauważył jak bardzo "zfotoszopowany" jest Stachowicz na swoich billboardach? Facet jest ledwie podobny do siebie ze zdjęcia! Dodali mu takiej... szlachetności. Podraza (jakkolwiek nie jest to mój typ) prezentuje facjatę z nieodmiennie tym samym zarostem i bez tego milusińskiego, słodkiego uśmiechu. A może już mam dość tego przymilnego (wyciete Mod) Stachowicza i zadziałał efekt zmęczenia? Ja w każdym razie boję się otworzyć lodówkę...

A ja boję się otworzyć komputer po takim wpisie...

+Quote Post
kiwi
post nie, 14 lis 2010 - 09:49
Post #554

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,190

jaki by ten stachowicz nie byl to grubo przesadzacie - skoro nie macie sie do czego doczepic to piszecie o fotoszopie ! haha, popatrzcie na podraze - jest stary i brzydki a na zdjeciach jak modelka.
moze stachowicz nie bedzie dobrym prezydentem ale jest przystojny

+Quote Post
kamillll
post nie, 14 lis 2010 - 10:27
Post #555

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(kiwi @ nie, 14 lis 2010 - 09:49) *
jaki by ten stachowicz nie byl to grubo przesadzacie - skoro nie macie sie do czego doczepic to piszecie o fotoszopie

nie ma do czego? raczej nie ma zadnego pozytywu...ten gosc to (Edycja. Mod) , lawirant. na stanowiska do interpromexu tez powsadzal samych kolesi. dziekuje za takiego kandydata.

CYTAT(kiwi @ nie, 14 lis 2010 - 09:49) *
moze stachowicz nie bedzie dobrym prezydentem ale jest przystojny

ja jestem facetem i chyba sie nie znam. jak dla mnie to zwykły oblech wink.gif
ale skoro ty tez jestes facetem i tobie sie podoba to nie mam pytan wink.gif
Powód Edycji: Edycja. Mod

+Quote Post
Kamil_
post nie, 14 lis 2010 - 10:50
Post #556

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Inna sprawa, że Podraza wcale nie wygląda na modela na zdjęciach. Właśnie jest na nich naturalny, stary, pomarszczony wink.gif

Witamy nowego użytkownika. Szkoda, że to pewnie Twój ostatni post na forum wink.gif

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 14 lis 2010 - 10:54
Post #557

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(kursor @ śro, 10 lis 2010 - 21:34) *
Poza tym czy podpięcie sensorów wariografu przez koszulę jest miarodajne?

Nie, poza tym wariograf się kalibruje i trzeba zbierać co najmniej 3 wskaźniki.

Poza tym Bober też jest zfotoszopowiony tongue.gif Na razie jest dużo haków na ludzi lewicy i PO, a co z PiS? co z atakowaniem Talkowskiego?

+Quote Post
kamillll
post nie, 14 lis 2010 - 11:18
Post #558

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(xMarcinx @ nie, 14 lis 2010 - 10:54) *
Na razie jest dużo haków na ludzi lewicy i PO, a co z PiS? co z atakowaniem Talkowskiego?

przecież wiesz że atakuję się tych którzy mają jakieś szanse wink.gif

+Quote Post
:)
post nie, 14 lis 2010 - 11:24
Post #559

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Przypominam o regulaminie forum. snf (14).gif

--------------------

+Quote Post
Arbas
post nie, 14 lis 2010 - 12:33
Post #560

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

CYTAT(Kamil_ @ nie, 14 lis 2010 - 08:50) *
Inna sprawa, że Podraza wcale nie wygląda na modela na zdjęciach. Właśnie jest na nich naturalny, stary, pomarszczony wink.gif

i niestety nieogolony...

Witamy nowego użytkownika. Szkoda, że to pewnie Twój ostatni post na forum wink.gif

+Quote Post

48 Stron V  « < 26 27 28 29 30 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 16:01
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza