![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: śro, 26 sty 11 Nr użytkownika: 4,409 Płeć: Kobieta ![]() |
jak ja robilam prawko to najlepszy byl zaglebiak:)) ale to stare czasy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: sob, 05 lut 11 Nr użytkownika: 4,429 Płeć: Kobieta ![]() |
Ja prawko robiłam 4 lata temu i jednego jestem pewna nie polecam kursu w Ząbkowicach u Pana Pieroga lub Pieróga nie pamiętam dokładnie. Dopiero gdy wykupiłam dodatkowe lekcje w innym ośrodku (Perfekt na Kościuszki) zrozumiałam jak powinien wyglądać kurs i jak wiele zależy od instruktora. Mój drugi nauczyciel przez 45 minut gadał,ale nie opowiadał mi swoich historii z życia i z życia jego sąsiadów tylko cały czas mówił na temat sztuki kierowania samochodem, jak prowadzić jak parkować co robie źle i na czym muszę się jeszcze skupić żałowałam bardzo że na kurs poszłam do Ząbkowic, bo były to pieniądze wyrzucone w błoto, co więcej złe nawyki jakie wtedy wyrobiłam było bardzo trudno skorygować. Wiem też że nie zawsze to czzy zdamy egzamin za pierwszym razem zależy od naszych umiejętności, bo możliwości egzaminacyjnych w DG jest mnóstwo i zależy na jakiego egzaminatora i na jaki jego dzień trafimy również. Ja miałam zdanych mnóstwo egzaminów przed przystąpieniem do egzaminu z prawka i wydawało mi się to mitem, bo każdy egzamin można znać i nigdy nie wierzyłam w złośliwość egzaminatorów, jednak na moim pierwszym egzaminie spotkałam się z nieczyynnym tego dnia sygnalizatorem świetlnym z sytuacją w danym miejscu nadzwyczajną i niestety z kolei moja znajoma zdała za pierwszym razem pomimo wymuszenia pierwszeństwa i kilku innych błędów niezauważonych
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
jak ja robilam prawko to najlepszy byl zaglebiak:)) ale to stare czasy. A ja ich nie polecam. Miałam zamiar tam robić prawko, ale jak poszłam się zapisać to facet, który tam siedział i obsługiwał klientów był... pijany O.o Jak tak samo uczą to dziękuję. Ten post edytował eve sob, 19 lut 2011 - 16:42 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: czw, 10 mar 11 Nr użytkownika: 4,517 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
Wszystkim którzy wybierają się na kurs polecam ośrodek "MANHATAN" ja tam chodziłem i zdałem za pierwszym razem, jest miła atmosfera, uczy bardzo szybko i wogóle jest spoko. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 104 Dołączył: pią, 06 lut 09 Skąd: tam gdzie diabeł widzi białe myszki Nr użytkownika: 3,183 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam Wszystkim którzy wybierają się na kurs polecam ośrodek "MANHATAN" ja tam chodziłem i zdałem za pierwszym razem, jest miła atmosfera, uczy bardzo szybko i wogóle jest spoko. Pozdrawiam piękna reklama, ale cóż wolny kraj wolność słowa, ja już wypowiadałem się na ten temat tutaj, tylko ciekawi mnie ile teraz jest w DG szkół/szkółek jazdy i czy wszystkie mają Toyoty na wyposażeniu ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Witam Wszystkim którzy wybierają się na kurs polecam ośrodek "MANHATAN" ja tam chodziłem i zdałem za pierwszym razem, jest miła atmosfera, uczy bardzo szybko i wogóle jest spoko. Pozdrawiam piękna reklama, ale cóż wolny kraj wolność słowa, ja już wypowiadałem się na ten temat tutaj, tylko ciekawi mnie ile teraz jest w DG szkół/szkółek jazdy i czy wszystkie mają Toyoty na wyposażeniu ![]() Z tego co wiem to jest ich około 40. co do Toyot to nie wiem. Są szkółki taki jak LOK czy Wojcar ktore maja juz tylko Yaris'ki a są taki (chyba większość) które maja kilka fiatów i kilka toyot ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 2 Dołączył: pią, 18 mar 11 Nr użytkownika: 4,531 Płeć: Kobieta ![]() |
hej... Ja polecam GOLDEN LION. BO przy pierwszej wizycie zrobili lepsze wrażenie od innych, nic nie obiecywali, jak np w Wojcarze, że tam to wszyscy zdają. Obiecali ze będą się bardzo starać.
i sie starali. Wykłady dokładnie przerobione. Ratownik medyczny był. Dodatkowe zajęcia z opanowania stresu. Jazdy z instruktorem ok. Ja jeździłam z p. Piotrem Dziadkiem. CIerpliwy, dokładny i dobrze tłumaczy. Jazdy na własciwych autach - teraz juz na toyotach. a poza tym widziałam artykuł na naszym mieście"ranking szkół jazdy" ze źródeł WORD. http://www.dziennikzachodni.pl/fakty24/ ... ,id,t.htm polecam |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kursant - domyślnie mężczyzna, pisze widziałam
![]() i przypadkiem zalogował się na forum jako kursant. NIE POLECAM GOLDEN LION BO ROBI SOBIE REKLAMĘ WYSTAWIAJĄC FAŁSZYWĄ OPINIĘ!!!!!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Może reklama, ale opinia fałszywa w sumie nie jest. Mogę się spokojnie podpisać pod tą opinią, bo jeździłem w tej samej szkole (tj. GoldenLion) i z tym samym instruktorem ;].
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 16 Dołączył: nie, 20 mar 11 Nr użytkownika: 4,536 Płeć: Kobieta ![]() |
Najważniejsze to pójść do takiej szkoły, gdzie nauczą poprawnie i dobrze jeździć i radzić sobie w różnych sytuacjach. Mi jak to kobiecie nie zawsze idzie nawet po 3 latach od zrobienia prawka poprawnie i teraz nie wiem czy mieć pretensje do instruktora czy do swojej praktyki ;-)
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Do siebie
![]() Chwila zwątpienia, zawahania i się robią problemy ;] -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 23 paź 06 Skąd: DG-Reden Nr użytkownika: 244 ![]() |
Informacje o zdawalności z poszczególnych ośrodków: http://www.bip.dabrowa-gornicza.pl/BIP.asp...amp;ident=49441
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: pią, 02 wrz 11 Nr użytkownika: 4,763 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam
Polecam w 100% "OSK Manhatan" ![]() Instruktor - Arek, szkoli wyśmienicie, przy każdym popełnionym błędzie tłumaczy co źle i dlaczego źle. W ten sposób drugi raz tego błędu nie popełniasz ![]() Dziś za pierwszym podejściem - zdałem egzamin na kategorię B ![]() Dzięki Arku ![]() http://www.manhatan.ovh.org |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 609 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 612 ![]() |
Witam Polecam w 100% "OSK Manhatan" ![]() Instruktor - Arek, szkoli wyśmienicie, przy każdym popełnionym błędzie tłumaczy co źle i dlaczego źle. W ten sposób drugi raz tego błędu nie popełniasz ![]() Dziś za pierwszym podejściem - zdałem egzamin na kategorię B ![]() Dzięki Arku ![]() http://www.manhatan.ovh.org naucz się kłamać. Darcie ryja i dbanie o jak najmniejsze zużycie paliwa, oraz odchaczanie kolejnych punktów i ponaglanie by je opanowywać jak najszybciej, do tego traktowanie kobiet jako zło konieczne w samochodzie, to nie jest dobra nauka. PRZYPOMNE TO RAZ JESZCZE, BO JUŻ TO PISAŁEM. ALE PERFIDNE REKLAMY NALEŻY PROSTOWAĆ WYNIK 20 % zdawalności mówi sam za siebie. W większości zdawane, bo dokupowali jazdy gdzie indziej. Liczba osób rezygnujących w trakcie jazd jest coraz większa u Pana Arka. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 21 Dołączył: czw, 13 maj 10 Nr użytkownika: 3,872 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ja robiłam w OSK Lider , polecam , miła atmosfera , fajny instruktor chociaż nie pamiętam jak się nazywa
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ktoś ma jakieś informacje o kursie na kategorię A ?
Nigdy nie wsiadłem na motocykl, nie jeździłem nawet skuterem, ale tak mnie trochę ciągnie aby zrobić to prawko, no ale nie tylko "zdać" ale aby też się nauczyć jeździć od zera, ktoś coś polecić może ? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie polecam zadnego osrodka, zwlaszcza kobietom. Z tego co widze to wola jak najwiecej kursantow nauczyc zamiast postawic na najlepszy poziom.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,162 Dołączył: śro, 07 lut 07 Skąd: Gołonóg Starówka, Zagłębie Dąbrowskie Nr użytkownika: 446 Płeć: Mężczyzna GG: 11390668 ![]() |
(...) jak najwiecej kursantow nauczyc (...) O to chcodzi w tym biznesie! By jak najwięcej kursantów NAUCZYĆ ![]() A tak na poważnie: poszukuję dobrego OSK i instruktora w DG lub okolicy na kat CE. Tylko nie polecajcie Wszołka bo z jurkiem w. juz jeździłem i jego walenie k...ami na prawo i lewo mi nie odpowiada. Ten post edytował marcin.p nie, 04 wrz 2011 - 22:07 -------------------- Pozdrawiam!
Marcin |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Obawiam się, że o prawdziwą szkołę jazdy trudno.. swego czasu, też miałem gościa co sadził kurwami na prawo i lewo (nie wspominając o załatwianiu swoich spraw na mieście). Momentami miałem ochotę wyjść i mu przywalić (Zebra), w innych ośrodkach wcale nie lepiej.. Ogólnie rzec biorąc dziwi mnie, że uczyć jeździć może osoba nie mająca zielonego pojęcia na czym polega podjecie pedagogiczne. Z tego co wiem jakieś tam kursy dotyczace tego mają w golden lion, ale kto obecnie tam uczy i na jakie kategorie nie wiem. Niemniej jest to ośrodek z jedną z lepszych zdawalności (choć oczywiście chodzi by nauczyć jeździć a nie zdać egzamin)i już na prawdę długo na rynku.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Marcin.p:
Edwardo i LOK robia. Z tego co widze Osrodki Nauki Jazdy na kat. A/B/BE robia laske i chca kosztem kursanta tylko zarobic i zeby jakims cudem kursant zdal egzamin. Jeszcze nie spotkalem Osrodka, ktory dawalby max nacisk na wiedze i jazde. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 18:18 |