![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 73 Dołączył: pon, 20 paź 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 2,020 Płeć: Mężczyzna GG: 1440989 Skype: yash58 Tlen: Yash ![]() |
U nas nie ma gdzie przylepić takiej publiczności
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ahahaha teraz dopiero zauważyłem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() KK #7 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 261 Dołączył: sob, 18 paź 08 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 1,974 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://www.sportpolski.tv/tagi/mks-dabrowa...i-mistrzyn.html
Konfernecja prasowa po meczu ze Scavolini sportpolski.tv -------------------- MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<--- |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Jeszce 2 artukuły odnośnie drugiej rundy Champions League
CYTAT Zespół z Dąbrowy Górniczej poznał kolejnego rywala w Lidze Mistrzów. Pary rozlosowano w siedzibie Europejskiej Konfederacji Piłki Siatkowej (CEV) w Luksemburgu. Enion Energia zagra ze zwycięzcą ubiegłorocznej edycji Pucharu CEV oraz wicemistrzem Włoch. - Świetnie! W grupie graliśmy z drużyną z Pesaro, więc mniej więcej wiemy czego się po Włoszkach spodziewać. To także dobre rozwiązanie ze względów logistycznych. Zawsze to lepiej jechać do Włoch niż do dalekiej Rosji - uważa Robert Karlik, prezes MKS-u. Asystel rywalizował w grupie z Muszynianką Muszyną, z którą najpierw dostał baty 0:3. W rewanżu, na własnym parkiecie górą były już Włoszki. - Wcale nie stoimy na straconej pozycji. Nasz ostatni mecz ze Scavolini pokazał, że różnica w umiejętnościach wcale nie jest tak duża jak pokazuje wynik [było 0:3 - przyp. red.] - dodaje prezes. W składzie drużyny z Novary roi się od znakomitych siatkarek. Do Dąbrowy Górniczej przyjadą m.in. znakomite holenderskie siatkarki Manon Flier i Kim Staelens. Pierwszy mecz ma zostać rozegrany 10 lutego (możliwe przesunięcie o jeden dzień), a rewanż tydzień później. - Będziemy prosić, by pierwsze spotkanie odbyło się we Włoszech. 10 lutego nasza hala będzie zajęta przez targi spożywcze. Organizator zarezerwował ten termin już pół roku temu. Nikt wtedy nie przypuszczał, że na tym etapie rozgrywek Ligi Mistrzów nasz zespół wciąż będzie w grze - uśmiecha się prezes. Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice CYTAT (...) Polski akcent w losowaniu Dąbrowy Siatkarki z Dąbrowy Górniczej trafiły z kolei na dobrze znaną polskim kibicom drużynę Asystelu Novara, która toczyła walkę w grupie z Muszyną, a której barwy reprezentuje Anna Podolec. To niewątpliwie bardzo trudny rywal dla siatkarek z Zagłębia. - Na tym etapie nie ma już słabych przeciwników - zaznaczyła Magdalena Śliwa. - Znamy wartość i klasę rywala - Novara zajęła pierwsze miejsce w swojej grupie, ma wiele wartościowych zawodniczek w swoich szeregach, nam zatem nie pozostaje nic innego jak próbować nawiązać walkę. Myślę, że w grupowych meczach z Pesaro i VakifGunes momentami nawiązałyśmy równorzędną walkę. Będziemy grać na luzie, bo to nie my mamy być spięte i nie my mamy wygrać za wszelką cenę, to zadanie naszych rywalek. Przyjmiemy zatem przeciwniczki z uśmiechami i będziemy starały się wywalczyć jak najwięcej. Kapitan drużyny z Dąbrowy bardzo cieszy się jednak z takiego przebiegu losowania. - Dla mnie to sympatyczne spotkanie. Poza Anią Podolec mam w Novarze jeszcze jedną koleżankę - Logan Tom, więc chętnie się także z nią zobaczę i uściskam - stwierdziła z uśmiechem. - Wizyta na włoskiej ziemi też jest dla mnie trochę sentymentalna, więc ja się cieszę z takiego obrotu losowania - dodała. Jednocześnie zawodniczka Enionu Energia MKS zwróciła uwagę na fakt, iż niezależnie od przebiegu losowania ciężko byłoby na tym etapie trafić na słabego rywala. - Myślę, że na tym etapie Ligi Mistrzyń nie ma już słabych przeciwników. Każda drużyna charakteryzuje się czymś innym i są to zespoły budowane przede wszystkim z myślą o takich rozgrywkach. Bez względu na to, czy po drugiej stronie stanie Gamowa, Logan Tom, Flier, czy Kozuch musimy z każdym próbować walczyć. Słabych przeciwników już nie ma - podkreśliła. Trener Serwiński, który bardzo dobrze zdołał poznać Asystel, nie skreśla dąbrowianek w tej konfrontacji. - To jest rozważanie czysto teoretyczne. My uporaliśmy się z Asystelem we własnej hali niespodziewanie łatwo. Wygraliśmy szybko i przyjemnie. Na wyjeździe przegraliśmy 1:3, popełniając tam trochę błędów typowo siatkarskich za sprawą zbytniej nerwowości. Ten mecz był przynajmniej na pięć setów. Możliwości Novary są olbrzymie. Personalnie ten zespół jest poukładany z zawodniczek z wysokiej półki. Pytanie, kiedy te pojedyncze elementy zaczną tworzyć całość. Jeśli zaczną przed meczem z Dąbrową, to będzie im bardzo ciężko. Natomiast, jeżeli będzie tak jak do tej pory, że ten zespół nie był monolitem, to myślę, że jest szansa - ocenił szkoleniowiec. (...) całość artykułu o Muszynie i Resovii dostępne TUTAJ źródło: Gazeta Wyborcza Katowice / Gazeta.pl |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 226 Dołączył: pią, 14 gru 07 Nr użytkownika: 947 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Cztery z sześciu ---&<---- Podobnie jak Jastrzębie odpadł z rozgrywek także zespół BKS Aluprof Bielsko i tu można mówić o ogromnym zawodzie. Pierwszy choć przegrany mecz z Dynamem Moskwa rozbudził ogromne nadzieje, bo siatkarki BKS grały na kapitalnym poziomie. Zaważyły dwie przegrane z czeskim zespołem Modranska Prostrejov. W pierwszym z nich miały meczbole, w drugim prowadziły 2-0 w setach. Wielka szansa uciekła. Szkoda, że działacze klubu nie wytrzymali „nerwowo” i w połowie rozgrywek zdymisjonowali Igora Prielożnego. Trudno dziś ocenić czy z nim na ławce awansowałyby dalej, ale szansy takiej nie dostał. Szkoda, bo z BKS wiązano wielkie nadzieje, ale jakoś ten klub to pucharowych rozgrywek nie ma szczęście. Pewnie grała natomiast Muszynianka, która mimo wpadek w niektórych spotkania, żadnych kłopotów z wywalczeniem awansu nie miała. I tak ma być, bo przecież w klubie aż roi się od byłych lub aktualnych reprezentantek kraju. I z Muszynianką na pewno można wiązać nadzieje, na walkę o Final Four. Pozostał jeszcze zespół na który nikt nie stawiał, a który sprawił najprzyjemniejszą niespodziankę. MKS Enion Dąbrowa Górnicza, wygrał to co mógł (z francuską Miluzą) i gra dalej w fazie play off. I to gra z meczu na mecz lepiej, a w ostatniej rundzie „postarszył” nawet Pesaro – uważanego za wielkiego faworyta tych rozgrywek. Obie nasze żeńskie drużyny trafiły w fazie play off na włoskie drużyny, więc o szczęściu w losowaniu trudno mówić. Kobieca siatkówka we Włoszech w przeciwieństwie do męskiej żadnego kryzysu nie przechodzi, a siła ich klubów jest wciąż ogromna. Będzie ciężko o sukcesy, ale w pucharach na tym szczeblu łatwych rywali już po prostu nie ma. Ciesząc się z sukcesów naszych klubów w pierwszej fazie czekamy na ich kolejne mecze, bo „ta pucharowa zabawa” tak naprawdę zaczyna się dopiero teraz w fazie play off. Krzysztof Mecner Pierwsze spotkanie drugiej rundy CEV Indesit Champions League pomiędzy ENION Energią MKS Dąbrowa Górnicza, a Asystelem Novara odbędzie się we wtorek 9 lutego 2010 roku o godz. 18.00, może wcześniejsza godzina rozpoczęcia meczu poprawi frekwencję meczu w środku tygodnia? bo o 20.30 nie należała do najwyższych. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 63 Dołączył: pią, 30 paź 09 Nr użytkownika: 3,533 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To nie klub ustala godzine,tu rządzi Polsat. Moim zdaniem ludzi będzie mniej bo 20.30 w tygodniu była lepszą godziną.
|
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A według mnie bedzie wiecej
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 115 Dołączył: śro, 30 sie 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Centrum Nr użytkownika: 217 ![]() |
Czy są, a jeśli nie to kiedy będą bilety na mecz z Novarą?
|
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
bilet dostępne są w internecie TUTAJ a w klubie chyba będą od lutego (tak gdzieś czytałem)
Ten post edytował Padziu pią, 29 sty 2010 - 16:23 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 343 Dołączył: wto, 27 lis 07 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 910 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Pierwsze spotkanie drugiej rundy CEV Indesit Champions League pomiędzy ENION Energią MKS Dąbrowa Górnicza, a Asystelem Novara odbędzie się we wtorek 9 lutego 2010 roku o godz. 18.00. Bilety na ten mecz będzie można nabywać od najbliższej środy - 27 stycznia w internecie na stronie www.kupbilet.pl i tylko w ten sposób będzie prowadzona przedsprzedaż z możliwością rezerwacji miejsca. Informacje odnośnie nabycia wejściówek drogą tradycyjną pojawią się w lutym.
Ceny biletów pozostają niezmienione, podobnie jak podczas rozgrywek grupowych, wszystkie miejsca będą numerowane. Cennik biletów: Sektory G oraz I: 30 zł (tylko normalne) Pozostałe sektory: 25 zł (normalny), 20 zł (ulgowy). Bilety ulgowe przysługują emerytom i rencistom oraz młodzieży szkolnej i studentom do 26. roku życia za okazaniem ważnej legitymacji. za mks.dabrowa.pl Ten post edytował Bartek90 pią, 29 sty 2010 - 17:55 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 115 Dołączył: śro, 30 sie 06 Skąd: Dąbrowa Górnicza Centrum Nr użytkownika: 217 ![]() |
bilet dostępne są w internecie TUTAJ a w klubie chyba będą od lutego (tak gdzieś czytałem) Dzięki, już zamówiłem 5 bilecików ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() KK #7 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 261 Dołączył: sob, 18 paź 08 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 1,974 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No i robi się coraz ciekawiej, wystarczy spojrzeć:
Riso Scotti Pavia - Asystel Volley Novara 3:0 (25:21, 25:17, 25:23) Pavia znajduje się na 9 miejscu a Asystel na 7 w tabeli Serie A a nasze na fali... oby tylko ta fala okazała się jeszcze większa... -------------------- MKS ON TOUR: -->5185 km<---
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gdy oglądałem ostatni mecz z Muszyną nasunęło mi się skojarzenie z Asterixem. Grupa rozbawionych i uśmiechniętych mieszkańców wioski staje naprzeciwko rzymskiego legionu. Nasze dziewczyny są jak ta jedyna niezdobyta przez Cezara galijska wioska, która staje naprzeciwko rzymskiego zaciężnego legionu. Myślę, że ze zwykłą swobodą nasze dziewczyny, przy okazji świetnie się bawiąc, zrobią to samo Novarą, co przyjaciele Asterixa z Rzymianami. Mamy drużynę i żaden zaciężny legion nam nie straszny. Dziewczyny razem rozwalicie każdego
![]() -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: śro, 25 lis 09 Nr użytkownika: 3,578 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeśli MKS wygra we wtorek np 3:1 a na wyjeździe przegra 3:1 to do awnsu do następnej rundy będą liczyć się małe punkty czy będzie złoty set ?
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 22 Dołączył: sob, 12 gru 09 Nr użytkownika: 3,604 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bedzie złoty set. Małe punkty nie bedą się liczyć.
Ten post edytował japinkole nie, 07 lut 2010 - 22:41 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 62 Dołączył: wto, 26 maj 09 Skąd: dąbrowa górnicza Nr użytkownika: 3,332 Płeć: Mężczyzna GG: 15773508 ![]() |
raczej 4 set do 15
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
CYTAT Wielkie wyzwanie przed Dąbrową Górniczą
Gdy rozpoczynały się rozgrywki siatkarskiej Ligi Mistrzów kibice z naszego regionu obstawiali, że zespół z Dąbrowy Górniczej odpadnie jako pierwszy. A tu niespodzianka! Kopciuszek wciąż jest na placu boju. MKS Enion Energia jest w gronie dwunastu najlepszych europejskich drużyn, które wciąż mają szansę na zwycięstwo w prestiżowych rozgrywkach. Taka sztuka nie udała się BKS-owi Bielsko-Biała, ani zawodnikom Jastrzębskiego Węgla. We wtorek dziewczyny z Zagłębia będą chciały zdobyć siatkarskie K2 i ograć niezwykle mocną ekipę z włoskiej Novary. Asystel to ubiegłoroczny zdobywca pucharu CEV i wicemistrz kraju. - Gdzie nie odwróci się głowy tam będzie stała siatkarka światowego formatu. To zespół kompletny - chwali trener Waldemar Kawka. Od kogo zaczynamy? Szkoleniowiec MKS-u radzi zwrócić szczególną uwagę na Logan Tom. - Świetna w przyjęciu, znakomita w ataku - podkreśla. 29 - letnia Amerykanka to najlepiej punktująca ostatnich igrzysk olimpijskich. Zanim trafiła na siatkarskie boisko grała w baseballa (jej ojciec Melvyn Tom trenował futbol amerykański), a także serfowała na hawajskich falach. Logan nie tylko skutecznie przebija piłkę przez siatkę. Pięć lat temu Amerykanka znalazła się na liście 100 najseksowniejszych kobiet świata (była 91.) O sile Asystelu stanowią też znakomite Holenderki - rozgrywająca Kim Staelens oraz atakująca Manon Flier. 26-letnia Flier słynie zwłaszcza z potężnych zagrywek, którymi demoluje przyjęcie rywala. Zawodniczką włoskiego klubu jest też nasza Anna Podolec, która niestety zmaga się teraz z kontuzją. Pod nieobecność Podolec "polską strzelbą" drużyny z Novary będzie Margaret Kożuch. To Niemka, ale z polskimi korzeniami. Jej ojciec Mirosław - też siatkarz - grał przed laty m.in. w Stracie Gdynia. - W fazie grupowej LM graliśmy już z drużyną z Włoch, tak więc mamy świadomość, że przed nami wielkie wyzwanie. Asystel robi na mnie jeszcze większe wrażenie niż Scavolini Pesaro - mówi Kawka. Ale Asystel też nie jest bezbłędny. We włoskiej lidze radzi sobie średnio, w Lidze Mistrzów przegrał w koszmarnym stylu z Muszynianką. - To znakomite nazwiska, ale w meczu z nami nie tworzyły kolektywu. To był taki zlepek gwiazd. Taka opinia nie powinna jednak nikogo zmylić. Asystel ma potencjał na pierwszą trójkę w Europie - podkreśla Bogdan Serwiński, trener drużyny z Muszyny. Kawka pytany na jakim poziom musi wznieść się jego drużyna by postraszyć włoski zespół przypomina ligowy mecz z ... Muszyną. - Podoba mi się MKS. Grają szybką, nowoczesną siatkówkę. Atuty drużyny z Dąbrowy to przede wszystkim odwaga, waleczność i ambicja. Duże postępy zrobiły młode zawodniczki - Ewelina Sieczka czy Krystyna Strasz - dodaje Serwiński. Dobrej myśli jest Robert Karlik, prezes zagłębiowskiej drużyny. - W ostatniej kolejce Asystel przegrał z włoskim średniakiem [0:3 z Riso Scotii Pavia - przyp.red.]. Nie są w najwyższej formie. A my odwrotnie. Z każdym meczem radzimy sobie lepiej. Tanio skóry nie sprzedamy. Jestem optymistą - mówi działacz. Początek spotkania o godzinie 18. Bezpośrednią transmisję przeprowadzi Polsat Sport. Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice -------------------- |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Coś złego dzieje się z Asystelem i MKS ma szansę to wykorzystać. Choć ja stawiam na wygraną mojej drużyny - mówi "Przeglądowi Sportowemu" Anna Podolec, zawodniczka Asystelu Novara. PRZEGLĄD SPORTOWY: We wtorek pani zespół, Asystel Novara zmierzy się w pierwszej rundzie play-off Ligi Mistrzyń z MKS Dąbrowa Górnicza. Polski mają szansę z wicemistrzyniami Włoch? ANNA PODOLEC: Faworytem jest mój zespół, ale to nie znaczy, że MKS nie może podjąć walki. Asystel wpadł ostatnio w dołek, w lidze zajmujemy dopiero siódmą pozycję, w sobotę przegrałyśmy mecz ze słabą drużyną z Pavii, szybko odpadłyśmy z Pucharu Włoch. Coś złego dzieje się z zespołem i dąbrowianki mają szansę to wykorzystać. Choć ja stawiam na wygraną mojej drużyny. W Lidze Mistrzów Asystel już przegrał z polskim zespołem. W meczu grupowym pani zespół został pokonany przez Muszyniankę i to 3:0. Ale w rewanżu to Asystel był górą. O ile w Serie A mój zespół radzi sobie słabo, to w Lidze Mistrzyń prezentuje się dobrze. Moje koleżanki będą chciały odkuć się w tych rozgrywkach za tegoroczne porażki w Serie A. Wiem, że władze klubu, trener i zawodniczki prestiżowo i bardzo poważnie traktują walkę w europejskich pucharach. Nie ma mowy o oszczędzaniu sił na walkę o play-off w Serie A. Dlatego MKS nie będzie miał łatwego zadania. Czemu Asystel w tym sezonie gra tak słabo? Nie wiem. Tym bardziej, że nie wystąpiłam w tym sezonie w żadnym meczu, nie jeżdżę na spotkania wyjazdowe, nie widziałam ostatniej porażki z Pavią. Nie wiem czemu gramy tak słabo. Porozmawiajmy chwilę o pani. Przez kilka miesięcy leczyła pani kontuzję barku, teraz przyplątała się kolejna kontuzja. Jak sobie pani radzi z tą przygnębiającą sytuacją? Na treningu zerwałam więzadło krzyżowe w kolanie. Myślałam, że się załamię, bo powoli wracałam do dobrej dyspozycji po kilkumiesięcznej przerwie. Teraz czekam na decyzję o tym kiedy będę operowana. Sezon ligowy mam z głowy, wątpliwe bym była gotowa do gry latem, gdy rozpocznie się zgrupowanie kadry. Jestem załamana, ale cóż taki jest sport. Jakoś muszę sobie radzić. Przyjedzie pani na mecz do Dąbrowy? Nie ma sensu, bo muszę się rehabilitować. Obejrzę spotkanie w Polsacie Sport. Jaki wynik pani typuje? Mam rozdarte serce, ale sądzę, że Asystel wygra 3:0. CYTAT MKS Dąbrowa Górnicza szykuje się na starcie z Asystelem Novara. - Skoro Muszynianka pokonała Włoszki, to my też możemy - mówi Magdalena Śliwa.
Skoro Muszynianka pokonała Asystel 3:0 w meczu grupowym, to my też nie jesteśmy bez szans w konfrontacji z Włoszkami. Przecież dwukrotnie ograłyśmy dziewczyny z Muszyny w PlusLidze Kobiet - mówi Magdalena Śliwa, rozgrywająca MKS Enion Energia Dąbrowa Górnicza. Dzisiaj o godzinie 18 dąbrowianki podejmą w meczu pierwszej rundy play-off Ligi Mistrzyń Asystel Novara. Śmiało można nazwać tę konfrontację starciem Dawida z Goliatem. Asystel to jeden z najlepszych zespołów Europy, wicemistrz Włoch i triumfator ubiegłorocznego Pucharu Konfederacji, mający w składzie takie gwiazdy jak: MVP ostatnich mistrzostw Europy Manon Flier, reprezentantka Niemiec pochodząca z Polski Margaret Kozuch czy wicemistrzyni olimpijska Amerykanka Logan Tom. MKS jest debiutantem w Lidze Mistrzyń. Debiutantem, który po dwóch zwycięstwach nad Miluzą niespodziewanie wdarł się do grona 13 najlepszych zespołów Europy. W Dąbrowie zgodnie potwierdzają, że nabyte na europejskich parkietach doświadczenie już procentuje. - Dziewczyny czują się mocniejsze, nabrały pewności siebie. Nasze ostatnie ligowe zwycięstwo nad Muszynianką nie jest przypadkiem - mówi trener MKS Waldemar Kawka. Nadzieja na nawiązanie walki z faworyzowanym rywalem jest tym większa, że włoski zespół przeżywa ostatnio spory kryzys. - Rzeczywiście gramy źle. Odpadliśmy z Pucharu Włoch, w sobotę przegraliśmy 0:3 ze słabą drużyna z Pavii, a w lidze zajmujemy dopiero siódme miejsce - mówi Anna Podolec, siatkarka Asystelu, niegrająca w tym roku z powodu kontuzji. Po wyleczeniu barku Polka na treningu nabawiła się kontuzji kolana i ten sezon ma z głowy. - Nie jeżdżę z zespołem i nie wiem czemu gra tak słabo. Wiem natomiast, że dziewczyny chcą odkuć się w Lidze Mistrzyń za ostatnie porażki. Meczu w Dąbrowie na pewno nie potraktują ulgowo - zapowiada reprezentantka Polski. Jak wygrać z Asystelem, radzi Bogdan Serwiński, trener Muszynianki, która w grupie D Ligi Mistrzyń pokonała zespół z Novary 3:0, by w rewanżu przegrać 1:3. - Cała drużyna musi być maksymalnie skoncentrowana i wznieść się na wyżyny umiejętności. Właśnie tak zagrały moje dziewczyny w meczu, który wygraliśmy 3:0. Ważna będzie zagrywka, trzeba także uważać na środkowe. Są bardzo groźne - podkreśla Serwiński, który w czwartek poprowadzi swoje siatkarki do walki z innym włoskim zespołem Volleyem Bergamo. Jakim wynikiem zakończą się polsko-włoskie starcia w pierwszej rundzie play-off? - Jako Polka mam rozdarte serce, ale stawiam na wygraną Asystelu 3:0 - mówi Podolec, która mecz obejrzy w Polsacie Sport. -------------------- MKS ON TOUR: -->5185 km<---
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:22 |