![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: pią, 18 kwi 08 Nr użytkownika: 1,228 Płeć: Kobieta Tlen: idamonsterency@tlen.pl ![]() |
A o dobry osrodek naprawde trudno wybrać, jesli instruktorzy Cie polubią to sie przyłożą do Twojej nauki a jak nie - odwalą pańszczyzne.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
odświeżam za janosikiem
jakieś nowe doświadczenia? zaktualizowane opinie? |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 112 Dołączył: śro, 25 cze 08 Skąd: DG- Broadway Nr użytkownika: 1,352 Płeć: Kobieta ![]() |
no i ciszaa... pfff..
![]() To ja zadam bardziej konkretne pytanie w takim razie. W chwili obecnej zastanawiam się nad konkretnymi czterema ośrodkami: -Perfekt (ul. Kościuszki) -Solut, a właściwie teraz ELKURS na ul. Sobieskiego -Al-Mar na ul. Mickiewicza i ewentualnie jeszcze DUET z ul.Królowej Jadwigi. Potrzebuję jeszcze jakiś opinii o tych ośrodkach. i liczę na was, że tym razem mi ktoś odpowie ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: pią, 18 kwi 08 Nr użytkownika: 1,228 Płeć: Kobieta Tlen: idamonsterency@tlen.pl ![]() |
Z powyżej wymienionych ja najbardziej bym Perfekt poleciła. W Al-marze pan Marek jest podobno fajny ale teraz tam też uczy Michał , którego pamiętam z poprzednieg ośrodka z którym nauka nie należała do przyjemnych. (BTW co ja mu zrobiłam zę tak na mnie krzyczał. )
|
|
|
![]()
|
|
i wybrałam Perfekt i coś o nim napiszę bo może komuś się przyda
![]() Bardzo się cieszę że dokonałam takiego właśnie wyboru. Teoria na wykładach omawiana jest prosto i przystępnie. Puszczane są filmy, które później są jeszcze omawiane. Czasem na filmie niektóre problemy omawiane są jak dla debili, 5 razy powtarzane jest to samo zdanie, podrzędnie, nadrzędnie i z szykiem przestawnym a na koniec jeszcze raz od początku ![]() ![]() Bardzo podoba mi się to że i pan Zbyszek na wykładach i instruktor w samochodzie zwracają dużo uwagi na miejsca w DG lubiane przez egzaminatorów, jeździmy tam i omawiamy gdzie i jakie są pułapki i czemu ludzie w tych miejscach oblewają egzamin. Instruktor jest bardzo miły, cierpliwy i nie krzyczy (mimo że od pierwszych jazd, przez już 10 wyjeżdżonych godzin, mam problemy nadal z jednym i tym samym :/ ale instruktor wykazuje się potężną dawką cierpliwości ![]() Nie mam żadnych zarzutów do tego ośrodka i z czystym sumieniem polecam go innym ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale faktycznie Pan Zbigniew faktycznie ejst fajnym instruktorem, bardzo mi sie podobało u niego że pod koniec daje informacje zwrotną co sie robi źle a co sie robi dobrze i jak to wyprawcowac. Też do niego przez chwike chodziłam dopóki mama mi nie nagrała jazd u znajomego, co było koszmarnym nieporozumieniem :/
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja rok temu robiłem C w LOKu, no ale w sumie to sam się placu uczyłem bo ci ludzie tam to sobie w budynku siedzieli, a ja sam musiałem robić manewry a potem z samochodu wychodzić i sprawdzać czy dobrze zrobiłem
![]() Już dawno robiłem B (2002 rok), więc się raczej nie wypowiem, bo się już dużo zmieniło od tego czasu. Powodzenie wszystkim ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ja sie dołączam do życzeń poprzednika. Ja mam rok prawko i wierze że wam sie uda zdać sztybciej niż ja (8 razy
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Ale faktycznie Pan Zbigniew faktycznie ejst fajnym instruktorem, bardzo mi sie podobało u niego że pod koniec daje informacje zwrotną co sie robi źle a co sie robi dobrze i jak to wyprawcowac. Też do niego przez chwike chodziłam dopóki mama mi nie nagrała jazd u znajomego, co było koszmarnym nieporozumieniem :/ A nam mnie Zbyszek krzyczał i był niemiły. Zwłaszcza kiedy mi auto zgasło na zielonym albo zrobiłem błąd - po raz kolejny. Miałem go powyżej uszu. Dziś wiem, że podstawy są najważniejsze i to dzięki Zbyszkowi mogłem po otrzymaniu PJ doskonalić swoją jazdę bez obaw o siebie i pasażerów. Przekazał mi /nam/ najbalniejsze, patrząc dzisiaj, uwagi; tu autobus zachodzi, tu schowaj się za ciężarówkę, tu patrz kiedy wyjeżdża i jedynka. Kiedy nie zdałem pierwszego egzaminu, całą winę zrzuciłem na szkolącego. Wziąłem doszkalanie w "Morcinka 1" /też dobrzy/ i usłyszałem po pierwszej godzinie, że mam solidne podstawy, dobrze jeżdżę i jeśli opanuję nerwy to zdam. Zdałem za drugim razem i w połowie drogi usłyszałem od egzaminatora "pan to już kiedyś jeździł samochodem? " I nie chodziło o samą jazdę. Szło o te niuanse na drodze, na które Zbyszek zwraca uwagę" ustaw się tu bo..." zjedź tu na lewo, bo", uważaj tutaj, bo". Polecam tę szkołę jak najbardziej. Przynajmniej te sześć lat temu podjeżdżał na miejsce, odwoził na miejsce, nie oszukiwał na godzinach, nie załatwiał prywatnych interesów w godzinach jazdy. I co jeszcze?. Mój syn po jego szkole, zdał za pierwszym razem (2008). Nie przejmujcie się, że czasem Zbyszek podniesie głos. Dzięki niemu będziecie zwracać baczniejszą uwagę na to co dookoła was a nie przed wami. Zabrzmiało jak pean, ale tak to widzę do dzisiaj. Życzę powodzenia na egzaminie. PS po edycji: Informacja zwrotna. To bardzo ważne. Po każdej lekcji zatrzymywaliśmy się pod Biedronką i zaczynało się. Było o czym myśleć przed kolejną jazdą. Do dziś kiedy widzę Zbyszka na drodze pysk mi się uśmiecha do niego. I marzy mi się, żeby go przewieźć po mieście, niech oceni postępy ![]() Ten post edytował olo pon, 06 paź 2008 - 11:11 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: pon, 13 paź 08 Nr użytkownika: 1,841 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Sam teraz wybieram szkołę, znajomy poleca mi OSK na Kościuszki w budynku Defum, był zadowolony, zdał od razu , podobno mają w porządku instruktora , link dla zainteresowanych: http://www.szkolajazdy.edu.pl/index.html
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
a ja chodzilam na kurs do osk manhattan... bardzo mila atmosfera
![]() ale na wyniki musze poczekac ;p 2 pazdziernika zdalam testy... a praktyke mam dopiero 9 grudnia ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 17 Dołączył: śro, 29 paź 08 Nr użytkownika: 2,243 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Osobiście polecam jak kilku przedmówców Pana Zbyszka Golińskiego:) Obecnie ośrodek EXPERT1 (ul. Majakowskiego 37 (tzw. Aleje))
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pon, 16 lut 09 Nr użytkownika: 3,200 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Darek:
CYTAT Radzę mijać szerokim łukiem osk mieszczący się na Armii Krajowej w budynku byłej centrali telefonicznej, ten co ma plac manewrowy na rampie kolejowej. Drogo, niemiła atmosfera, ciągłe dogadywania. Bezskutecznie zdawałem cztery razy. Kolego z konkurencji jesteś? Nie będę - z litości - podawać nazwy twojego ośrodka, bo wszyscy z Ząbkowic wiedzą o jaki chodzi. Zresztą już popłynęliście. Nie ma was. Wyeliminowali was sami kursanci. I jakoś chodzą to tego co ma plac manewrowy na rampie. Kto i co ci kolego dogadywał? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Gdzie te czasy, gdy prawo jazdy można było zrobić na 2-tygodniowym turnusie w nadmorskiej miejscowości? Zajęcia odbywały się codziennie, nie wyłączając sobót i niedziel od 9.00 - 13.00
i 15.00 - 20.00. W ostatnim dniu egzamin - na 60 kursantów nie zdało 5-ciu. Do dziś jeżdżę bezwypadkowo. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 81 Dołączył: sob, 01 lis 08 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 2,293 Płeć: Kobieta GG: 8646382 ![]() |
a ja chodzilam na kurs do osk manhattan... bardzo mila atmosfera ![]() ale na wyniki musze poczekac ;p 2 pazdziernika zdalam testy... a praktyke mam dopiero 9 grudnia ![]() ![]() zapomnialam sie pochwalic ze zdalam tego 9 grudnia za pierwszym razem:D i sobie śmigam teraz ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Gdzie te czasy, gdy prawo jazdy można było zrobić na 2-tygodniowym turnusie w nadmorskiej miejscowości? Zajęcia odbywały się codziennie, nie wyłączając sobót i niedziel od 9.00 - 13.00 i 15.00 - 20.00. W ostatnim dniu egzamin - na 60 kursantów nie zdało 5-ciu. Do dziś jeżdżę bezwypadkowo. A proszę bardzo! Co prawda nie nad morzem, ale... wczasy to wczasy ![]() http://www.prawo-jazdy-wyszkow.pl/ Ten post edytował marcin.p wto, 17 lut 2009 - 16:22 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Odświeżam temat . Jaki ośrodek proponujecie ? Oraz w którym jakie są ceny?
Jeśli znacie to podajcie strony internetowe ośrodków. Ten post edytował Rysiu_dg śro, 18 mar 2009 - 21:00 |
|
|
![]()
|
|
Odświeżam temat . Jaki ośrodek proponujecie ? Oraz w którym jakie są ceny? Jeśli znacie to podajcie strony internetowe ośrodków. polecam stronke http://www.zdamprawko.pl/index.php/dabrowagornicza kilka reklam osrodkw z odsylaczami do stron ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 171 Dołączył: nie, 18 sty 09 Skąd: Dąbrowa Górnicza Z-ce Nr użytkownika: 3,132 Płeć: Mężczyzna GG: 3986289 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
Wie ktos gdzie w okolicy można zrobić kurs na prawko kat.D1 i D1+E?
-------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:58 |