IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

48 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Wybory 2010
vacu
post śro, 09 cze 2010 - 17:16
Post #201

Smokin' nigga

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(Kamil_ @ śro, 09 cze 2010 - 15:57) *
Mój pradziadek zginął za to, żebym mógł wybierać i jest to prawo z którego nie zamierzam rezygnować a Ty robisz najgorzej jak możesz. Nie jesteś człowiekiem głupim (co można stwierdzić na podstawie lektury forum) a nie oddając głosu dajesz tylko szansę ludziom pokroju Leppera zaistnieć (w przypadku wyborów parlamentarnych np.)

I chwała mu za to, nie jego wina przecież, że do polityki pchają się tylko tępaki/oszołomy/nieudacznicy.

Nie uważam, że robię najgorzej. Po prostu jak skończyłem 18 lat to postanowiłem tak jak ty, że to mój obywatelski obowiązek i zawsze będę głosować. Z początku kierowałem się poglądami, później niestety musiałem wybierać mniejsze zło. Teraz po prostu doszedłem do wniosku, że nie chcę ani większego ani mniejszego zła, "skreślę kogoś" żeby nie wygrał inny a potem on będzie się chełpił jakie to on nie ma poparcie - tymczasem to guzik prawda, bo wybierając mniejsze zło wcale nie popieram danego kandydata, można tylko powiedzieć, że w ten sposób nie-popieram innego.
Tak więc czekam na "światełko w tunelu" (czyt. pojawi się kandydat/partia, który mnie nie będzie napawał obrzydzeniem/strachem/itd.) i wtedy do urny wrócę, dopóki będę zmuszony wybierać między złem a złem dopóty w lokalu wyborczym mnie nie zobaczą.
Go to the top of the page

+Quote Post
xMarcinx
post śro, 09 cze 2010 - 17:52
Post #202

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

CYTAT(BARES @ śro, 09 cze 2010 - 16:53) *
kreuje się na Patriotę a nawet niezna kilku słów hymnu RP.

chyba jednak lepiej nie znać kilku słów hymnu niż, mówić że "ma przyjemność odwiedzać zalane tereny", o tym, że "woda ma to do siebie, że wzbiera, a potem spływa do Bałtyku", "nie jest problemem, że znajdujemy rzeczy osobiste na miejscu tragedii?., zaliczanie norwegi do UE, nazywanie Belki zastępcą sekretarza generalnego ONZ, wpadka z wizami USA itd.

Ja chyba wole gafy, które są zauważalne tylko przez Polaków, niż jak Pan Komorowski ma swoje wpadki zaprezentować na arenie międzynarodowej biggrin.gif

A postawe Vacu popieram - niema mniejszego zła w I turze, taki wybor można w II turze, w pierwszej głosuje się na kandydata o najbliższych do naszych poglądów, a w II na mniejsze zło..

Ten post edytował xMarcinx śro, 09 cze 2010 - 17:54

+Quote Post
BARES
post śro, 09 cze 2010 - 20:56
Post #203

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Prawda jest taka że w krajach o troche wyższej kulturze demokratycznej żaden nie miałby szans, ale to krzykacz Kaczyński był wyśmiewany w Europie.

--------------------

+Quote Post
rouse
post śro, 09 cze 2010 - 23:38
Post #204

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 241

W czwartek 10 czerwca 2010 roku, w godzinach 14.00-15.30 na Placu Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia będą rozdawane materiały promujące kandydaturę Jarosława Kaczyńskiego.
Wolontariusze będą rozdawać, oprócz ulotek wyborczych, także białe T-shirty z czerwonym napisem "Polska jest najważniejsza", czerwone czapeczki z imieniem i nazwiskiem kandydata na prezydenta, smycze, długopisy, breloczki, plakaty z wizerunkiem kandydata PiS.
Event jest organizowany przez Komitet Wyborczy Kandydata na Prezydenta RP Jarosława Kaczyńskiego

+Quote Post
kamillll
post śro, 09 cze 2010 - 23:49
Post #205

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

CYTAT(rouse @ śro, 09 cze 2010 - 23:38) *
W czwartek 10 czerwca 2010 roku, w godzinach 14.00-15.30 na Placu Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia będą rozdawane materiały promujące kandydaturę Jarosława Kaczyńskiego.
Wolontariusze będą rozdawać, oprócz ulotek wyborczych, także białe T-shirty z czerwonym napisem "Polska jest najważniejsza", czerwone czapeczki z imieniem i nazwiskiem kandydata na prezydenta, smycze, długopisy, breloczki, plakaty z wizerunkiem kandydata PiS.
Event jest organizowany przez Komitet Wyborczy Kandydata na Prezydenta RP Jarosława Kaczyńskiego

ciekawe, ciekawe wink.gif

a bedzie tak jak tu?
http://www.sadistic.pl/wyborcy-pisu-vt42215.htm

Ten post edytował kamillll czw, 10 cze 2010 - 01:01

+Quote Post
xMarcinx
post czw, 10 cze 2010 - 09:06
Post #206

UZYTKOWNIK

CYTAT(BARES @ śro, 09 cze 2010 - 20:56) *
krzykacz Kaczyński był wyśmiewany w Europie.

konkret gdzie i kiedy, jakiś dziennikarz się z niego wyśmiewał?

+Quote Post
rouse
post pią, 11 cze 2010 - 09:57
Post #207

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 241

CYTAT(kamillll @ śro, 09 cze 2010 - 21:49) *
CYTAT(rouse @ śro, 09 cze 2010 - 23:38) *

ciekawe, ciekawe wink.gif

a bedzie tak jak tu?
http://www.sadistic.pl/wyborcy-pisu-vt42215.htm

Na stronie internetowej:
http://www.dabrowa.pl/DG_FOTO_ALBUM/ALBUM/ROK_2010/06_CZERWIEC/20100610/index.html
znajduje się fotoreportaż z wczorajszej akcji promującej kandydata na Prezydenta RP Jarosława Kaczyńskiego

+Quote Post
Arbas
post sob, 12 cze 2010 - 12:07
Post #208

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Obejde sie bez krzykliwych, teatralnych spektakli.
Kampanie wyborcze kandydaci prowadza nieustannie przez cale swoje polityczne zycie.
Za tydzien, kazdy z glosujcych stanie przed urna i wlasnym sumieniem.
Ciekawe co i kto wygra.

+Quote Post
BARES
post sob, 12 cze 2010 - 15:28
Post #209

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ czw, 10 cze 2010 - 06:06) *

To ty się z księżyca urwałeś przez ostatnie 5 lat mogłeś troche poczytać na ich temat ale jak sam nie umiesz odszukać to ja ci pomogę wpisz w google polskie kartofle.

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post sob, 12 cze 2010 - 18:43
Post #210

UZYTKOWNIK

CYTAT(BARES @ sob, 12 cze 2010 - 15:28) *

To ty się z księżyca urwałeś przez ostatnie 5 lat mogłeś troche poczytać na ich temat ale jak sam nie umiesz odszukać to ja ci pomogę wpisz w google polskie kartofle.

to był satyryk Peter Koehler, który tak samo drwił z Sarkozego i Obamy (bo tak dziwnie się składa ze dziennik jest związany z komunistami w SPD/Zieloni) ;]

Jego twórczość to miedzy innymi:

Nonsens. Teorii i historii gatunku literackiego, Żarty, Dlaczego zając wielkanocny składa jaja, Nowy bazar z braków, Cholera! Jestem pijany, Życie śledzia na ścianie - żydowskie dowcipy..

a ja proszę o artykuł dziennikarza, który nie będzie w dziale humor/satyra

Ten post edytował xMarcinx sob, 12 cze 2010 - 18:59

+Quote Post
kursor
post pon, 14 cze 2010 - 09:33
Post #211

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Skoro jesteśmy w wątku ogólnopolskim to jakie macie spostrzeżenia po Debacie?

Ja uważam że bardzo dobrze zaprezentował się Napieralski.

pozdro

+Quote Post
Arbas
post pon, 14 cze 2010 - 11:43
Post #212

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

CYTAT(kursor @ pon, 14 cze 2010 - 06:33) *
Skoro jesteśmy w wątku ogólnopolskim to jakie macie spostrzeżenia po Debacie?

Ja uważam że bardzo dobrze zaprezentował się Napieralski.

pozdro

Powtarzał się niestety...
Minuta to dla Napieralskiego za dużo, by nie krążyć w temacie "moje córeczki".

+Quote Post
olo
post pon, 14 cze 2010 - 12:41
Post #213

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(xMarcinx @ śro, 09 cze 2010 - 12:54) *
Mam nadzieje, ze nikt nie będzie takim debilem upośledzonym umysłowo by znowu glosować na PO.

Jestem umysłowo upośledzonym debilem. Chcesz mi to powiedzieć w cztery oczy? Kolejny wirtulany odważniak?

--------------------

+Quote Post
BARES
post pon, 14 cze 2010 - 17:20
Post #214

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ sob, 12 cze 2010 - 15:43) *

to był satyryk Peter Koehler, który tak samo drwił z Sarkozego i Obamy (bo tak dziwnie się składa ze dziennik jest związany z komunistami w SPD/Zieloni) ;]

Nonsens. Teorii i historii gatunku literackiego, Żarty, Dlaczego zając wielkanocny składa jaja, Nowy bazar z braków, Cholera! Jestem pijany, Życie śledzia na ścianie - żydowskie dowcipy..

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._w_zwiazku.html

Traktat Lizboński to pamiętasz kto negocjował najpierw obwieścił sukces a pózniej nie mógł go podpisać, to była jego największa kompromitacja.

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 14 cze 2010 - 17:59
Post #215

UZYTKOWNIK

CYTAT(BARES @ pon, 14 cze 2010 - 17:20) *
CYTAT(xMarcinx @ sob, 12 cze 2010 - 15:43) *

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,8..._w_zwiazku.html

Traktat Lizboński to pamiętasz kto negocjował najpierw obwieścił sukces a pózniej nie mógł go podpisać, to była jego największa kompromitacja.

a co miał podpisać jak wzasadzie powinien przepasc z powodu nie przyjecia przez Irlandie.. no chyba były ustalone zasady wszyscy przyjmują albo nikt? Pozatym w tej kwesti to raczej hipokryzja, przecie oczywiste ze to co dobre dla zagranicy to nie bedzie dobre dla Polski, no chyba ze oni tak troskliwi o nas..

+Quote Post
olo
post pon, 14 cze 2010 - 19:09
Post #216

UZYTKOWNIK

xMarcinx: Mam nadzieje, ze nikt nie będzie takim debilem upośledzonym umysłowo by znowu glosować na PO.

Jestem umysłowo upośledzonym debilem. Chcesz mi to powiedzieć w cztery oczy? Kolejny wirtulany odważniak?

.Zapytałem i czekam na odpowiedź. Twoi guru i ich elektorat też liczą na niepamięć. Dlatego na mnie nie mogą liczyć.

--------------------

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 14 cze 2010 - 19:26
Post #217

UZYTKOWNIK

CYTAT(olo @ pon, 14 cze 2010 - 19:09) *

.Zapytałem i czekam na odpowiedź. Twoi guru i ich elektorat też liczą na niepamięć. Dlatego na mnie nie mogą liczyć.

Dobrze wiedzieć, niemniej leżących (a tym bardziej niepełnosprawnych) się nie kopie.

http://www.youtube.com/watch?v=cIHrg5kx04g - ta wykształcona młodzież popierająca PO

Ten post edytował xMarcinx pon, 14 cze 2010 - 19:35

+Quote Post
olo
post pon, 14 cze 2010 - 19:41
Post #218

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ pon, 14 cze 2010 - 19:26) *
CYTAT(olo @ pon, 14 cze 2010 - 19:09) *

Dobrze wiedzieć, niemniej leżących (a tym bardziej niepełnosprawnych) się nie kopie.

http://www.youtube.com/watch?v=cIHrg5kx04g - ta wykształcona młodzież popierająca PO

Powtarzam pytanie, czy chcesz mi powiedzieć w cztery oczy, że jestem upośledzonym umysłowo debilem? Starczy Ci odwagi? Nie wkładaj w odpowiedzi filmików na których mnie nie ma. Miej jaja chłopie.

--------------------

+Quote Post
Bartek
post pon, 14 cze 2010 - 19:45
Post #219

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

xMarcinX, nie widzisz że lecisz po najmniejszej linii oporu? Przecież nie przedstawiłeś żadnych argumentów że PO coś złego Ci zrobiła. Nie pisz to co podają media, ale z własnego podwórka i sytuacji zawodowo-rodzinnej. Bo to będzie miało prawdziwe odzwierciedlenie negatywnego podejścia do tej partii.

Mnie natomiast zastanawia dlaczego tak atakujesz i wyzywasz zwolenników PO? Z życia wiadomo że jak komuś brakuje argumentów to rzuca miesiącem i się rakiem wycofuje z dyskusji... więc jak to jest?

+Quote Post
BARES
post pon, 14 cze 2010 - 20:00
Post #220

UZYTKOWNIK

CYTAT(olo @ pon, 14 cze 2010 - 16:09) *
xMarcinx: Mam nadzieje, ze nikt nie będzie takim debilem upośledzonym umysłowo by znowu glosować na PO.

Przecież to jest ta sam technika którą stosuje wódz czyli ja stoję tam gdzie stałem a reszta to zomo i myśli że w ten sposób jak walnie takim prostackim tekstem to ktoś to przeczyta i sobie pomyśli no przecież nie mogę być debilem więc zrobię jak pisze.

Tylko jego błąd w rozumowaniu polega na tym że tutaj każdy ma swój rozum bo to nie jest ani radio ani telewizja o. Inwestora.

--------------------

+Quote Post

48 Stron V  « < 9 10 11 12 13 > » 
Reply to this topicStart new topic
19 Użytkowników czyta ten temat (19 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 10:39
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza