![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Jeśli hotel faktycznie ma przyznane te ** to tylko musimy się z tego cieszyć. Miejsc noclegowych u nas jak na lekarstwo.
Swoją drogą argumenty o tym że hotel na uboczu to coś złego uważam za nie trafione. Zależy od właścicieli w jakich klientów celują. Jak najbardziej jako miejsce imprez i wyjazdów integracyjnych taki hotel może się sprawdzić. Tak czy siak, fajnie że przybywa miejsc noclegowych w DG. Ale zdecydowanie brakuje hotelu 4 * dla klientów biznesowych + obsługa imprez sportowych choćby z hali, a także wystawców i klientów na targach Expo Silesia. Rynek myślę na to jest. Niestety sieciówki to tego się nie garną a prywatny inwestor musi mieć masę pieniędzy. ______ Swoją drogą miałem możliwość spędzenia nocy w różnych hotelach, zarówno w **** Qubusie w Katowicach jak i w hotelu *** Centuria Wellness & Spa i szczerze mogę polecić bardziej ten drugi! Niestety do tanich nie należy, ale właśnie jego największą zaletą jest położenie. W środku lasu, gdzie tel. nie działają w budynku, możliwość zrobienia grilla + mały wewnętrzny basen i jacuzzi za free.. Zresztą Qubus Katowicki jest trochę nędzny, jedzenie daremne (poza śniadaniami), brak basenu ale za to ze świetnym Sky Barem na ostatnim piętrze, szkoda tylko że piwko kosztuje tam 11zł (przynajmniej tyle kosztowało jakiś czas temu). -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Na skarpie ma być w końcu Hilton a nie Holiday In. Nius z UM.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z racji wykonywanej pracy bardzo często (kilka razy w tygodniu) sypiam w hotelach, przeważnie ** i ***, ale miałem ostatnio przyjemność spędzić noc w warszawskiej ***** Victorii i musze przyznać, że bez rewelacji, nie raz spałem w lepszym i ładniejszym hotelu ***. W ogóle ilość gwiazdek dotyczy głównie takich drobnostek jak sejf w pokoju, dozownik do mydła pod prysznicem(sic!), wielkość hollu czy zadaszenie wejścia. A w Hiltonie nie dają nawet kapci w pokoju
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 24 Dołączył: pią, 29 maj 09 Nr użytkownika: 3,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Słyszałem że temat hotelu przy NEMO W końcu ruszył podobno skłądają wniosek o pozwolenie na budowę. NARESZCIE
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Ten hotel w Strzemieszycach... po obejrzeniu filmiku stwierdzam- na miarę Strzemieszyc... i to tych z lat 80-tych. Kompletnie nie ma się czym cieszyć......sorki ale takie jest moje zdanie- bez obrazy
-------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
To napisz co byś tam chciał widzieć, uzasadnij bardziej Twoją ocenę. Nie to, żeby mnie bolała ta opinia czy coś ze względu na dzielnicę, ale tak z czystej ciekawości branżowej.
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT W końcu ruszył podobno skłądają wniosek o pozwolenie na budowę. - od złożenia wniosku do rozpoczęcia budowy może minąć spoooro czasu... Niemniej trzymam kciuki!
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
To napisz co byś tam chciał widzieć, uzasadnij bardziej Twoją ocenę. Nie to, żeby mnie bolała ta opinia czy coś ze względu na dzielnicę, ale tak z czystej ciekawości branżowej. To nawet nie jest kwestia co bym tam chciała widzieć. Zastanawia mnie po prostu fakt , ze rozpływamy się nad otwarciem podrzędnego hoteliku, podczas gdy w mieście mamy kilka bardziej interesujących prywatnych obiektów i nie widziałam , żeby uczestniczył w ich otwieraniu prezydent i inne jednostki. Domyślam się , że było to spowodowane zabieganiem właścicieli o właściwą oprawę otwarcia. Niemniej powtarzam- na mój gust nie ma się czym chwalić. Na razie stwierdzam to na podstawie filmiku ale podjadę tam specjalnie i wypunktuję moim zdaniem słabe strony. Tak na początek hehe - elewacja -masakra. a co do dzielnicy to uważam właśnie , że Strzemieszyce maja wielki potencjał, zasługują na coś lepszego choćby z racji tego ,ze powstają tam coraz ciekawsze osiedla i staja się prawdziwym łakomym kąskiem dla potencjalnych inwestorów...czy to hotelarzy czy gastronomii Ale takich co chcą wyłożyć pieniądze a nie zarobic jak najtańszym kosztem!!! Temat Hiltona...moim zdaniem bardzo szkoda , ze dopiero składają papiery- znając nasze realia papierologia zajmie im rok.zakładając , że wielokondygnacyjny budynek...budowa zajmie im najmniej 1,5 roku, odbiory następne 0,5 -całość najwczesniej za 3 lata. Chciałabym się mylić bo kocham nasze miasto i jestem jak najbardziej zainteresowana tym , żeby się rozwijało- i dlatego wściekam się kiedy ktoś robi dziadowstwo ![]() -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hotel nie ma być piękny tylko funkcjonalny. Zapewne taką rolę odgrywa ten hotel w Strzemieszycach.
Co do hotelu przy Nemo - otwarcie planują na pierwszy kwartał przyszłego roku. Pewnie będzie obsuwa czasowa, ale zobaczymy ile im to zajmie. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Pierwszy kwartał 2012? Niezły żart ;-) Ja stawiam na 2013, przecież jak nie mają pozwolenia na budowę to pewnie nie mają generalnego wykonawcy, później GW musi sobie teren przygotować, przeanalizować podziemne sieci, ewentualnie przebudować, a zima za pasem
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
a co do dzielnicy to uważam właśnie , że Strzemieszyce maja wielki potencjał, zasługują na coś lepszego choćby z racji tego ,ze powstają tam coraz ciekawsze osiedla i staja się prawdziwym łakomym kąskiem dla potencjalnych inwestorów...czy to hotelarzy czy gastronomii Ewidentnie Cie poniosło ![]() Ale takich co chcą wyłożyć pieniądze a nie zarobic jak najtańszym kosztem!!! Ależ robienie biznesu polega właśnie na zarabianiu najtańszym kosztem. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Ale takich co chcą wyłożyć pieniądze a nie zarobic jak najtańszym kosztem!!! Ależ robienie biznesu polega właśnie na zarabianiu najtańszym kosztem. ![]() No tak ...może i na robieniu 'biznesów" się nie znam...ale i tak się nie zgadzam. Żeby zarobić trzeba ...wyłożyć;-) Ten post edytował yaku pią, 22 lip 2011 - 23:52 -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Żeby zarobić to trzeba robić
![]() Jak się wykłada kasę to się tylko inwestuje. A jak się chce zarabiać to się minimalizuje koszta i maksymalizuje dochody ;] -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
widzę , że mam do czynienia ze znawcami tematu więc chyba odpuszczę
![]() ale nie byłabym sobą gdybym nie dodała , ze potem widzimy padające firmy i plajtujące sklepy bo nie inwestują tylko....konsumują. wystarczy lekki powiew na rynkach i .....pad na glebę ( -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
Nie znawcami, raczej tak ludzie najczęściej robią.
Dobry pomysł i zarządzanie nie zawsze musi iść w parze z wpakowaniem dużych pieniędzy. Jak dla mnie sukcesywny rozwój jest dobry. Z czasem będą poprawiać, wprowadzać jakieś nowości. Nie oszukujmy się - hotel w Strzemkach jest typowo przejazdowy. Dobrze, że w ogóle jest. Jak powstanie hotel przy Nemo to wtedy możemy wymagać skoro ma mieć to już jakiś standard i coś sobą reprezentować. Tym bardziej, że to będzie dosyć widoczna miejscówka. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
ale nie byłabym sobą gdybym nie dodała , ze potem widzimy padające firmy i plajtujące sklepy bo nie inwestują tylko....konsumują. wystarczy lekki powiew na rynkach i .....pad na glebę ( Oj, ale cały ten ostatni światowy kryzys finansowy wziął się własnie z... nadmiernego inwestowania ![]() Co do hotelu w Strzemeszycach to moim zdaniem własciciel trafił w dziesiątkę. W GOP pracuje cała masa firm z całej Polski. Oni nie potrzebują 5 gwiazdek i kawioru tylko tanich noclegów ze schabowym na obiad. W eksplozję hoteli w centrum Dąbrowy jakoś nie wierzę. Mimo wszystko leżymy na marginesie GOP. Bardziej mi sie widzą jakieś lepsze "spa" w okolicach Pogorii. Coś jak Piramida w Tychach. Jakbym miał forsę to bym w takie coś uderzał. Rynek "wellness" rozwija się u nas niebywale. ![]() Ten post edytował bzenek sob, 23 lip 2011 - 09:07 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 18 Dołączył: pon, 23 paź 06 Skąd: DG-Reden Nr użytkownika: 244 ![]() |
Tanie noclegi tam raczej nie są- 99 zł za dobę w pokoju 1-os (79 zł w weekendy). Chociaż to i tak w sumie najtaniej w całej DG.
W hotelu najważniejsze by czysto było, a z migawek na filmiku widać ładnie odremontowane pokoje, nowe meble. Ten post edytował Dziun pon, 25 lip 2011 - 20:48 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tanie noclegi tam raczej nie są- 99 zł za dobę w pokoju 1-os (79 zł w weekendy). Chociaż to i tak w sumie najtaniej w całej DG. W hotelu najważniejsze by czysto było, a z migawek na filmiku widać ładnie odremontowane pokoje, nowe meble. ceny są ok, dużo firm daje pracownikom takie własnie limity, m.in. ta w której pracuje, na 1os. - do 100zł. na 2os. - do 150zł. ode mnie zależy czy znajde w tej cenie hotel ze śniadaniem czy bez. Poza tym np. w tak dużym mieście jak Lublin nie ma hoteli w tych cenach(sic!), więc chyba dobrze, że coś takiego powstało u nas. |
|
|
![]()
|
|
CYTAT Oj, ale cały ten ostatni światowy kryzys finansowy wziął się własnie z... nadmiernego inwestowania a ja bym powiedziała , że raczej z nadmiernego konsumowania....i to nie za swoje ![]() CYTAT ceny są ok, dużo firm daje pracownikom takie własnie limity, m.in. ta w której pracuje, na 1os. - do 100zł. na 2os. - do 150zł. i to mnie przekonuje, btw- ja nie negowałam sensu powstania hotelu - po prostu oceniłam jego wygląd. CYTAT Hotel nie ma być piękny tylko funkcjonalny Ciekawa teza....a co na to inni forumowicze? -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 02:25 |