![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zachęcam do wcześniejszego przyjazdu do Sosnowca - żebyśmy mogli wystartować o 15.
Poniżej filmik kolegi Rafika z forum Sosnowca- warto sobie przypomnieć jak było ostatnim razem: http://www.youtube.com/watch?v=N83fnm7ZSkQ Ten post edytował ZMK pią, 24 kwi 2009 - 17:50 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
Wróciłem z masy ok 17... dojechałem do mety
![]() ![]() Śmieszne było jego hasło.. "Rowerzyści jeszcze przed 20 minut będą dojeżdżać, ponieważ było ich ponad 1000" ![]() ![]() Organizacyjnie prawie wszystko ok... bo jednak od początku powinny być blokowane skrzyżowania aby wszyscy jednolitą "masą" przejechali. Tak czy siak czekam na kolejny wypad -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wie ktoś co się stało z dziewczyną, która upadła w Zagórzu? Nie wyglądało to za ciekawie...
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prezydent Sosnowca był, Burmistrz Czeladzi był, ja byłem - a nasz Prezydent gdzie?
![]() -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Jeżeli ktoś na namiar na dziewczynę która sie przewróciła - to proszę o info: ...............
Następna masa będzie bardziej Dąbrowska(to na razie tajemnica)- i pewnie wtedy prezydent DG też będzie. Jak ktoś ma jakąś fajną fotkę i chciałby sie nią podzielić z innymi to proszę wysłać na mojego maila: ........................ Wrzucimy je do galerii na stronie masy i pierwszy tekst MMsilesi prosto ze startu: http://www.mmsilesia.pl/5215/2009/4/25/sos...ictChanged=true Ten post edytował kwintosz pią, 06 lip 2012 - 19:48
Powód Edycji: ochrona danych osobowych
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
CYTAT Wie ktoś co się stało z dziewczyną, która upadła w Zagórzu? Nie wyglądało to za ciekawie... W Czeladzi na rynku widziałem jakąś dziewczynę (średniodługowłosa blondynka), która wyglądała na świeżo poobijaną. Miała poobdzierane tu i ówdzie + opatrunek + trzymała puszkę z zimnym napojem przy głowie. ![]() Może to ta? Jeśli tak to wielki +, że dojechała mimo to ![]() |
|
|
![]()
|
|
Materiał TVS:
http://www.tvs.pl/informacje/10562/ na 3 było coś w wieczornych aktualnościach, ale nie ma tego na stronie bo tam jest wydanie z 18.00 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 10 Dołączył: nie, 10 paź 04 Skąd: Reden Nr użytkownika: 113 Płeć: Kobieta ![]() |
Bardzo fajna impreza. Niestety, dotoczyłam się tylko do zamku będzińskiego, choc chciałam jechać dalej. Ale nazajutrz czekał mnie rajd rowerowy w DG i nie chciałam się przeforsować (na rowerze jeżdżę 'niedzielnie'
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
hehe, jeśli zapał nie minie, to organizatorzy powinni się bać wrześniowej masy. Bo jeśli pogoda i inne czynniki dopiszą jest gruba szansa przekroczenia 1000 rowerów
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 962 Dołączył: śro, 31 sty 07 Skąd: D.G. Mydlice Północ Nr użytkownika: 432 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Miało NA PEWNO nie zabraknąć gwizdków i plakietek, a o 14:50 już ich nie było.
Grochówka w Czeladzi dobra, ale tam znowu nie zabrakło zupy tylko... plastikowych talerzyków! A cała impreza OK - w DG cały peleton był najbardziej rozbity, trochę połączył się dopiero za Będzinem ![]() |
|
|
![]()
|
|
Gwoli podsumowania wrzucę mój post ze strony Masy:
CYTAT Cóż mam powiedzieć - przepraszam tych dla których brakło gwizdków i plakietek - w najbardziej optymistycznym wariancie liczyliśmy na ok 500uczestników. Co do grochówki to rzeczywiście zabrakło naczyń, a nie zupy ( z tego samego powodu zresztą co plakietek i gwizdków) Postaramy sie następnym razem, żeby każdy dostał zestaw startowy i nie odszedł z pustymi rękoma ( a raczej brzuchem) do domu. Masa krytyczna to impreza z całą nomen omen masą niewiadomych. Nie wiadomo jaka będzie pogoda ( jak nie dopisze to i uczestników będzie mniej) nie da sie tez określić nawet szacunkowej liczby rowerzystów. Zachęcam następnym razem do przybycia sporo wcześniej na start. Gwizdki i plakietki skończyły sie w sumie niewiele przed startem- bo wtedy przyjechało najwięcej osób. A czekaliśmy już pod dworcem od 13.00 Co do zasad - rzeczywiście trudno zapanować na taką liczbą osób, dlatego prosimy o spokojny przejazd, w miarę nie łamiąc przepisów ruchu drogowego. Chodzi tu przede wszystkim o bezpieczeństwo każdego z uczestników. Bo przecież wszyscy przyjechali spędzić miło czas, a nie ryzykować własnego zdrowia i życia. Jadąc w tłumie, nietrudno o wywrotkę, lecz jeśli jedziemy powoli i uważnie to łatwo sie zatrzymać i nie taranować nawzajem. Sam byłem światkiem wywrotki jednej z osób, wszyscy sie zatrzymali i nikomu nic sie nie stało. Po to właśnie jedziemy dużą grupa żeby czuć sie bezpieczniej niż kiedy na co dzień przedzieramy sie przez skrzyżowania. Zachęcamy też do używania kasków, to żaden obciach jechać w czymś w czym jesteśmy bezpieczniejsi. Sam po sobie wiem, że łatwo sie przyzwyczaić do tej skorupy na głowie i gdybym teraz wyjechał bez kasku czułbym sie jakoś nieswojo. Postaramy sie na następna masę zapewnić więcej niespodzianek, pomysłów jest sporo, choć nie od nas wszystko zależy. Jest też szansa że przejazd będzie lepiej zabezpieczony przez odpowiednie służby. Pamiętajmy ze naszym zachowaniem, wyrabiamy opinie wszystkim rowerzystom, a przecież chodzi o to żeby rower kojarzył sie z bezpiecznym i przyjemnym środkiem komunikacji a nie z łamaniem przepisów i terroryzowaniem innych uczestników ruchu. Wielu kierowców trąbiło na nas przyjaźnie. Byli też tacy którym puszczały nerwy, choć może jechali tylko do M1 i 5 minut nic ich by nie zbawiło. Dziękuję wszystkim za udział w imprezie, zapraszam na następną, miejmy nadzieję że dzięki ZMK bezpieczne ścieżki rowerowe powstaną w naszych miastach szybciej i jazda rowerem do pracy, szkoły, sklepu czy parku stanie sie przyjemnością. Jeżeli ktoś chciałby pomóc nam w promocji kolejnej imprezy to proszę o kontakt na maila: rafal.sicinski@zaglebie.info i galeria(więcej zdjęć pojawi się wieczorem) http://zmk.wikidot.com/galeriazmk2 Ten post edytował ZMK pon, 27 kwi 2009 - 14:28 |
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Byłem na masie w sosnowcu, było chyba ponad 1000 bikerów, oczywiście w takim tłumie ciężko o dyscypline i rozwage czego efektem był jeden dość groźnie wyglądający wypadek na ulicznym zjeździe, gdzie jakaś dziewczyna upadła i dosyć mocno się poobijała, ale szczegółów nie znam. Jesli chodzi o zabezpieczenie to w sosnowcu ograniczyli się tylko do zmiany sygnalizacji na niektórych skrzyżowaniach, w Dąbrowie był tylko jeden wóż Straży Miejskiej, który chyba znalazł się przypadkowo na trasie. Będzin jeszcze gorzej bo tam to kompletnie zlekceważyli to, natomiast pochwały należą się Czeladzi, tam naprawde była i Policja i Straż Miejska, którzy całkiem sprawnie zabezpieczyli trase przejazdu. Jak patrze na te zdjęcia to może z 5% uczestników miało kaski, widać jak słabe jest przekonanie do tego zabezpieczenie, które potrafi uratować zdrowie lub życie o czym sam się przekonałem przy jeździe turystycznej i profesionalnej na zawodach w górach
![]() |
|
|
![]()
|
|
Nie do końca na temat ale...
http://www.zaglebie.info/dabrowa-gornicza,...py-serca-,11313 Jeżeli będą chętne osoby z Dąbrowy to możemy sie umówić pod PKZ i "zabierzemy" was po drodze Ten post edytował ZMK sob, 30 maj 2009 - 08:05 |
|
|
![]()
|
|
Już w piątek jedziemy ze składakami. Startujemy o 9.30 spod Dworca Głównego w Sosnowcu w Dąbrowie możemy być przed 10.
ok godziny 13 wjeżdżamy boczną bramą na teren basenów Aqua Parku. Będzie tam również wyznaczone miejsce do bezpiecznego zostawiania rowerów. następnie uczestnicy wezmą udział w pikniku promującym przeszczepy. Dla wszystkich przygotowany jest posiłek oraz specjalny odblaskowy gadżet. Zapraszam wszystkich rowerzystów z Zagłębia. |
|
|
![]()
|
|
Trzecia Zagłębiowska Masa Krytyczna odbędzie się w Sobotę 24 kwietnia. Trasa taka jak zwykle, start o 15.00 spod Dworca Głównego w Sosnowcu. Szczegóły wkrótce.
|
|
|
![]()
|
|
W linku poniżej nieoficjalny filmik-zaproszenie na 3 Zagłębiowską Masę Krytyczna. Będzie można wygrać fajne nagrody:
http://www.youtube.com/watch?v=yvQXOsQ0TvM |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Człowiek Legenda ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 28 kwi 05 Skąd: Broadway Nr użytkownika: 141 Płeć: Mężczyzna GG: 2594367 ![]() |
Byłem w zeszłym roku i w tym postaram się być
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:41 |