IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

48 Stron V  « < 23 24 25 26 27 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory 2010
Mały77
post czw, 04 lis 2010 - 22:41
Post #481

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 3,566

Kurde - niech ktoś załatwi skan tego oświadczenia wink.gif Przecież w Teleexpressie oraz TVN24 poleją się ze śmiechu wink.gif

Go to the top of the page

+Quote Post
Mały77
post pią, 05 lis 2010 - 06:40
Post #482

UZYTKOWNIK

Z ciekawostek: http://www.tobet.com/selection?cmd=choose&...category_id=367

Zbigniew Podraza 1.85
Krzysztof Stachowicz 2.55
Edward Bober 3.50
Marek Drożyński 6.00
Andrzej Kościelniak 15.00
Marta Bobrowska-Juroff 25.00
Dariusz Frączek 40.00

Panie Darku - niech Pan ich sprostuje i im powie, że Pan będzie chciał wygrać dopiero za 4 lata wink.gif

+Quote Post
bzenek
post pią, 05 lis 2010 - 10:22
Post #483

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(cery @ czw, 04 lis 2010 - 22:55) *
Sala pełna mieszkańców. Kandydaci w większości to ignorują, bo im forma zaproszenia nie dość wykwintna i elegancka.

Pan Drożyński podesłał jakiś bajer, że jest chory, ma katar i nie może debatowac. Może wysłać do niego Stachowicza z tym wykrywaczem kłamstw ? smile.gif

Z czystym sumiemniem można więc olać tych frajerów co to im się nie chciało pojawić w WSB.
Pana Frączka też można olać bo to taki żart z jego kandydaturą.

Zostaje Podraza. No i co to za wybory z jednym kandydatem. ? mellow.gif

Na spotkaniu pojawił się tylko jeden news. Podraza zapowiada kolejny remont skrzyżowania Królowej Jadwigi z Augustynika. blink.gif
Myślą nad pasem do lewoskrętu na torach tramwajowych.

CYTAT(cery @ czw, 04 lis 2010 - 22:55) *
W kampanii zarysowują się dwa obozy:
1. jest fajnie i będzie jeszcze lepiej (PPP),
2. miasto jest zadłużone, trzeba oszczędzać (Panowie Bober i Frączek).
Programów pozostałych kandydatów i kandydatki nijak nie kojarzę.

Mnie tam zaczyna ciekawić skuteczność kampanii Stachowicza. Można ja ująć "mam wszystko w d... bo i tak jestem z największej partii". Co z tego wyjdzie ?

Ten post edytował bzenek pią, 05 lis 2010 - 10:29

+Quote Post
marcinem
post pią, 05 lis 2010 - 10:31
Post #484

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

Dramat.

Podraza - wyrobiony aktor; gwiazda przedstawienia, okrągłe zdania, moc obietnic, podkreślanie dorobku. Zero konkretów.

Frączek - fatalnie ubrany, nieprzygotowany do odpowiedzi, trochę obrażony, buńczuczny, nieskładny.

Wyszedłem przed połową tego cyrku.

Ukłony dla pana Wojtka Paculi - uratował atmosferę kilka razy.

Krótko mówiąc - do (_(_).

Reszty kandydatów nie mieliśmy okazji poznać. Za to Stachowicz okazał się błaznem, chociaż nawet się nie pojawił. Ma talent.

Pzdr.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
bzenek
post pią, 05 lis 2010 - 10:38
Post #485

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(marcinem @ pią, 05 lis 2010 - 11:31) *
Frączek - fatalnie ubrany, nieprzygotowany do odpowiedzi, trochę obrażony, buńczuczny, nieskładny.

Ale miał na kartce zapisane jakieś cyfry świadczące o stanie miasta. Tak straszne cyfry, że nie mógł ich ujawnić.

Przypomniał mi się Stan Tymiński z jego czarną teczką. smile.gif

PS.
Co dzieje się ze teraz z Tymińskim i partią X ?

Ten post edytował bzenek pią, 05 lis 2010 - 10:39

+Quote Post
marcinem
post pią, 05 lis 2010 - 12:24
Post #486

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

Myślałem, że już nikt nie wspomni Tymińskiego, a dokładnie o nim wczoraj pomyslałem.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
michu
post pią, 05 lis 2010 - 13:21
Post #487

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

wobec tego FMDG na Prezydenta!

+Quote Post
Kamil_
post pią, 05 lis 2010 - 13:39
Post #488

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT(bzenek @ pią, 05 lis 2010 - 09:38) *
CYTAT(marcinem @ pią, 05 lis 2010 - 11:31) *

Ale miał na kartce zapisane jakieś cyfry świadczące o stanie miasta. Tak straszne cyfry, że nie mógł ich ujawnić.

Przypomniał mi się Stan Tymiński z jego czarną teczką. smile.gif

PS.
Co dzieje się ze teraz z Tymińskim i partią X ?

Partii nie ma a on sam siedzi w Kanadzie smile2.gif

+Quote Post
Arbas
post pią, 05 lis 2010 - 15:06
Post #489

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Czy dobrze rozumiem, że w debacie wzięło udział 3 najodważniejszych kandydatów - Edward Bober, Dariusz Frączek, Zbigniew Podraza?
Jedyna przedstawicielka płci pięknej, Pani Marta Bobrowska-Juroff nie pojawiła się, a Pan Stachowicz przysłał przystojną blondynkę?
Czy coś z tej debaty wynika?

+Quote Post
dżoplin
post pią, 05 lis 2010 - 15:22
Post #490

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,102

ależ nie, było tylko 2 Panów - D. Fraczek (brawo za cywilną odwagę) i Z. Podraza

+Quote Post
Mały77
post pią, 05 lis 2010 - 16:13
Post #491

UZYTKOWNIK

Dla tych co nie byli wink.gif
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje/in...grafu,1,4,18425

+Quote Post
Dariusz Frączek
post pią, 05 lis 2010 - 17:23
Post #492

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,214

Niestety, ale dłużej tutaj nie wytrzymam, dalsza obecność na tym forum, to polityczny masochizm.
Dlatego żegnam wszystkich państwa i przepraszam, że nie do końca świadom, wdepnąłem w wasz świat. Dlatego żegnam i odchodzę.
Na koniec, taka oto dygresja.

1/. Debata, była ustawioną szopką, która miała pokazać zalety pana prezydenta Podrazy. Pytania, być może i autentyczne, ale jednak, były selekcjonowane. Chodziło o to, aby nie było pytań istotnych, tych związanych ze stanem zatrudnienia, zarządzania i zadłużenia gminy. I takich pytań nie było. Dawało, to przewagę panu Podrazie, który potrafi się wysławiać, budować okrągłe zdania i ogólnie bić pianę o niczym. Ja z kolei wypadam lepiej, jeżeli pytanie mam konkretne. Wody lać nie potrafię. Domyślałem, się, że tak będzie, kiedy otrzymałem scenariusz debaty. Ale nie ja go ustalalem. Ja mogłem go tylko przyjąć lub odrzucić. Postanowiłem go przyjąć, ponieważ idiotyzmem, byłaby rezygnacja z możliwości darmowej reklamy.

2/. Pozostali kandydaci spanikowali i nie odważyli się "stanąć w polu". Preteksty pod jakimi, to uczynili są tutaj nieistotne. Fakt jest jeden - pękli.

3/. Ponieważ, byłem uczestnikiem nie dokonuję oceny debaty, gdyż moja ocena, byłaby subiektywna. Według głosów, jakie do mnie dotarły, początkowo, lepiej wypadał pan Podraza, potem ja. Powtarzam, tutaj oceny mogą, być różne, to jest kwestia subiektywnej oceny i ilu widzów, tyle opinii. Podobnie nie oceniam kwestii mojego niechlujnego wyglądu, ubrany byłem konserwatywnie, aczkolwiek na sportowo, bo źle się czuję w garniturze. Po drugie wiedziałem, że mój rywal będzie w garniturze, więc chciałem się odróżnić.

4/. Umówiliśmy się wcześniej, że odpowiadać możemy, tylko na wylosowane pytania, i związaną z nimi problematykę. I to jest całe klu problemu, bo jeżeli pytania, były z kategorii nieistotnych, to i odpowiedzi, musiały być małociekawe. Proszę pamiętać, że odpowiedź jest ściśle, związana z pytaniem i należy rozliczać nie tylko odpowiadajacego, ale i pytającego. Ciężko jest udzielić mądrej odpowiedzi na głupie pytanie. Ciężko się dowiedzieć, czegoś istotnego z nieistotnej problematyki.

5/. To co mnie wyprowadziło z równowagi, to wypowiedź anonimowego komentatora, ukrywającego się pod nickiem Bzenek. Otóż tenże anonim, ponoć naoczny świadek, stwierdził, że zachowałem się jak Stan Tymiński. Mam czarną teczkę, ale jej nie pokażę. Mam tajne liczby, ale ich nie ujawnię. Jest to potwarz. Nie dysponowałem żadnymi tajnymi danymi, tylko z budżetu miasta na rok 2010 (opublikowany w internecie), wynotowałem kilka liczb: planowane przychody, planowane wydatki, wydatki sztywne, to znaczy te, które muszą być zrealizowane bezdyskusyjnie (np. wydatki na oświatę, czy utrzymanie administracji) i wyszło czarne na białym, że nie ma żadnych wolnych środków na nic innego. Powtarzam na nic innego! Na żadną drogę, na żaden most na nic. Liczby nie kłamią. A zatem miasto rozwijać się nie może.
Podałem publicznie pozycję dochody i pozycje wydatki i podałem źródło na którym się opieram. Wykazalem, że istnieje 100 mln deficytu, który musi, być pokryty z kretytu. Dalej rozwinąć tematu nie mogłem, ponieważ, pytanie na które odpowiadałem, mnie do tego nie upoważniało. Zwróciłem się do prowadzącego, aby nieco zmodyfikować reguły gry, abym mógł kontynuować, ale odmówił. A zatem musialem zamilknąć.
Rzeczywiście, w pewnym momencie stwierdziłem, że mam pewne dane, które wszystko wyjaśnią, ale nie mogę ich podać, ale odnosiło się to wyłącznie do formuły spotkania (odpowiedź wyłącznie na temat związany z pytaniem), a nie do mojej woli. To było jasne i czytelne dla każdego obserwatora. Dlaczego Bzenek odebral to inaczej, tego nie wiem. Możliwe są dwie interpretacje; albo nie był naocznym widzem, a przebieg dyskusji, ktoś mu zrelacjonował z pewnym błędem. Wówczas okazało by się, że kłamie, że był świadkiem, albo był nim rzeczywiście i to on manipuluje w sposób świadomy, ponieważ, z jakichś jemu, tylko znanych przyczyn, chce mi koniecznie dokopać, mniejsza o metodę i zgodność z faktami.

6/. Zaskoczył mnie wpis pod nickem Marcinem. Do tej chwili jego wypowiedzi, były stonowane i wyważone. widać było, że ich autor nie przynależy do ujadającej sfory. Więcej w jego wypowiedziach unosił się duch pewnej wiedzy i nieuleganie demagogii.
Nie czepiam się jego oceny debaty, miał prawo, tak ją odebrać. Każda ocena jest subiektywna. Ale dlaczego, poprzez swoją wypowiedź, uwiarygodnił oszustwo Bzenka, związane ze Stanem Tymińskim i moją osobą, tego już pojąć nie jestem w stanie.

Biorąc pod uwagę moje wcześniejsze przeboje na tym forum i obecne przeklamania, podjąłem decyzję.
Moja obecność tutaj jest nieporozumieniem.
Żegnam
Dariusz Frączek

+Quote Post
Mały77
post pią, 05 lis 2010 - 18:44
Post #493

UZYTKOWNIK

Panie Darku
Ad. 1 - Pytania były zadawane przez mieszkańców i zbierane w różnej formie. Dlaczego Pan lub Pańscy koledzy nie nawrzucali kartek z pytaniami, które były dla Pana ważne? Jeżeli wrzuciłby Pan ze 100 karteczek z tymi pytaniami a następnie nie zostałoby ono zadane mógłby Pan podnosić kwestię nieodpowiednich pytań. Moim zdaniem kandydat na prezydenta powinien mieć szeroką wiedzę z działania miasta a nie tylko o "stanie zatrudnienia, zarządzaniem i zadłużeniem gminy".

Ad. 2 - Zgadzam się z Panem i gratuluję odwagi.

Ad. 3 - Ja też mam swoją subiektywną opinię, którą zachowam dla siebie.

Ad. 4 - Przepraszam, ale pytania były zadawane przez mieszkańców i wrzucane do urn i przesyłane mailami - to są prawdziwe problemy mieszkańców. Ludzi nie interesuje ile osób pracuje w UM - ważne aby załatwiali swoje sprawy w miarę sprawnie, Urząd działał sprawnie i nie przysparzał problemów. Ludzi nie interesuje ile widnieje po stronie przychodów a ile po stronie wydatków - ma być widać rozwój. Ludzi interesuje dlaczego nie ma w Dąbrowie schroniska dla zwierząt, czy będą nowe przedszkola, żłobki.

Ad. 5 - Ma Pan rację - zostało to odebrane tak ponieważ odpowiadając na pytania niezwiązane ze "stanem zatrudnienia, zarządzania i zadłużenia gminy" nie miał nic Pan do powiedzenia i kilkakrotnie powtarzał Pan że ma Pan "cyfry" ale nie może ich podać. Niestety większość - w tym również ja - odczytało te Pańskie odpowiedzi w ten sposób - proszę przyznać iż faktycznie można było tak to odczytać. Więc proszę się nie obrażać.
Tylko proszę wytłumaczyć - to dlaczego tych "cyfr" nie pokazał Pan na sam koniec debaty gdy miał Pan 6 minut dla siebie?

Jeszcze raz gratuluję - okazał Pan się jednym z dwóch uczestników debaty, którzy nie boją się występować publicznie przed mieszkańcami bez przygotowanej przemowy.

Ten post edytował Mały77 pią, 05 lis 2010 - 18:50

+Quote Post
vacu
post pią, 05 lis 2010 - 19:24
Post #494

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Mały77 @ pią, 05 lis 2010 - 19:44) *
Jeszcze raz gratuluję - okazał Pan się jednym z dwóch uczestników debaty, którzy nie boją się występować publicznie przed mieszkańcami bez przygotowanej przemowy.

A ja wcale nie gratuluję. Na debacie nie byłem, bo nie mam ani czasu ani chęci na takie głupoty (aczkolwiek mały + dla tych kandydatów, którzy przyszli) ale na ten moment wygląda to tak: pojawił się Pan na forum, zapowiedział, że objedzie tego i owego po czym kiedy spotkał się z krytyką (przyznam, że konkretną ale polityk to chyba twardy człowiek powinien być i gotowy na krytykę?) to Pan "strzelił focha" i zwiał. Gdzie tu odwaga? Na dzień dzisiejszy nie przedstawił Pan żadnego konkretnego pomysłu na DG ani na tym forum ani - jak wnioskuję z wypowiedzi tych co byli - na debacie. Ograniczył się Pan do krytyki innych czy rozliczania przeciwników. Jeżeli to wszystko co ma Pan do powiedzenia no to nawet dobrze, że Pan znika, szkoda oczu na czytanie pierdół. Może pojawi się w to miejsce ktoś mający do powiedzenia coś na temat.

+Quote Post
Bartek
post pią, 05 lis 2010 - 20:17
Post #495

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Dobra, już wiem na kogo głosuję. Mimo, że pisałem o tym że na Podrazę nie zagłosuję, to wszyscy konkurenci PPP pokazują tak żenujący poziom, że czasami czuję się obrażony robieniem ze mnie idioty wink.gif

Pokażcie fotkę blondynki od Stachowicza tongue.gif Przynajmniej będzie coś interesującego w tym wątku wink.gif

+Quote Post
ZMK
post pią, 05 lis 2010 - 20:33
Post #496

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,439

Krótki materiał o debacie:

http://www.tvzaglebie.pl/?p=593

+Quote Post
kwintosz
post pią, 05 lis 2010 - 20:52
Post #497

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Szkoda że ja do tego wniosku jak kolega wyżej doszedłem już dawno.

Zresztą, żałuję że nikt nie popolemizował ze mną w wątku o rządach Podrazy w temacie zarzutów jakie można mieć do tych 4 lat które za nami.

Póki co, wygląda na to że każdy wylewa swoje żale że kandydaci są jacy są. Tyle tylko że u nas struktury polityczne nie istnieją. Zresztą podejrzewam że 3/4 kandydatów zapytanych o te rzeczy nie miało by pojęcia o czym mowa - abo jak się do tego odnieść.

Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nawet stowarzyszeniu które chciałoby coś zrobić ciężko się było przebić w UM. Wiem, bo sam to przeżyłem, a były to tak bzdurne sprawy jak bannery tzw. witacze. Szkoda mówić o innych sprawach..

Z drugiej strony chcąc zrobić coś dla miasta, trzeba by włazić w to bagno jakim jest polityka. A na to mało kto ma ochotę, ja również. Jest tak ponieważ żeby zostać radnym ciężko być wybranym albo wpisanym na listę ot tak sobie, a stworzenie komitetu.. samotna osoba bez zaplecza jest skazana na pożarcie. Do RM dostają się więc osoby którzy tak na prawdę wszystko mają.. albo jak niektórzy tak pracują by mieć osobiste zyski z prowadzenia własnej działalności. Zresztą całe to towarzystwo wzajemnej adoracji powiązanej z lewicą odrzuca, bo gdzie się nie obejrzysz - kolesie.

Szkoda, bo prawdopodobnie Dąbrowa na tym wyjdzie najgorzej. Każdy z nas przeżyje, może się wyprowadzi, zmieni otoczenie jeśli mu zależy, jeśli nie to i tak będzie miał wszystko głęboko w d..

Pozdrawiam

Ten post edytował kwintosz pią, 05 lis 2010 - 20:56

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
Arbas
post pią, 05 lis 2010 - 20:58
Post #498

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Gratuluję Panu Frączkowi odwagi cywilnej, którą zaprezentował w "Ostatnim Oszołomie",
na Forum Mieszkańców Dąbrowy Górniczej oraz stawiając się na wczorajszą debatę,
na którą pięciu pozostałych kandydatów nie pojawiło się z przyczyn błachych lub niewyjaśnionych.
Proszę się nie przejmować krytyką stroju. Jeśli zostanie Pan radnym lub prezydentem miasta,
stać Pana będzie na zakup odzienia nawet u Diora.
Obrażając się na całe forum z powodu kilku napastliwych wypowiedzi dowiódł Pan,
że jest "wrażliwcem", co bardzo przeszkadza przy przy pełnieniu funkcji, przy których potrzebna jest skóra nosorożca.
Życzę powodzenia. Dzięki Pana kandydaturze, kampania w Dąbrowie nie będzie nudna.

+Quote Post
Aszz
post pią, 05 lis 2010 - 21:33
Post #499

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,404

CYTAT(Arbas @ pią, 05 lis 2010 - 21:58) *
Życzę powodzenia. Dzięki Pana kandydaturze, kampania w Dąbrowie nie będzie nudna.

Ja też na to liczyłam...Byłam przekonana, że p. DF wiele do kampanii wniesie( nawet pomimo urojonych przeze mnie podobno zarzutów o seksizm...). Trochę rozczarowała mnie jednak wczorajsza postawa kandydata. Być może faktycznie trudno jest wygrać na słowa z brylującym na salonach PPP. Trudno też rozmawiać z ludźmi, którzy na hasło: Mamy 100 mln zł deficytu budżetowego, rozumiecie?!, odpowiadają gromkim:NIE!!!!
Faktycznie miałam uczucie, że na spotkaniu fanklubu PPP pan Frączek znalazł się zupełnie przypadkiem. Sam zresztą przyznał, że wie jak się tam trafił. Gdyby czterech z "liczących się" kandydatów wyraziło zgodę na udział w debacie nikt by nawet nie pomyślała o panu Frączku...

Liczyłam na postawę bezkompromisową, inteligentne bon - moty i powalenie PPP na łopatki. Czuje poważny niedosyt.

+Quote Post
Mick
post pią, 05 lis 2010 - 22:12
Post #500

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

Parę osób tu pisze o jakiejś umiejętności wypowiadania się Podrazy - m.in. Dariusz Frączek.

A wg mnie to pomyłka, PPP nie ma w ogóle daru przemawiania, stąd moje zdziwienie. Słyszałem trochę jego wypowiedzi w TV, kilka razy na żywo na jakichś konferencjach w UM i cóż: mówi drętwo, bez jakiegoś szczególnego polotu, po prostu przekazuje myśli, czasem konkretnie, czasem zawile, jak jakiś kierownik czy dyrektor z koksowni jakiejś czy szpitala, zupełnie nie jak lider. Warto porównać np. z Górskim.
To też pokazuje słabość kontrkandydatów, którzy na takiej debacie mieliby szansę się pokazać. No ale cóż, wnoszę, że żaden z nich lepszym mówcą nie jest, jak wszyscy (poza DF) zdezerterowali.

Swoją drogą - uznanie dla DF za udział. Żenada zupełna by była, gdyby tylko Podraza sam wystąpił smile2.gif

+Quote Post

48 Stron V  « < 23 24 25 26 27 > » 
Reply to this topicStart new topic
8 Użytkowników czyta ten temat (8 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 18:14
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza