IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

26 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Hotele
Kamil_
post śro, 27 lip 2011 - 13:51
Post #181

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 782

Ja tam bym chciał żeby był ładny ale mam wrażenie, że już się nie buduje żeby było ładnie tylko tanio...
Go to the top of the page

+Quote Post
yaku
post śro, 27 lip 2011 - 21:54
Post #182

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,717

Skąd takie zdanie.... rozglądnij się dokoła. Budują się piękne obiekty...nawet i w nasej Dąbrowie Górniczej smile.gif

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
Kamil_
post czw, 28 lip 2011 - 23:24
Post #183

UZYTKOWNIK

Np. co?

+Quote Post
Mac-MDC
post pią, 29 lip 2011 - 19:31
Post #184

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 740

CYTAT(Kamil_ @ czw, 28 lip 2011 - 23:24) *
Np. co?

Hala "Centrum", Urząd Miejski,Nemo też z zewnątrz dobrze się prezentuje, nowe obiekty + molo na Pogorii a nowy hotel mam nadzieję, że nie wyłamie się i też będzie ładny.

+Quote Post
Kamil_
post pią, 29 lip 2011 - 21:42
Post #185

UZYTKOWNIK

Nie mam więcej pytań biggrin.gif

+Quote Post
yaku
post pią, 29 lip 2011 - 23:01
Post #186

UZYTKOWNIK

hmmm... a co Wam się tak bardzo nie podoba w Nemo , U.M. czy choćby Hali Sportowej??? Owszem przekręty były. Ale wolelibyście , żeby w D.G. nic nie było? Żebyśmy zostali jak Będzin , który wygląda jak 20 lat temu/
Porównaj nawet Sosnowiec...kiedyś nasze miasto nawet nie mogło mu podskoczyć a teraz Dąbrowa przy nich jak NY
Nawet qwa to molo byłam dzisiaj zobaczyć....nie jest takie znowu ostatnie...jak byłoby proste tez pewnie komuś by przeszkadzało.
Wszędzie jak okiem spojrzeć idą nowe inwestycje. Miasto nam pięknieje....więc w czym mamy problem?

wiem, wiem w braku kasy...a to rodzi frustrację

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post pią, 29 lip 2011 - 23:40
Post #187

UZYTKOWNIK

Ale ja się cieszę, że powstała hala, aquapark czy molo. Śmiem tylko twierdzić, że kiedyś budowano ładniej. Bardziej dbano o detale przy wykończeniach, fasadach itd. I nie chodzi mi o okres PRLu smile2.gif

A teraz tylko żelazo, beton, szkło i bryły. Nie mój klimat. Ot co smile2.gif

+Quote Post
vodun
post sob, 30 lip 2011 - 12:13
Post #188

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,287

yaku - popieram Cię w 100% smile2.gif

+Quote Post
vacu
post nie, 31 lip 2011 - 11:53
Post #189

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(yaku @ pon, 25 lip 2011 - 21:44) *
CYTAT
ceny są ok, dużo firm daje pracownikom takie własnie limity, m.in. ta w której pracuje, na 1os. - do 100zł. na 2os. - do 150zł.

i to mnie przekonuje, btw- ja nie negowałam sensu powstania hotelu - po prostu oceniłam jego wygląd.

CYTAT
Hotel nie ma być piękny tylko funkcjonalny

Ciekawa teza....a co na to inni forumowicze?

Zgadzam się z prezesem. Nie każdy może wydać kilkaset zł na nocleg w czterech gwiazdkach więc potrzebne są i droższe i tańsze hotele. Niestety tańszy = mniej efektowny ale wierz mi - a piszę to jako osoba często będąca gościem różnej maści hoteli i hotelików - że jeśli jest czysto i schludnie a obsługa miła to bardzo często wystarczy - patrząc z perspektywy gościa.
Oczywiście jako mieszkaniec DG również chciałbym same piękne "designerskie" budowle niestety nasze miasto nie jest centrum biznesu czy polityki więc imho więcej ludzi nas odwiedza liczących na ** niż np. ****.

+Quote Post
yaku
post nie, 31 lip 2011 - 13:05
Post #190

UZYTKOWNIK

CYTAT
niestety nasze miasto nie jest centrum biznesu czy polityki

hihi a ja od dziecka słyszę ,że "Dąbrowa to miasto sexu i biznesu" celb (23).gif

a tak poważnie to przekonaliście mnie - są potrzebne schludne i w miarę niedrogie hotele- nigdy nie patrzyłam na to w ten sposób bo nie bywam ich klientem.

CYTAT
jako mieszkaniec DG również chciałbym same piękne "designerskie" budowle

ja również i będę starać się promować nasze miasto jako zakochana w nim mieszkanka. Drażnią mnie wszelkie przejawy korupcji - ale gdzie jej nie ma.
Więc jeżeli miasto i tak się prężnie rozwija to popierajmy wszelkie lokalne biznesy i inicjatywy.
Ja od lat staram się korzystać z naszego rodzimego handlu i usług, do czego zachęcam wszystkich forumowiczów.
Nie piszę więcej bo to inny temat..ale chętnie podyskutuje na ten temat:-)

--------------------

+Quote Post
vacu
post nie, 31 lip 2011 - 14:00
Post #191

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(yaku @ nie, 31 lip 2011 - 12:05) *
hihi a ja od dziecka słyszę ,że "Dąbrowa to miasto sexu i biznesu" celb (23).gif

lostit (4).gif

Heh, ledwo kilka tirówek i to zwykle "nie pierwszej jakości" wink.gif to chyba jeszcze nie "miasto sexu" rolleyes.gif

+Quote Post
Bartek
post nie, 31 lip 2011 - 16:56
Post #192

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

CYTAT(vacu @ nie, 31 lip 2011 - 13:00) *
Heh, ledwo kilka tirówek i to zwykle "nie pierwszej jakości" wink.gif to chyba jeszcze nie "miasto sexu" rolleyes.gif

Raczej nie chodziło mu o tirówki... wink.gif

+Quote Post
KJS
post nie, 31 lip 2011 - 19:03
Post #193

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,493

CYTAT(Dziun @ pon, 25 lip 2011 - 20:46) *
Tanie noclegi tam raczej nie są- 99 zł za dobę w pokoju 1-os (79 zł w weekendy). Chociaż to i tak w sumie najtaniej w całej DG.

na rybaczówce na pogorii I są pokoje za 35 zł / doba wink.gif

hotelem to nie jest ale przespać i wykąpać się da

+Quote Post
Zibar
post pią, 07 paź 2011 - 12:40
Post #194

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Wraca temat HInn
CYTAT
To już pewne. W kwietniu przyszłego roku rusza budowa czterogwiazdkowego hotelu sieciowego w Dąbrowie Górniczej. Operatorem obiektu, który stanie na skarpie koło aquaparku Nemo Wodny-Świat, będzie sieć Holiday Inn.
czytaj więcej...

dodałem zdjęcia z wizualizacji jak była na tablicach przy skrzyzowaniu.

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
BARES
post nie, 09 paź 2011 - 09:38
Post #195

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 352

Budowa tego Hotelu idzie jak krew z nosa ale może w końcu powstanie.

--------------------

+Quote Post
marexx
post pią, 21 paź 2011 - 12:24
Post #196

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,335

Dodany plik  Hotel_DG.jpg ( 726,23K ) Liczba pobrań: 152

Znalezione w sieci.

+Quote Post
szer
post pią, 21 paź 2011 - 16:28
Post #197

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Wrzuć na jakiś hosting zdjęć, bo to nie działa...

--------------------
33001,04

+Quote Post
:)
post pon, 07 lis 2011 - 10:32
Post #198

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

Lepszy niz wczesniejsze wersje

CYTAT

Kolejny etap Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej
źródło: Horecanet.pl, 07.11.2011 (zaktualizowany 07.11.2011 00:16)

- Zakończyliśmy etap koncepcji architektonicznej hotelu - przyznaje w rozmowie z portalem Horecanet.pl Marcin Majchrowicz, prezes zarządu EF Nieruchomości. Firma jest inwestorem czterogwiazdkowca w Dąbrowie Górniczej, który będzie działał pod marką Holiday Inn.

Hotel zaprojektowała warszawska firma PRC Architekci. W budynku znajdą się 62 pokoje, zaplecze konferencyjne z mniejszymi salami położonymi na ostatnim piętrze obiektu, sky–bar, gabinety kosmetyczne oraz studia fitness.

Hotel zostanie połączony z istniejącym już aquaparkiem Nemo, co pozwoli gościom na korzystanie z basenów, kompleksu saun, groty solnej i siłowni, bez konieczności opuszczania budynku.

- W kwietniu przyszłego roku oddamy teren budowy generalnemu wykonawcy inwestycji. Realizacja potrwa 18 miesięcy – mówi Marcin Majchrowicz, prezes spółki EF Nieruchomości, która jest inwestorem przedsięwzięcia. Budowa hotelu zostanie zatem ukończona w październiku 2013 r.

Inwestycja pochłonie około 50 mln zł. Atutem hotelu ma być bliskie sąsiedztwo hal wystawowych Expo Silesia oraz łatwy dojazd z lotnisk w Pyrzowicach czy podkrakowskich Balic.

Holiday Inn w Dąbrowie Górniczej będzie pierwszym hotelem tej sieci nie tylko w mieście, ale także w całym województwie śląskim. W ramach sieci Holiday Inn działają w Polsce: pięciogwiazdkowy hotel w Krakowie oraz czterogwiazdkowe w Warszawie, podwarszawskim Józefowie oraz Bydgoszczy. W Krakowie funkcjonuje też trzygwiazdkowy hotel Express by Holiday Inn.

--------------------

+Quote Post
Master
post pon, 07 lis 2011 - 10:57
Post #199

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

Mi również podoba sie ten projekt. Ale termin rozpoczęcia budowy jest za kazdym razem przesuwany.

+Quote Post
szer
post wto, 22 lis 2011 - 15:10
Post #200

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

CYTAT
Tak będzie wyglądał pierwszy w regionie Holiday Inn

W kwietniu przyszłego roku na skarpie w pobliżu parku wodnego Nemo w Dąbrowie Górniczej rozpocznie się budowa czterogwiazdkowego hotelu Holiday Inn, pierwszego obiektu tej sieci w województwie śląskim.

Hotel zaprojektowała warszawska firma PRC Architekci. - To jedna z wiodących pracowni specjalizująca się w projektowaniu hoteli - zachwala Marcin Majchrowicz, prezes spółki EF Nieruchomości, inwestora hotelu.
Architekci nie mieli łatwego zadania, bo 15-kondygnacyjny budynek powstanie na skarpie i wąskiej działce przy skrzyżowaniu alei Róż i ul. Legionów Polskich. W budynku znajdą się 62 pokoje, sale konferencyjne, sky-bar, gabinety kosmetyczne oraz studia fitness.

- Pomimo kłopotliwych uwarunkowań postaraliśmy się o nadanie budynkowi wysmukłego, wysokiego kształtu. Budynek zostanie posadowiony na skarpie, a różnica poziomów wyniesie około 14 metrów. Wymagało to od nas swoistej „akrobatyki" w posadzeniu bryły. I tak, poziom parteru dostępny od strony skrzyżowania, z restauracją i holem wejściowym, jest w istocie poziomem piątym patrząc od strony aquaparku - objaśnia Andrzej Michalik z PRC Architekci.

Jak wyjaśnia architekt, poziomy poniżej parteru, widoczne od strony aquaparku, będą osadzone w skarpie, a tym samym niewidoczne od ulicy. Stricte podziemna będzie tylko jedna kondygnacja, gdzie znajdzie się łącznik z parkiem wodnym Nemo. - Hotelowi goście zjadą tu na dół windami obsługującymi poziomy konferencyjne. Stąd wejdą do zadaszonego pasażu naziemnego, a dalej znów do podziemnego wejścia prowadzącego bezpośrednio na teren aquaparku - dodaje Michalik.

Pochodzący z Dąbrowy prezes Majchrowicz przyznaje, że początkowo hasło „Dąbrowa Górnicza” nie wzbudzało entuzjazmu w przedstawicielach Holiday Inn. Wizyta w strefie ekonomicznej, bliskość hal wystawowych Expo Silesia w Sosnowcu, łatwy dojazd do lotnisk w Pyrzowicach i Balicach, pozytywna opinia firmy doradczej Colliers pozwoliły im przekonać się właśnie do takiej lokalizacji.

- Jesteśmy w tej chwili w trakcie rozmów z bankami o kredytowaniu inwestycji. Przekazanie placu budowy planujemy w kwietniu przyszłego roku, inwestycja, która ma kosztować 50 mln zł, byłaby gotowa w październiku 2013 - dodaje Majchrowicz.
Piotr Purzyński

Gazeta Sosnowiec

--------------------
33001,04

+Quote Post

26 Stron V  « < 8 9 10 11 12 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 05:17
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza