IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

4 Stron V   1 2 3 > »   
Closed TopicStart new topic
> Mecze: MKS - AZS Białystok, sezon 2008/2009
endriu
post czw, 13 lis 2008 - 21:03
Post #1

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

CYTAT
PlusLiga Kobiet: Białostoczanki mierzą w zwycięstwo

W 4. kolejce PlusLigi Kobiet akademiczki z Białegostoku podejmą MKS Dąbrowę Górniczą. - Ostra zagrywka, do tego w miarę taktyczna to połowa sukcesu - zdradza receptę na zwycięstwo trener Dariusz Luks.
- Zespół z Dąbrowy Górniczej to czwarta siła ligi. Przed sezonem dwukrotnie udzielił nam lekcji, ale mam nadzieję, że teraz będzie inaczej - mówi Dariusz Luks.
Białostoczanki w przedsezonowych sparingach kilkakrotnie zmierzyły się z ekipą MKS-u. Za każdym razem z tych rywalizacji zwycięsko wychodziły zawodniczki z Dąbrowy Górniczej.
- Te rywalki na pewno nie były naszym ulubionym sparingpartnerem, przynajmniej jeśli chodzi o wyniki - śmieje się trener Luks. - Ale turnieje przedsezonowe rządzą się swoimi prawami, a więc nie ma mowy o żadnym kompleksie. Na pewno pojedynki z zespołem z Dąbrowy Górniczej były pożyteczne.

MKS w poprzednim sezonie, jak na beniaminka w ekstraklasie, spisał się rewelacyjnie, zajął piątą pozycję w tabeli. Podczas przerwy w rozgrywkach ekipa została jeszcze wzmocniona. Z Bielska ściągnięto m.in. Joannę Staniuchę-Szczurek i Beatę Strządałę, a przede wszystkim pozyskano dwukrotną złotą medalistkę mistrzostw Europy, doświadczoną Magdalenę Śliwę.

- Śliwa to jedna z najszybciej grających rozgrywająca w lidze - ocenia szkoleniowiec białostoczanek. - W ostatnich spotkaniach przychodzi nam się zmierzyć z zespołami, w których składach są rozgrywające grające zdecydowanie inaczej od pozostałych [w ostatniej kolejce białostoczanki przegrały 1:3 z Aluprofem Bielsko-Biała - red.]. Najpierw była Kasia Skorupa, a teraz jest Magda Śliwa - one grają szybsze piłki, bardziej kombinacyjne i musimy znaleźć na to antidotum. Na pewno ostra zagrywka, do tego w miarę taktyczna to połowa sukcesu, i postaramy się tak zagrać.

Jedną z zawodniczek w składzie białostoczanek, która może napsuć dużo krwi rywalkom swoją zagrywką, jest Lucie Muhlsteinova. Czeszka zdobyła kilka ważnych punktów na inaugurację rozgrywek w zwycięskim pojedynku 3:1 z wicemistrzyniami Polski z Piły. Miała też spory wkład w pokonanie w drugiej kolejce brązowych medalistek z poprzedniego sezonu z Kalisza.

- Jednak jeszcze moja gra nie wygląda perfekcyjnie, bo gdyby tak było, nie trzeba byłoby już trenować - stwierdza Muhlsteinova. - Cały czas są pewne rzeczy, które musimy poprawiać. Na pewno jednak teraz nie żałuję przenosin do polskiej ligi. Po dotychczasowych spotkaniach mogę stwierdzić, że mecze w niej są na wyższym poziomie niż w Czechach czy na Słowacji.

Po dobrym początku sezonu w wykonaniu białostoczanek wydaje się, że cel postawiony przed drużyną, czyli spokojne utrzymanie się w lidze, jest do zrealizowania. Aby się do niego przybliżyć, drużyna powinna jednak dziś zainkasować kolejne punkty, bo na pewno taki zespół jak Farmutil Piła z biegiem czasu przeskoczy je w ligowej tabeli.

Na pewno obecny zespół stać na utrzymanie w lidze, nie jest to drużyna na baraże - mówi białostocka libero Magdalena Saad. - Z drugiej jednak strony, za nami dopiero tylko trzy spotkania i na razie musimy do wszystkie podchodzić ze spokojem, a z ekipą z Dąbrowy Górniczej postaramy się wygrać.

źródło: gazeta.pl

Ciekawym jak to bedzie.

pozdr...

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
Go to the top of the page

+Quote Post
krzysiek
post czw, 13 lis 2008 - 23:43
Post #2

KK #34

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,107
GG: 8919493 status gadu-gadu

Przyznam szczerze, że mam mieszane uczucia co do wyniku w tym meczu mellow.gif Białystok to ciężki przeciwnik i groźny zespół dla każdego. Mimo, że w zeszłym sezonie dwa razy my byliśmy górą, to wynik równie dobrze mógł być zupełnie odwrotny. Mam nadzieję, że dziewczyny nie dadzą się ponieść emocjom i w razie nerwowych końcówek będą potrafiły przechylić szale na swoją stronę wink.gif Tak czy inaczej walka zapowiada się ostra. Pocieszam się faktem, że jak na razie to my jesteśmy dla Białegostoku bardziej niewygodnym przeciwnikiem niż on dla nas smile2.gif

+Quote Post
Zibar
post pią, 14 lis 2008 - 07:34
Post #3

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Zapowiedź by SF
CYTAT
Emocje gwarantowane - zapowiedź czwartej kolejki PlusLigi Kobiet
autor: Michał Szwarc, 2008-11-14, 08:11, źródło: inf.własna

Po rozegranych dotąd trzech kolejkach PlusLigi Kobiet tylko dwa zespoły, MKS Muszynianka Fakro i BKS Aluprof, nie doznały jeszcze porażki. Na dodatek bielszczanki mają na swoim koncie komplet punktów. Po czwartej kolejce PlusLigi Kobiet tylko jedna z tych drużyn zachowa miano niepokonanej. Muszyna i Bielsko zmierzą się bowiem w sobotę w szlagierowym spotkaniu tej kolejki.

Pronar Zeto Astwa AZS Białystok - MKS Dąbrowa Górnicza

Po dwóch zwycięstwach w pierwszych meczach, w ostatniej kolejce PlusLigi Kobiet AZS Białystok przegrał na wyjeździe z BKS-em Bielsko Biała. Podopieczne Dariusza Luksa muszą pokazać, że porażka z Aluprofem nie wpłynęła negatywnie na ich psychikę. Zresztą po meczu w Bielsku zawodniczki AZS-u pozostawiły po sobie dobre wrażenie. Jeśli tylko poprawią grę w ataku, szczególnie z lewego skrzydła i ze środka siatki to mogą być niezwykle groźne dla drużyny z Dąbrowy.
Siatkarki MKS-u Dąbrowa Górnicza pokonały w ostatnim spotkaniu zespół Stali Mielec, prezentując naprawdę widowiskową siatkówkę. Szczególne pochwały zebrała, zresztą wybrana na MVP tego spotkania, Katarzyna Wysocka . Jeżeli tylko podopieczne Waldemara Kawki będą w stanie zagrać w Białymstoku na takim samym poziomie jak w trzech ostatnich setach w meczu ze Stalą to nie będą stały na straconej pozycji. Jeśli jednak zagrają tak słabo jak w Bydgoszczy to AZS powinien nie mieć problemów ze zwycięstwem. Bardzo ciężko jest wskazać faworyta w tym piątkowym spotkaniu, niewykluczone, że o zwycięstwie zadecyduje tu dopiero piąty set.

Wielka niewiadoma, ale wiara niezachwiana. Dadzą radę smile.gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
ario
post pią, 14 lis 2008 - 18:27
Post #4

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

http://www.justin.tv/polsport3 na żywo
jak coś, to hasło: 16425

+Quote Post
Franek8
post pią, 14 lis 2008 - 19:26
Post #5

Legitymacja #07

Nr użytkownika: 950
GG: 5994649 status gadu-gadu

jeeaaa 3-0
Brawo dziewczyny !!
Drugi set był najciekawszy z 24-21 wyciągnęły na 26-28
Brawo brawo i jeszcze raz brawo

--------------------

+Quote Post
Damian86mdc
post pią, 14 lis 2008 - 19:38
Post #6

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 334

i AZS poległ w swoim Białym stoku 0:3 z naszym MKS-em i puki co mamy wicelidera.
Mówiącnieśmiało jak tak dalej pujdzie to chyba cos w stylu LM bedziemy mieli. to by dopiero było

+Quote Post
ario
post pią, 14 lis 2008 - 19:49
Post #7

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 893

Damian, używaj Mozilli - podkreśla błędy.

Brawa dla dziewczyn!
CHCEMY LIDERA! smile2.gif

+Quote Post
Lui
post pią, 14 lis 2008 - 20:06
Post #8

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

BRAWO DZIEWCZYNY

I z Białegostoku dziewczyny przywożą 3 pkt wink.gif Dziękujemy taki MKS chcemy oglądać ! biggrin.gif 1 set kapitalny, a w drugim dziewczyny zachowały zimną krew i przechyliły szale zwycięstwa na swoja korzyść.Teraz czas na Muszyne, i na fotel Lidera !! celb (23).gif celb (15).gif celb (7).gif cha (80).gif thumbup.gif celb (4).gif celb (8).gif

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
bargidg
post pią, 14 lis 2008 - 20:21
Post #9

KK #7

Nr użytkownika: 1,974

Brawo Brawo Brawo !!! Dziewczyny świetnie się spisały, tylko nie jestem pewny czy na Muszyne to starczy, oby oby !! Mam nadzieje, że w tym meczu przed nami nas nie zawiodą i nadal będzie HALA CENTRUM twierdzą nie do zdobycia smile2.gif Brawo Dziewczyny smile2.gif

Chcemy Lidera !!!

--------------------
MKS ON TOUR: -->5185 km<---
Record: -->2255 km<---

+Quote Post
bonus11
post pią, 14 lis 2008 - 20:24
Post #10

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,059

Słaby KK Białegostoku no ale chociaz publicznosc klaskała o ile dobrze zauwazylem to doping prowadzila dziewczyna

PozDro

+Quote Post
Padziu
post pią, 14 lis 2008 - 20:31
Post #11

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

Mecz po prostu genialny - nic dodać nic ująć

+Quote Post
Lui
post pią, 14 lis 2008 - 20:37
Post #12

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

CYTAT
AZS na tarczy !

Pierwszy set bardzo zdecydowanie wygrały siatkarki MKSu Dąbrowy Górniczej i mogło się wydawać, że podobny przebieg będą miały pozostałe partie. AZS się jednak podniósł i toczył zacięty bój do samego końca, ale w tych decydujących akcjach więcej szczęścia miały przyjezdne i wygrały 3:0.
AZS Pronar Zeto Astwa Białystok - MKS Dąbrowa Górnicza 0:3 (14:25, 26:28, 22:25)

Składy:

AZS Białystok: Agata Karczmarzewska-Pura, Marlena Mieszała, Katarzyna Walawender, Dominika Koczorowska, Lucie Muhlsteinova, Izabela Żebrowska, Magdalena Saad (libero).

MKS Dąbrowa Górnicza: Katarzyna Wysocka, Magdalena Sadowska, Joanna Szczurek, Ewelina Sieczka, Małgorzata Lis, Magdalena Śliwa, Krystyna Tkaczewska (libero).

MVP: Magdalena Śliwa.
źródło: www.sportowefakty.pl

Ten post edytował Lui pią, 14 lis 2008 - 20:37

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
Prosty
post pią, 14 lis 2008 - 20:46
Post #13

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

Padziu, a tak nas skreslales po meczu z Mielcem. Nie ma to jak mecz w pizzeri ;D

nie biegnijmy tak daleko w LM, bo wszystko rozwieja play offy wink.gif ale to nie znaczy, ze skreslam nasze gwiazdy, zycze im jak najlepiej.

Co do meczu, malutko prostych bledow, dosc dobrze funkcjonowal blok, nie ma raczej nic do wytkniecia tongue.gif

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
endriu
post pią, 14 lis 2008 - 21:32
Post #14

Ja tutejszy, z bagna

Big graty!!!
W Białym widzieliśmy ZESPÓŁ. To bardzo ważne, oby tak dalej!
celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif celb (23).gif

pozdr...

Ten post edytował endriu pią, 14 lis 2008 - 21:33

--------------------

+Quote Post
cycu_j
post pią, 14 lis 2008 - 21:45
Post #15

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 2,303
GG: 5007633 status gadu-gadu

super smile2.gif byle tak dalej smile2.gif
gratulacje smile2.gif

+Quote Post
Peterek
post pią, 14 lis 2008 - 21:46
Post #16

Sun of a beach

Nr użytkownika: 883
GG: 6460675 status gadu-gadu

A ja kompletnie zapomniałem o meczu ;/ Brat zadzwonił do mnie pod koniec i się pyta czy oglądam :| Jakby nie mógł mi przypomnieć wcześniej żebym włączył TV ;/
Ale to nieważne ^^ Cieszy wygrana naszych pań :]

ps. Kiedy będzie najbliższy mecz u nas ?

--------------------
"Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"

+Quote Post
Prosty
post pią, 14 lis 2008 - 21:57
Post #17

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

jesli nic nie ulegnie zmianie to 22 listopad z Muszyna

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
endriu
post pią, 14 lis 2008 - 22:22
Post #18

Ja tutejszy, z bagna

Konferencja po meczu w Białym

pozdr...

Ten post edytował endriu pią, 14 lis 2008 - 22:23

--------------------

+Quote Post
Zibar
post pią, 14 lis 2008 - 22:24
Post #19

Sportowa Dąbrowa

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 267

Widziałem duże zdenarwowanie u naszych zawodniczek podczas meczu z Mielcem - duża publiczność, telewizja itd. wyzwoliła w nich mnóstwo nerowych reakcji i po cichu liczyłem, że ten sam syndrom spali akademiczki - i tak też się stało. Mimo, że grały we własnej hali to cała ta otoczka paraliżowała ich zamierzenia, choć myślałem, że nasze dziewczyny będą potrzebowały więcej czasu na aklimaytzację i uda im się urwać seta. Na szczęście się tak nie stało i mecz zakończył się o 19.25 na szczęście, bo rezerwacja na jeden stolik w knajpie, gdzie siedzieli chłopcy z KK i oglądali transmisję był na 19.30 laugh.gif Dzieki dziewczyny wyratowałyście nas z małej opresji wink.gif bo musielibysmy ich z endeiu u Darkiem wźiąć na kolana celb (14).gif

--------------------
pzd
Zibar

>>>>>>Sportowa Dąbrowa<<<<<

+Quote Post
endriu
post pią, 14 lis 2008 - 22:33
Post #20

Ja tutejszy, z bagna

A ja myślałem, że Dąbrowa siatkówką stoi angry.gif

Ale okazało się, że w niektórych miejscach pitcą laugh.gif

Dobrze, że browar zamówiliście i Darek pitcę, bo by nas na zbity wywalili laugh.gif

pozdr.

Zdziwiło mnie, że do pitcy można tylko video, o audio nie było mowy.

--------------------

+Quote Post

4 Stron V   1 2 3 > » 
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 12:27
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza