![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ja byłem rok temu i było fajnie, pogoda idealna, ale w tym nie będę bo do roboty idę!
![]() Za późno info było. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Oj info to już w styczniu było na stronie ZMK.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Qrcze, miałem jechać, ale jeden gość namówił mnie na ciekawą sztafetę, która będzie sie rozgrywać na łeknicach, ja będe startował na rowerze, do pokonania pogoria 3
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zagłębiowska Masa Krytyczna pojedzie tak jak planowano. Ale w związku z tragicznymi wydarzeniami prosimy uczestników o przypięcie do obrania czarnych wstążek. W imprezie planował udział poseł Grzegorz Dolniak i myślę ze min jemu jesteśmy to winni.
W Dąbrowie powinno być trochę plakatów, wiszą też w autobusach PKM Ten post edytował ZMK śro, 14 kwi 2010 - 15:24 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
W Dąbrowie powinno być trochę plakatów, wiszą też w autobusach PKM Tylko tym razem dopilnujcie aby potem te plakaty zostały sprzątnięte. Bo kilka tygodni po ostatniej masie sygnalizowałem jednemu z organizatorów, że na przy ścieżce na Pogorii plakat jeszcze wisi. Co źle wpisuje się w obraz rowerzystów, którzy chcą dobrze dla otoczenia. Koniec końców sam ten plakat po kolejnym tygodniu czy dwóch zerwałem. Powodzenia ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Jutro ma być jeszcze cieplej niż dzisiaj, sądząc po zainteresowaniu imprezą może paść niezły rekord. Plakietek mamy przygotowanych 1500 sztuk, gwizdków jest 1000. Zachęcam do wcześniejszego przyjazdu na start do Sosnowca. Czekamy pod dworcem od godziny 13.00
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
Jutro ma być jeszcze cieplej niż dzisiaj, sądząc po zainteresowaniu imprezą może paść niezły rekord. Plakietek mamy przygotowanych 1500 sztuk, gwizdków jest 1000. Zachęcam do wcześniejszego przyjazdu na start do Sosnowca. Czekamy pod dworcem od godziny 13.00 Z ciekawości. Czy będziecie lub załatwiliście wsparcie z niebieskimi światełkami na dachu na odcinek 'nerka' - czeladź? Bo z chęcią bym zobaczył minę takiego cfaniaczka* jak ostatnio przed panami policjantami. Bo w sumie i na pierwszej i na drugiej edycji na tym odcinku były klocki. *mam na myśli tego co na czołówkę jechał byle by tylko wyprzedzić.. |
|
|
![]()
|
|
Straż Miejska we wszystkich miastach ma pomóc w przejeździe, ale jaki będzie dokładnie tego zakres to nie wiem.
|
|
|
![]()
|
|
Bardzo sympatyczni ratownicy PCK
![]() ![]() Masa udana i chyba bez żadnej kolizji ![]() PozdRower ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() KK#21 ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 356 Dołączył: pią, 21 mar 08 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 1,178 Płeć: Mężczyzna GG: 3890826 ![]() |
Potwierdzam, masa udana
![]() Była jedna mała kolizja na podjeździe koło Syberki w Będzinie i chyba nic poza tym. Nikomu nic się nie stało. Szkoda, że zabrakło miseczek na zalewajkę ![]() Pozdrawiam wszystkich biorących udział w dzisiejszej ZMK, a tych co nie byli zapraszam na następną ![]() Ten post edytował Beica sob, 24 kwi 2010 - 18:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
I też się zgodzę ze słowami, że masa udana!
![]() Po za małym zgrzytem na początku gdy pan policjant bardzo chyba chciał pokazać, że jest ważny i bez niego nie będzie zabawy.. Fakt faktem, że później zachowywał się już ok. Eskortował do rogatek z DG. I bardzo ułatwiał przejazd przez skrzyżowania. Jednak wejście miał ciut.. kiepskie. Ale mniejsza z tym. Potem już było OK. Plusem na pewno było to (co mogło być wynikiem w/w akcji), że po raz pierwszy udawało się peleton grzecznie na jednym pasie wszystkim utrzymywać! ![]() Kolejny +, że nie było jakiś większych klocków z samochodami. Po za kilkoma nerwusami i wymianami po kilka niepotrzebnych zdań przy blokowaniu przejazdów aby nikt nam nie rozrywał peletonu. To wszystko było bezpiecznie. No i jeśli mowa o bezpieczeństwie, to kolejny +, że tym razem obyło się bez krwi. No i pogoda dopisała, dzięki temu nas było całkiem sporo! Będę stronniczy i napiszę, że minusów nie zaobserwowałem ![]() |
|
|
![]()
|
|
W tym roku Zagłębiowska Masa Krytyczna odbędzie się 30 kwietnia. Start tradycyjnie o 15.00 spod Dworca Głównego w Sosnowcu. Następnie jedziemy przez Będzin do Dąbrowy gdzie pod Halą Centrum planowana jest meta. Więcej informacji wkrótce.
|
|
|
![]()
|
|
W tym roku Zagłębiowska Masa Krytyczna odbędzie się 30 kwietnia. Start tradycyjnie o 15.00 spod Dworca Głównego w Sosnowcu. Następnie jedziemy przez Będzin do Dąbrowy gdzie pod Halą Centrum planowana jest meta. Więcej informacji wkrótce. Czeladzi się znudziło? Czy z Sosnowca do Będzina przez Czeladź? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: wto, 10 mar 09 Nr użytkownika: 3,233 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
To teraz oficjalnie:
Czwarta edycja Zagłębiowskiej Masy Krytycznej odbędzie się 30 kwietnia 2011 roku. Startujemy jak co roku spod Dworca Głównego w Sosnowcu o godzinie 15.00. Przed startem ( od godziny 13.00) będziemy czekać na uczestników i rozdawać specjalnie odblaskowe kamizelki. Hasłem 4 ZMK jest - bądz widoczny po zmroku na drodze i właśnie dzięĸi kamizelkom chcemy zwiększyć bezpieczeństwo rowerzystów na drodze, a przy okazji nasz przejazd przez zagłębiowskie miasta będzie efektowanie wygladał. W tym roku trasa ma długość 13,5 kilometra i biegnie przez Centrum i dzielnice Pogoń w Sosnowcu, a następnie ulicami Małobądzką i Kołlątaja w Będzinie do Dąbrowy Górniczej gdzie na Placu Wolności przed Pałacem Kultury Zagłębia zaplanowaliśmy metę i koncert zespołu Yardee Sound. Na wszystkich czekać będzie gorąca zalewajka, wygrać będzie też można trzy rowery ufundowane przez prezydetnów Sosnowca, Dąbrowy Górniczej i Będzina. Przejazd zabezpieczony będzie przez odpowiednie służby, ale każdy bierze w nim udział na własną odpowiedzialność. Zapraszamy wszystkich rowerzystów. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Eeh, początek długiego weekendu, w planie mam iść do pracy, ale to może uda m się zamienić, ale mam też 2 imprezy w ten dzień i nie wiem już na co iść
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:41 |