IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

26 Stron V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hotele
Mick
post śro, 22 kwi 2009 - 17:01
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 174
GG: 1006247 status gadu-gadu

CYTAT(:) @ wto, 21 kwi 2009 - 23:32) *
Super. Do tego ta druga inwestycja z krytymi kortami.

Te korty miały być niby dofinansowane ze środków UE.
Tyle że właśnie ogłosili, że projekt odpadł z przyczyn formalnych.
Ale pomysł fajny, przydałoby się coś takiego.
Go to the top of the page

+Quote Post
Dave
post pią, 24 kwi 2009 - 01:07
Post #22

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

A mnie się pomysł budowy hotelu na skarpie kompletnie nie podoba! Choć przyznam, że wizualizacja budzi respekt i aż niewiarygodne, że tak by to wyglądało, to jednak parku od strony Alei Róż i LP już nie będzie z "torem saneczkowym" włącznie sad.gif I kupę zieleni od tej strony też nie :/ No i nie byłoby miejsca na organizowanie Dni DG (bo przecież jeszcze będzie droga dojazdowa).
A całość top wygląda prawie jak komplet hotelu "Gołębiewski" tongue.gif
Aaa. no i bliskości murów hotelu przy basenie zewnętrznym jak i wewnętrznym to nie wspomnę już :/

+Quote Post
:)
post sob, 25 kwi 2009 - 12:01
Post #23

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Ta wizualizacja obejmuje wiecej, za to dol przyciety:

@Dave
kiedy ostatnio widziales kogos na "torze saneczkowym"? Ja w XXI wieku nie widzialem, zeby byl oblegany.
Przeciez tam sama trawa i miejscami krzaki. Nie ma tam nawet zadnych okazalych drzew.
Czesto spacerowalem tamtymi alejkami i siedzialem na zlikwidowanych schodach i nie ma czego zalowac. Nigdzie nie ma tyle zieleni, co w naszym miescie, nawet w samym centrum.

--------------------

+Quote Post
Bartek
post sob, 25 kwi 2009 - 12:13
Post #24

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 32

Pisałem już że ten projekt jest brzydki jak cholera? ;-)

+Quote Post
Sebastian22
post sob, 25 kwi 2009 - 12:17
Post #25

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Bartek @ sob, 25 kwi 2009 - 12:13) *
Pisałem już że ten projekt jest brzydki jak cholera? ;-)

Ja w ten projekt nie wierzę....tak jak mamy te apartamentowce na 3-go maja tak będziemy mieli i to.....to jeest takie zbyt.....warszawskie:)

+Quote Post
bzenek
post czw, 07 maj 2009 - 20:03
Post #26

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(Dave @ pią, 24 kwi 2009 - 01:07) *
Aaa. no i bliskości murów hotelu przy basenie zewnętrznym jak i wewnętrznym to nie wspomnę już :/

CYTAT(:) @ wto, 21 kwi 2009 - 23:32) *
Obiekty beda blisko basenow. Wyglada na to ze sporo blizej niz obecne ogrodzenie Nemo. Zliwkiduja ta "nizsza" alejke i moze cos zrobia z ta "wyzsza".

Wbrew pozorom jest tam sporo miejsca. Pozwoliłem sobie wkleić na skarpę 2 budynki po trzy klatki czteropiętrowych bloków. Skopiowałem te budynki stojące z drugiej strony Alei Róż.

Ten post edytował bzenek czw, 07 maj 2009 - 20:04

+Quote Post
vacu
post czw, 07 maj 2009 - 20:10
Post #27

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(bzenek @ czw, 07 maj 2009 - 18:03) *
Wbrew pozorom jest tam sporo miejsca. Pozwoliłem sobie wkleić na skarpę 2 budynki po trzy klatki czteropiętrowych bloków. Skopiowałem te budynki stojące z drugiej strony Alei Róż.

Hmm... Ale tam jest ostra skarpa przecież. Oglądałem teren parę razy już odkąd wiem o hotelu i nijak nie chce tam mi się nic zmieścić może poza budką z kebabami wink.gif No chyba, że skarpa będzie pionowa ale i wtedy ludziska z hotelu będą mieli zajebisty widok na pionową skarpę, no nic tylko pozazdrościć (w sumie mam nie lepszy ale nie płacę parę stów za noc). Pomijam już kwestię czy to jest w ogóle wykonalne...

Ten post edytował vacu czw, 07 maj 2009 - 20:11

+Quote Post
bzenek
post czw, 07 maj 2009 - 20:19
Post #28

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ czw, 07 maj 2009 - 20:10) *
No chyba, że skarpa będzie pionowa ale i wtedy ludziska z hotelu będą mieli zajebisty widok na pionową skarpę, no nic tylko pozazdrościć (w sumie mam nie lepszy ale nie płacę parę stów za noc).

Ale hotel ma stać NA skarpie, a nie POD skarpą. I widok z okna za kilka stówek ma być w dół na baseny i panoramę miasta.

Tak przynajmniej zrozumiałem. smile.gif

Ten post edytował bzenek czw, 07 maj 2009 - 20:20

+Quote Post
vacu
post czw, 07 maj 2009 - 20:23
Post #29

Smokin' nigga

CYTAT(bzenek @ czw, 07 maj 2009 - 18:19) *
Ale hotel ma stać NA skarpie, a nie POD skarpą. I widok z okna za kilka stówek ma być w dół na baseny i panoramę miasta.

Tak przynajmniej zrozumiałem. smile.gif

Na wizualce mamy tarasy od strony skarpy (budynek od strony zagórza). Tyle, że na niej nie ma skarpy tongue.gif

Budynek "dolny" stoi dwie długości auta od al. Róż - to też nie wydaje mi się możliwe.

+Quote Post
bzenek
post czw, 07 maj 2009 - 20:38
Post #30

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ czw, 07 maj 2009 - 20:23) *
Budynek "dolny" stoi dwie długości auta od al. Róż - to też nie wydaje mi się możliwe.

Mnie się wydaje możliwe i nawet go tak blisko zaznaczyłem na mojej "symulacji".

CYTAT(vacu @ czw, 07 maj 2009 - 20:23) *
Na wizualce mamy tarasy od strony skarpy (budynek od strony zagórza). Tyle, że na niej nie ma skarpy tongue.gif

Zabij mnie ale nie zrozumiałem tej kwestii. mellow.gif

Generalnie wydaje mi się, że oba te budynki mają podłogę parteru/sufit piwnicy dokładnie na wysokości asfaltu skrzyżowania Aleja Róż/Legionów Polskich.

Inaczej mówiąc, idąc ze skrzyżowania do tych budynków nie wchodzimy/schodzimy po schodach. Mamy gładko. smile.gif

Ten post edytował bzenek czw, 07 maj 2009 - 20:40

+Quote Post
vacu
post czw, 07 maj 2009 - 21:43
Post #31

Smokin' nigga

CYTAT(bzenek @ czw, 07 maj 2009 - 18:38) *
Zabij mnie ale nie zrozumiałem tej kwestii. mellow.gif

Generalnie wydaje mi się, że oba te budynki mają podłogę parteru/sufit piwnicy dokładnie na wysokości asfaltu skrzyżowania Aleja Róż/Legionów Polskich.

Inaczej mówiąc, idąc ze skrzyżowania do tych budynków nie wchodzimy/schodzimy po schodach. Mamy gładko. smile.gif

No właśnie, Poziom "0" mają tak jak piszesz. I teraz mamy w związku z tym następujące opcje:
- skarpy nie ma = droga jest na poziomie basenu - niestety wiemy, że tak nie jest
- budynek stoi na górze skarpy - raz, że nie ma miejsca na to, dwa byłyby schody od strony basenu a nie ma
- budynek stoi na dole skarpy - tam też za dużo miejsca nie ma no i co z balkonami od strony Legionów?
- budynek stoi na skarpie - imho raz, że jest za stroma na takie wygibasy, dwa wyraźnie na to nie wygląda z tej wizualki. Ale jeśliby zmienić wizualkę to imho jedyny możliwy tam pomysł z pokojami jedynie od strony basenu.
Drugi budynek (północny) może i by się zmieścił gdyby był bliżej ronda. Ale też chyba nie za szeroki.

+Quote Post
post czw, 07 maj 2009 - 23:03
Post #32

Na wizualizacjach widac, ze budynki beda bardzo blisko Nemo. Jak dla mnie to wyglada na to, ze sa na tym samym poziomie co Nemo. Skarpa bedzie bardziej stroma. Od skrzyzowania powstana nowe schody na dol.

--------------------

+Quote Post
kwintosz
post czw, 07 maj 2009 - 23:49
Post #33

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Hmm.. co za dywagacje.

Jak dla mnie to miejsca na skarpie jest dużo. Problem polega na tym że skarpa jest "krzywa" (większy tor saneczkowy powoduje że w nie każdym miejscu na całej swojej powierzchni skarpy (albo jej części) ma taka samą wysokość) i to jest największa trudność. Ale..

Jak dla mnie koncepcja z wizualki pasuje mi do tego co zaprezentował @bzenek. Byłoby to możliwe do zrealizowania jak mniemam.. w ten sposób..

Wystarczy znaleźć wysokość w pewnym miejscu tego toru saneczkowego, która będzie tutaj determinować resztę. Chodzi o wysokość dokładnie wysokość skarpy całkowita - fundamenty+piwnice(ewentualny parking itp.). I teraz należałoby do tej wysokości wybrać ziemię dokładnie pod budynek (tor saneczkowy, ciut skarpy i chyba kawałek poziomu "0" to ten gdzie są jezdnie. Jako że tor saneczkowy opada, dolną część należałoby podsypać do tego poziomu ustalonego wcześniej. Że jest to możliwe i że się nic nie osuwa daje nam gwarancję fakt że przez tyle lat cały tor się zachował. Po tej operacji mamy "wycięte" miejsca pod hotel. Stawiamy fundamenty, piwnicę poziom hallu hotelu wypada nam dokładnie na poziomie "O" i wszystko się bez problemu mieści. Myślę że nie byłaby to zbyt trudna operacja a i nie znamy szerokości tych budynków więc nie wiemy czy sięgałyby one tego toru czy też nie. Każdy metr mniej, stanowiący że budynek jest węższy powoduje mniej pracy.

Nie wiem czy to prosto wytłumaczyłem. Trzeba by w paincie chociaż to zrobić i różnych rzutach hehe tongue.gif

Budynki zgodnie z zapowiedziami u pierwotną koncepcją mają stać na górze. Mówione było że ma być świetny widok z okien hotelu. Gdy stałby na dole obok basenu, to raczej z jednej strony dach nemo z drugiej skarpa, świetnym widokiem nie jest.. Ale koncepcja zawsze się może zmienić.

Ten post edytował kwintosz czw, 07 maj 2009 - 23:55

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
bzenek
post pią, 08 maj 2009 - 16:56
Post #34

UZYTKOWNIK

CYTAT(:) @ czw, 07 maj 2009 - 23:03) *
Na wizualizacjach widac, ze budynki beda bardzo blisko Nemo. Jak dla mnie to wyglada na to, ze sa na tym samym poziomie co Nemo. Skarpa bedzie bardziej stroma. Od skrzyzowania powstana nowe schody na dol..

Złudzenie optyczne wynikające z perspektywy.

CYTAT(vacu @ czw, 07 maj 2009 - 21:43) *
I teraz mamy w związku z tym następujące opcje:
- budynek stoi na górze skarpy - raz, że nie ma miejsca na to,
- dwa byłyby schody od strony basenu a nie ma

Miejsce się znajdzie jak widać na mojej powyższej "symulacji i poniższym przekroju.

A schody ? Może ich nie widać bo budynki zasłaniają ?

CYTAT(kwintosz @ czw, 07 maj 2009 - 23:49) *
Jak dla mnie koncepcja z wizualki pasuje mi do tego co zaprezentował @bzenek. Byłoby to możliwe do zrealizowania jak mniemam.. w ten sposób..

Budynki zgodnie z zapowiedziami u pierwotną koncepcją mają stać na górze. Mówione było że ma być świetny widok z okien hotelu. Gdy stałby na dole obok basenu, to raczej z jednej strony dach nemo z drugiej skarpa, świetnym widokiem nie jest..

Trzeba by w paincie chociaż to zrobić i różnych rzutach hehe tongue.gif

Ano. Dla wątpiących pozwoliłem sobie przygotować poglądowy rysunek. Myślę, że na razie jeden rzut wystarczy.

Na zielono stan istniejący. Na czerwono stan przyszłościowy. Są piękne widoki i jest taras dla vacu.

Po prostu trzeba posłuchać kwintosza, nawieźć trochę ziemi i widoki będą przednie. smile.gif

Tylko gorzej może być z widokami z basenu na ścianę biegnącą ku niebu.

Ten post edytował bzenek pią, 08 maj 2009 - 17:03

+Quote Post
vacu
post pią, 08 maj 2009 - 18:28
Post #35

Smokin' nigga

CYTAT(bzenek @ pią, 08 maj 2009 - 14:56) *
Złudzenie optyczne wynikające z perspektywy.
Miejsce się znajdzie jak widać na mojej powyższej "symulacji i poniższym przekroju.

A schody ? Może ich nie widać bo budynki zasłaniają ?
Ano. Dla wątpiących pozwoliłem sobie przygotować poglądowy rysunek. Myślę, że na razie jeden rzut wystarczy.

Aaa, no teraz rozumiem, tak to by miało sens jakiś tam, teraz zrozumiałem o co Ci chodziło - dzięki za szkic. Tylko ciekawe jak to jest ze stawianiem budynku na takiej świeżej skarpie - chyba by musiała być solidnie wzmocniona, w każdym razie spore utrudnienie nie mówiąc już o masie ziemi do nawiezienia ale już samo uformowanie tak stromej skarpy nie jest chyba łatwe.

+Quote Post
kwintosz
post pią, 08 maj 2009 - 23:50
Post #36

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

A ja @bzenku po tym co pokazałeś wcześniej jestem pewny że nawet mniej miejsca tam potrzeba. Tak na moje oko to rysunek powinien wyglądać tak:

Możliwe nawet że skarpa mogłaby się zaczynać od końca większego toru a nie dopiero od początku mniejszego, to też kilka/kilkanaście metrów ładnych do przodu.

Swoją drogą wcale ten obszar który musiałby zostać poddany zabiegom nawiezienia ziemi (usypania skarpy) nie musiałby być taki wielki. Narysowałem na szybko coś, tyle że nie wiem czy się skapniecie. Tor saneczkowy przecież opada w dół no a poza tym pod budynki potrzeba kawałek skarpy na obu częściach (od Legionów i od Alei Róż) a nie całą skarpę a raczej jej "szerokość".

Mogłoby to wyglądać w ten sposób, oczywiście po rozłożeniu 2 części na jedną płaszczyznę (nie śmiać się z rysunku laugh.gif ):

Oczywiście teren wyrównywany byłby tylko na odcinkach gdzie są budynki. (szkoda ze nie zaznaczylem tego jakos na zielono)

Nie wiem czy coś skumaliście ale przez fakt że wystarczyłby wg mojej koncepcji teren do pierwszego toru (dużego) oraz na fakt że tor ten opada w dół a także z tym że pod hotele potrzebne by były tylko części każdej ze stron skarpy a nie całości, ingerencja w skarpę zmniejsza się do minimum. W dodatku wydaje się, że nie byłyby to skomplikowane operacje.

Ten post edytował kwintosz sob, 09 maj 2009 - 00:12

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
post nie, 10 maj 2009 - 14:01
Post #37

moja wersja biggrin.gif

Protokół Nr 34/09
z posiedzenia Komisji Rozwoju i Promocji Miasta w dniu 20 lutego 2009

CYTAT
Przewodniczący Komisji – I. Zugaj:
Budowa hoteli w Dąbrowie Górniczej - to jest temat, o który bardzo często pytają nas mieszkańcy, stąd ten temat na naszym posiedzeniu. Panie Prezydencie, czy chciałby Pan jeszcze coś dodać?

I Z-ca Prezydenta Miasta – H. Zaguła:
Inwestor z Parku Hallera, który ma mieć wydane pozwolenie na budowę ma kłopoty
z kredytem. W Ujejscu ma powstać hotel dla podróżujących, również tam są kłopoty
z kredytem. Natomiast inwestor, który kupił skarpę za Aqua Parkiem stwierdził, że ta ilość terenu jest za mała i dlatego zwrócił się do Spółki Nemo Wodny Świat
o odsprzedanie kawałka gruntu.

Dziękuję, czy są jakieś pytania?

Radny – J. Talkowski:
Czy były robione jakieś studia odnośnie zapotrzebowania na miejsca hotelowe
w Dąbrowie Górniczej, przede wszystkim w zakresie hoteli o wysokim standardzie?

Oczywiście, że tak, zaprosiliśmy wszystkich z branży hotelarskiej, żeby sprawdzili jakie jest zapotrzebowanie na miejsca hotelowe w Dąbrowie Górniczej. Hotele nie powstawały w Dąbrowie Górniczej dlatego, że nie było zapotrzebowania na nie. Trudno powiedzieć dlaczego miasto o takiej liczebności nie generuje takiej potrzeby. W związku z tym, że targi Expo Silesia będą właściwe w Dąbrowie Górniczej, bo bez mała są na granicy, robiliśmy badania na zapotrzebowanie na miejsca hotelowe i wtedy się okazało, że to zapotrzebowanie zaczyna wzrastać. Co do klasy hoteli to trudno mi na dzień dzisiejszy powiedzieć, bo też trudno jest narzucić inwestorowi klasę hotelu. Fachowcy wypowiadając się na ten temat uważają, że w Dąbrowie Górniczej jest zapotrzebowanie na jeden o wysokim standardzie hotel i na dwa, trzy hotele o przeciętnym, średnim standardzie.
Radny – J. Talkowski:
W Dąbrowie Górniczej „rodzi” się bardzo duża ilość hotelików i w związku z tym moje pytanie: co zrobić, aby estetyka, otoczenie i wystrój były coraz lepsze, a przy tanim stosowaniu stawek za miejsca w hotelu, byłoby to naprawdę bardzo dobrą sytuacją, ponieważ to siłą rzeczy nakłaniałoby na korzystanie z tych hotelików.
Mamy określone instrumenty prawne i tylko w tych instrumentach możemy się poruszać. Czy otoczenie jest brzydkie czy ładne, w dużej mierze jest to rzecz gustu
i rzecz względna, każdy z nas ma swoje spojrzenie.
Radny – J. Talkowski:
Ja nie mówię, że administracyjnie, bo przez nakaz nie możemy mówić na przykład jaką ma elewację zrobić. Uważam, że powinniśmy robić co jakiś czas naradę z tymi właścicielami i narzucać im nasze sugestie. Jak przedstawia się efektywność Eurokampingu po roku funkcjonowania i co chcemy w najbliższym czasie zrobić, aby zwiększyć jego atrakcyjność, jak również uatrakcyjnić Jurę Krakowsko – Częstochowską i Pustynię Błędowską.
W pierwotnej wersji Eurokampingu nie do końca zastanowiono się w jakiej formie ma funkcjonować Eurokamping. Uważam, że odniesiono się do funkcji spalonego schroniska, które w określony sposób tam oddziaływało. Ten ośrodek powinien zostać ośrodkiem szkoleniowo – konferencyjno – dydaktycznym, żeby taką funkcje spełnić w WPI na ten rok są przewidziane środki na realizację projektu technicznego tej drugiej części.

Radny – M. Cygroń:
Wydaję mi się, że to jest piękny przykład ingerencji „sztywnej ręki” administracji na przykład w wolny rynek.

Wiceprzewodniczący Rady Miejskiej – R. Majewski:
Czy na dzisiaj jesteśmy w stanie przewidzieć, określić na ten rok jakie będą robione zmiany w planach zagospodarowania przestrzennego, a dokładnie czy będzie robiona zmiana w miejscowym planie zagospodarowania przestrzennego w rejonie ulic Poniatowskiego, Kruczkowskiego i Alei Zagłębia?

Ten rejon nie jest objęty planem zagospodarowania przestrzennego, to jest młody plan.

Wiceprzewodniczący Rady Miejskiej – R. Majewski:
8 stycznia minął rok, jak dostaliśmy odpowiedź od Prezydenta na wniosek Komisji odnośnie zmian w planie zagospodarowania przestrzennego w tym rejonie, a jest to związane z tym, że jedna z działek, którą docelowo inwestor chce przeznaczyć na budowę hotelu, nie nadaje się po prostu na budowę tego hotelu, a uważam, że powinno jak najwięcej tych hoteli powstawać na terenie naszego miasta.

Ja powiem tak, że: czeka Łęka, Błędów, Ujejsce, Antoniów, Strzemieszyce na nowe plany, tam w studium zostało wiele rzeczy zmienionych. Tu jest nowy plan, a w studium nie ma żadnych zmian w tym zakresie, a jeżeliby ta osoba chciałaby coś wybudować, to by już wybudował, bo zgodnie z zapisami dzisiejszego planu wiele rzeczy można zrobić. Na dzień dzisiejszy nie mogę powiedzieć, że będzie w ciągu roku uchwalony plan.

Powiem tak, że cieszymy się, że tych małych hoteli powstało tyle w naszym mieście, że mamy następne lokalizacje i, że jakość usług tych małych hoteli wymusi rynek, a zapotrzebowanie na hotele o wyższym standardzie rośnie.

Jeżeli chodzi o plany, które są podstawowym dokumentem to chciałem powiedzieć, że zmieniłem całkowicie procedurę uchwalania planu – zaczynamy od artykułowania tego co byśmy potrzebowali w planie poprzez konsultacje ze wszystkimi zainteresowanymi, którzy chcą uczestniczyć i kiedy pojawia się ta wersja przedostatnia planu to wówczas jest narada autorów planu z wszystkimi merytorycznymi wydziałami i zainteresowanymi ludźmi, żeby zobaczyli coś, co już jest, co można bardzo szybko i bez kosztów zmienić. Zapraszam również do dyskusji w momencie jak są robione plany.
(...)

--------------------

+Quote Post
bzenek
post czw, 14 maj 2009 - 13:24
Post #38

UZYTKOWNIK

CYTAT(:) @ nie, 10 maj 2009 - 14:01) *
moja wersja biggrin.gif

Hi, hi ciekawe czy się kiedyś doczekamy rozstrzygnięcia ? smile.gif

+Quote Post
marexx
post sob, 30 maj 2009 - 13:20
Post #39

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,335

CYTAT(Mick @ śro, 22 kwi 2009 - 17:01) *
Te korty miały być niby dofinansowane ze środków UE. Tyle że właśnie ogłosili, że projekt odpadł z przyczyn formalnych. Ale pomysł fajny, przydałoby się coś takiego.
Z tego co wiem to inwestor odwołał się do Wojewody i sprawa dotacji jest ciągle aktualana. smile.gif smile.gif smile.gif
CYTAT(kwintosz @ pią, 08 maj 2009 - 23:50) *
A ja @bzenku po tym co pokazałeś wcześniej jestem pewny że nawet mniej miejsca tam potrzeba. Tak na moje oko to rysunek powinien wyglądać tak:Możliwe nawet że skarpa mogłaby się zaczynać od końca większego toru a nie dopiero od początku mniejszego, to też kilka/kilkanaście metrów ładnych do przodu.Swoją drogą wcale ten obszar który musiałby zostać poddany zabiegom nawiezienia ziemi (usypania skarpy) nie musiałby być taki wielki. Narysowałem na szybko coś, tyle że nie wiem czy się skapniecie. Tor saneczkowy przecież opada w dół no a poza tym pod budynki potrzeba kawałek skarpy na obu częściach (od Legionów i od Alei Róż) a nie całą skarpę a raczej jej "szerokość".Mogłoby to wyglądać w ten sposób, oczywiście po rozłożeniu 2 części na jedną płaszczyznę (nie śmiać się z rysunku laugh.gif ):Oczywiście teren wyrównywany byłby tylko na odcinkach gdzie są budynki. (szkoda ze nie zaznaczylem tego jakos na zielono)Nie wiem czy coś skumaliście ale przez fakt że wystarczyłby wg mojej koncepcji teren do pierwszego toru (dużego) oraz na fakt że tor ten opada w dół a także z tym że pod hotele potrzebne by były tylko części każdej ze stron skarpy a nie całości, ingerencja w skarpę zmniejsza się do minimum. W dodatku wydaje się, że nie byłyby to skomplikowane operacje.
Jeżeli chodzi o uwarunkowania tego terenu to nie stanowią one większego problemu. Przecież wszystkie hotelew górach budowane są na zboczach.

+Quote Post
marexx
post śro, 10 cze 2009 - 16:08
Post #40

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,335

Widok z ulicy Al. Róż/ Legionów Polskich.
Załączony plik
Dodany plik  hotel_pieszy_koniec_www.jpg ( 33,8K ) Liczba pobrań: 143

+Quote Post

26 Stron V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 14:20
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza