![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Zielenią miejską zajmuje się firma OFI i oni jak sadzą jakieś drzewa krzewy to nie robią tego sami tylko dostają zlecenie z urzędu miasta z wydziału gospodarki komunalnej i wszystko jest rozliczane według zrobionych prac i faktur,także takie zlecenie musiało iść z naszego um czy nie jest to marnotrastwo pieniędzy i krzewów bo pózniej przy budowie hotelu zniszczą to chyba że przesadzą w inne miejsce w parku. Tylko, że to jest teren prywatny, a nie miejski. Więc skąd ta pewność, że OFI i że akurat UM to zlecił? Albo komuś nie podoba się inwestycja i by ją zablokować posadził drzewa, teraz inwestor od tak sobie nie może ich usunąć ![]() W przypadku drzew młodszych niż 10 lat urzędowe zezwolenie na wycinkę nie jest wymagane. A no to chyba że tak -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tego to ja nie wiem kto sadził te drzewa czy firma OFI czy osoby od właściciela terenu ale było by to dziwne by inwestor Hotelu sadził drzewa wiedząc że ma tam powstać hotel i wkroczy ciężki sprzęt budowlany.A z działką na której budują teraz Aldi jak było miasto utrzymywało w porządku nie swój teren grabienie liści ,koszenie trawy latem a okazało się że to prywatna działka ,tutaj jest podobnie chyba koszą trawę na całej długości skarpy.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
W artykule z początku miesiąca na "nasze miasto" pisali, że nie udało się skontaktować z inwestorem. Na stronie DZ jest artykuł opublikowany 2 dni później z nowym komentarzem w sprawie pozwolenia na budowę:
CYTAT Będziemy chcieli je uzyskać do grudnia tego roku, a potem ruszą wszystkie prace - deklaruje Marcin Majchrowicz.
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 385 Dołączył: sob, 15 mar 08 Skąd: Dąbrowa Górnicza Mydlice Nr użytkownika: 1,162 Płeć: Mężczyzna GG: 5107261 ![]() |
CYTAT Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Katowice. Jest porozumienie. InterContinental Hotels Group, jedna z największych na świecie firm z branży hotelarskiej, poinformowała w środę o porozumieniu dotyczącym otwarcia hotelu Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Katowice. O porozumieniu między IHG a Hotel Commercial Investment poinformował portal propertynews.pl. Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Katowice, który ma być m.in. ofertą dla gości pobliskiego Expo Silesia, będzie pierwszym hotelem Holiday Inn w tej części kraju. Jak już informowaliśmy w zeszłym roku, budowa hotelu zlokalizowanego na skarpie w pobliżu parku wodnego Nemo, będzie możliwa dzięki współfinansowaniu inwestycji z unijnego programu Jessica. Spółka Hotel Commercial Investment, z którą InterContinental Hotels Group podpisał porozumienie, otrzyma na ten cel pożyczkę w wysokości około 33 mln zł [w sumie inwestycja ma kosztować około 60 mln zł. Według informacji InterContinental Hotels Group, hotel miałby zostać otwarty już w 2015 roku. Umowa pożyczkowa natomiast daje inwestorowi czas do połowy 2016 roku. - Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Katowice będzie pierwszym hotelem w Dąbrowie Górniczej działającym w ramach międzynarodowej marki, co w połączeniu z dobrą lokalizacją daje mu przewagę konkurencyjną - cytuje Marcina Majchrowicza, właściciela spółki Hotel Commercial Investment portal propertynews. Marcin Majchrowicz stoi za inną inwestycją w Dąbrowie Górniczej: w parku Hallera kosztem około 10 mln zł powstaje Centrum Formy, które zaoferuje klientom m.in. sale do ćwiczeń fitness i siłownię oraz trzy korty do squasha i dwa korty do squasha. Jak wcześniej informował nas Marcin Majchrowicz, projekt Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Katowice przygotowała renomowana warszawska pracownia PRC Architekci. Projekt przewiduje, że w dysponującym 160 pokojami hotelu powstanie też dwuczęściowe centrum konferencyjnego z salą balową poniżej poziomu holu głównego oraz na najwyższej kondygnacji, gdzie zaplanowano także sky bar. Co ciekawe, podziemna kondygnacja ma łączyć hotel z pobliskim aquaparkiem. - Hotelowi goście zjadą tu na dół windami obsługującymi poziomy konferencyjne. Stąd wejdą do zadaszonego pasażu naziemnego, a dalej znów do podziemnego wejścia prowadzącego bezpośrednio na teren aquaparku - już dwa lata temu wyjaśniał nam Andrzej Michalik z PRC Architekci. Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2po3LsWMZ |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Może Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Acellor Mittal
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A kiedy rusza budowa? Uzyskali juz pozwolenie? Mialo byc do konca 2013 wydane
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 765 Dołączył: nie, 17 cze 12 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 5,028 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie osobiście się miejsce budowy tego hotelu nie podoba jakim jest skarpa parku wybrana przez inwestora /wkroczy ciężki sprzęt budowlany zniszczy ten rejon parku i krzewy tam rosnące/ przecież jest to spora inwestycja budowlana taki hotel ,mówiło się że teren geologicznie tam jest ciężki bo szyby dawnej kopalni.Co do inwestycji hotelu nie jestem przeciw ale nie na terenie parku.Znów zostanie zabrana część parku pod hotel i wizualnie nie wiem czy będzie taka nowoczesna budowla dobrze wyglądać.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tu masz rację jesli chodzi o pewne zniszczenia, raczej nie da sie tego uniknąć.
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
W tym miejscu i tak już trudno mówic o parku. Przynajmniej będzie prestiż
![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Nie jestem zachwycony tą lokalizacją - choć pewnie trafiona jeśli chodzi o target ( EXPO). Między hotelem, bądź co bądź wysokim bo to 11 kondygnacji a Nemo powstanie taki zacieniony grajdół, który z okolicznymi zabudowaniami w bezpośrednim sąsiedztwie Orlenu stworzy taki typowy polski pierdolnik architektoniczny.
Jeśli już ma powstać, to przynajmniej mogliby na dachu stworzyć jakiś punkt widokowy z kawiarenką. -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeśli już ma powstać, to przynajmniej mogliby na dachu stworzyć jakiś punkt widokowy z kawiarenką. Powstanie CYTAT Holiday Inn Dąbrowa Górnicza Katowice. Jest porozumienie. Projekt przewiduje, że w dysponującym 160 pokojami hotelu powstanie też dwuczęściowe centrum konferencyjnego z salą balową poniżej poziomu holu głównego oraz na najwyższej kondygnacji, gdzie zaplanowano także sky bar. Cały tekst: http://sosnowiec.gazeta.pl/gazetasosnowiec...l#ixzz2po3LsWMZ |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziękuję.
A mówili w szkole, żeby czytać artykuły do końca ![]() Skoro dzisiaj życzenia się spełniają, to chciałbym żeby ten sky bar obracał się wokół własnej osi - byłem kiedyś w takim ustrojstwie w Kołobrzegu ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Skoro dzisiaj życzenia się spełniają, to chciałbym żeby ten sky bar obracał się wokół własnej osi - ![]() W takim razie żeby uzyskać podobny efekt w DG będziesz musiał zamówić kilka głębszych w Sky barze ![]() Mam nadzieję, że przy okazji budowy hotelu odnowią gruntownie Nemo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 299 Dołączył: pon, 26 maj 08 Nr użytkownika: 1,306 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dziękuję. A mówili w szkole, żeby czytać artykuły do końca ![]() Skoro dzisiaj życzenia się spełniają, to chciałbym żeby ten sky bar obracał się wokół własnej osi - byłem kiedyś w takim ustrojstwie w Kołobrzegu ![]() Jak dla mnie to może stać w miejscu - oby ceny nie były z kosmosu ![]() |
|
|
![]()
|
|
Skoro dzisiaj życzenia się spełniają, to chciałbym żeby ten sky bar obracał się wokół własnej osi - ![]() W takim razie żeby uzyskać podobny efekt w DG będziesz musiał zamówić kilka głębszych w Sky barze ![]() O! To jest zarazem świetny pretekst do skonsumowania trunków wysokoprocentowych ![]() ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Jeśli chcą zdążyć to chyba mają niedużo czasu, aby zaczynać. Nie wiemy nawet czy jest już pozwolenie.
Coś tam dłubią od jakiegoś czasu na końcu Legionów z kablem energetycznym, ale to pewnie jeszcze nie są przygotowania. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
Jeśli chcą zdążyć to chyba mają niedużo czasu, aby zaczynać. Nie wiemy nawet czy jest już pozwolenie. Coś tam dłubią od jakiegoś czasu na końcu Legionów z kablem energetycznym, ale to pewnie jeszcze nie są przygotowania. A miałem pytać czy jednak hotel znów poszedł w odstawkę czy się sprężą i jednak będzie. Coś dziwne mam do tego przeczucia.... |
|
|
![]()
|
|
Hotel powstanie, następnie splajtuje. Budynek przejmuje miasto i w apartamentach powstają lokale socjalne....niemożliwe? ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Czy wiadomo coś w tej sprawie i jak to się ma do zapewnień władz miasta o niesprzedawaniu zielonych terenów w centrum miasta i konsultacji społecznych co ma powstać na tym terenie.http://olx.pl/oferta/teren-inwestycyjny-projekt-hotelu-dabrowa-g-prowizje-pokrywa-sprzed-CID3-ID4hSiJ.html#d495ade213
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 10:35 |