![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zdanie w stylu:
"kilka kilometrów trzeba nadrabiać aby gdzieś dojechać" - tak ale tyczy się tylko reala "odcięci od miasta" - ja mam o wiele dalej do centrum i jakoś nie płacze z tego powodu "inne drogi są dla nas nieodpowiednie" - tego nie rozumiem z wogóle sprawiają, że mam bardzo złe zdanie o protestujących, bo co najmniej naciągają fakty, albo po prostu mijają się z prawdą |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Ale nie mówię tu o ograniczeniu tonażowym ani o ekranach. Mówię, że jeżeli nasz wujaszko z drugiego końca polski, nie znający miasta, będzie chciał Nas odwiedzić to będzie musiał wgłębić się w drogi miejski (trudniejsza trasa), a tak wystarczyło tylko zjechać z DK-94. Podobnie z dojazdem do firm różnych ludzi, droga jest bardziej skomplikowana. O to mi chodzi. Tak se myślę, że jak wujaszko będzie sypał od Krakowa, to da po lewo koło Mikrohuty i po sparawie(nic nie nadrabia). Jak będzie sypał od Katowic, to zjedzie skrzyzowanie dalej, i już jest na miejscu. Mykając od Wawy lub Tychów, zjedzie na 94 i myknie na lampach obok wspomnianej Mikrohuty po prawo. Nie musi się wgłębiać w drogi miejskie ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
A najgorsza sprawa jest podzial miasta, w dzisiejszych czasach takie decyzje to ewenement. a jak wyobrażasz sobie rozwój miasta, jesli centrum nie będzie dobrze skomunikowane z dzielnicami obrzeżnymi to nigdy się nie rozwinie, a droga na Kraków dzieli skutecznie DG tak jak tory kolejowe na Częstochowę i mamy taki wiejski układ jak mamy. Jedną z najbardziej oczekiwanych na forum inwestycji jest DTS, która rozetnie miasto z drugiej strony. Co wtedy napiszecie ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
DTŚ ma biec wzdłuż istniejących torów, a jeśli będzie dobrze zaprojektowana i wykonana, to powinno przybyć miejsc które połączą obie strony, albo ułatwić przeprawę na drugą stronę (mam na myśli tunel w miejsciu przejazdu), a co będzie zrobione (i czy będzie) to pożyjemy...
-------------------- |
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: czw, 04 gru 08 Nr użytkownika: 2,777 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 173 Dołączył: nie, 10 sie 08 Skąd: Strzemieszyce Wielkie Nr użytkownika: 1,404 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() ![]() ![]() Dzisiaj idąc do toalety potknąłem się o próg - kolejny wypadek spowodowany zamknięciem tego skrzyżowania. ![]() Oczywiście nie potknąłem się, ale podaję przykład, że nie wszystko można łączyć z tym zamknięciem wjazdu na DK94. Za to ja wczoraj jechałem Staszica i pięknie bezpiecznie przejechałem całą drogą od Wojska Polskiego do lasu, nie musiałem w połowie stawać na stopie i oglądać się czy ktoś czasem nie będzie jechał - może to kogoś urazi - ale mi osobie ze Strzemieszyc jeździ się teraz tamtędy lepiej. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 12 Dołączył: czw, 04 gru 08 Nr użytkownika: 2,777 Płeć: Mężczyzna ![]() |
[quote name='aston' date='czw, 04 gru 2008 - 20:36' post='38499']
Dzisiaj idąc do toalety potknąłem się o próg - kolejny wypadek spowodowany zamknięciem tego skrzyżowania. ![]() Oczywiście nie potknąłem się, ale podaję przykład, że nie wszystko można łączyć z tym zamknięciem wjazdu na DK94. Twoje progi nie sa powiazane z DK94, akurat to jest zwiazane bo do kiedy byl znak STOP ! nikt nie zatrzymal sie autem na przystanku !! Gdy zginie ktos to dopiero sobie wladze uswiadomia swoja decyzje ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
akurat to jest zwiazane bo do kiedy byl znak STOP ! nikt nie zatrzymal sie autem na przystanku !! Gdy zginie ktos to dopiero sobie wladze uswiadomia swoja decyzje ![]() Kolega Z1906 weźmie głęboki oddech, policzy do dziesięciu a potem powoli napisze nam o co chodzi. ![]() |
|
|
![]()
|
|
Po I nie jestem nikogo kolego
![]() Zanim zamkneli skrzyzowanie od strony WP byl znak STOP i pierszenstwo mialy osoby jadace np:od reala z dk94 i osoby ktore chcialy sie wlaczyc w ruch z ulicy Ziemby(90% kierowcow łamało ten przepis wymuszajac pierszenstwi i łamiac regule tzw prawej reki ) i chodzi o to ze do momentu gdy bylo otwarte skrzyzowanie nie bylo takiego przypadku aby ktos wpadl na przystanek przy predkosci okolo 90km/h bo taka mial ten kierowca na wyskosci przejscia podziemnego, dobrze ze nikt nie stal na przystanku bo napewno byla by ofiara smiertelna. Na chwile obecna mozna przez ta skrzyzowanie przejechac z dowolna predkoascia a wiekszosc osob tam jadacych nie liczac np"L" ma powyzej 50km/h. Gdyby byl stop to musial by sie zatrzymac. Zobaczymy ile jeszcze bedzie takich przypadkow i zapewne moze zdarzyć sie podobna sytuacja jadac od strony strzemieszyc ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
Po I nie jestem nikogo kolego ![]() nikogo kolego, no jest w tym sformułowaniu odrobina szaleństwa ![]() a co do krasztestu, to osoby obwiniające ze te zdarzenie zamknięcie skrzyżowania są raczej w błędzie bo od kiedy to, po mieście, można śmigać 90 km/h?????????????????????????????? no od kiedy? gdyby jechał 50, lub te 60 w nocy, nic by takiego nie miało miejsca, tyle |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jak juz zamkneli to skrzyzowanie to powinni od razu wymienic nawierzchnie bo jadac tamtedy 40km/h idzie łeb urwac
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Tak pare uwag po pewnym czasie. Najlepszą zmianą jest przedłuzenie czasu zielonego swiatla podczas jazdy z Katowic na wprost. Dlaczego tylko nie zdjeto teraz tego ograniczernia 50 km/h. Wg mnie jest to dzialanie calkowicie pozbawione sensu - mozna zostawic nawet 100, po prostu wczesniej robiac na nim czerwone niz na lewoskrecie - wtedy na pewno kazdy zdazy sie zatrzymac. Wyglada mi to na typowe miejsce dla misków ktore ma przyniesc im wieksze dochody.
Natomiast lepiej sie wyjezdza z 11 listopada w strone Sławkowa. Czekać trzeba na czerwonym tyle samo, ale w godzinach szczytu zauważalne jest przyspieszenie czasu wyjazdu. Obecnie zawsze udaje mi się to za pierwszym razem. Tak czy tak teraz tym bardziej uważam, ze najlepszym wyjsciem było by całkowite zamknięcie tego skrzyzowania i zrobienie dwupoziomowego czy nawet trojpoziomowego (z ekspresówką) bezkolizyjnego skrzyzowania z prawdziwego zdarzenia na Podlesiu. Choć zdaje sobie sprawę z kosztów takiego rozwiązania i małych szans na jego realizacje. Ten post edytował sarsolot czw, 04 gru 2008 - 23:52 |
|
|
![]()
|
|
Goly ma tu racje nawirzchnia na skrzyzowaniu wola o wymiane, a pozatym mniejsza o to czy 90km/h czy 50km/h(w nocy 60km/h) kazdy jedzie ile chce i przy takiej predkosci mozna wpasc w dziur i stracic panowanie nad kierownica
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 38 Dołączył: pią, 09 mar 07 Skąd: DG-Strzemieszyce Nr użytkownika: 546 Płeć: Mężczyzna GG: 6540816 ![]() |
Goly ma tu racje nawirzchnia na skrzyzowaniu wola o wymiane, a pozatym mniejsza o to czy 90km/h czy 50km/h(w nocy 60km/h) kazdy jedzie ile chce i przy takiej predkosci mozna wpasc w dziur i stracic panowanie nad kierownica no pewnie, niech każdy jeździ ile chce, niech każdy jeździ pod prąd,na czerwonym świetle, wyprzedza na trzeciego i co jeszcze? gratuluje myślenia a przy 50 km/h wpadniecię w tamtą studzienkę nic by mu nie zrobiło |
|
|
![]()
|
|
Goly ma tu racje nawirzchnia na skrzyzowaniu wola o wymiane, a pozatym mniejsza o to czy 90km/h czy 50km/h(w nocy 60km/h) kazdy jedzie ile chce i przy takiej predkosci mozna wpasc w dziur i stracic panowanie nad kierownica To rozumowanie nie ma sensu, dam Ci przykład: idziesz przejściem dla pieszych na Wojska Polskiego, ja jadę 100km/h i uderzam w Ciebie, oczywiście nie jest to moje wina tylko ... skrzyżowania koło reala ![]() Debile się zawsze znajdą, którzy łamania wszystkie przepisy, dlatego trzeba im ograniczać możliwości ich łamania, tak właśnie zrobiono na Staszicu. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 42 Dołączył: nie, 28 wrz 08 Skąd: MDC Nr użytkownika: 1,492 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zajebiście ze to durne skrzyżowanie zamknęli!!!!!! ludzie macie tam przejscie dla pieszych, a samochodem do wojska polskiego daleko nie macie, wyluzujcie!!! to skrzyżowanie powinni dawno zamknac!!
każdy tam od strony staszica jeździł jak chciał - jak w indiach k...a!!! trudno się tam jechało, trudno się włączało do ruchu!! Uważam, że zajebiście zrobili!!! Do tego kolesia który narzeka, że tam stopu teraz nie ma... człowieku, widzę, że Ty z tych mega giga umysłów, którzy co 100m daliby stopa i co 200m światła i wszędzie ograniczenie do 40km/h, żeby było bezpieczniej... Jak ktoś jest debil i po takiej uliczce jedzie 80km/h to tu sie zatrzyma, a 500m dalej na chodnik wyjedzie... twoj stop nic tu nie zmieni!! pod blokami masz porobione wysepki, ograniczenia do 20km/h i sa idioci ruszajacy z piskiem opon i 70km/h przed siebie tuz pod klatkami schodowymi... moze jakby bylo tam skrzyzowanie to wjechalby w kilka samochodow... skoro stracil panowanie nad samochodem w taka pogode, to raczej 50km/h tam nie jechal... przepraszam, ze tak napisze, ale w dupie mam ze macie teraz 1,5km dalej do reala ze staszica samochodem jak teraz jedzie sie tam duuuzo bezpieczniej!!!!!! liczy sie zdanie wiekszosci a nie garstki ludzi, ktorzy wariuja, bo teraz 1,5km musza objechac, straaaaaszne!!! normalnie jakby nie liczyc ok 40gr te 1,5km kosztuje, masakra!!! i 4min czasu!! tragedia, normalnie tragedia sie stala...
Powód Edycji: Mod: ostrzezenie
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 3 Dołączył: śro, 19 lis 08 Nr użytkownika: 2,554 Płeć: Mężczyzna GG: brak Skype: brak Tlen: brak ![]() |
Ostatnio natknąłem się na taki artykuł: http://www.przetargi.egospodarka.pl/294505...tow_2008_2.html
Jak widać władze miasta bardziej dbają o Expo-Silesie niż o mieszkańców. Skrzyżowania na Staszicu nie dało się przebudować albo chociaż postarać się ograniczyć wypadkowość stawiając fotoradar lub progi zwalniające przed STOP'em... |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
A co ma przebudowa całej DK94 do Expo Silesi?
Przecież ta droga miejscami jest w fatalnym stanie, koleiny takie że szkoda samochodu.. Jeśli chodzi o DK94 i Expo Silesie to dopiero zarówno Sosnowiec jak i DG planują, sprawdzają.. czyt. marzą o tym aby usprawnić ruch w tamtej okolicy, co wiązałoby się z kompletną budową nowego węzła drogowego a póki co to tylko gadanie i w ciągu najbliższych kilku lat nic z tym nie będzie robione.. choćby ze względu na koszty które byłyby wielomilionowe. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 282 Dołączył: pon, 28 sty 08 Skąd: 42-530 Nr użytkownika: 1,063 Płeć: Mężczyzna GG: 4757707 ![]() |
Nie wiem czemu aż tak niektorzy mowia o fatalnym stanie. Nie jest to idealna droga, ale fatalny stan to tylko skrzyzowanie kolo mikrohuty i od Reala w kierunku Sławkowa do zakrętu. O ile sam skorzystam na inwestycji, bo codziennie jezdze ta droga, to mam wrazenie, ze nie jest z nia az tak zle.
I mam pytanie, czy wydaje mi się, czy czasem nie skrocili czasu wyjazdu na zielonym swietle z 11 listopada na Sławków ? Bo nie trzeba ustepowac tym z przeciwka a chyba nawet mniej aut teraz przejezdza niz wczesniej :| Ostatnio stalem piaty i nie zdazylem, wiec cos w tym chyba musi byc ... A i korki sie robia solidne, az pod Plusa Ten post edytował sarsolot sob, 20 gru 2008 - 17:42 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Sam korzystam z tej drogi i jak dla mnie w fatalnym stanie faktycznie może nie jest na całym odcinku ale prawe pasy są w bardzo złym stanie (ten na nitce od Sławkowa w fatalnym). O ile jest sucho to idzie przeżyć ale zmiana pasa jak jest mokro i w koleinach zbierze się woda to strach w oczy potrafi zajrzeć.. w końcu jazda po drodze to nie rollercoaster. No a niestety ciężarówek jeździ tam sporo więc czasem trzeba ciut przycisnąć i zmienić pas. Tak swoją drogą może i faktycznie nie ma tam dziur ale te koleiny są na prawdę niebezpieczne.
Z tym skrzyżowaniem z 11 listopada, faktycznie pokombinowali. Zielone w kierunku Sławkowa jest chyba krócej. Ostatnio jak ja jechałem, przejechały 3 samochody a ja już musiałem czekać. Poza tym, zauważyłem już od jakiegoś dłuższego okresu czasu że ruch na 11 listopada się mocno zwiększył. Zjeżdżając z DK94 w 11 listopada (tak ok 16:20-30 jak wracam z roboty) można zauważyć niezły sznurek samochodów w przeciwnym kierunku. Co prawda jeszcze nie tworzą się korki (czyt. że samochody stoją) po prostu jadą powoli, ale jako że skręcam w Mickiewicza to czasem muszę niezłą chwilkę postać aby przejechać. Jeszcze trochę i faktycznie może być w tamtym miejscu problem. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 00:31 |