IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

48 Stron V  « < 20 21 22 23 24 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory 2010
jms34
post pon, 01 lis 2010 - 21:07
Post #421

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 4,168

Drogi panie Frączek myślę że jest pan sfrustrowanym niespełnionym politykiem a co gorsza pisarzem. Mam dość talkowskiego starego mam dość podraze z układami sldowskimi mam dośc stachowicza z pchaniem sie na iłe aby tylko wejśc na stołek i mam dość bobra który pod płaszczykiem piłki nożnej chce udobruchać ludnośc dg. marta bobrowska juroff moze i jest córka bobrowskiego, ale jakie ma to znacznie? mysli pan ze tatus bedzie kierował miastem? czy zmierza pan do tego że talkowskim kierowała żona podraza kierują ojciec i syn a bobrowska bedzie kierował tatus. myslę że jest pan w wielkim błędzie i zalatuje mi pan gościem który to wszystko wie najlepiej i nieda sobie nic powiedziec. znam paru takich to sa ludzie niespełnieni zawodowo, i rodzinnie. ja własnie oddam głoś na bobrowską mam w d-----------ie parytety chce czegoś nowego a raczej kogos. niestety na dzień dzisiejszy tylko bobrowska to może zagwarantować aczkolwiek nie musi. pozdrawiam
Go to the top of the page

+Quote Post
Prosty
post pon, 01 lis 2010 - 21:15
Post #422

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

tak pytanie trochę na boku, kiedy ma odbyć się debata i w jakiej godzinie?

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
jms34
post pon, 01 lis 2010 - 21:24
Post #423

UZYTKOWNIK

chyba 4.11 ale nie wiem o której godz.

+Quote Post
dżoplin
post pon, 01 lis 2010 - 21:25
Post #424

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,102

CYTAT(Prosty @ pon, 01 lis 2010 - 22:15) *
tak pytanie trochę na boku, kiedy ma odbyć się debata i w jakiej godzinie?

4 listopada godzina 17ta

+Quote Post
jms34
post pon, 01 lis 2010 - 21:30
Post #425

UZYTKOWNIK

a gdzie?

+Quote Post
Kamil_
post pon, 01 lis 2010 - 22:21
Post #426

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Debata odbędzie się 4 listopada o godz. 17.00 w Sali Audytorium Maximum Wyższej Szkoły Biznesu przy ul. Cieplaka 1 C.

+Quote Post
marcinem
post pon, 01 lis 2010 - 22:40
Post #427

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 4,167

CYTAT(vacu @ pon, 01 lis 2010 - 21:17) *
...szuka Pan powiązań i "szarych sieci" a mnie guzik obchodzi, kto jest czyją córką. Mnie interesuje co Pan czy tamta Pani chce zrobić, jakie ma pomysły. Już wiem, że Pana interesuje głównie kto za kim stoi - a szkoda, bo jeżeli pojawia się nowa postać na scenie, której wcześniej nie znałem, to liczę, że to będzie "ten" kandydat. Niestety nie tym razem.
unsure.gif

Jesteś szalenie naiwny. Podejrzewam, że to wynik braku doświadczenia. Przyznaję tym samym rację panu Dariuszowi, chociaż nie jest moim kandydatem.

Proszę tego nie odbierać osobiście. Radzę sięgnąć po literaturę faktu, historię najnowszą i właśnie coś o teorii marketingu politycznego, żeby wiedzieć, że absolutnie niezbędne jest posiadanie informacji, kto za kim stoi i jakie to może mieć konsekwencje polityczne. Czemu? Krótko, bo pora późna i dziecko usypia mi na ręku: Wałęsa - Wachowski; Kaczyński - Marcinkiewicz etc.

Pozdrawiam późną porą.

--------------------
pomoc dla Maksymiliana

-------------------------------------------------------------------------------

+Quote Post
Mały77
post wto, 02 lis 2010 - 06:54
Post #428

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

CYTAT(Dariusz Frączek @ pon, 01 lis 2010 - 19:46) *
Został eurodeputowanym, bo był pierwszy na śląskiej liście PiS.

Przepraszam - to uważa Pan, że jeżeli na pierwszym miejscu na śląskiej liście PiS był Dariusz Frączek a na drugim Marek Migalski to Dariusz Frączek zostałby europosłem?
Widzę, że dobre zdanie ma Pan o osobach głosujących w wyborach wink.gif

+Quote Post
michu
post wto, 02 lis 2010 - 08:25
Post #429

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 239

CYTAT(Dariusz Frączek @ pon, 01 lis 2010 - 12:52) *
Panie Kamilu.
Sądząc po wypowiedzi wnioskuję, że jest pan osobą młodą. Politologia jest kierunkiem studiów, który niczego z dzidziny polityki nie uczy. Jest to klasyczna sztuka dla sztuki, na którą idą ci, którzy najniższym nakładem sił, chcą zdobyć papierek wyższej uczelni. Wiem, bo sam byłem słuchaczem jednego semestru na Uniwersytecie Śląskim. Coś jak kulturoznawstwo itp.
Dowód, - proszę wskazać jakiegokolwiek polityka, który cokolwiek osiągnął, a który byłby posiadaczem takiego dyplomu. Ja mimo, że żyję 47 lat, takiego człowieka nie znam.
Teoria i papierki to raz, a wiedza i doświadczenie to dwa.
I żeby zdobyć właśnie tę wiedzę, trzeba trochę soli zjeść.
A na kogo pan zagłosuje, to już pańska prywatna sprawa i nikomu nic do tego.

PROSZĘ NIE OBRAŻAĆ ABSOLWENTÓW i STUDENTÓW POLITOLOGII!!!

+Quote Post
kamillll
post wto, 02 lis 2010 - 09:30
Post #430

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

Panie Darku, Pan się zajmij pisaniem książek, bo pisaniem na forum raczej nie polepszy Pan swoich marniutkich szans w wyborach...trochę to śmieszne że kandydat na tak powazne stanowisko, stosuje tak niepoważną agitację wink.gif

+Quote Post
aston
post wto, 02 lis 2010 - 09:55
Post #431

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,404

Reklama wyborcza wg PiS:

Zdjęcia zrobione przy samym wejściu na cmentarz w Strzemieszycach, dodatkowo na cmentarzu były rozdawane zapałki z jego podobizną

Ten post edytował aston wto, 02 lis 2010 - 09:56

+Quote Post
vacu
post wto, 02 lis 2010 - 10:52
Post #432

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(marcinem @ pon, 01 lis 2010 - 23:40) *
Jesteś szalenie naiwny. Podejrzewam, że to wynik braku doświadczenia. Przyznaję tym samym rację panu Dariuszowi, chociaż nie jest moim kandydatem.

Proszę tego nie odbierać osobiście. Radzę sięgnąć po literaturę faktu, historię najnowszą i właśnie coś o teorii marketingu politycznego, żeby wiedzieć, że absolutnie niezbędne jest posiadanie informacji, kto za kim stoi i jakie to może mieć konsekwencje polityczne. Czemu? Krótko, bo pora późna i dziecko usypia mi na ręku: Wałęsa - Wachowski; Kaczyński - Marcinkiewicz etc.

Pozdrawiam późną porą.

Nie jestem naiwny dlatego na wybory się nie wybieram. Pisałem o sytuacji, w której na wybory poszedłbym - jeżeli pojawi się kandydat, który nie będzie mi truł o układach, rozliczeniach, rozwijaniu skrzydeł, tylko powie mi: chcę zrobić to i to, w taki i taki sposób. Ja ocenię, czy to jest realne i ew. oddam głos.
Wiem, że mało to wszystko realne dlatego podejrzewam, że przy urnie szybko mnie nie zobaczą (o ile w ogóle).
Dodam jeszcze, że polityka jako taka mnie w ogóle nie interesuje, bo jest to szambo jakich mało. Interesuje mnie natomiast co się dzieje w mieście, w którym mieszkam dlatego oczekiwałbym dyskusji o konkretach a nie o powiązaniach politycznych. Dla mnie DG może rządzić córka czy wujek kogokolwiek byleby rządził dobrze.

+Quote Post
Arbas
post wto, 02 lis 2010 - 11:27
Post #433

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

CYTAT(jms34 @ pon, 01 lis 2010 - 18:07) *
Drogi panie Frączek myślę że jest pan sfrustrowanym niespełnionym politykiem a co gorsza pisarzem. Mam dość talkowskiego starego mam dość podraze z układami sldowskimi mam dośc stachowicza z pchaniem sie na iłe aby tylko wejśc na stołek i mam dość bobra który pod płaszczykiem piłki nożnej chce udobruchać ludnośc dg. marta bobrowska juroff moze i jest córka bobrowskiego, ale jakie ma to znacznie? mysli pan ze tatus bedzie kierował miastem? czy zmierza pan do tego że talkowskim kierowała żona podraza kierują ojciec i syn a bobrowska bedzie kierował tatus. myslę że jest pan w wielkim błędzie i zalatuje mi pan gościem który to wszystko wie najlepiej i nieda sobie nic powiedziec. znam paru takich to sa ludzie niespełnieni zawodowo, i rodzinnie. ja własnie oddam głoś na bobrowską mam w d-----------ie parytety chce czegoś nowego a raczej kogos. niestety na dzień dzisiejszy tylko bobrowska to może zagwarantować aczkolwiek nie musi. pozdrawiam

Chętnie dowiemy się z czego Kolega "jms34" wnosi, że to właśnie Pani Bobrowska-Juroff
"zagwarantuje, choć nie musi" rozkwit Dąbrowy Górniczej? Jeśli nie musi, to po co wybierać?
Próbuję od tygodnia zapoznać się z jakimikolwiek dokonaniami tej kandydatki - niestety bez rezultatu.
Jedyną zasługą tej osoby jest zaledwie kilkuletnia praca w szkole na etacie nauczycielki - dla mnie to za mało jak na sprawowanie urzędu prezydenta miasta. Znam w Dąbrowie Górniczej wielu wybitnych nauczycieli, którzy w odróżnieniu od Pani Bobrowskiej szczycą się poważnymi dokonaniami dla lokalnej społeczności.
Na okoliczność tej kandydatury przytaczam powiedzenie;
"Za wcześnie kwiatku, za wcześnie..."
Przy tego rodzaju kandydaturach, niestety zawsze szuka się koneksji rodzinno-towarzyskich,
bo jak inaczej wytłumaczyć wejście na listę? I na taką interpretację kandydatka powinna być przygotowana. I pewnie jest.

+Quote Post
dżoplin
post wto, 02 lis 2010 - 12:38
Post #434

UZYTKOWNIK

CYTAT(kamillll @ wto, 02 lis 2010 - 10:30) *
Panie Darku, Pan się zajmij pisaniem książek, bo pisaniem na forum raczej nie polepszy Pan swoich marniutkich szans w wyborach...trochę to śmieszne że kandydat na tak powazne stanowisko, stosuje tak niepoważną agitację wink.gif

to że Pan Dariusz pojawił się na forum i to pod swoim imieniem i nazwiskiem, to duży plus. Ilu kandydatów byłoby na to stać, aby prowadzić debatę z internautami i zagrać w otwarte karty?

+Quote Post
vacu
post wto, 02 lis 2010 - 12:45
Post #435

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(dżoplin @ wto, 02 lis 2010 - 13:38) *
CYTAT(kamillll @ wto, 02 lis 2010 - 10:30) *

to że Pan Dariusz pojawił się na forum i to pod swoim imieniem i nazwiskiem, to duży plus. Ilu kandydatów byłoby na to stać, aby prowadzić debatę z internautami i zagrać w otwarte karty?

Na zachwyt nad tym bym nie liczył. Był tu już jeden taki, Zbigniew Podraza się nazywa, wszyscy się cieszyli, że jest na forum, nawet czat był zorganizowany ale później niestety wyszło jak zwykle (choć może ktoś się pokusi o przejrzenie zapisów z czata np. i rozliczenie PPP z obietnic, sam niestety nie mam czasu a chętnie bym takie coś zobaczył, może jestem w błędzie krytykując go). Zresztą forum ma niestety to do siebie, że nie jesteśmy w stanie zweryfikować w 100% czy on to on. Chyba, że ktoś z Administracji założył konto i przekazał Panu Darkowi login/hasło...

+Quote Post
dżoplin
post wto, 02 lis 2010 - 13:43
Post #436

UZYTKOWNIK

jasna sprawa , że nie jesteśmy w stanie w 100 % tego zweryfikować, ale posty raczej wskazują na to, że to ta osoba

+Quote Post
Dariusz Frączek
post wto, 02 lis 2010 - 14:02
Post #437

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,214

Odniosę się do kilku kwestii.

1/. Nie wszedłem na to forum, aby agitować, tylko by wrzucić temat o pewnej dawce kontrowersji i zobaczyć, jak jego użytkownicy argumentują i jaką wiedzę mają w danym przedmiocie. Jest to działalność, nie o charakterze propagandowym, tylko wywiadowczym. W terminologii militarnej nazywa się to rozpoznaniem bojem. Chcę wykorzystując internet, zdobyć nieco informacji o poglądach i postawach młodzieży naszego miasta. Chcę tę wiedzę, zdyskontować w okresie póżniejszym. Agitację polityczną uprawia się na ulicy, wobec zwykłych wyborców, a nie w kiludziesięcioosobowym gronie działaczy partyjnych młodzieżówek.

2/. Polemizował będę wyłącznie z osobami, które tej polemiki są godne, czyli tymi, którzy posługują się argumentem, a nie emocją, czy demagogią. Mogą się mylić i błądzić, ale muszą opierać się na faktach i ich logicznej interpretacji. Artyści, którzy pod płaszczykiem anonimowych nicków, bluzgają na lewo i prawo: typu frustrat, niespełniony w życiu rodzinnym i tym podobne, dla mnie nie istnieją. Wyłącznie dają świadectwo swojej głupocie.

3/. Ponieważ jestem jednostką odpowiedzialną, a człowiek odpowiedzialny, ponosi konsekwencję polityczną i prawną za swoje słowa, występuję tutaj pod swoim autentycznym nazwiskiem. Gdybym postąpił inaczej, dałbym świadectwo tchórzostwa.

4/. Politolodzy, nie wrzeszczcie rozpaczliwie, tylko dajcie dowód, że oprócz papierka, posiadacie jeszcze wiedzę, w tym przedmiocie. Do chwili obecnej, mimo upływu 24 godzin i momentami wściekłych ataków, nikt nie przytoczył, żadnego nazwiska plitologa, który zdziałałby w swojej dyscyplinie coś , konstruktywnego dla społeczeństwa. To jest tak, jakbyście nie byli w stanie podać nazwiska lekarza, który wyleczył, choćby jednego chorego. Przykładu takiego nie podacie, bo go nie ma i być nie może, ponieważ jest tak, jak napisałem wcześniej. Politologia wykładana na uniwersytecie jest wyłącznie sztuką dla sztuki i nie ma żadnego w realnym życiu znaczenia praktycznego. Powoływanie się na fakt, że posiadanie, takowego papierka to nobilitacja, jest głębokim nieporozumieniem.

5/. Co się tyczy mojej wypowiedzi, odnośnie pani Bobrowskiej, to możną ją obalić wyłącznie w jeden sposób; wykazać, że pani Bobrowska pojawi się na debacie i wykazać, że złożyła publiczne oświadczenie, że jej komitet wyborczy i ona osobiście, między pierwszą, a drugą turą wyborów, nie będzie przerzucała głosów na innego kandydata, w zamian za lukratywną posadę. Dopóki, tak się nie stanie, argumenty są po mojej stronie i żadna demagogia, czy histeria, tego faktu nie zmieni.

6/. Tak twierdzę, gdyby na pierwszym miejscu śląskiej listy do europarlamentu PiS, była krowa, a nie pan Migalski, to ona, a nie on zostałaby eurodeputowanym. Tak pracuje, ordynacja proporcjonalna w bardzo dużym okręgu wyborczym. Znaczna część wyborców, ze względu na sympatię polityczną głosuje na pierszego na liście, bez względu na to, kto nim jest. Dlatego wasi starsi koledzy, tak knują i intrygują przed każdymi wyborami, chodzi wyłącznie o kolejność na liście wyborczej.

7/. Jutro wrzucam kolejny temat, związany z prezydentem - Zbigniewem Podrazą, planuję poruszyć wszystkich kandydatów, siebie zostawiając na koniec. Liczę, że do wyborów zdążymy.

+Quote Post
Kamil_
post wto, 02 lis 2010 - 14:21
Post #438

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

4. Polityka to gra zespołowa i dużo trudniej wskazać osiągnięcie, które można przypisać jednej osobie a nie będzie podważane przez inne. Przykład z lekarzem dlatego też jak dla mnie nietrafiony.

Radosław Sikorski Panu pasuje czy nie?

+Quote Post
xMarcinx
post wto, 02 lis 2010 - 14:31
Post #439

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT
4/. Politolodzy, nie wrzeszczcie rozpaczliwie, tylko dajcie dowód, że oprócz papierka, posiadacie jeszcze wiedzę, w tym przedmiocie. Do chwili obecnej, mimo upływu 24 godzin i momentami wściekłych ataków, nikt nie przytoczył, żadnego nazwiska plitologa, który zdziałałby w swojej dyscyplinie coś , konstruktywnego dla społeczeństwa. To jest tak, jakbyście nie byli w stanie podać nazwiska lekarza, który wyleczył, choćby jednego chorego. Przykładu takiego nie podacie, bo go nie ma i być nie może, ponieważ jest tak, jak napisałem wcześniej. Politologia wykładana na uniwersytecie jest wyłącznie sztuką dla sztuki i nie ma żadnego w realnym życiu znaczenia praktycznego. Powoływanie się na fakt, że posiadanie, takowego papierka to nobilitacja, jest głębokim nieporozumienie

O kur..cze.. może zanim Pan zajmie jakieś stanowisko zapozna się co jest przedmiotem działania politologa, bo mam wrażanie, że nie wszystkie sklepy z dopalaczami zamknęli. Sprawność działań resocjalizacji to ok 20%, sprawność działań pracy socjalnej to 50% - czy wobec tego jest Pan zdania, ze te zawody też nie są potrzebne społeczeństwu? Dlaczego tak jest, że osoby które najmniej wiedzą najgłośniej krzyczą? Może jak Pan skończy jakąś szkołę to otworzy oczy na pewne kwestie. PO czy PiS można nie lubić/lubić, ale normalnie nóż mi się w kieszeni otwiera, gdy niektórzy do polityki podchodzą jak do kibicowania ulubionemu klubowi, z którym są mimo wszystko i wbrew wszystkiemu.

+Quote Post
666V
post wto, 02 lis 2010 - 15:03
Post #440

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,060

Wystarczyło iść i spróbować się czegoś nauczyć na Uniwersytecie bo przez kilka miesięcy jako słuchacz to można sobie najwyżej budynek szkoły obejrzeć. Argument że nie mogłem - proszę iść teraz, na naukę nigdy za późno nie jest;) Smutne to że Pan - jako polityk - nie rozumie najprostszych spraw. Taki żarcik kiedyś był: Politolog rożni się od polityka mniej więcej tym samym co kryminolog od kryminalisty. Po prostu politolog to nie koniecznie aktor życia politycznego, co nie znaczy, że nie może być z tym życiem związany na bardzo wiele sposobów.

+Quote Post

48 Stron V  « < 20 21 22 23 24 > » 
Reply to this topicStart new topic
10 Użytkowników czyta ten temat (10 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 22:56
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza