![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to na cmentarzu w Gołonogu, w najnowszej części. Orzeł jest częścią grobu ŚP Władysława Bożka.
Może ktoś wie, kim był? Na płycie jest jeszcze inskrypcja: BÓG HONOR OJCZYZNA. Władysław Bożek zmarł 23.09.2009 roku. Żył 62 lata. Kim był? Na Żołnierza Wyklętego za młody raczej.... -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 35 Dołączył: pon, 24 paź 11 Skąd: Fangorn Nr użytkownika: 4,829 Płeć: Mężczyzna ![]() |
to na cmentarzu w Gołonogu, w najnowszej części. Orzeł jest częścią grobu ŚP Władysława Bożka. Może ktoś wie, kim był? Na płycie jest jeszcze inskrypcja: BÓG HONOR OJCZYZNA. Władysław Bożek zmarł 23.09.2009 roku. Żył 62 lata. Kim był? Na Żołnierza Wyklętego za młody raczej.... KOD http://katalog.bip.ipn.gov.pl/showDetails.do?idx=BO&katalogId=4&subpageKatalogId=4&pageNo=1&nameId=1774&osobaId=34820& ?? -------------------- Ból jest chwilowy, chwała jest wieczna
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: pią, 25 sty 13 Nr użytkownika: 5,151 Płeć: Kobieta GG: 1603361 ![]() |
Dobra cwaniaczki! Kto zgadnie na gdzie/ na jakiej ulicy jest taka tabliczka?
;-) Proste czy jakaś podpowiedź ? ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 58 Dołączył: pią, 25 sty 13 Nr użytkownika: 5,151 Płeć: Kobieta GG: 1603361 ![]() |
To był w takim razie pikuś
![]() Muszę pomyśleć nad czymś trudniejszym. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Niech zgadnę... wieża widokowa w jednej z zielonych dzielnic ;-)
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Niech zgadnę... wieża widokowa w jednej z zielonych dzielnic ;-) raczej nie widokowa - dostać się na nią trudno ale polak potrafi (całkowicie legalne to wyjście było) -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Trafiony, zatopiony
![]() google maps zgodnie z ustalonym kiedyś regulaminem dajesz fotkę Ten post edytował mawwm czw, 25 lip 2013 - 21:00 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
za parkiem Zielona w okolicy "Krzyży Powstańczych"?
|
|
|
![]()
|
|
niestety pudło
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Myślę, że to może być zajezdnia przy Kasprzaka - okolice https://maps.google.pl/maps?q=Marcina+Kaspr...85skie&z=18
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
@Ulabrzydula jak możesz to dawaj zdjęcia przez ImageShack - jak nie wiesz jak to ślij na priv - nie obciąża forum i będą mi się zdjęcia wyświetlać ;-)
@Slyzaba - brawo trafiony. Przyznam że te słupy zostawiłem w kadrze zdjęcia, żeby ktoś się ich złapał i rozwiązał zagadkę :-) ![]() Uploaded with ImageShack.us -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
CYTAT nie obciąża forum i będą mi się zdjęcia wyświetlać ;-) - ile to już lat bez poprawnie działających fotek...?CYTAT @Slyzaba - brawo trafiony. Przyznam że te słupy zostawiłem w kadrze zdjęcia, żeby ktoś się ich złapał i rozwiązał zagadkę :-) Rozpoznałem to miejsce nie po słupach a po niebieskiej bryle dawnego TRANSu. Potem dopiero wpasowały się one w cały obraz. -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Yyyy.... czyli, że coś źle zrobiłam?
Przepraszam, nie wiedziałam. Następnym razem poproszę o pomoc ![]() P.S. Wkurzam się bo jestem kiepska w to zgadywanie. Dawajcie dalej ale jakieś prostsze zagadki proszę! ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
nie, wszystko OK.
@Slyzaba- jeśli to po mojej stronie, to co mogę zrobić żeby się fotki wyświetlały? Nie zmieniam nic bo w ImageShot widzę wszystko ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
P.S. Wkurzam się bo jestem kiepska w to zgadywanie. Dawajcie dalej ale jakieś prostsze zagadki proszę! ![]() To może spróbujecie rozwiązać tę z 2009, chba jeszcze nie padła prawidłowa odpowiedź - ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Niezłe... ;-)
Z ręką na sercu - pierwsze widzę... jakość kiepska... może foto robione w jakimś kościele? ![]() -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 19:32 |