![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam!
Przejażdżka po Radnym już zrobiona, po forumowiczu "Mick" mało, albo wcale. Idiotyczne wypowiedzi, ta moja nie będzie wcale łagodniejsza. Bełchatowa i Zagłębia Lubin też nie lubię, bo za publiczną kasę rosną. btw. Zagłębia Lubin jeszcze za nazwę ![]() ![]() A ja Ciebie też nie lubię za nick. A tak trochę rozsądku i wiedzy z skąd wywodzi się nazwa Zagłębie. Ale D.G. to pewnie nienawidzisz bo: ..... śląsko-dąbrowska, zagłębie dąbrowskie, itp. Może MOD'y to puszczą "DEBILIZM PIERWSZA KLASA" poz. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Faktycznie, wypowiedź powyższa raczej jeszcze bardziej idiotyczna niż wszystkie pozostałe.
Po pierwsze, spójrz na zachód i zobacz czy państwowe spółki dotują kluby z publicznych pieniędzy. O kwestiach moralnych nie mamy co dyskutować, pytanie jakie skutki i zyski takie działania pociągają za sobą. Ale to wątek nie na tą dyskusje. Druga sprawa, staryyy... trafiłeś akurat nieźle kulą w płot. Dlaczego..? Hmm polecam lekturę forum. Nie mówiąc już o tym że chyba nie "nie zakumałeś" tamtej wypowiedzi. -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 706 Dołączył: wto, 25 gru 07 Skąd: DG Nr użytkownika: 989 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No to bądź tak uprzejmy i mi ją przetłumacz.
Bo ja mam coś z klepkami, albo cytowany przedmówca. Cytat prawda wyrwany z kontekstu, ale druga strofa ma się nijak do wypowiedzi i tematu. Przykład Zagłębie Ruhry początek 18 wieku. Jego Sosnowiec i nasza D.G. wiochy zabite dechami. poz. Ten post edytował Szczepan śro, 11 lut 2009 - 20:47 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Proszę bardzo:
Forum dla Zagłębia Dąbrowskiego -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
kwintuś to ty teraz nie łapiesz.
-------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
Albo czytać nie umiesz albo nie umiesz prowokować, następny taki debilny post skasuje.
Koniec OT -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
I tak się nie boję możesz kasować, banować i itp.
Bo piszesz i odsyłasz mnie do forum nie podając tematów ani nic. A ja Tobie wytłumaczę to jak pięciolatkowi: Nie podoba mi się iż Mick uważa, że jeden region Polski zasługuje na miano Zagłębia, sam odsyłasz mnie na Forum dla Zagłębia Dąbrowskiego, a nie na Forum dla Zagłębia Jedynego. Ten post edytował Szczepan śro, 11 lut 2009 - 21:15 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
panie Szczepanie
![]() myślałem, że się czepisz tego co myślę o finansowaniu zawodniczek MKS z kasy miasta. a Tobie chodzi o taką pierdołę, na dodatek pół serio napisaną... |
|
|
![]()
|
|
Poproszę bez tego ala panowania.
"Pół żartem pół serio" to był taki film. Ale jakoś starasz się załagodzić sytuację i GRATKI dla Ciebie. A na forum każdy może wyrazić swoje zdanie pod warunkiem, że nie naciąga historii i geografii. POZ. Ten post edytował Szczepan śro, 11 lut 2009 - 21:43 -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie się podoba nazwa MKS Dąbrowa Górnicza, a gdy zobaczę w nazwie klubu jakieś "listwa dratwa sitwa itp" to będzie to dla mnie policzek i tyle. Teraz mogę się utożsamiać z klubem i być z niego dumnym, ale nigdy i za żadną cenę nie będę się utożsamiał z nazwą jakiejś korporacji czy innego prywatnego badziewia. Miasto jest nasze i klub też powinien. Co do sponsorów, to spójrzcie co się stało z Kaliszem... aż żal patrzeć na tą drużynę, a to właśnie sponsorzy ich tak wy....., że teraz spadną z ekstraklasy.
Następna sprawa: Czy jest w Dąbrowie coś o czym byłaby mowa przez ponad dwie godziny minimum raz w miesiącu na antenie ogólnopolskiej telewizji nie mówiąc o kilkuminutowych relacjach w serwisach sportowych innych stacji? Ujmę to najprościej jak potrafię - dziewczyny z MKS-u robią więcej dla promocji naszego miasta niż chyba wszyscy radni razem wzięci, bo to dzięki nim nawet na relacjach z innych meczów można usłyszeć nazwę naszego miasta wypowiadaną z szacunkiem, a to jest bezcenne... Na koniec - mam już dość durnego ekonomicznego punktu widzenia, ja kocham Dąbrowę i pieniądze w tym wypadku są bez znaczenia... Ten post edytował SokratesDG śro, 11 lut 2009 - 23:25 -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 65 Dołączył: pią, 04 lip 08 Nr użytkownika: 1,362 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Panowie - co do nazwy Zagłębie to każdy z nas ma napewno inne odczucie dla niektórych to tylko nazwa jak dolina czy inne cuś a dla innych prawdziwa tożsmość, i naprawde nie ma sie o co spierać przynajmniej między nami (ztąd chłopakami:)) a wracając do tematu, to o faktycznie uważam, jako raczej marny kibic mksu, że takie rzeczy jakie wyprawaia pan jaszczura, pasek i głowa piętnować społecznie a nie politycznie... tzn chodzi mi o to żeby nie wyżywać się na nich teraz, gdy jeddnorazowo się wygłupili - tylko nigdy ich już na przedstwicieli DG nie wybierać:) amen
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Mnie się podoba nazwa MKS Dąbrowa Górnicza, a gdy zobaczę w nazwie klubu jakieś "listwa dratwa sitwa itp" to będzie to dla mnie policzek i tyle. Miasto jest nasze i klub też powinien. No który nadstawiasz policzek ? Prawy czy lewy ? ![]() Przecie MKS nie jest klubem miejskim. To tylko taka nazwa ![]() Na koniec - mam już dość durnego ekonomicznego punktu widzenia Z czasem się człowiek jednak do tej ekonomii przyzwyczaja. ![]() Ten post edytował bzenek czw, 12 lut 2009 - 19:02 |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mnie się podoba nazwa MKS Dąbrowa Górnicza, a gdy zobaczę w nazwie klubu jakieś "listwa dratwa sitwa itp" to będzie to dla mnie policzek i tyle. Teraz mogę się utożsamiać z klubem i być z niego dumnym, ale nigdy i za żadną cenę nie będę się utożsamiał z nazwą jakiejś korporacji czy innego prywatnego badziewia. Miasto jest nasze i klub też powinien. Co do sponsorów, to spójrzcie co się stało z Kaliszem... aż żal patrzeć na tą drużynę, a to właśnie sponsorzy ich tak wy....., że teraz spadną z ekstraklasy. Następna sprawa: Czy jest w Dąbrowie coś o czym byłaby mowa przez ponad dwie godziny minimum raz w miesiącu na antenie ogólnopolskiej telewizji nie mówiąc o kilkuminutowych relacjach w serwisach sportowych innych stacji? Ujmę to najprościej jak potrafię - dziewczyny z MKS-u robią więcej dla promocji naszego miasta niż chyba wszyscy radni razem wzięci, bo to dzięki nim nawet na relacjach z innych meczów można usłyszeć nazwę naszego miasta wypowiadaną z szacunkiem, a to jest bezcenne... Na koniec - mam już dość durnego ekonomicznego punktu widzenia, ja kocham Dąbrowę i pieniądze w tym wypadku są bez znaczenia... w 100% popieram tę cześc wypowiedzi ! nie wyobrazam sobie abym kiedys mial krzyczec na meczu ZAKSA , HUTA, Mailand , Pogoria czy Bóg wie jaka jeszcze koksownia :| w tym kraju jest juz tylko pare zespolów ktore w nazwie nie maja sponsora..ale czego sienie robi dla kasy... |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
Nie boj Goły, jak ja szczura zabierze, to abo nie będziemy nic krzyczeć, bo nie będzie komu, abo np. "literka K, literka O, literka K.....jak Koksownia"
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 184 Dołączył: wto, 10 lut 09 Skąd: DG forever Nr użytkownika: 3,188 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No który nadstawiasz policzek ? Prawy czy lewy ? ![]() Przecie MKS nie jest klubem miejskim. To tylko taka nazwa ![]() Z czasem się człowiek jednak do tej ekonomii przyzwyczaja. ![]() Może wyjaśnisz mi w takim razie strukturę własnościową klubu, bo ja niestety nie orientuję się w temacie, a na moją wiedzę większość udziałów w klubie ma miasto, o czym chociażby świadczy nazwa klubu Miejski Klub Sportowy (bo jak znam życie właściciel nie omieszkałby się pochwalić i umieściłby w nazwie swoją firmę) Dąbrowa Górnicza, ale pewnie się mylę ... A ekonomiczny punkt widzenia drażni mnie, bo patrząc na wszystko z punktu widzenia ekonomicznej opłacalności popadamy w taką samą paranoję jaka była w Polsce jeszcze 20 lat temu (doktrynerstwo i ekonomiczny beton bez refleksji), są rzeczy, których nie da się wyliczyć w pieniądzach, a te najlepsze są za darmo... Jesteś w stanie wyrazić w złotówkach swoje zadowolenie z wygranego meczu? A umiesz wycenić śmiech swego dziecka (jeśli je masz)? Są rzeczy w które inwestujesz, a zwrot dostajesz w postaci trudnej do przeliczenia... Musiałbym zrobić większy wykład ale nie mam siły, żeby tak dużo pisać, bo musiałbym zbyt wiele tłumaczyć rzeczy prostych i oczywistych, które istniały zanim ludzie wymyślili pieniądze... -------------------- ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
SokratesDG, dobre. dobre!!!
pozdr... -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 407 Dołączył: pią, 09 gru 05 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 174 Płeć: Mężczyzna GG: 1006247 ![]() |
są rzeczy, których nie da się wyliczyć w pieniądzach, a te najlepsze są za darmo... Jesteś w stanie wyrazić w złotówkach swoje zadowolenie z wygranego meczu? A umiesz wycenić śmiech swego dziecka (jeśli je masz)? Są rzeczy w które inwestujesz, a zwrot dostajesz w postaci trudnej do przeliczenia... Da się takie rzeczy wyliczyć i wyrazić w pieniądzu i nie są to jakieś abstrakcje. Te dwa przykłady, które podałeś są jak najbardziej wyliczalne. W skrócie o wygrywaniu: Mamy zespół sportowy + cenę biletów + frekwencja 1. badamy ceny i frekwencję w okresie kiedy drużyna wygrywa (czyli ma np. serię u siebie 7-8 zwycięstw na 10 meczów) 2. badamy ceny i frekwencję kiedy drużyna jest bez formy (np. 2-3 wygrane na 10) Prawdopodobieństwo wygranej jest dużo niższe i dla części osób koszt wstępu na mecz przewyższa wartość zadowolenia ze zwycięstwa. itp. itd. ![]() Chodzi mi o to, że są ludzie, którzy takie rzeczy robią, a wszystko sprowadza się do stopnia trudności wyceny. Łatwiej wyliczyć ile warty jest chleb o wadze 0,8 kg niż zadowolenie ze zwycięstwa, ale da się. Pzdr. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Tylko bezmózgowcy mogą mieć pomysł, lub go popierać - dotyczący likwidacji sportu wyczynowego w DG.
|
|
|
![]()
|
|
Co do p. Jaszczura zostało powiedziane, a ja jestem za strategicznym "tytularnym" sponsorem.
Tylko nie chop siup. Nie od razu Rzym zbudowano. Przez najbliższe lata spokojnie wystarczy miasto (ludność, przedsiębiorstwa - jako sponsorzy). MKS umocni, ustabilizuje swoją pozycję w PLK. A wybiegając w przyszłość MKS będzie takiego sponsora potrzebował - tylko jeżeli miasto utrzyma dotacje i Gwiazdki poziom to D.G. będzie wybierać pośród ofert. Bo pomyślmy czy BKS, MKS Muszyna, PTPS Piła grały by tak jak grają i liczyły by się w Europie gdy by nie ...... (bez reklam). Na dzisiaj mamy dwa sezony LSK-PKL za sobą i Dąbrowa ma szansę na medal i PP (bez tytularnego sponsora). Ale siatkówka nie kończy się ligach polskich. -------------------- "Tylko jedno zwycięstwo jest decydujące - ostatnie."
Karl von Clausewitz |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Może wyjaśnisz mi w takim razie strukturę własnościową klubu, bo ja niestety nie orientuję się w temacie, a na moją wiedzę większość udziałów w klubie ma miasto, o czym chociażby świadczy nazwa klubu Miejski Klub Sportowy (bo jak znam życie właściciel nie omieszkałby się pochwalić i umieściłby w nazwie swoją firmę) Dąbrowa Górnicza, ale pewnie się mylę ... Tyś jest miłośnik MKS to się dowiedz komu kibicujesz. ![]() Mnie tam nie ciekawi. Wiem tylko tyle, że MKS jest stowarzyszeniem czy tam inną organizacją pożytku publicznego. W każdym razie reprezentuje tzw. trzeci sektor. Miasto Dąbrowa Górnicza nie jest tam żadnym właścicielem MKS. MKS nie otrzymuje miejskich pieniędzy w budżecie miasta i jest od miejskich struktur niezależny. A"miejski" to tylko taka nazwa. Prezydent Podraza nie ma nic do powiedzenia w MKS, a radni wraz z panem Jaszczurą nie mogą nic MKS nakazać, zakazać czy zabrać. są rzeczy, których nie da się wyliczyć w pieniądzach, a te najlepsze są za darmo... Jesteś w stanie wyrazić w złotówkach swoje zadowolenie z wygranego meczu? A umiesz wycenić śmiech swego dziecka (jeśli je masz)? Wygrany mecz i śmiech mojego dziecka kosztują niewyobrażalną furę pieniędzy. ![]() Pewnie dlatego mało kto decyduje się na więcej niż dwójkę dzieci, a kandydatów na sportowego mistrza jest zawsze ledwo kilku. ![]() Ten post edytował bzenek pią, 13 lut 2009 - 16:43 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: sobota, 11 października 2025 - 08:11 |