IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

17 Stron V  « < 13 14 15 16 17 >  
Closed TopicStart new topic
> Komunikacja - drogi, ulice, chodniki, ścieżki rowerowe itd.
TeodorMotor
post wto, 18 paź 2005 - 20:11
Post #281

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 42

[quote=olo]:)+-->
QUOTE(:))
[quote=olo]MiĘdzy Manhattanem a Brodwayem bĘdzie przejŚcie dla pieszych. Ciekawe czy ŚwiatŁa takŻe?[/quote]
w ktorym miejscu - kolo Jet'a :?: Bo dalej to jest podziemne. A przetagu zadnego na sygnalizacje nie bylo ale tez dziwne budowac przejscie na 3 pasmowce bez sygnalizacji[/quote]

KoŁo Jeta, wsatwiajĄ nowe krawĘŻniki i jest zrobione obniŻenie szerokoŚci przejŚcia dla pieszych. Przecie to jest trakt komunikacyjny, szczegÓlnie po postawieniu Kauflanda szczegÓlnie uczĘszczany. ByĆ moŻe ktoŚ pomyslaŁ...[/quote]
A jak wspominaŁem o tym pomyŚle kiedyŚ (nie pomnĘ, czy na tym Forum), to obŚmiany zostaŁem...
A co do ŚwiateŁ, to myŚlĘ, Że NAWYŻSZY czas na wjeĹşdzie do starego GoŁonoga... (PiŁsudskiego x TysiĄclecia)
Go to the top of the page

+Quote Post
olo
post śro, 19 paź 2005 - 17:33
Post #282

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

Na pewno ja ciĘnie obsmiewaŁem, bo w chwili uruchomienia sklepu to przejŚcie staŁo siĘkoniecznoŚciĄ. Tyle, Że po uruchomieniu policja bĘdzie musiaŁa czuwaĆ (jak niedawno srebrnym Nissanem przez dni kilka) Żeby towarzystwo lazŁo przejŚciem a nie wszĘdzie po bokach tylko nie po paskach.

+Quote Post
olo
post czw, 20 paź 2005 - 19:54
Post #283

UZYTKOWNIK

Druga sprawa, gdyby zrobiono koŁo makdonalda ŚwiatŁa to caŁkowitej odmianie ulegŁ by ruch na skrzyŻowaniu koŁo Świtu i na wysepce za plusem. ByŁyby dziure w ktÓre by siĘbyŁo Łatwiej wkomponowaĆ. ChwaliĆ, Że mam racjĘ...

+Quote Post
Dejmon
post czw, 20 paź 2005 - 20:14
Post #284

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 125

Mam wĄtpliwoŚci czy ŚwiatŁa przy McDonaldsie to dobry pomysŁ. Ruch na PiŁsudskiego w tym rejonie nie jest na tyle wielki, Żeby razem z namalowaniem pasÓw byŁa koniecznoŚĆ montowania sygnalizacji. Przy przejŚciu dla pieszych obok PKO nie ma ŚwiateŁ i nie ma tam teŻ duŻych trudnoŚci dla pieszych, Żeby siĘprzedostaĆ na drugĄ stronĘjezdni. Na razie w zupeŁnoŚci wystarczajĄ ŚwiatŁa przy Wojska Polskiego i Poniatowskiego. Poza tym na Manhattanie jest przejŚcie podziemne i ci co idĄ na zakupy do Kauflanda powinni z niego korzystaĆ, bo na pewno jest bezpieczniejsze od kaŻdej zebry i ŚwiateŁ. Tak wiĘc nic nie uzasadnia tamowania ruchu ŚwiatŁami przy McDonaldsie. A jeŚli jeszcze weĹşmie siĘpod uwagĘ, Że prognozy demograficzne dla naszego miasta i regionu nie sĄ optymistyczne...

+Quote Post
olo
post czw, 20 paź 2005 - 20:35
Post #285

UZYTKOWNIK

No i niech nie bĘdzie ŚwiateŁ przy makdonaldzie ale niech siĘpojawiĄ pod "Świtem". Dlaczego? pisaŁem. A jeŻeli uwaŻasz, Że przejŚcie przez zebrĘ koŁo "Świtu" to buŁka z masŁem to chyba ŻeŚ z kosmosu wrÓciŁ. ZaŚ totalny brak szacunku dla mieszkańcÓw tego rejonu wyraziŁeŚ sŁowami :Poza tym na Manhattanie jest przejŚcie podziemne i ci co idĄ na zakupy do Kauflanda powinni z niego korzystaĆ, bo na pewno jest bezpieczniejsze od kaŻdej zebry i ŚwiateŁ Powinni ci wsadziĆ dwie siaty po 10 kilo i kazaĆ zadylaĆ z okolic skrzyŻowania (LeŚna) do Kauflanda przez przejŚcie podziemne.

+Quote Post
Dejmon
post czw, 20 paź 2005 - 22:23
Post #286

UZYTKOWNIK

A ja bym chciaŁ mieĆ bezpoŚredni autobus z mojego osiedla do Katowic, ale nie mam i muszĘjeĹşdziĆ z przesiadkami. To nie jest koncert Życzeń. Tu trzeba patrzeĆ realnie i mieĆ na uwadze interes wiĘkszoŚci, a nie na przykŁad tylko ludzi z LeŚnej. DĄbrowa to nie metropolia, w ktÓrej ŚwiatŁa majĄ byĆ co kilkaset metrÓw. TrochĘumiaru i zdrowego rozsĄdku.

PS. A tak na marginesie, dowiedziaŁem siĘjuŻ od Ciebie, Że nie umiem czytaĆ ze zrozumieniem, cytujĘKorwina choĆ go wcale nie rozumiem, Że mam totalny brak szacunku dla mieszkańcÓw tego rejonu i Że wrÓciŁem z kosmosu. Jestem ciekaw czym teraz zabŁyŚniesz biggrin.gif

+Quote Post
Bathurst
post pią, 21 paź 2005 - 08:03
Post #287

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

SŁuchaj "Internetowy Pogromco NieoŚwieconego Plebsu" biggrin.gif - Dejmonie z ŁĘknic. Prezentujesz myŚlenie typowe dla buŁgarskiego lub rumuńskiego kacyka partyjnego - ŚwiateŁ ma nie byĆ - bo nie i koniec. I inni to dopiero majĄ Ĺşle bo nie majĄ bezpoŚredniego autobusu do Katowic ( co ma piernik do wiatraka).
Nie wiem czy jesteŚ kierowcĄ i czy kiedyŚ hamowaŁeŚ z piskiem przed kobitkami objuczonymi zakupami zrobionymi w "KaŁŁf-Landzie" w okolicy "dzikiego przejŚcia dla pieszych" w okolicach "Mak-Donaldsa". To przejŚcie uporzĄdkowaŁoby ruch pieszych i uŁatwiŁoby nam Mieszkańcom Manhattanu zycie, zminiejszajĄc przy tym ryzyko wypadkÓw w tym miejscu.WiĘc moŻe wyjdĹş po za swÓj Żal laugh.gif do KZK GOP i spÓjrz "Łaskawszym okiem" na nowe przejŚcie dla pieszych biggrin.gif

+Quote Post
Dejmon
post pią, 21 paź 2005 - 10:06
Post #288

UZYTKOWNIK

QUOTE(Bathurst)
SŁuchaj "Internetowy Pogromco NieoŚwieconego Plebsu" biggrin.gif - Dejmonie z ŁĘknic. Prezentujesz myŚlenie typowe dla buŁgarskiego lub rumuńskiego kacyka partyjnego - ŚwiateŁ ma nie byĆ - bo nie i koniec.

Obrzucanie obelgami przez mieszkańcÓw GoŁonoga innych uczestnikÓw forum staje siĘpowoli standardem. WyjaŚniŁem, Że ŚwiateŁ ma nie byĆ, bo ruch w tym miejscu, podobnie jak przy PKO nie jest na tyle intensywny, Żeby po pasach nie daŁo siĘprzejŚĆ na drugĄ stronĘ. WidaĆ nie doczytaŁeŚ tego albo Świadomie pomijasz, bo tak Łatwiej Ci mnie zwymyŚlaĆ. Kiedy Świeci siĘczerwone przy Poniatowskiego, to ruch na tym odcinku do McDonaldsa praktycznie spada do zera. Od drugiej strony jest trudniej, ale na pewno nie na tyle, Żeby nie daŁo siĘprzejŚĆ. JeŚli pieszy jest na przejŚciu, to kaŻdy kierowca ma obowiĄzek siĘzatrzymaĆ. JeŻdŻĄc tamtĘdy jeszcze nikt mi nie wszedŁ przed maskĘ. Trybisz juŻ, Że to jest uzasadnienie czy dalej uwaŻasz, Że "bo nie i koniec"?

QUOTE(Bathurst)
I inni to dopiero majĄ Ĺşle bo nie majĄ bezpoŚredniego autobusu do Katowic ( co ma piernik do wiatraka).

"Tu trzeba patrzeĆ realnie i mieĆ na uwadze interes wiĘkszoŚci, a nie na przykŁad tylko ludzi z LeŚnej". A Łopatologicznie, to Że czasami trzeba zrobiĆ parĘkrokÓw wiĘcej, Żeby siĘgdzieŚ dostaĆ, bo nie da siĘdogodziĆ wszystkim. JakoŚ juŻ tak jest na Świecie, Że nie wszĘdzie ma siĘblisko.

QUOTE(Bathurst)
Nie wiem czy jesteŚ kierowcĄ i czy kiedyŚ hamowaŁeŚ z piskiem przed kobitkami objuczonymi zakupami zrobionymi w "KaŁŁf-Landzie" w okolicy "dzikiego przejŚcia dla pieszych" w okolicach "Mak-Donaldsa". To przejŚcie uporzĄdkowaŁoby ruch pieszych i uŁatwiŁoby nam Mieszkańcom Manhattanu zycie, zminiejszajĄc przy tym ryzyko wypadkÓw w tym miejscu.

Nie mam nic przeciwko przejŚciu w tym miejscu, ale ŚwiatŁa sĄ zbĘdne. Nie rÓbmy na siŁe z tego miasta drugiego Krakowa.

QUOTE(Bathurst)
WiĘc moŻe wyjdĹş po za swÓj Żal laugh.gif do KZK GOP i spÓjrz "Łaskawszym okiem" na nowe przejŚcie dla pieszych biggrin.gif

Nie mam Żadnego Żalu do KZK GOP, bo zdaje sobie w peŁni sprawĘ, Że takie poŁĄczenie nie ma uzasadnienia ekonomicznego. Tak samo w interesie wiĘkszoŚci na pewno nie jest montowanie kolejnych ŚwiateŁ na PiŁsudskiego. Co wymyŚlĄ, czas pokaŻe.

+Quote Post
Bathurst
post pią, 21 paź 2005 - 12:14
Post #289

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 80

Za grosz dystansu do wŁasnej osoby za grosz....czŁowieku zanim napiszesz, Że ktoŚ CiĘobrzuca obelgami to zastanÓw siĘdobrze, a sam staraj siĘteŻ powstrzymaĆ od zŁoŚliwoŚci - inaczej bĘdziesz tylko kolejny raz udowadniaŁ swojĄ obŁudĘ.
PS. I rozchmurz siĘtrochĘjest piatek tongue.gif

+Quote Post
olo
post pią, 21 paź 2005 - 12:16
Post #290

UZYTKOWNIK

Ja jeŻdŻĘkoŁo "Świtu" codziennie i jako Że przed klinikĄ skrĘcam w prawo, prawie zawsze zatrzymujĘsiĘŻeby przepuŚciĆ pieszych na PiŁsudskiego. W końcu i tak zwalniam. Ty zapewne nie jeĹşdzisz tamtĘdy codziennie wiĘc bĘdziesz musiaŁ poŚwiĘciĆ trochĘpaliwa. Stań na prawym pasie przed przejŚciem dla pieszych, albo na lewym kiedy na chodniku oczekujĄ piesi, i popatrz jak rozkosznie majĄ piesi na tym przejŚciu. CzŁowieku mnie nieraz serce zamiera kiedy patrzĘco siĘdzieje. Na to bydŁo jeŻdŻĄce po dĄbrowskich drogach jest tylko jeden sposÓb - ŚWIATŁA. Droga, choĆ trzypasmowa nie jest, obwodnicĄ miejskĄ. I z tym trzeba siĘliczyĆ. Światla co krok, drogi kolego, sĄ nie tylko w Krakowie, ale i w Rzeszowie, Warszawie, Berlinie, FLorencji, i wielu, wielu innych miastach. I trzeba nauczyĆ siĘz tym ŻyĆ. Albo wyprowdziĆ na wieŚ.

+Quote Post
:)
post pią, 21 paź 2005 - 14:24
Post #291

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

QUOTE([img)
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img]]
Drogowcy wykorzystujĄ ostatniĄ szansĘna prace drogowe

PiĄtek, 21 paĹşdziernika 2005r.

Mimo nie najlepszej aury, drogowcy nie ustajĄ z remontami dĄbrowskich drÓg. Kierowcy muszĄ siĘw zwiĄzku z tym liczyĆ z utrudnieniami. W tej chwili drogi modernizowane trwajĄ na ulicach 11 Listopada i Strzemieszyckiej (odcinek od ulicy Rudnej do taŚmociĄgu). Przy ul. Kozubka wykonywana jest zatoka postojowa, a przy ul. Przelotowej odbywa siĘremont chodnika.

W Strzemieszycach przy ulicy Sosnowieckiej trwa utwardzenie drogi dojazdowej. Drogowcy remontujĄ takŻe fragmenty zniszczonych drÓg na wysokoŚci ulic: Podlesie, KoŚciuszki oraz w dzielnicach Łosień, ŁĘka i ZĄbkowice. W tym roku planowane jest rÓwnieŻ wykonanie nowej nawierzchni przy ulicach Ludowej (na odcinku od DĘbskiego do skrzyŻowania z ul. StaroŚcińskĄ) oraz odcinek ulicy Przelotowej.
JeŚli pozwolĄ warunki atmosferyczne roboty zostanĄ podjĘte rÓwnieŻ przy ulicach DĄbrowszczakÓw i ZioŁowej.

Tymczasem w ciĄgu najbliŻszych dwÓch tygodni rozpocznĄ siĘprace przy naprawie chodnika przy Wojska Polskiego 44 oraz remonty drÓg przy Janowskiej, Krasińskiego (przy budynkach nr 29, 33, 36, 39) oraz przy 11 Listopada, Letniej i Konopnickiej. MajĄ byĆ takŻe zlikwidowane zapadliska przy ulicach Dekerta, Napierskiego i Modrzewskiego.

(jada) - Dziennik Zachodni

PS sorry niechcacy wedytowal mi sie post i skasowal - artykul uratowalem ale co pisalem to juz nie pamietam a bylo tego nawet sporo :? tongue.gif

+Quote Post
Dejmon
post pią, 21 paź 2005 - 15:48
Post #292

UZYTKOWNIK

:)+-->
QUOTE(:))
Do tego dresy w uzywanych bmkach i golfach nie beda tak szaleli
[/quote]

ParĘrazy widziaŁem tego typu osobnikÓw jak na peŁnym gazie ciĘli przy palĄcym siĘjuŻ od kilku sekund czerwonym Świetle przez skrzyŻowanie przy Poniatowskiego. Tylko cud sprawiaŁ, Że nikt nie zginĄŁ wtedy na przejŚciu. W moim przekonaniu bezpieczeństwo na drogach zaleŻy przede wszystkim od kultury kierowcÓw, ktÓrzy widzĄc stojĄcĄ przy przejŚciu dla pieszych rzeczonĄ babkĘz zakupami zatrzymujĄ siĘ, umoŻliwiajĄc jej bezpieczne przejŚcie na drugĄ stronĘulicy.

Tak zaciekle walczycie o te ŚwiatŁa jakby ich liczba w mieŚcie ŚwiadczyŁa o jego prestiŻu. A moŻe tak bardzo wam leŻy na sercu temat nocnej iluminacji miasta, Że chcecie osiĄgnĄĆ swÓj cel podstĘpem :wink: :wink:

+Quote Post
olo
post pią, 21 paź 2005 - 16:30
Post #293

UZYTKOWNIK

Tu nie idzie o prestiŻ miasta, sam napisaŁeŚ, Że wszystko zaleŻy od kultury. JeŻeli jej nie ma to sĄ dwa wyjŚcia albo bat albo ograniczenia. A Że bata, w postaci policji, nie ma to pozostajĄ ograniczenia.

+Quote Post
TeodorMotor
post pią, 21 paź 2005 - 16:38
Post #294

UZYTKOWNIK

QUOTE(Dejmon)
...Tak zaciekle walczycie o te ŚwiatŁa...
ZaciekŁoŚĆ walki o ŚwiatŁa od dziŚ bĘdĘmanifestowaŁ zwiĘkszajĄc wielkoŚĆ czcionki i kursywĄ!
JuŻ widzĘ, jak policja wrĘcza mandaty za brak kultury...

+Quote Post
TeodorMotor
post pon, 24 paź 2005 - 17:25
Post #295

UZYTKOWNIK

W GoŁonogu na PiŁsudskiego Pomarańczowe Ludki zrywajĄ asfalt... Pewnie jeszcze w tym tygodniu poŁoŻĄ nowy.

+Quote Post
post wto, 25 paź 2005 - 17:31
Post #296

no to wkoncu bedzie sporo remontow tej najwazniejszej trasy w miescie. Ciekawe do jakiego odcinka zrobia no i czy tez na Redenie - tam wiemy ze od dawna lezy i czeka troche nowych kraweznikow

+Quote Post
post wto, 25 paź 2005 - 17:43
Post #297

QUOTE([img)
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/grafika/lgDZ.gif[/img]]
TŁum zdesperowanych mieszkańcÓw sparaliŻowaŁ ruch na drodze krajowej

Wtorek, 25 paĹşdziernika 2005r.

Wczoraj o godz. 15 ponad pÓŁtora tysiĄca mieszkańcÓw osiedla Gdańskiego zablokowaŁo WschodniĄ ObwodnicĘGOP na wysokoŚci skrzyŻowania z ul. Konstytucji.

ProtestujĄcy domagali siĘprzeniesienia przystanku autobusowego na tĘsamĄ stronĘautostrady, po ktÓrej jest osiedle. Obecnie dzieci idĄce na autobus, muszĄ przebiegaĆ przez autostradĘ, naraŻajĄc siĘna Śmiertelne niebezpieczeństwo. W tym miejscu zdarzyŁo siĘjuŻ kilka Śmiertelnych wypadkÓw z udziaŁem pieszych.

Gdy wŁadza jest gŁucha

— Blokujemy drogĘ, bo tylko to mam pozostaŁo! Nikt nie chce nas wysŁuchaĆ, nikt z wŁadz miasta nie interesuje siĘ, Że na skrzyŻowaniu ginĄ ludzie! — mÓwi Wojciech Skraba, jeden z uczestnikÓw protestu. — ŚwiatŁa pulsacyjne nic nie pomagajĄ, kierowcy tirÓw nie zwalniajĄ. Sznur ciĘŻarÓwek ciĄgnie siĘnieprzerwanie, tymczasem dzieci jadĄce do szkoŁy muszĄ ryzykowaĆ, przebiegajĄc przed rozpĘdzonymi samochodami.

Zdaniem mieszkańcÓw przez ostatnie 10 lat na skrzyŻowaniu zginĘŁo kilkadziesiĄt osÓb. Ostatni wypadek miaŁ tutaj miejsce w ubiegŁy czwartek. SamochÓd potrĄciŁ 17-letniĄ dziewczynĘ, ktÓra zginĘŁa ma miejscu.

— Gdy stawialiŚmy krzyŻ w miejscu wypadku, mijaŁy nas ciĘŻarÓwki jadĄce z prĘdkoŚciĄ 15O km na godzinĘ— dodaje jeden ze znajomych zabitej uczennicy.

— Moje dziecko niedŁugo pÓjdzie do szkoŁy, domagam siĘbezpieczeństwa dla niego i dla innych osÓb korzystajĄcych z przystanku — mÓwi Teresa Nowak.

Mieszkańcy nie sĄ zgodni, jakie rozwiĄzanie byŁoby najlepsze. Jedni mÓwiĄ o koniecznoŚci zbudowania kŁadki dla pieszych, inni o przejŚciu podziemnym.

— Bezpieczeństwo zapewni jedynie przeniesienie przystanku na drugĄ stronĘosiedla, tak by dzieci nie musiaŁy w ogÓle przekraczaĆ drogo szybkiego ruchu — mÓwi BoŻena Kachnierz. — Dzieci, zwŁaszcza mŁodsze, zawsze bĘdĄ przebiegaĆ przez jezdniĘ, Żeby zdĄŻyĆ na autobus i nie spÓĹşniĆ siĘdo szkoŁy.

Pogadamy w urzĘdzie

Z po godzinie protestu z blokujĄcymi drogĘmieszkańcami spotkaŁ siĘprezydent miasta Jerzy Talkowski.

— Dlaczego nic pan nie zrobiŁ, Żeby na drodze byŁo bezpieczniej? PrzecieŻ to nic nowego, Że ginĄ tu piesi — krzyczeli pod jego adresem mieszkańcy.

— Nie bĘdziemy rozmawiaĆ w takiej atmosferze, zapraszam do siebie do urzĘdu. Porozmawiajmy w spokojnej atmosferze — mÓwiŁ Jerzy Talkowski.

Prezydent powiedziaŁ jednoczeŚnie, Że nie wie nic na temat Śmiertelnych ofiar w tym miejscu i nikt wczeŚniej nie poinformowaŁ go o niebezpiecznym skrzyŻowaniu w mieŚcie.

Protest na kilka godzin sparaliŻowaŁ ruch na krajowej obwodnicy. ChoĆ policja staraŁa siĘrozŁadowaĆ korki, kierujĄc samochody na boczne drogi, przed blokadĄ utknĘŁo kilkadziesiĄt tirÓw. Nie obyŁo siĘbez incydentÓw — w jednej z ciĘŻarÓwek wybito szybĘ.

— Rozumiem tych ludzi, ale nich otoczĄ dom prezydenta i tam protestujĄ. Ja muszĄ zdĄŻyĆ w terminie z towarem do WŁoch i kaŻda godzina jest dla mnie cenna. Z powodu opÓĹşnienia mogĘnawet straciĆ pracĘ— narzekaŁ kierowca jednej z ciĘŻarÓwek, ktÓre utknĘŁy na obwodnicy.

OkoŁo godziny 17.30 mieszkańcy siĘrozeszli. Jutro rano majĄ rozmawiaĆ z prezydentem w magistracie.

Tomasz Bienek - Dziennik Zachodni

+Quote Post
post wto, 25 paź 2005 - 18:05
Post #298

QUOTE(www.dabrowa-gornicza.pl)
Wywalczone pieniĄdze
[2005-10-24 13:36:00]

DziĘki staraniom dĄbrowskich wŁadz miasto otrzyma pieniĄdze w ramach ŚrodkÓw z Kontraktu Regionalnego na remont wiaduktu w ciĄgu ulicy Rudnej. Inwestycja ma kosztowaĆ 12 mln zŁ. Gmina otrzyma prawie 11 mln zŁ dofinansowania.
- Wojewoda ŚlĄski nie miaŁ ochoty podpisywaĆ z nami umowy, ale ugiĄŁ siĘpod zdecydowanym stanowiskiem wŁadz miasta – informuje BartŁomiej Szewczyk, naczelnik WydziaŁu Strategii, Rozwoju i Promocji Miasta UM. - WŁadze naszego miasta nie widziaŁy powodu, by gmina DĄbrowa GÓrnicza finansowaŁa z wŁasnego budŻetu budowĘtrasy do Euroterminalu SŁawkowie, ktÓry jest inwestycjĄ strategicznĄ nie tylko regionu ale i państwa.
Jak wyjaŚnia naczelnik ruch pojazdÓw ciĘŻkich na obecnej trasie powoduje, Że droga siĘszybciej dewastuje, co stwarza zagroŻenie dla bezpieczeństwa kierowcÓw.
- Jest ekspertyza techniczna, z ktÓrej jasno wynika, Że wiadukt w obecnym stanie naleŻaŁoby zamknĄĆ dla ruchu pojazdÓw ciĘŻkich – dodaje Szewczyk. (JOK)

+Quote Post
Dami7
post śro, 26 paź 2005 - 15:56
Post #299

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 102

Na skrzyŻowaniu Alei RÓŻ i LegionÓw znÓw pojawili siĘdŻentelmeni w rÓŻowych wdziankach. Okazuje siĘ, Że wykonawca "zapomniaŁ" obniŻyĆ krawĘŻniki, aby byŁo je Łatwiej pokonywaĆ czy to na wÓzkach, czy to z wÓzkami :)
Przy okazji: kogo jeszcze - tak jak mnie - wq....jĄ ŚwiatŁa na LegionÓw koŁo liceum Żeromskiego? Kiedy na czerwonym stoi kilka pojazdÓw, ktÓre jadĄ w stronĘszpitala, skutecznie zablokowany jest skrĘt w KoŚciuszki. Panowie z MZUM - znowu "lufa" z myŚlenia!

+Quote Post
TeodorMotor
post czw, 27 paź 2005 - 18:08
Post #300

UZYTKOWNIK

Na PiŁsudskiego od Jeta do Kasprzaka jeĹşdzimy jednĄ nitkĄ. Na drugiej Pomarańczowe Ludy kŁadĄ nowĄ nawierzchniĘ.

+Quote Post

17 Stron V  « < 13 14 15 16 17 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 22:38
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza