IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >  
Closed TopicStart new topic
> PLAY OFF LSK, sezon 2007/2008
szer
post śro, 30 kwi 2008 - 21:33
Post #181

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Saassa właśnie materiał na TVS był z meczu ;d. To mi się podoba w TVS. Dają z Dąbrowskich meczy materiały, nie to co TVP3... Dosyć dobrze powiedzieli, wywiady. Szkoda, że mało nas - kibiców ;d. Ale co tam

--------------------
33001,04
Go to the top of the page

+Quote Post
mydlik
post śro, 30 kwi 2008 - 22:31
Post #182

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 882

nie pisałem wczoraj,żeby nie zapeszyć, ale 5 miejsce było przeznaczone dla nas.
5 miejsce, 5 miejsce Dąbrowa-5 miejsce, 5 miejsce Dąbrowa.
Pod koniec dzisiejszego meczu, mogliśmy śmiało zaśpiewać.
Pierwszy set, drugi set, trzeci leci.
Na tablicy 2-0 się świeci.
Co za mecz,co za styl, co za radość.
Nasz przeciwnik, przy nas to słabość.

+Quote Post
Prosty
post śro, 30 kwi 2008 - 22:58
Post #183

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

oby wrzucili jakies materialy TV silesia na stronke, bo niestety nie mam tego programu

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
cHiNcoR
post śro, 30 kwi 2008 - 23:41
Post #184

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,168

Gratki z Mielca !!! Oczywiście powodzenia w Pucharach, heh jak dla mnie to sezon marzenie. Zazdroszczę wam, bo my "niestety" znów kisimy się na 8 miejscu. Jeszcze raz gratulacje i miłego świętowania celb (23).gif
Pozdro !!!

+Quote Post
Tomek_dg
post śro, 30 kwi 2008 - 23:58
Post #185

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 906
GG: 3176132 status gadu-gadu

Wydaje mi się że ten sukces troche zaskoczył kibiców mimo tego że wszyscy liczyli i wieżyli w to 5 miejsce. Nie można tego nazwać że pod względem organizacyjnym, ale po ostatnim gwizdku poszło konfetti chwila śpiewu, i po wejściu na parkiet dezorientacja (przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem). Chyba kibice nie wiedzieli na co mogą sobie pozwolić po tej akcji ochrony angry2.gif Bo przecież można było przybić dziewczyną piątke troche z nimi poskakać w kółku i dopiero porobić sobie fotki. I spodziewałem się że ze strony kierownictwa hali czy może csir-u (nie wiem kto coś takiego organizuje) będą może chociaż jakieś baloniki na koniec czy coś takiego. Wiem że to nie mistrzostwo, ale jednak spory sukces. Ale to wszystko drobiazgi, ważny wynik celb (15).gif

+Quote Post
Goły
post czw, 01 maj 2008 - 00:10
Post #186

KK # 38

Nr użytkownika: 900

Dobry mecz . Cieszy zwycięstwo jak cholera , zbierajmy juz kase na podróż za granice tongue.gif Co do spraw kibicowskich , to pomimo małej liczby osob w młynie - doping dobry .Szkoda tylko że tak mało ludzi pofatygowało sie dzisiaj na hale , bo to mogło być wielkie świeto ! Po meczu jeśli chodzi o wbiegnięcie na parkiet było dogadane że mamy troche poczkeac aż jakiś tam gostek pójdzie ...ale że napięcie rosło siatkarki zawołały to wbiegliśmy ale ochrona musiala sie wykazac unsure.gif Dopiero dzieki interwencji p. Kawki odpuszczają i przepuszczają całą grupę do dziewczyn . Łzy w oczach niektorych siatkarek mówia wszystko !!!!! JESTEŚMY NAJLEPSI !!

+Quote Post
Kamil_
post czw, 01 maj 2008 - 08:25
Post #187

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

CYTAT
Gratulacje dla dziewczyn, które zagrały tak, jak miały zagrac i wykorzystały nasze słabe punkty. - powiedział po spotkaniu w Dąbrowie Górniczej trener Leszek Milewski.

Leszek Milewski (trener Gedanii Gdańsk): Gratulacje dla trenera Wiesława Popika, który zmobilizował swoje dziewczyny i dla dziewczyn, które zmobilizowały się, wyciągnęły wnioski z meczu z Gdańska i wygrały dwa razy po 3:0. Zagrały tak, jak miały grać i wykorzystały wszystkie nasze słabe punkty. Zagrywką zamęczyły jedną z naszych zawodniczek, która później była nieproduktywna w ataku, a z kolei, o czym Ewa Kasprów powiedziała, nie potrafiliśmy zablokować prawej strony dąbrowskiej drużyny. Efekt jest taki, że przegraliśmy oba mecze, choć gra w dniu dzisiejszym wyglądała lepiej, niż wczoraj. Pozostaje mi podziękować dziewczynom za cały sezon walki. Myślę, że szóste miejsce, to jest dobry wynik. Ja przed rozpoczęciem ligi w ciemno brałbym taki wynik, a tu okazało się, że możemy grać o jeszcze wyższe miejsce szkoda, że nie wykorzystaliśmy tej szansy.

Wiesław Popik (trener MKS Dąbrowa Górnicza): Piąte miejsce w LSK to nasz sukces, ja sam nie spodziewałem się tego. Było kilka momentów ciężkich dla nas, złapaliśmy parę kontuzji i trzeba było zmieniać zawodniczki. Nasze dziewczyny bardzo dobrze „odrobiły lekcje” i powinny otrzymać szóstkę. Pierwszy set był dla nas trudny, jednak w miarę upływu czasu, grało nam się lepiej. Cieszę się również z tego, że ten sezon się dla nas skończył, gdyż był on bardzo ciężki dla beniaminka. Widać było, ze dziewczyny chciały walczyć do końca, pomimo przegranego meczu w Gdańsku 0:3. W Dąbrowie Górniczej chcieliśmy powalczyć, co nam się udało i jest to naszym sukcesem, dla klubu jak i dla dziewczyn. Z jednej strony cieszymy się, że jest to koniec sezonu i trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość, jak ten klub ma się rozwijać w przyszłości. Mam nadzieję, że będzie to szło w dobrą stronę. Ciężko nam było grać na luzie, zwłaszcza z tymi mocniejszymi zespołami, gdzie umiejętności były widoczne, lecz z drużynami typu Bielsko-Biała, czy Muszyna nie da się tak grać. Dziewczyny potrafią grać w siatkówkę i oby tak było.

Anna Białobrzeska (MKS Dąbrowa Górnicza): Plan został przez nas wykonany parę tygodni wcześniej, a tym planem minimum było utrzymanie się w LSK. Nikt przed rozpoczęciem sezonu nie dawał nam, szans na utrzymanie się w LSK, a my jesteśmy na piątym miejscu i to tuż za drużyną z Bielska Białej, w której grają gwiazdy. Cieszy nas to zwycięstwo i to piąte miejsce. Gra w europejskich pucharach, to duży prestiż dla miasta.

Katarzyna Wysocka (MKS Dąbrowa Górnicza): Szkoda, że w rundzie rewanżowej nie wygrałyśmy meczu w Gdańsku i ostatnio też tam nie popisałyśmy się za bardzo. Najważniejsze jest nasze zdrowie i zimna głowa.

Katarzyna Skowrońska (Gedania Gdańsk): Te dwa mecze wyglądały, jakby to były mecze do jednej bramki. Dziewczyny z Dąbrowy Górniczej pokazały ładną siatkówkę, my nie sprostałyśmy postawionemu zadaniu. Nie wiem, co się stało, było nam bardzo ciężko cokolwiek zrobić w tych dwóch meczach, widocznie drużyna z Dąbrowy Górniczej ma lepszego trenera, który je lepiej przygotował niż nasz. Nie dogadujemy się z nim i myślę, że w tym też jest jakaś przyczyna i bez trenera zespół na pewno nie będzie istniał, a same nie możemy grać na boisku. Wiedziałyśmy dobrze, że nasze rywalki mają mocną zagrywkę i dobrą obronę i pokazały jak się broni i jak się zagrywa. Nam było ciężko przyjąć i skończyć jakiekolwiek piłki.

Ewa Kasprów (Gedania Gdańsk): Przeżyłyśmy rozczarowanie. Osobiście liczyłam na to, że wygramy nie ten pierwszy, a drugi mecz. Drużyna z Dąbrowy Górniczej dyktowała warunki gry, dziewczyny dobrze zagrywały, a ich rozgrywająca dobrze grała prawą stroną, gdzie nie mogliśmy zablokować obejścia z „jednej nogi” i w tym, elemencie nasze rywalki zdobyły bardzo duża ilość punktów w tym elemencie, a my nie mogłyśmy tak mocno zagrać zagrywką, aby one nie wyprowadziły tego ataku. Wczorajszy mecz został przez nas przegrany bez walki, myślałyśmy, ze dzisiaj po spotkaniu z całym zespołem coś się zmieni, niestety nie zmieniło się i dziś Dąbrowa Górnicza ponownie wygrała. Z tego miejsca składam gratulacje dla tej drużyny, która była beniaminkiem i zajęła piąte miejsce.

za siatka.org

+Quote Post
Padziu
post czw, 01 maj 2008 - 09:58
Post #188

KK25

Nr użytkownika: 917
GG: 5456583 status gadu-gadu

CYTAT
Rehabilitacja Piątek
Rozpoczęła już rehabilitację czołowa siatkarka dąbrowskiego MKS, Magdalena Piątek, która zerwała wiązadła krzyżowe i długo leczyła ten uraz. Wszyscy w klubie liczą, iż wróci jak najszybciej do zdrowia i wzmocni siłę ataku drużyny z Dąbrowy Górniczej. (mawa) za www.sosnowiec.info.pl

No to super oby szybko wyzdrowiała

Ten post edytował Padziu czw, 01 maj 2008 - 09:59

+Quote Post
Prosty
post czw, 01 maj 2008 - 10:04
Post #189

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

CYTAT(szer @ śro, 30 kwi 2008 - 21:33) *
Saassa właśnie materiał na TVS był z meczu ;d. To mi się podoba w TVS. Dają z Dąbrowskich meczy materiały, nie to co TVP3... Dosyć dobrze powiedzieli, wywiady. Szkoda, że mało nas - kibiców ;d. Ale co tam

http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=171

na koncu w sporcie jak by ktos chcial tongue.gif

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
:)
post czw, 01 maj 2008 - 10:23
Post #190

IX :)

Grupa: ADMINISTRATOR
Nr użytkownika: 8
GG: 1234567 status gadu-gadu
Tlen: test status tlen

CYTAT
sosnowiec.info.pl

Dąbrowianki zrobiły swoim kibicom prezent przed nadchodzącym długim weekendem. Wygrały 3:0 trzeci mecz z Gedanią i zajęły 5. miejsce w LSK. Przed sezonem beniaminek z Dąbrowy Górniczej był skazywany na walkę o utrzymanie, sprawił więc niemałą sensację, bo wywalczył prawo gry w europejskich pucharach.

Środowy mecz, podobnie jak dzień wcześniej, przebiegał pod dyktando MKS-u. Tylko początek pierwszego seta był wyrównany, potem była dominacja dąbrowianek. W zwycięstwach nad Gedanią nie można dopatrywać się przypadku, gdyż drużyna z Gdańska nie wygrała ani razu w Dąbrowie. Nawet dwa sezony temu, gdy zespół znad morza grał jeszcze w I lidze, przegrał w całym sezonie tylko 1 mecz, oczywiście z naszym MKS-em.

W dzisiejszym spotkaniu najlepsza na parkiecie była Ewa Matyjaszek (zdobyła 8 punktów, co jest bardzo dobrym wynikiem jak na rozgrywającą). Walczyła o każdą piłkę i dzięki temu wywalczyła też miano… MVP meczu. To ona kapitalnie rozpoczęła zagrywką trzeciego seta, dzięki której dąbrowianki od razu odskoczyły na 7-punktowe prowadzenie.

Trener Wiesław Popik nie krył ogromnego zadowolenia z wyniku jaki wywalczył jego zespół. - Przed sezonem brałbym w ciemno 8. miejsce, nie spodziewałem się takiego wyniku na koniec rozgrywek. „Odrobiliśmy” wszystkie lekcje należne beniaminkowi, w przyszłym sezonie już nikt nie będzie nas lekceważył. Zobaczymy jaka będzie nasza sytuacja i czy warto będzie startować w Challenge Cup, przecież nie ma się co porywać z motyką na słońce. Czy zostanę w Dąbrowie? Chciałbym i dlatego śmieszą mnie próby wiązania mojego nazwiska z klubem z Bielska-Białej. Teraz mamy jeszcze treningi do końca maja, a potem będziemy zastanawiać się nad przyszłym sezonem. Najbardziej nas cieszy to, że ten niezwykle trudny i ciężki sezon jest już za nami, bo pierwszy sezon w elicie jest najtrudniejszy - podsumował sezon trener dąbrowskich siatkarek.

Maciej Wasik

zdjecie snf (51).gif http://sosnowiec.info.pl/modules/news/images/11900_b

--------------------

+Quote Post
Lui
post czw, 01 maj 2008 - 10:48
Post #191

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Czy ma ktoś to zdjęcie z siatkarkami orygianlnych rozmiarach ? biggrin.gif

------------------

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
bani
post czw, 01 maj 2008 - 16:05
Post #192

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 929

Gratki z Piły z 5 miejsce i grę w europejskich pucharach.Gratulacje dla Kasi Wysockiej za bardzo udany sezon w Dąbrowie.Pozdrawiam.

+Quote Post
krzysiek
post czw, 01 maj 2008 - 16:32
Post #193

KK #34

Nr użytkownika: 1,107
GG: 8919493 status gadu-gadu

Dzięki wielkie smile2.gif Wygląda na to, że w tym sezonie i Dąbrowa, i Piła zrobiła coś "ponad plan' wink.gif
"Fachowcy" nie liczyli ani na Piłę w finale, ani na Dąbrowę w grze o 5 miejsce tongue.gif ... i wyszło na to, że nie umieją liczyć celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif celb (15).gif
Życzę postawienia dzisiaj "kropki nad i" wink.gif bo patrząc obiektywnie, ze sportowego punktu widzenia, zasłuzyliście na tytuł w tym roku smile2.gif

+Quote Post
mops
post pią, 02 maj 2008 - 18:47
Post #194

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,225

Serdeczne gratulacje z Mielca !!! smile2.gif
Muszę przyznać, że postawa DG była dla mnie największym zaskoczeniem tego sezonu. Dodatkowo końcówka i play-off to w Waszym wykonaniu majstersztyk. Dałbym sobie głowę uciąć, że w pucharach zagra Gedania, co też kilkakrotnie na tym forum wyrażałem, a tu taka niespodzianka. Jak na beniaminka Wasze dziewczyny zagrały super sezon. Gratuluję raz jeszcze i trochę zazdroszczę wink.gif
Pozdro.

Ten post edytował mops pią, 02 maj 2008 - 18:49

--------------------
Jeden Klub, jedna rodzina...

+Quote Post
Lui
post pią, 02 maj 2008 - 19:49
Post #195

Klub.Kibica #020

Nr użytkownika: 995
GG: 5955911 status gadu-gadu

Dziękujemy bardzo.. wink.gif
No fakt nikt raczej na nas nie stawiał , tak jak napisał wyżej krzysiek my i Piła jesteśmy chyba zaskoczeniem sezonu , każdy stawiał na finał Winiary Kalisz - BKS B-B tak samo w Pucharze Polski.My byliśmy skazani na spadek a Piła na 4 miejsce. smile2.gif
I się przeliczyli. ;p

------------------

--------------------
"Płacz na treningu, śmiej się podczas meczu"

Galeria MKS Dąbrowa Górnicza

14679[33]

+Quote Post
checkin
post pią, 02 maj 2008 - 22:39
Post #196

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 947

"Siatkarki z Dąbrowy Górniczej" na TVS

http://www.tvs.pl/informacje_video/207/

--------------------

+Quote Post
Padziu
post sob, 03 maj 2008 - 21:27
Post #197

KK25

Nie wiedziałem gdzie to napisać ale :
AZS Białystok 3-2 Wisła Kraków

PS. do Moderatora/administratora -> jeżeli uważasz, że to zły temat to proszę o przeniesienie

+Quote Post
Padziu
post nie, 04 maj 2008 - 16:00
Post #198

KK25

Gratulujemy zdobycia złotego medalu drużynie Muszynianki Muszyna po wygraniu 3:1 z Farmutilem Piła(25:21;22:25;25:17;25:22)
Czyli w tym sezonie klasyfikacja końcowa kształtuje się następująco :
1.Muszynianka Muszyna
2.Farmutil Piła
3.Winiary Kalisz
4.BKS Bielsko Biała
5.MKS Dąbrowa Górnicza
6.Gedania Gdańsk
7.AZS AWF Poznań
8.Stal Mielec
9.AZS Białystok
10. Centrostal Bydgoszcz

czyli z ligi spada Centrostal Bydgoszcz a awansuje Gwardia Wrocław

Ten post edytował Padziu nie, 04 maj 2008 - 16:01

+Quote Post
Kamil_
post nie, 04 maj 2008 - 18:50
Post #199

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Przyznam szczerze że ciesze się, iż to Muszyna zdobyła mistrza, a nie Piła. Jakiś taki sentyment mam do tego klubu wink.gif Pilanie i tak są pewnie zadowoleni z całego sezonu, choć niedosyt pewnie pozostanie.

PS. Takiego układu tabeli na koniec sezonu pewnie nikt nie typował, takie niespodzianki. smile2.gif

Hej MKS..ten nasz Dąbrowski smile2.gif

+Quote Post
endriu
post wto, 06 maj 2008 - 14:46
Post #200

Ja tutejszy, z bagna

Grupa: Moderator Sport
Nr użytkownika: 359
GG: 1276813 status gadu-gadu

ZDJĘCIA SIATKAREK Z WIERNYMI KIBICAMI
Autor zdjęć: Grzesiek Banak.

pozdr...

Ten post edytował endriu wto, 06 maj 2008 - 14:54

--------------------
To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.

+Quote Post

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >
Closed TopicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:56
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza