![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: wto, 19 sie 08 Nr użytkownika: 1,415 Płeć: Mężczyzna ![]() |
czy to Rudy, nie wiem - na mapach nazwa Rudy w tym miejscu nie występuje. Rzeka Biała - OK, co charakterystycznego było by widoczne gdyby zdjęcie było robione w przeciwnym kierunku (w górę rzeczki)? Ok to jest między dzielnicą Kuźniczka nowa a Okradzionowem:) a w górę rzeki widać powalone drzewa oraz namulony na brzegach piasek:) |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
niestety, to nie ten most, ale ciepło, ciepło
![]() -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]() ![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 6 Dołączył: wto, 19 sie 08 Nr użytkownika: 1,415 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
OK, dopatrzyłem się na starych mapach nazwy Rudy, podsumowując: most na rzece Białej Przemszy (50.3349°N, 19.4112°E), na drodze łączącej Nową Kuźniczkę z Błędowem, jeśli chodzi o charakterystyczny obiekt - miałem na myśli Pomnik Przyrody Lipy Dobieckie Ten post edytował mawwm śro, 20 sie 2008 - 13:56 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dokładnie są to kominki wentylacyjne szczeliny przeciwlotniczej (Luftschutz Deckungsgraben albo LS Deckungsgraben), w pobliżu są dwa wejścia do niej. A tak wygląda w środku: ![]() Ślad po drzwiach (były dwie pary oddalone o jakieś 60 cm) ![]() ![]() Resztki ławek (?) ![]() Wywietrzniki: ![]() ![]() ![]() ![]() Nie udało się wyrwać całego kabla... ![]() Stosy śmieci ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To już mogłeś dać od razu nową zagadkę.
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
To już mogłeś dać od razu nową zagadkę. ![]() Ale to byłoby wbrew regułom ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Proste chyba
![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
no chyba nie takie proste bo mały zastój się zrobił... jakaś podpowiedź?...
|
|
|
![]()
|
|
no chyba nie takie proste bo mały zastój się zrobił... jakaś podpowiedź?... Wakacje się skończyły, to i wakacyjny konkurs się znudził ![]() Podpowiedź, hmmm - niedaleko jest część miasta jak supermarket ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
hmm... czy to któryś z wiaduktów nad Przemszą ?
-------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
hmm... czy to któryś z wiaduktów nad Przemszą ? Nie, nic tam nie płynie. 2. podpowiedź - niedaleko jest coś, co choć leży (z tego, co pamiętam, nie mam pod ręką papierowego planu, a na zumi nie ma granic) na terenie Dąbrowy, nazwę ma od sąsiedniego miasta ![]() Od razu mówię, że choćby z powodu ostatniej części wskazówki, nie chodzi o HK ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No i temat zdechł
![]() Odpowiedź to stary wiadukt niedaleko autoterminala, tuż przy DK1. Miejsce na terenie Dąbrowy (podpowiedź) - stacja towarowa Sosnowiec Zagórze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
zdechl, bo nikt nie znal odpowiedzi
![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
Byle łatwiejszego
![]() |
|
|
![]()
|
|
Odpowiedź można było znaleźć mniej więcej w 30 sekund na stronie www.dabrowa.pl - pisałem, że jest część miasta jak supermarket - wchodzimy w dzielnice - jedyne, co pasuje to Albert. I na zdjęciach m.in. jest właśnie ten wiadukt
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() ...nocny wysławiacz firmamentu ... ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 92 Dołączył: sob, 02 cze 07 Skąd: DG/Cieszyn Nr użytkownika: 721 Płeć: Kobieta ![]() |
ja pomyślałam o Pogorii... w prawdzie nie dzielnica ale okolica jest tak nazywana...
Ten post edytował kot_mruczyslaw sob, 13 wrz 2008 - 18:30 |
|
|
![]()
|
|
ja pomyślałam o Pogorii... w prawdzie nie dzielnica ale okolica jest tak nazywana... Pogoria to CH, a nie supermarket ![]() A za dzielnicę można ją też uznać (dawna kolonia Matheron) -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
kurde, teraz jak wiem to takie łatwe... całe dzieciństwo spędzałem w tym lesie za staszicem... m.in. przy tym moście. tam jeszcze takie fajne ruiny są
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |