IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

8 Stron V  « < 4 5 6 7 8 >  
Reply to this topicStart new topic
> ZAGŁĘBIOWSKA MASA KRYTYCZNA
ZMK
post pią, 24 kwi 2009 - 17:48
Post #101

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,439

Zachęcam do wcześniejszego przyjazdu do Sosnowca - żebyśmy mogli wystartować o 15.
Poniżej filmik kolegi Rafika z forum Sosnowca- warto sobie przypomnieć jak było ostatnim razem:
http://www.youtube.com/watch?v=N83fnm7ZSkQ

Ten post edytował ZMK pią, 24 kwi 2009 - 17:50
Go to the top of the page

+Quote Post
ZMK
post sob, 25 kwi 2009 - 09:12
Post #102

UZYTKOWNIK

Za oknem ładna pogoda, a na Rynku w Czeladzi budują już scenę:

+Quote Post
Ajax
post sob, 25 kwi 2009 - 18:11
Post #103

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 343
GG: 728011 status gadu-gadu

Wróciłem z masy ok 17... dojechałem do mety smile2.gif i wróciłem do domu. Liczba osób szokowała... wąż rowerzystów ciągnął się w nieskończoność smile2.gif Na mecie Pan "spiker" twierdził ze było około 1000 osób.

Śmieszne było jego hasło.. "Rowerzyści jeszcze przed 20 minut będą dojeżdżać, ponieważ było ich ponad 1000" smile2.gif ten dojazd trwał około 2 minut wink.gif chyba duża część osób wykruszyła się na górce w będzinie...

Organizacyjnie prawie wszystko ok... bo jednak od początku powinny być blokowane skrzyżowania aby wszyscy jednolitą "masą" przejechali.

Tak czy siak czekam na kolejny wypad

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post sob, 25 kwi 2009 - 18:30
Post #104

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Wie ktoś co się stało z dziewczyną, która upadła w Zagórzu? Nie wyglądało to za ciekawie...

+Quote Post
mawwm
post sob, 25 kwi 2009 - 19:05
Post #105

kocham Moje Miasto

Nr użytkownika: 1,335

Prezydent Sosnowca był, Burmistrz Czeladzi był, ja byłem - a nasz Prezydent gdzie? rolleyes.gif

--------------------
Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman

+Quote Post
ZMK
post sob, 25 kwi 2009 - 19:08
Post #106

UZYTKOWNIK

Jeżeli ktoś na namiar na dziewczynę która sie przewróciła - to proszę o info: ...............

Następna masa będzie bardziej Dąbrowska(to na razie tajemnica)- i pewnie wtedy prezydent DG też będzie.
Jak ktoś ma jakąś fajną fotkę i chciałby sie nią podzielić z innymi to proszę wysłać na mojego maila:

........................

Wrzucimy je do galerii na stronie masy

i pierwszy tekst MMsilesi prosto ze startu:
http://www.mmsilesia.pl/5215/2009/4/25/sos...ictChanged=true

Ten post edytował kwintosz pią, 06 lip 2012 - 19:48
Powód Edycji: ochrona danych osobowych

+Quote Post
gregol
post nie, 26 kwi 2009 - 00:03
Post #107

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

CYTAT
Wie ktoś co się stało z dziewczyną, która upadła w Zagórzu? Nie wyglądało to za ciekawie...

W Czeladzi na rynku widziałem jakąś dziewczynę (średniodługowłosa blondynka), która wyglądała na świeżo poobijaną. Miała poobdzierane tu i ówdzie + opatrunek + trzymała puszkę z zimnym napojem przy głowie.
smile2.gif
Może to ta? Jeśli tak to wielki +, że dojechała mimo to smile2.gif

+Quote Post
ZMK
post nie, 26 kwi 2009 - 00:59
Post #108

UZYTKOWNIK

Materiał TVS:
http://www.tvs.pl/informacje/10562/
na 3 było coś w wieczornych aktualnościach, ale nie ma tego na stronie bo tam jest wydanie z 18.00

+Quote Post
:)
post nie, 26 kwi 2009 - 12:01
Post #109

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

fotki nddg snf (51).gif http://www.dabrowa.pl/20090425_2-ZAGLEBIOW...CZNA/index.html

--------------------

+Quote Post
miharu
post pon, 27 kwi 2009 - 09:53
Post #110

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 113

Bardzo fajna impreza. Niestety, dotoczyłam się tylko do zamku będzińskiego, choc chciałam jechać dalej. Ale nazajutrz czekał mnie rajd rowerowy w DG i nie chciałam się przeforsować (na rowerze jeżdżę 'niedzielnie' wink.gif ). Nie spodziewałam się tylu uczestników.. to robiło wrażenie.. Na następną Masę wybieram się na 100%, i przejeżdżam calutką.

+Quote Post
gregol
post pon, 27 kwi 2009 - 10:18
Post #111

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,349
GG: 1309044 status gadu-gadu

hehe, jeśli zapał nie minie, to organizatorzy powinni się bać wrześniowej masy. Bo jeśli pogoda i inne czynniki dopiszą jest gruba szansa przekroczenia 1000 rowerów smile2.gif o to już będzie masakra!

+Quote Post
Dave
post pon, 27 kwi 2009 - 12:08
Post #112

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 432

Miało NA PEWNO nie zabraknąć gwizdków i plakietek, a o 14:50 już ich nie było.
Grochówka w Czeladzi dobra, ale tam znowu nie zabrakło zupy tylko... plastikowych talerzyków!
A cała impreza OK - w DG cały peleton był najbardziej rozbity, trochę połączył się dopiero za Będzinem smile2.gif

+Quote Post
ZMK
post pon, 27 kwi 2009 - 14:26
Post #113

UZYTKOWNIK

Gwoli podsumowania wrzucę mój post ze strony Masy:

CYTAT
Cóż mam powiedzieć - przepraszam tych dla których brakło gwizdków i plakietek - w najbardziej optymistycznym wariancie liczyliśmy na ok 500uczestników. Co do grochówki to rzeczywiście zabrakło naczyń, a nie zupy ( z tego samego powodu zresztą co plakietek i gwizdków)

Postaramy sie następnym razem, żeby każdy dostał zestaw startowy i nie odszedł z pustymi rękoma ( a raczej brzuchem) do domu. Masa krytyczna to impreza z całą nomen omen masą niewiadomych. Nie wiadomo jaka będzie pogoda ( jak nie dopisze to i uczestników będzie mniej) nie da sie tez określić nawet szacunkowej liczby rowerzystów. Zachęcam następnym razem do przybycia sporo wcześniej na start. Gwizdki i plakietki skończyły sie w sumie niewiele przed startem- bo wtedy przyjechało najwięcej osób. A czekaliśmy już pod dworcem od 13.00

Co do zasad - rzeczywiście trudno zapanować na taką liczbą osób, dlatego prosimy o spokojny przejazd, w miarę nie łamiąc przepisów ruchu drogowego. Chodzi tu przede wszystkim o bezpieczeństwo każdego z uczestników. Bo przecież wszyscy przyjechali spędzić miło czas, a nie ryzykować własnego zdrowia i życia.

Jadąc w tłumie, nietrudno o wywrotkę, lecz jeśli jedziemy powoli i uważnie to łatwo sie zatrzymać i nie taranować nawzajem. Sam byłem światkiem wywrotki jednej z osób, wszyscy sie zatrzymali i nikomu nic sie nie stało. Po to właśnie jedziemy dużą grupa żeby czuć sie bezpieczniej niż kiedy na co dzień przedzieramy sie przez skrzyżowania.

Zachęcamy też do używania kasków, to żaden obciach jechać w czymś w czym jesteśmy bezpieczniejsi. Sam po sobie wiem, że łatwo sie przyzwyczaić do tej skorupy na głowie i gdybym teraz wyjechał bez kasku czułbym sie jakoś nieswojo.

Postaramy sie na następna masę zapewnić więcej niespodzianek, pomysłów jest sporo, choć nie od nas wszystko zależy. Jest też szansa że przejazd będzie lepiej zabezpieczony przez odpowiednie służby.

Pamiętajmy ze naszym zachowaniem, wyrabiamy opinie wszystkim rowerzystom, a przecież chodzi o to żeby rower kojarzył sie z bezpiecznym i przyjemnym środkiem komunikacji a nie z łamaniem przepisów i terroryzowaniem innych uczestników ruchu. Wielu kierowców trąbiło na nas przyjaźnie. Byli też tacy którym puszczały nerwy, choć może jechali tylko do M1 i 5 minut nic ich by nie zbawiło.

Dziękuję wszystkim za udział w imprezie, zapraszam na następną, miejmy nadzieję że dzięki ZMK bezpieczne ścieżki rowerowe powstaną w naszych miastach szybciej i jazda rowerem do pracy, szkoły, sklepu czy parku stanie sie przyjemnością.

Jeżeli ktoś chciałby pomóc nam w promocji kolejnej imprezy to proszę o kontakt na maila:
rafal.sicinski@zaglebie.info

i galeria(więcej zdjęć pojawi się wieczorem)
http://zmk.wikidot.com/galeriazmk2

Ten post edytował ZMK pon, 27 kwi 2009 - 14:28

+Quote Post
PaVLo
post czw, 30 kwi 2009 - 12:52
Post #114

Człowiek Legenda
**

Nr użytkownika: 141
GG: 2594367 status gadu-gadu

Byłem na masie w sosnowcu, było chyba ponad 1000 bikerów, oczywiście w takim tłumie ciężko o dyscypline i rozwage czego efektem był jeden dość groźnie wyglądający wypadek na ulicznym zjeździe, gdzie jakaś dziewczyna upadła i dosyć mocno się poobijała, ale szczegółów nie znam. Jesli chodzi o zabezpieczenie to w sosnowcu ograniczyli się tylko do zmiany sygnalizacji na niektórych skrzyżowaniach, w Dąbrowie był tylko jeden wóż Straży Miejskiej, który chyba znalazł się przypadkowo na trasie. Będzin jeszcze gorzej bo tam to kompletnie zlekceważyli to, natomiast pochwały należą się Czeladzi, tam naprawde była i Policja i Straż Miejska, którzy całkiem sprawnie zabezpieczyli trase przejazdu. Jak patrze na te zdjęcia to może z 5% uczestników miało kaski, widać jak słabe jest przekonanie do tego zabezpieczenie, które potrafi uratować zdrowie lub życie o czym sam się przekonałem przy jeździe turystycznej i profesionalnej na zawodach w górach dry.gif .

+Quote Post
ZMK
post sob, 30 maj 2009 - 08:04
Post #115

UZYTKOWNIK

Nie do końca na temat ale...

http://www.zaglebie.info/dabrowa-gornicza,...py-serca-,11313

Jeżeli będą chętne osoby z Dąbrowy to możemy sie umówić pod PKZ i "zabierzemy" was po drodze

Ten post edytował ZMK sob, 30 maj 2009 - 08:05

+Quote Post
ZMK
post wto, 09 cze 2009 - 15:16
Post #116

UZYTKOWNIK

Już w piątek jedziemy ze składakami. Startujemy o 9.30 spod Dworca Głównego w Sosnowcu w Dąbrowie możemy być przed 10.

ok godziny 13 wjeżdżamy boczną bramą na teren basenów Aqua Parku. Będzie tam również wyznaczone miejsce do bezpiecznego zostawiania rowerów. następnie uczestnicy wezmą udział w pikniku promującym przeszczepy. Dla wszystkich przygotowany jest posiłek oraz specjalny odblaskowy gadżet.

Zapraszam wszystkich rowerzystów z Zagłębia.

+Quote Post
ZMK
post pią, 12 mar 2010 - 22:05
Post #117

UZYTKOWNIK

Trzecia Zagłębiowska Masa Krytyczna odbędzie się w Sobotę 24 kwietnia. Trasa taka jak zwykle, start o 15.00 spod Dworca Głównego w Sosnowcu. Szczegóły wkrótce.

+Quote Post
ZMK
post pon, 22 mar 2010 - 22:55
Post #118

UZYTKOWNIK

W linku poniżej nieoficjalny filmik-zaproszenie na 3 Zagłębiowską Masę Krytyczna. Będzie można wygrać fajne nagrody:

http://www.youtube.com/watch?v=yvQXOsQ0TvM

+Quote Post
ZMK
post sob, 27 mar 2010 - 18:58
Post #119

UZYTKOWNIK

Plakat imprezy:

+Quote Post
PaVLo
post śro, 31 mar 2010 - 21:47
Post #120

Człowiek Legenda
**

Nr użytkownika: 141
GG: 2594367 status gadu-gadu

Byłem w zeszłym roku i w tym postaram się być fight (3).gif

+Quote Post

8 Stron V  « < 4 5 6 7 8 >
Reply to this topicStart new topic
6 Użytkowników czyta ten temat (6 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 13:41
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza