![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
no wreszcie - taki maly wiadukt a tyle problemow :wink:
QUOTE(Dejmon) Cieszy teŻ, Że od jakiegoŚ juŻ czasu trwa budowa drogi, ktÓra prawdopodobnie poŁĄczy PiekŁo z Antoniowem. Ładnie wpisze siĘona w tworzenie infrastruktury nad przyszŁĄ PogoriĄ IV i przyspieszy jej zagospodarowywanie.
o tej drodze mowilo sie od wielu lat a miala powstac juz tez z 2 lata temu i nawet byl juz tak dawno rozstrzygniety przetarg. Nie wiem dlaczego prace rozpoczely sie tak pozno ale to cieszy ze nareszcie - taki maly kawalek drogi a ile ulatwi i skroci droge. |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
:shock: kilka nocy temu roboty drogowe na Pilsudskiego na Redenie byly prowadzone w nocy, jak w cywilizowanych miastach, a nie w dziennym szczycie.
PS. Krawezniki przed CA zostaly pomalowane na kolor bialy jak na wsi ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
:)+--> QUOTE(:)) :shock: kilka nocy temu roboty drogowe na Pilsudskiego na Redenie byly prowadzone w nocy, jak w cywilizowanych miastach, a nie w dziennym szczycie.[/quote]
To akurat byŁ odosobniony przypadek bo inwestorem nie byŁ UrzĄd Miasta tylko Enion - ZakŁad Energetyczny BĘdzin. W nocy z 28/29 kwietnia usuwaliŚmy uszkodzenie kabla 6kV Kopernika-Liceum Ekonomiczne, ktÓre wypadŁo idealnie pod skrzyŻowaniem ulic Korczaka i PiŁsudskiego. Kabel byŁ naprawiony ok. 3:30, a do rana firma B&K zdoŁaŁa odbudowaĆ nawierzchniĘpo pracach. |
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
Wiadukt juz otwarty a autobusy jeŻdzĄ po staremu.
|
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
:)+--> QUOTE(:)) PS. Krawezniki przed CA zostaly pomalowane na kolor bialy jak na wsi
![]() A mnie sie to podoba. Jakos tak od razu sie robi przyjemniej i czysciej w miescie. Lubie jak wiosna administracja maluje krawezniki na osiedlu. Widocznie kreca mnie wiejskie zwyczaje i klimaty. :) |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Nie wiem czy ktoŚ to zauwaŻyŁ.. mamy drogĘrowerowĄ i miejsce na spacery wokÓŁ naszej piĘknej Pogorii III. I tak wŁaŚnie kilka dni temu wybraŁem siĘz kolegĄ na maŁy spacerek wieczorkiem z piwkiem i chipsami wokÓŁ Pogorii. I co zauwaŻyŁem???? Nie zaobserwowaŁem Żadnego, tak dokŁadnie 0 kosza na Śmieci wokÓŁ Pogorii oprÓcz odcinka plaŻy. Nie wiem czym to jest spowodowane, moŻe tym Że je kradnĄ ale nawet nie byŁo gdzie wyrzuciĆ opakowania po chipsach czy butelki. A potem dziwimy siĘŻe wokÓŁ naszego piĘknego jeziora jest taki syf. Nie wiem czy nie moŻna coŚ z tym zrobiĆ? JakieŚ betonowe kosze, Żeby ich nie sprzedawali na zŁomie? PrzecieŻ nie Żadko rowerzyŚci czy spacerowicze, zatrzymujĄ siĘna Ławce i coŚ podjadajĄ czy to batony czy chipsy czy coŚ innego..
|
|
|
![]()
|
|
no kosze wokol Pogorii III kradli od samego poczatku, w zeszlym roku zamiast nich postawiono takie duze beczki i tez je ukradli :? A ciekawe czemu z drugiej strony Pogorii nigdy nie skonczyli tej wiaty - to chyba mialo byc miesjce na grilla czy ognisko, obecnie juz i tak rozwalone. Na Zielonej tez cokolwiek zrobia w przyszlosci to pewnie rozwala i rozkradna
PS. A na Al. RÓŻ pojawilo sie wyjatkowo duzo nowych koszy ciekawe czy teraz takie beda w calym miescie PS2. kwintosz - fajny avatarek ![]() |
|
|
![]()
|
|
ciekawe czy dalej jezdza naokolo. Pewnie z powodu korekt w rozkladach itp. Ciekawe jak miasto rozliczylo sie z PKM w zwiazku z tym objazdem - moze wplacili za wiecej km do KZKGOP, a ci dla PKM.
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE([img) http://www.kzkgop.com.pl/i/logo.gif[/img]]
ZakoĹczenie objazdu w DĄbrowie GÓrniczej ZĄbkowicach od 5 maja 2005 r. W zwiĄzku z zakoĹczeniem prac remontowych i przywrÓceniem ruchu drogowego na wiadukcie nad drogĄ krajowĄ nr 1 w DĄbrowie GÓrniczej ZĄbkowicach od dnia 5 maja 2005 r. przywrÓcone zostaje kursowanie linii autobusowych nr 84, 140, 175, 635, 637 i 903 na staŁych trasach. JednoczeŚnie, od tego dnia, wprowadzone zostajĄ nowe rozkŁady jazdy na ww. liniach, zakŁadajĄce korekty godzin odjazdÓw wynikajĄce z wnioskÓw gmin i pasaŻerÓw. Ponadto nowy rozkŁad jazdy wprowadzony zostaje na linii nr 275 - dwie pary kursÓw wydŁuŻone zostajĄ do przystanku Ujejsce SkrzyŻowanie. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 392 Dołączył: sob, 07 lut 04 Skąd: DG - Stary Gołonóg Nr użytkownika: 42 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak juŻ zapewne kilka osÓb zauwaŻyŁo, przy PiŁsudskiego, pomiĘdzy starym GoŁonogiem a przystankiem autobusowym na Manhattanie (moŻe pisaĆ przez "ch", co by siĘnam dzielnice nie pomyliŁy? :) bĘdziemy mieli kosteczkĘzamiast upiornego chodnika. Cieszy mniĘten fakt, gdyŻ chadzam tamtĘdy from tajm tu tajm... JednakowoŻ, uwaŻam Że sĄ w naszym kochanym mieŚcie bardziej zniszczone chodniki i w bardziej uczĘszczanych miejscach zlokalYzowane.
Ale nie o tem byĆ miaŁo. Czy ktoŚ-coŚ-gdzieŚ-kiedyŚ sŁyszaŁ o remoncie przejazdu tramwajowego w GoŁonogu na skrzyŻowaniu PiŁsudskiego i TysiĄclecia? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
ZauwaŻyliŚcie, Że pojawia siĘcoraz wiĘcej nowych koszy przy chodnikach. Takich czerwonych. Jest ich bardzo duŻo :)m.in na KoŚciszuki, i przy LegionÓw Polskich od strony osiedla. SĄ fajne, ale jak siĘidzie domyŚliĆ niedŁugo je zniszczĄ. :?
|
|
|
![]()
|
|
QUOTE(mydliczek) ZauwaŻyliŚcie, Że pojawia siĘcoraz wiĘcej nowych koszy przy chodnikach. Takich czerwonych. Jest ich bardzo duŻo :)m.in na KoŚciszuki, i przy LegionÓw Polskich od strony osiedla. SĄ fajne, ale jak siĘidzie domyŚliĆ niedŁugo je zniszczĄ. :?
2 posty wyzej :wink: |
|
|
![]()
|
|
![]() Echhhhhh ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 512 Dołączył: wto, 05 sie 03 Skąd: LONDON Nr użytkownika: 2 Płeć: Mężczyzna ![]() |
:)+--> QUOTE(:)) [quote=mydliczek]ZauwaŻyliŚcie, Że pojawia siĘcoraz wiĘcej nowych koszy przy chodnikach. Takich czerwonych. Jest ich bardzo duŻo :)m.in na KoŚciszuki, i przy LegionÓw Polskich od strony osiedla. SĄ fajne, ale jak siĘidzie domyŚliĆ niedŁugo je zniszczĄ. :?[/quote]
2 posty wyzej :wink:[/quote] Wprawdzie tydzien temu przyjechalem, i chociaz biegam po osiedlu dosyc duzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 293 Dołączył: pią, 08 kwi 05 Nr użytkownika: 139 Płeć: Mężczyzna ![]() |
:roll: sĄ, sĄ od ŚwiateŁ na Jaworowej, do samej ulicy DĄbskiego na dole :wink:
|
|
|
![]()
|
|
![]() jasiek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,062 Dołączył: śro, 06 sie 03 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 3 ![]() |
WydawaŁo mi sie ze juz o tym pisaŁem - mianowicie widziaŁem jak rozpoczĘto najprawdopodobniej montaŻ ekranu akustycznego obok reala.
Nie wiem co sie staŁo z moim postem albo jestem slepy albo za duzo browara albo poprostu zniknĄŁ. |
|
|
![]()
|
|
QUOTE(pozdrawiam) WydawaŁo mi sie ze juz o tym pisaŁem - mianowicie widziaŁem jak rozpoczĘto najprawdopodobniej montaŻ ekranu akustycznego obok reala.
Nie wiem co sie staŁo z moim postem albo jestem slepy albo za duzo browara albo poprostu zniknĄŁ. no nareszcie - przetarg juz bardzo dawno byl rozstrzygniety. Mam nadzieje ze ten ekran bedzie ladny i ciekawy a nie najprotszy. W Krakowie sa niektore fajne - ciemno zielone i na wierzchu taka siatka i po niej pna sie rosliny. Nie moge potwierdzic ze widzialem Twojego posta ale wiele razy widzialem juz takie znikajace albo tez za duzo browcow :wink: |
|
|
![]()
|
|
jest przetarg na: Budowa sygnalizacji Świetlnej w rejonie skrzyŻowania ul.Zakawie z drogĄ DK-94. I wreszcie spiesza sie - termin realizacji do 25 dni od podpisania.
Dziwna ta sygnalizacja bedzie - niemal zero ruchu z ul. Zakawie ale widzialem tam kiedys jak babcia z dzieckiem przechodzila przez DK94, jak gdyby nigdy nic wprost przed samochody, tak ze wszyscy hamowali z piskiem, a ona nic sobie z tego nie robila nawet nie przyspieszyla kroku, normalnie jak na spacerze po parku. |
|
|
![]()
|
|
Rafi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 25 sie 03 Skąd: DG City Nr użytkownika: 15 ![]() |
Co do ekranu, to chyba jednak nie wszystkim jest on na reke:
--------------- Zrodlo: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2739879.html Autor: Piotr PurzyĹski Data: 31-05-2005 KilkudziesiĘciu dĄbrowskim przedsiĘbiorcom nie podoba siĘ, Że wŁadze miasta uszczĘŚliwiajĄ ich na siŁĘ. Chodzi o stawiane wŁaŚnie ekrany akustyczne miĘdzy drogĄ szybkiego ruchu a rÓwnolegŁĄ do niej ul. Staszica. - Nikt z nas o to nie prosiŁ - mÓwi RafaŁ Żurkowski, wŁaŚciciel szkoŁy jĘzykowej. Jak mÓwiĄ wŁaŚciciele zakŁadÓw usŁugowych z ul. Staszica, nikt teŻ z magistratu ich o zdanie nie pytaŁ. Pewnego dnia pojawili siĘrobotnicy i rozpoczĘli montaŻ ekranÓw. - GdybyŚmy siĘzgadzali na ich budowĘ, sami sobie strzelilibyŚmy samobÓja. O ile bowiem za skrzyŻowaniem te ekrany majĄ sens, bo osŁoniĄ przed haŁasem gŁÓwnie domki, o tyle przed skrzyŻowaniem od strony Sosnowca ten pomysŁ mrozi krew w ŻyŁach - uwaŻa RafaŁ Żurkowski. Przez ostatnie lata przy ul. Staszica ulokowaŁo siĘkilkadziesiĄt zakŁadÓw. NiektÓrzy ich wŁaŚciciele kupili tu domy, inni je wynajmujĄ. SĄ tu m.in. restauracje, szkoŁa jĘzykowa, zakŁad kamieniarski i wulkanizacyjny, komisy samochodowe i sklep z motocyklami. Wszyscy ŻyjĄ dziĘki bliskoŚci czteropasmÓwki, czyli drogi na KrakÓw. WszĘdzie sĄ duŻe szyldy i reklamy, a Że przed skrzyŻowaniem i sygnalizacjĄ ŚwietlnĄ trzeba zwolniĆ, nie sposÓb ich nie zauwaŻyĆ. - ByŁem w Realu na zakupach, zauwaŻyŁem, Że po drugiej stronie jest restauracja, wiĘc zajechaŁem - mÓwi RafaŁ GrzĘda z Olkusza, ktÓry do Jurana wpadŁ na kawĘ. - JeŚli te ekrany powstanĄ i zasŁoniĄ nas, czarno widzĘprzyszŁoŚĆ - martwi siĘAneta Piszczek, wŁaŚcicielka restauracji i zajazdu Juran. WŁaŚciciele zakŁadÓw prÓbowali do tej pory pojedynczo rozmawiaĆ z urzĘdnikami z dĄbrowskiego magistratu. Bez efektu. Wreszcie postanowili wspÓlnie zaprotestowaĆ. Pod listem, ktÓry dziŚ trafi do UrzĘdu Miasta, podpisali siĘwŁaŚciciele 32 firm. Arkadiusz Żurawski, naczelnik wydziaŁu przedsiĘwziĘĆ publicznych w UM w DĄbrowie GÓrniczej. - Pierwsze sŁyszĘ, dopiero od pana poznajĘten problem, ale teŻ dopiero od trzech tygodni jestem naczelnikiem wydziaŁu - mÓwi Żurawski. Obiecuje, Że szybko zapozna siĘze sprawĄ, a wŁaŚcicieli zakŁadÓw prosi o kontakt z wydziaŁem. ------------ No to jak to jest z tymi ekranami, skoro nikt o nie nie prosil? Problemy z przeplywem informacji? Najbardziej zas rozbawil mnie ostatni akapit. :) |
|
|
![]()
|
|
No sprawa wydaje sie super prosta. Niech wybudujĄ ekran ze szkŁa i tyle, ale to pewnie za duŻo kasiory kosztuje - i do tego pewnie graficiarze i tak by go szybko zamalowali.
Ale tak na powaŻnie kto wŁasciwie wymysliŁ ten ekran? Takie cuda buduje sie jedynie z tego powodu ze narÓd sie skarŻy na haŁas. Ale jeszcze nie sŁyszaŁem zeby ktoŚ tam narzekaŁ. To teraz nie wiem czy ten ekran jest potrzebny czy nie. W sumie to dziennikarz powinien przeprowadzic jakis lepszy wywiad ile osÓb jest za a ile przeciw. To samo tyczy siĘum. PS - jakby nasi przedsiĘbiorcy czytali nasze forum lub bip to by ich robotnicy nie zaskakiwali :) |
|
|
![]()
|
|
Ten artykul jest beznadziejny
![]() Kilkudzisieciu przedsiebiorcow :?: ![]() Ja jestem wlasnie za zaslonieciem tej czesci ul. Staszica rowniez dlatego ze chluby ona miastu nie przynosi, a jedynie wstyd. Chociaz akurat podrozujacy od strony Sosnowca i Katowic nawet nie wiedza ze znalezli sie w DG bo nie ma od tej strony tablicy informacyjnej ze zaczyna sie nasze miasto. Do tego wyglad tych firm i reklam jest paskudny - przy okazji zasloniecie reklam nie bedzie juz dekoncentrowalo kierowcow na DK94, a na tym skrzyzowaniu sa czesto wypadki :wink: Ogolnie to takie polskie piekielko jak ze wszystkim :twisted: Z kazda inwetsycja problem bo sie komus nie podoba. Zaslonia reklamy to juz straca klientow bo jasne ze przejezdzajacy przez DG patrza tak na te reklamy i specjalnie tam skrecaja bo im sie takie cos spodoba - i tak te firmy zachecajaco nie wygladaja. Jak bedzie dobra firma to ludzie i tak przyjada. Tak kupcy na 3 maja mysleli ze jak zlikwiduje sie kilka slupkow i bedzie moglo zaparkwac 5 samochodow to juz im biznes sie rozkreci - a skutek taki ze ludzie beda mieli dosc chodzic niby deptakiem po ktorym jezdza samochody po nogach. Innym znowu w centrum miasta nie pasuje sciecie doslownie kilku drzew i przez to trzeba bylo ograniczyc o polowe budowe ukladu komunikacyjnego (mysla ze mieszkaja w parku narodowym). Co za ludzie, co za miasto :shock: Z drugiej strony na budowe ekranu musial ktos bardzo nalegac bo chyba tak lekko nie wydawano by ponad 8 mln zl. Mam nadzieje ze glupota nie zwyciezy i firmie ktora wygrala przetarg nie bedzie trezba placic jakiegos odszkodowania |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 07:21 |