![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiecie co myślę? Że tą stajnię nic lepiej nie posprząta niż prywatny właściciel - ktoś kto weźmie za twarz PRL-owskie towarzystwo i pogrozi piąchą przed nosem. A jak nie przestawi się do nowych realiów to kop w cztery litery i do widzenia. Ale Bathurst - przecież w tym wypadku to my jesteśmy właścicielem tylko nie potrafimy korzystać z praw, które mamy. To tak jak z wyborami - na wybory większość nie chodzi a narzekają wszyscy - żeby móc narzekać trzeba brać udział w wyborach. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko wiesz czym przejawia się to korzystanie z praw przez spółdzielców na co dzień? Powinienem w ostatnim wpisie na blogu tez opisać - bo to częsty obrazek rano
![]() Mój blok ma około 500 mieszkań - jak ruszyć takie tłumy do zmiany? -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Na początek każ im porównać wygląd Twojego bloku z blokami 34 i 36
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W sumie oczywiste oczywistości są najtrudniejsze do zauważenia
![]() Tak serio, to obawiam się pomówień - nie wiem czy mam tyle sił co mój znajomy z Katowic którego historię kilka postów wyżej przytoczyłem. Ile ludzi pomyśli, że chcę coś ugrać dla siebie? Pewnie dużo. Wyprowadzić, się nie wyprowadzę więc przyjdzie mojej rodzinie i mnie w tym żyć.....mam nadzieję, że jednak się mylę co do tej oceny. Dlatego przekonują mnie komercyjne rozwiązania - najchętniej chciałbym aby jakaś prywatna firma z zewnątrz przejęła inicjatywę w poruszeniu tematu i zarobiła na tym a ja jako mieszkaniec zapłacę za to i będę żył w lepszym miejscu. Ten post edytował Bathurst pon, 18 lis 2013 - 23:20 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W sumie oczywiste oczywistości są najtrudniejsze do zauważenia ![]() Tak serio, to obawiam się pomówień - nie wiem czy mam tyle sił co mój znajomy z Katowic którego historię kilka postów wyżej przytoczyłem. Ile ludzi pomyśli, że chcę coś ugrać dla siebie? Pewnie dużo. Wyprowadzić, się nie wyprowadzę więc przyjdzie mojej rodzinie i mnie w tym żyć.....mam nadzieję, że jednak się mylę co do tej oceny. No właśnie - w tym kraju panuje powszechna opinia, że nikt nic nie robi za darmo, że zawsze sprawa ma jakieś drugie dno - nawet jak chcesz coś zrobić tylko i wyłącznie w dobrej wierze ... Dlatego przekonują mnie komercyjne rozwiązania - najchętniej chciałbym aby jakaś prywatna firma z zewnątrz przejęła inicjatywę w poruszeniu tematu i zarobiła na tym a ja jako mieszkaniec zapłacę za to i będę żył w lepszym miejscu. Widzę, że mieszkasz na Manhattanie - więc tam masz bardzo blisko coś takiego: http://www.znmanhattan.pl/ ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT gazeta.pl
Miasto wybudowało w sąsiedztwie ekspresówki 58 mieszkań 5,2 mln zł kosztowała budowa dwóch budynków z 58 mieszkaniami socjalnymi, które powstały przy ul. Kasprzaka w Dąbrowie Górniczej. Dwa budynki połączone galeriami na każdym piętrze powstały w bliskim sąsiedztwie drogi ekspresowej S1. - Od połowy listopada trwają odbiory inwestycji. O ile do końca listopada uda się uzyskać pozwolenie na użytkowanie, zasiedlanie budynków rozpocznie się jeszcze w grudniu - mówi Lucyna Stępniewska z Urzędu Miasta w Dąbrowie Górniczej. Mieszkania w 3-kondygnacyjnych budynkach mają od 21 do 32 m kw. (dwa przeznaczone są dla osób niepełnosprawnych) i składają się z pokoju z aneksem kuchennym, łazienki i przedpokoju. Wszystkie zostały wyposażone m.in. w elektryczne kuchenki, szafki kuchenne brodziki z kabinami. Inwestycje, zrealizowana na zamówienie miasta przez spółkę Pol-Rem z Myszkowa, budziła wiele obaw wśród lokatorów z osiedla Kasprzaka. Mieszkańcy obawiali się, że nowi sąsiedzi mogą być trudni i uciążliwi, stąd krytyczne głosy o wyborze lokalizacji. Urzędnicy od początku uspokajają, że nie chodzi o ulokowanie na Kasprzaka osób, które nie płacą czynszu czy mają kłopoty z prawem. - To będą osoby, które znalazły się w trudnej sytuacji życiowej, ale płacą czynsz, nie są uciążliwe dla sąsiadów - mówi Lucyna Stępniewska. Osoby, które zamieszkają w lokalach socjalnych, muszą też spełniać wyznaczone przez miasto kryteria dochodowe: 623,36 zł brutto na jedną osobę w rodzinie lub 1038,94 zł w przypadku osoby samotnej. Według informacji urzędu miasta, w Dąbrowie Górniczej na lokale socjalne stara się obecnie około 350 osób. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Na Redenie za Tesco powstaje apartamentowiec - już sporo wybudowali. Czyli pomimo, że nasze miasto się wyludnia powstają nowe budynki mieszkalne
![]() ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Okropne, nie wiem jak deweloper wyobraża sobie ich komponowanie z pięknymi kolorowymi blokami w kolo.
Oczywiście ironicznie to napisałem, co by potem.. zreszta sami wiecie jak jest ![]() Ten post edytował xMarcinx wto, 26 lis 2013 - 18:53 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Jak na razie biorąc pod uwagę wielkość okien to raczej bunkrowiec, nie apartamentowiec jest
![]() A ostatecznie wyjdzie zwykły blok ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
u nas same villas, apartments wszystko exlusive location z widokiem na morze i Central Park - taki kraj, taki klient
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 181 Dołączył: czw, 31 maj 07 Nr użytkownika: 711 Płeć: Mężczyzna GG: 3933460 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
u nas same villas, apartments wszystko exlusive location z widokiem na morze i Central Park - taki kraj, taki klient ![]() Kolego, kiedyś mówiło się "blok" a dzisiaj "zespół apartamentowy", kiedyś "kawalerka" a dziś "apartament", kiedyś na "osiedle" to wypadało aby składały się choć ze dwa budynki, dziś wystarczy jeden ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W sumie na symulacji wygląda ładniutko? Choć to oczywiście kwestia gustu
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
To chyba nie ten blok, co w galerii. Bo ten, który budują będzie miał fajne otoczenie. 10 m od niego jest takie przejście pod blokiem. Mekka wszystkich meneli z okolicy. No i trochę dalej tył Tesco, nie lepiej.
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 805 Dołączył: pią, 08 sty 10 Nr użytkownika: 3,645 Płeć: Mężczyzna GG: 3867643 ![]() |
CYTAT Dwa nieduże budynki przy ul. Kasprzaka 56c i 56d zostały połączone zewnętrzną klatką schodową. Z obu stron powstały chodniki z bezpośrednim dojściem do drzwi wejściowych, droga dojazdowa oraz parkingi [z jednej strony wybrukowany kostką, z drugiej z szutrową nawierzchnią].
Mieszkania mają od 21 do 32 m kw., dwa przystosowano do potrzeb osób niepełnosprawnych: do obu prowadzi podjazd, w łazience zastosowano specjalne uchwyty, oba mieszkania mają dodatkowe przenośne źródła zasilania w energię. Wszystkie mieszkania wyposażone są w jednakowy sposób: kuchenki elektryczne i szafki ze zlewozmywakami w aneksach kuchennych oraz natryski i bojlery w łazienkach. - Wszystkie mają też liczniki ciepła, co jest ewenementem w mieście, gdzie standardowe są podzielniki ciepła - mówił oprowadzający nas po mieszkaniach Ryszard Mazur z Miejskiego Zarządu Budynków Mieszkaniowych. - Pierwsze umowy podpisujemy w czwartek i piątek, chętni mogą się od razu wprowadzać - dodaje. Wiadomo, że w mieszkaniach socjalnych zamieszkają m.in. osoby eksmitowane z innych lokali w mieście. Czynsz jest socjalny i wynosi 1,80 zł za metr kwadratowy. Opłaty za energię, wodę i ścieki będą już ogólnie obowiązujące w mieście. Jak informowali wcześniej urzędnicy, by zamieszkać w nowych budynkach trzeba spełniać m.in. wyznaczone przez miasto kryteria dochodowe: 623,36 zł brutto na jedną osobę w rodzinie lub 1038,94 zł w przypadku osoby samotnej. Budynki, których budowa kosztowała 5,2 mln, powstały około 30 m od drogi ekspresowej S1. Hałas z drogi jest całkiem spory i trudno byłoby tu dłużej wytrzymać. Oczywiście w mieszkaniach - przy zamkniętych oknach - jest cicho, ale trudno sobie wyobrazić, by w lecie mieszkańcy zrezygnowali z otwierania okien. Jak mówią przedstawiciele miasta, gdy zajdzie taka potrzeba, wykonane zostaną pomiary natężenia hałasu, a co za tym idzie, być może trzeba będzie zbudować w tym miejscu ekrany akustyczne. Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...t#ixzz2nrtH6X8l -------------------- www.czerwonesamochody.com
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W linku poniżej materiał wideo z wręczenia kluczy pierwszym lokatorom mieszkań socjalnych na Kasprzaka.
http://www.youtube.com/watch?v=-8worlBdr08...eature=youtu.be |
|
|
![]()
|
|
Na Kusocińskiego powstają nowe domy w zabudowie szeregowej.
https://www.facebook.com/lesnadolina Da się polską nazwę wymyślić? Da się! Brawo! Wcale nie jesteśmy skazani na anglojęzyczne potworki. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
Chyba coś będą budować na rogu Granicznej i Al. Zagłębia Dąbrowskiego w miejscu, gdzie kiedyś miało stanąć centrum handlowe Rank Progress. Doprowadzili prąd i pojawiają się jakieś kontenery dla pracowników. Na razie teren nieogrodzony i wygląda to mało profesjonalnie.
Ciekawe czy sprzedali komuś ten teren i co tam będzie. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Chyba coś będą budować na rogu Granicznej i Al. Zagłębia Dąbrowskiego w miejscu, gdzie kiedyś miało stanąć centrum handlowe Rank Progress. Doprowadzili prąd i pojawiają się jakieś kontenery dla pracowników. Na razie teren nieogrodzony i wygląda to mało profesjonalnie. Ciekawe czy sprzedali komuś ten teren i co tam będzie. no no ciekawe ![]() |
|
|
![]()
|
|
Przejeżdżając zauważyłem z daleka jakiś baner na jednym kontenerze z wizualizacją budynków podobnych do "Osiedla Pod Wierzbami". Nie wiem czy stamtąd przenieśli tą budę, czy to oni kupili teren i też będą mieszkania, może inne. A może jednak ktoś inny ale na szybko z daleka podobieństwo pewne było. Jak będzie wiadomo to przeniesie się posty do odpowiedniego wątku.
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 05:18 |