IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

3 Stron V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Miasto w którym warto mieszkać na Śląsku! ..., Głosujmy!
marcin.p
post pią, 08 sie 2008 - 19:48
Post #21

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 446
GG: 11390668 status gadu-gadu

Coś dla niedowiarków
http://ingner.wordpress.com/2007/06/26/zag...ziejow-do-dzis/

A co gdyby nasze województwo nazywało się katowickie? Stworzono by konkurs "gdzie najlepiej mieszkać w katowicach"? I co, mieszkalibyśmy w katowicach, bo tak się województwo nazywa?

--------------------
Pozdrawiam!
Marcin
Go to the top of the page

+Quote Post
Misaki
post pią, 08 sie 2008 - 20:13
Post #22

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 886

@Patriomonium

Skoro Zagłębie to Twoja mała ojczyzna jak to zostało przez Ciebie ładnie ujęte to jednak do Ciebie pasuje nieco brzydsze słowo kolaborant. Proszę Cię nie sil się na takie hasła bo nie zasługujesz na tą "małą ojczyznę". To ,że województwo śląskie mylisz ze Śląskiem świadczy na jakim etapie jesteś. Są pewne rzeczy ,których i tak nie zrozumiesz choć byś do najlepszych szkół chodził...

--------------------
www.zaglebiedabrowskie.org

+Quote Post
darco
post pią, 08 sie 2008 - 21:48
Post #23

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 853

To że zagłębiowskie "elity" urządzają się przy śląskim stole (karmione są śląską ręką) jest naganne, ale do pewnego stopnia zrozumiałe.

To że ktoś deklaruje że jest Zagłębiakiem, że tutaj jest Zagłębie Dąbrowskie, a równocześnie pisze, że ma tą tożsamość gdzieś, bo mu wisi jak go nazywają, jak nazywają jego miasto jest dla mnie osobą bardzo płytką, nie mającą żadnej tożsamości a sama taka wypowiedź jest schizofrenią intelektualną, nie mówiąc o świadectwie poziomu wiedzy.

Mieszkajcie tu, pracujcie tu, Zagłębie zawsze było tolerancyjne, ale nie macie prawa nazywać się Zagłębiakami i nie macie prawa mówić o naszej regionalnej tożsamości, bo Was to po prostu nie dotyczy.

(Mam nadzieję, że się nie obrazicie, ale przecież Wam wszystko jedno jak Was nazywają ?)

W przeciwieństwie do wypowiadających się tu pseudo Zagłębiaków niektórzy Ślązacy tak opisują to województwo "śląskie" i za to mam do nich szacunek !

http://www.wojewodztwoslaskie.eu/

Polecam, szczególnie tym których ich intelekt nie potrafi rozróżnić nazwy jednostki administracyjnej od nazwy regionu.

Ten post edytował darco pią, 08 sie 2008 - 21:49

+Quote Post
kwintosz
post pią, 08 sie 2008 - 23:55
Post #24

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 130
GG: 3030588 status gadu-gadu

Panowie chill out bo polecą ostrzeżenia.

Każdy może mieć prawo do swojego zdania i niekoniecznie musi to oznaczać że ktoś nie zszedł z drzewa albo zszedł. Jeśli już to rozmawiajmy o Zagłębiu Dąbrowskim, Śląsku i województwie w odpowiednim do tego temacie.

P.S. Ja osobiście nie będę głosował na DG bo DG leży w ZD a nie na Śląsku a więc wynika z tego że nie jest miastem śląskim.

Proszę więc o pisanie tylko i wyłącznie nt. tego rankingu.

--------------------
"(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted

When you love a woman you tell her that she's the one (..)"

+Quote Post
metall
post sob, 09 sie 2008 - 07:49
Post #25

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,395

CYTAT(mary cha @ pią, 08 sie 2008 - 15:05) *
najwazniejsze-sami tworzycie taki wlasnie wizerunek caly czas podsycajac ta mala wojne.po co te rozmowy,jakies loga nie wiadomo skad wziete,wywlekanie dawnych spraw??dla mnie temat nie istnieje.

Nie ma żadnej wojny, są obiektywne różnice. Jeśli dla ciebie powiedzenie że "Dąbrowa to nie Śląsk" jest wojną no to chyba masz jakieś spaczone spojrzenie na sprawę

Wyedukuj się http://tiny.pl/2n39 i nie bój sie różnic, to własnie ich ukrywanie powoduje zbędne konflikty.

Ten post edytował metall sob, 09 sie 2008 - 08:05

+Quote Post
Patrimonium
post sob, 09 sie 2008 - 11:34
Post #26

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 1,362

Misaki - kolaborant?? aha pewnie dla tego że bywam na ślunsku i nie mam lęków przy "prakraczaniu brynicy" i nie ucz mnie chłopcze świadomości korzeni, pożyjesz troche na świecie więcej niż 12 lat to zrozumiesz że czasami trzeba wyjechać poza DG żeby pracowac rozwijać sie itd. nie myle woj śląskiego ze śląskiem, jestem Zagłębiakiem i tyle. podziały administracyjne, geograficzne mnie nie interesują ( w ogóle podziały to da mnie bzdura jest) a raczej śmieszą.
Darco fajnie że tak się napalasz na to nazewnictwo tylko czy nie lepiej było by coś robic a nie tylko pisać po 100 postów dziennie na forach? naszczęście poza wygłaszaniem Wielkich Teori nie masz prawa zabierać mi żadnych praw:)
Szer zacytowałes 5 odpowiedzi nt. geografi, netykiety (tym mnie rozwaliłeś laugh.gif ), ortografi i edukacji - ustosunkowujesz sie tylko do geografi i netykiety (niemoge z tym wyrazem laugh.gif )
a ja głosuje:)
pozdrawiam
więcej działania, mniej gadania.

+Quote Post
vacu
post sob, 09 sie 2008 - 12:38
Post #27

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(kwintosz @ pią, 08 sie 2008 - 21:55) *
P.S. Ja osobiście nie będę głosował na DG bo DG leży w ZD a nie na Śląsku a więc wynika z tego że nie jest miastem śląskim.

Ale przecież nazwa plebiscytu to: "Miasto w którym warto mieszkać na Śląsku i Zagłębiu! - oddaj swój głos!"

To o co ta cała "afera"?? wink.gif

http://katowice.naszemiasto.pl/wydarzenia/884182.html

PS Ale literówka paskudna biggrin.gif

+Quote Post
Patrimonium
post sob, 09 sie 2008 - 13:22
Post #28

UZYTKOWNIK
**

laugh.gif hahahahha no to pozamiatane chłopaki. a już zostałem nieukiem, kolaborantem i antypatriotą który nie ma prawa do nazywania siebie Zagłębiakiem, a mary cha volksdeutschem i ruskim (to nazwę chyba sam sobie człowieku z metalu uroiłeś). no cóż... żałosne smile2.gif
czyli co jednak głosujemy ?? laugh.gif

+Quote Post
Radkowitz
post sob, 09 sie 2008 - 14:10
Post #29

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 982

No i widzicie? a było że tylko na Śląsku. Trochę osób zwróciło uwagę mailami, ktoś dał komentarz przy Sosnowcu: "wystarczyło zamiast "na Śląsku" napisać "na Śląsku i w Zagłębiu" i już byście mieli ze 100 kliknięć ode mnie na Sosnowiec ale tak to się pocałujcie w d** ja żadnego Sosnowca na Śląsku nie znam..." i zmienili. Warto o swoje powalczyć. Teraz można głosować.

Ten post edytował Radkowitz sob, 09 sie 2008 - 14:11

+Quote Post
Master
post sob, 09 sie 2008 - 14:13
Post #30

FdZD

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 5

jutro skasuje tą cala zbedna dyskusje, jesli ktos chce to niech sie jeszcze wypowie, ale jutro 3/4 tych postow zniknie

+Quote Post
bzenek
post sob, 09 sie 2008 - 14:41
Post #31

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(Master @ sob, 09 sie 2008 - 14:13) *
jutro skasuje tą cala zbedna dyskusje, jesli ktos chce to niech sie jeszcze wypowie, ale jutro 3/4 tych postow zniknie

Dlaczego dopiero jutro ? mellow.gif

Jestem za tym aby podobne śląsko-zagłębiowskie kompleksy natychmiast przenosić do tematu Tożsamość Zagłębiowska. Od razu będzie wiadomo, żeby tam nie zaglądać. wink.gif\

Dla porządku i dla uniknięcia jednostronnego wydźwięku zmienić nazwę na Tożsamość Śląsko-Zagłębiowsko-Małopolska. Niech się tam do woli napieprzają o wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świętami Wielkiej Nocy. fight (7).gif

Ten post edytował bzenek sob, 09 sie 2008 - 15:02

+Quote Post
Patrimonium
post sob, 09 sie 2008 - 14:55
Post #32

UZYTKOWNIK
**

jestem za, można przenieśc jak najszybciej kompeksy do tematu o kompleksach smile2.gif

+Quote Post
Misaki
post sob, 09 sie 2008 - 16:29
Post #33

UZYTKOWNIK
**

Jak na razie osób leczących kompleksy jest tutaj więcej, także w myśl przez was tak rozumianej demokracji wypowiedzi Patrimonium i Bzenka powinny być przenoszone jako niezgodne z istniejącym trendem.

@Ptrimonium czemu się nie pochwaliłeś, że wywiad z Tobą robili. Nawet domyślam się który/która to Ty smile2.gif

http://www.interia.tv/rozne,,,,1159427

Tak przejrzałem Twoje wszystkie posty, które tu napisałeś i oczywistym dla mnie jest to, że jesteś jakimś agentem. Ledwo kilka postów nap[isałeś i nic w nich nie ma poza uwielbieniem dla Silesii i podżeganiem forumowiczów przeciwko sobie. Bardzo mi się nie podobają osoby, które nie próbują odpowiadać argumentami tylko radzą sobie jakimiś marnymi próbami dyskredytowania innych osób.

@Master uważam, że nie powinno się kasować tej dyskusji tylko zostawić ją jaką jaka jest - każdy może zobaczyć jak obecny status Zagłębia wpływa na relację między mieszkańcami. Jest to sytuacja niezdrowa. Nie tak normalnie powinny wyglądać stosunki pomiędzy mieszkańcami. Dyskusje o takim charakterze można znaleźć jedynie w naszym województwie. Jest to sytuacja, którą powinno się uważam rozwiazać aby skończyć wreszcie z tym zamieszaniem jakie tu mamy. Powinno się doprowadzić do takiej zmiany statusu regionu aby rozładować napięcia. Jeśli tak się nie stanie to dalej będziemy wszyscy tracić tutaj czas na takie pierdoły jak w tym temacie.

Ten post edytował Misaki sob, 09 sie 2008 - 16:44

--------------------

+Quote Post
Patrimonium
post sob, 09 sie 2008 - 17:05
Post #34

UZYTKOWNIK
**

trzeba trzeba skasować bo aż wstyd że takie głupoty ludzie dorośli wypisują. próby dyskredytowania - no to sobie przeczytaj jeszce raz tylko ZE ZROZUMIENIEM że to ty próbujesz mnie obrazić i zdyskredytować, pisząc ironicznie że brałem udział w jakimś wywiadzie o to już jest kłamstwo chłopcze. Teraz jescze że jestem agentem.... tak jestem z agentem z UKŁADU laugh.gif silesiańsko-mormońskiego. masz chyba fobie pisiarską smile2.gif Myśle że Admin jest konsekwentny i jutro posty o kompleksach zagłębiaków w stosunku do hanysów znikną

+Quote Post
Misaki
post sob, 09 sie 2008 - 17:14
Post #35

UZYTKOWNIK
**

taak pozbądźmy się dowodów i dalej będziemy mogli udawać, że wszystko jest normalnie, ojoj, żeby tylko nikt tutaj nie wszedł i nie zobaczył bo będzie dla nas str5aszny obciach i nie jestem dla Ciebie żadnym chłopcem, szkoda, że pozwala się tutaj na taki poziom dyskusji - także nie widzę powodów aby dalej z Tobą dyskutować bo i to tak jest pewne, że pójdzie na marne. Zapewne dla Ciebie nie ma to znaczenia ale dla mnie tak więc proszę pisz poprawnie. Zagłębiaków pisze się z dużej litery.

Ten post edytował Misaki sob, 09 sie 2008 - 17:19

--------------------

+Quote Post
Radkowitz
post sob, 09 sie 2008 - 22:19
Post #36

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 982

ech może Patrimonium i marycha to nowe wcielenia arnolda7 smile2.gif moim zdaniem nie powinno się kasować postów, bo argumentacja choć może niezbyt wysokich lotów jest ściśle związana z tematem. Ja nie wstydzę się że jestem Zagłębiakiem. Nie potrzebuje się przemalowywać na Ślązaka bo taka moda czy coś. Co do ludzi, którym to zwisa i są obojętni wobec tego czy się nazywa ich Ślązakami czy Zagłębiakami. No cóż! "Najgorszym naszym grzechem wobec bliźnich nie jest nienawiść, ale obojętność", cytując klasyka.

+Quote Post
Arbas
post nie, 10 sie 2008 - 19:48
Post #37

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Master!
Kasowanie postów, w których nie ma treści niedozwolonych to fałszowanie rzeczywistości.
Czy nie zamierzasz działać zbyt gorliwie i pochopnie?
Pozwól forumowiczom wypowiedziec się spontanicznie, więc szczerze.
Kto chce czytać laurki, stara się o inne źródła informacji.

+Quote Post
kursor
post pią, 15 sie 2008 - 14:53
Post #38

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 187

Witam!

Zapraszam do głosowania na nasze miasto Dąbrowa Górnicza

http://slask.naszemiasto.pl/inne/specjalna.../5306_6257.html

powtarzam link bo mam nadzieje że już cała dyskusja na temat zagłębie kontra śląsk się zakończyła a teraz można głosować

pozdro

+Quote Post
Arbas
post nie, 17 sie 2008 - 01:31
Post #39

UZYTKOWNIK

Do Patrimonium
ad 3
T) SE PISZ

+Quote Post
Arbas
post nie, 17 sie 2008 - 20:03
Post #40

UZYTKOWNIK

Miało być TO SE PISZ! Co podtrzymuję i głosuję.

+Quote Post

3 Stron V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:31
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza