![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Czyżby Dąbrowskiego? A komin z Huty Bankowej? A słupy energetyczne - Trzydziesty?
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() FdZD ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 1,390 Dołączył: pią, 08 sie 03 Skąd: Dąbrowa Górnicza Nr użytkownika: 5 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bloki przy Dabrowskiego, Łukasninskiego itp, komin EC Będzin, słupy okolice Trydziestego -obok domów dizałkowych na Wróblewskiego/Podłeknickiej.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Master bingo. Doprecyzuje, że jeden słup przy ulicy Niemcewicza drugi Średniej. Miałem nadzieje dojrzeć Siemianowice lub Czeladź ale nic z tego, następnym razem postaram się dostać gdzieś wyżej i zrobić lepsze zdjęcia.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam pytanko. Wchodzac ul. Dlugosza jest lasek. W srodku znajduje sie mala budowla. Czy wie ktos do czego sluzyla?
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mam pytanko. Wchodzac ul. Dlugosza jest lasek. W srodku znajduje sie mala budowla. Czy wie ktos do czego sluzyla? Pozostałości szybu wentylacyjnego Jan II - Kopalnia "Flora" http://eksploratorzy.com.pl/viewtopic.php?f=21&t=2523 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 99 Dołączył: czw, 08 lis 07 Nr użytkownika: 871 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Prezes:
Dzieki. Ale swoja droga exploratorzy dali ciala, bo pomineli 1 cmentarz. |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w wątku "Synagoga w D.G." nikt nie udzielił odpowiedzi, ponawiam pytanie tu:
- jak nazywany był budynek oznaczony czerwonym pytajnikiem? skrzyżowanie ulic: Żeromskiego/Struga i Dąbrowskiego ![]() Ten post edytował mawwm czw, 16 lut 2012 - 11:18 -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 1 Dołączył: nie, 25 mar 12 Nr użytkownika: 4,978 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w wątku "Synagoga w D.G." nikt nie udzielił odpowiedzi, ponawiam pytanie tu: - jak nazywany był budynek oznaczony czerwonym pytajnikiem? skrzyżowanie ulic: Żeromskiego/Struga i Dąbrowskiego ![]() Witam . Budynek oznaczony czerwonym znakiem zapytania, nosił nazwę "Herbaciarnia" . Pozdrawiam . |
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Brawo !!!
W uzupełnieniu dodam, że mieścił się tam skład herbat z możliwością ich degustacji, najprawdopodobniej jeszcze w czasie zaboru rosyjskiego. Pamiętam w lewej oficynie budynku stalową belkę nośną z napisami cyrylicą i datą bodajże 1906 r. -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Dubois?
Edit: uściślając - pierwszy od zachodu familok na Zielonej. Ten post edytował Leszek nie, 03 mar 2013 - 17:56 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
zgadza się
![]() nasz dąbrowski Nikiszowiec ![]() Ten post edytował Bathurst nie, 03 mar 2013 - 18:03 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Nowa kaplica przy cmentarzu na 11 Listopada?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
noł
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Strzał, jak widać chybiony
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
Kościół w Łęce?
|
|
|
![]()
|
|
......niestety
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Znając Bathursta to na pewno coś dalekiego od centrum miasta. Zawiasy, jak widać, z gatunku tych naprawdę starych. Powierzchnia drzwi odnowiona, niemniej widać, że lekko nadwyrężona zębem czasu...
-------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
to nie jest faktycznie w Centrum
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 23:03 |