![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Saassa właśnie materiał na TVS był z meczu ;d. To mi się podoba w TVS. Dają z Dąbrowskich meczy materiały, nie to co TVP3... Dosyć dobrze powiedzieli, wywiady. Szkoda, że mało nas - kibiców ;d. Ale co tam
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 198 Dołączył: śro, 14 lis 07 Nr użytkownika: 882 Płeć: Mężczyzna ![]() |
nie pisałem wczoraj,żeby nie zapeszyć, ale 5 miejsce było przeznaczone dla nas.
5 miejsce, 5 miejsce Dąbrowa-5 miejsce, 5 miejsce Dąbrowa. Pod koniec dzisiejszego meczu, mogliśmy śmiało zaśpiewać. Pierwszy set, drugi set, trzeci leci. Na tablicy 2-0 się świeci. Co za mecz,co za styl, co za radość. Nasz przeciwnik, przy nas to słabość. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
oby wrzucili jakies materialy TV silesia na stronke, bo niestety nie mam tego programu
-------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 4 Dołączył: nie, 16 mar 08 Nr użytkownika: 1,168 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gratki z Mielca !!! Oczywiście powodzenia w Pucharach, heh jak dla mnie to sezon marzenie. Zazdroszczę wam, bo my "niestety" znów kisimy się na 8 miejscu. Jeszcze raz gratulacje i miłego świętowania
![]() Pozdro !!! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Gdańsk/DG Nr użytkownika: 906 Płeć: Mężczyzna GG: 3176132 ![]() |
Wydaje mi się że ten sukces troche zaskoczył kibiców mimo tego że wszyscy liczyli i wieżyli w to 5 miejsce. Nie można tego nazwać że pod względem organizacyjnym, ale po ostatnim gwizdku poszło konfetti chwila śpiewu, i po wejściu na parkiet dezorientacja (przynajmniej ja takie wrażenie odniosłem). Chyba kibice nie wiedzieli na co mogą sobie pozwolić po tej akcji ochrony
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
KK # 38 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 524 Dołączył: pon, 26 lis 07 Nr użytkownika: 900 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobry mecz . Cieszy zwycięstwo jak cholera , zbierajmy juz kase na podróż za granice
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Gratulacje dla dziewczyn, które zagrały tak, jak miały zagrac i wykorzystały nasze słabe punkty. - powiedział po spotkaniu w Dąbrowie Górniczej trener Leszek Milewski.
Leszek Milewski (trener Gedanii Gdańsk): Gratulacje dla trenera Wiesława Popika, który zmobilizował swoje dziewczyny i dla dziewczyn, które zmobilizowały się, wyciągnęły wnioski z meczu z Gdańska i wygrały dwa razy po 3:0. Zagrały tak, jak miały grać i wykorzystały wszystkie nasze słabe punkty. Zagrywką zamęczyły jedną z naszych zawodniczek, która później była nieproduktywna w ataku, a z kolei, o czym Ewa Kasprów powiedziała, nie potrafiliśmy zablokować prawej strony dąbrowskiej drużyny. Efekt jest taki, że przegraliśmy oba mecze, choć gra w dniu dzisiejszym wyglądała lepiej, niż wczoraj. Pozostaje mi podziękować dziewczynom za cały sezon walki. Myślę, że szóste miejsce, to jest dobry wynik. Ja przed rozpoczęciem ligi w ciemno brałbym taki wynik, a tu okazało się, że możemy grać o jeszcze wyższe miejsce szkoda, że nie wykorzystaliśmy tej szansy. Wiesław Popik (trener MKS Dąbrowa Górnicza): Piąte miejsce w LSK to nasz sukces, ja sam nie spodziewałem się tego. Było kilka momentów ciężkich dla nas, złapaliśmy parę kontuzji i trzeba było zmieniać zawodniczki. Nasze dziewczyny bardzo dobrze „odrobiły lekcje” i powinny otrzymać szóstkę. Pierwszy set był dla nas trudny, jednak w miarę upływu czasu, grało nam się lepiej. Cieszę się również z tego, że ten sezon się dla nas skończył, gdyż był on bardzo ciężki dla beniaminka. Widać było, ze dziewczyny chciały walczyć do końca, pomimo przegranego meczu w Gdańsku 0:3. W Dąbrowie Górniczej chcieliśmy powalczyć, co nam się udało i jest to naszym sukcesem, dla klubu jak i dla dziewczyn. Z jednej strony cieszymy się, że jest to koniec sezonu i trzeba wyciągnąć wnioski na przyszłość, jak ten klub ma się rozwijać w przyszłości. Mam nadzieję, że będzie to szło w dobrą stronę. Ciężko nam było grać na luzie, zwłaszcza z tymi mocniejszymi zespołami, gdzie umiejętności były widoczne, lecz z drużynami typu Bielsko-Biała, czy Muszyna nie da się tak grać. Dziewczyny potrafią grać w siatkówkę i oby tak było. Anna Białobrzeska (MKS Dąbrowa Górnicza): Plan został przez nas wykonany parę tygodni wcześniej, a tym planem minimum było utrzymanie się w LSK. Nikt przed rozpoczęciem sezonu nie dawał nam, szans na utrzymanie się w LSK, a my jesteśmy na piątym miejscu i to tuż za drużyną z Bielska Białej, w której grają gwiazdy. Cieszy nas to zwycięstwo i to piąte miejsce. Gra w europejskich pucharach, to duży prestiż dla miasta. Katarzyna Wysocka (MKS Dąbrowa Górnicza): Szkoda, że w rundzie rewanżowej nie wygrałyśmy meczu w Gdańsku i ostatnio też tam nie popisałyśmy się za bardzo. Najważniejsze jest nasze zdrowie i zimna głowa. Katarzyna Skowrońska (Gedania Gdańsk): Te dwa mecze wyglądały, jakby to były mecze do jednej bramki. Dziewczyny z Dąbrowy Górniczej pokazały ładną siatkówkę, my nie sprostałyśmy postawionemu zadaniu. Nie wiem, co się stało, było nam bardzo ciężko cokolwiek zrobić w tych dwóch meczach, widocznie drużyna z Dąbrowy Górniczej ma lepszego trenera, który je lepiej przygotował niż nasz. Nie dogadujemy się z nim i myślę, że w tym też jest jakaś przyczyna i bez trenera zespół na pewno nie będzie istniał, a same nie możemy grać na boisku. Wiedziałyśmy dobrze, że nasze rywalki mają mocną zagrywkę i dobrą obronę i pokazały jak się broni i jak się zagrywa. Nam było ciężko przyjąć i skończyć jakiekolwiek piłki. Ewa Kasprów (Gedania Gdańsk): Przeżyłyśmy rozczarowanie. Osobiście liczyłam na to, że wygramy nie ten pierwszy, a drugi mecz. Drużyna z Dąbrowy Górniczej dyktowała warunki gry, dziewczyny dobrze zagrywały, a ich rozgrywająca dobrze grała prawą stroną, gdzie nie mogliśmy zablokować obejścia z „jednej nogi” i w tym, elemencie nasze rywalki zdobyły bardzo duża ilość punktów w tym elemencie, a my nie mogłyśmy tak mocno zagrać zagrywką, aby one nie wyprowadziły tego ataku. Wczorajszy mecz został przez nas przegrany bez walki, myślałyśmy, ze dzisiaj po spotkaniu z całym zespołem coś się zmieni, niestety nie zmieniło się i dziś Dąbrowa Górnicza ponownie wygrała. Z tego miejsca składam gratulacje dla tej drużyny, która była beniaminkiem i zajęła piąte miejsce. za siatka.org |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
CYTAT Rehabilitacja Piątek Rozpoczęła już rehabilitację czołowa siatkarka dąbrowskiego MKS, Magdalena Piątek, która zerwała wiązadła krzyżowe i długo leczyła ten uraz. Wszyscy w klubie liczą, iż wróci jak najszybciej do zdrowia i wzmocni siłę ataku drużyny z Dąbrowy Górniczej. (mawa) za www.sosnowiec.info.pl No to super oby szybko wyzdrowiała Ten post edytował Padziu czw, 01 maj 2008 - 09:59 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 802 Dołączył: pon, 26 lis 07 Skąd: Strzemieszyce Nr użytkownika: 902 Płeć: Mężczyzna Tlen: prosty3 ![]() |
Saassa właśnie materiał na TVS był z meczu ;d. To mi się podoba w TVS. Dają z Dąbrowskich meczy materiały, nie to co TVP3... Dosyć dobrze powiedzieli, wywiady. Szkoda, że mało nas - kibiców ;d. Ale co tam http://www.tvs.pl/index.php?id_materialu=171 na koncu w sporcie jak by ktos chcial ![]() -------------------- 07/08 :))
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT sosnowiec.info.pl
Dąbrowianki zrobiły swoim kibicom prezent przed nadchodzącym długim weekendem. Wygrały 3:0 trzeci mecz z Gedanią i zajęły 5. miejsce w LSK. Przed sezonem beniaminek z Dąbrowy Górniczej był skazywany na walkę o utrzymanie, sprawił więc niemałą sensację, bo wywalczył prawo gry w europejskich pucharach. Środowy mecz, podobnie jak dzień wcześniej, przebiegał pod dyktando MKS-u. Tylko początek pierwszego seta był wyrównany, potem była dominacja dąbrowianek. W zwycięstwach nad Gedanią nie można dopatrywać się przypadku, gdyż drużyna z Gdańska nie wygrała ani razu w Dąbrowie. Nawet dwa sezony temu, gdy zespół znad morza grał jeszcze w I lidze, przegrał w całym sezonie tylko 1 mecz, oczywiście z naszym MKS-em. W dzisiejszym spotkaniu najlepsza na parkiecie była Ewa Matyjaszek (zdobyła 8 punktów, co jest bardzo dobrym wynikiem jak na rozgrywającą). Walczyła o każdą piłkę i dzięki temu wywalczyła też miano… MVP meczu. To ona kapitalnie rozpoczęła zagrywką trzeciego seta, dzięki której dąbrowianki od razu odskoczyły na 7-punktowe prowadzenie. Trener Wiesław Popik nie krył ogromnego zadowolenia z wyniku jaki wywalczył jego zespół. - Przed sezonem brałbym w ciemno 8. miejsce, nie spodziewałem się takiego wyniku na koniec rozgrywek. „Odrobiliśmy” wszystkie lekcje należne beniaminkowi, w przyszłym sezonie już nikt nie będzie nas lekceważył. Zobaczymy jaka będzie nasza sytuacja i czy warto będzie startować w Challenge Cup, przecież nie ma się co porywać z motyką na słońce. Czy zostanę w Dąbrowie? Chciałbym i dlatego śmieszą mnie próby wiązania mojego nazwiska z klubem z Bielska-Białej. Teraz mamy jeszcze treningi do końca maja, a potem będziemy zastanawiać się nad przyszłym sezonem. Najbardziej nas cieszy to, że ten niezwykle trudny i ciężki sezon jest już za nami, bo pierwszy sezon w elicie jest najtrudniejszy - podsumował sezon trener dąbrowskich siatkarek. Maciej Wasik zdjecie ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 06 gru 07 Nr użytkownika: 929 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Gratki z Piły z 5 miejsce i grę w europejskich pucharach.Gratulacje dla Kasi Wysockiej za bardzo udany sezon w Dąbrowie.Pozdrawiam.
|
|
|
![]()
|
|
![]() KK #34 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 152 Dołączył: pon, 11 lut 08 Skąd: wioska rybacka Nr użytkownika: 1,107 Płeć: Mężczyzna GG: 8919493 ![]() |
Dzięki wielkie
![]() ![]() "Fachowcy" nie liczyli ani na Piłę w finale, ani na Dąbrowę w grze o 5 miejsce ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Życzę postawienia dzisiaj "kropki nad i" ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 5 Dołączył: czw, 17 kwi 08 Skąd: Mielec Nr użytkownika: 1,225 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Serdeczne gratulacje z Mielca !!!
![]() Muszę przyznać, że postawa DG była dla mnie największym zaskoczeniem tego sezonu. Dodatkowo końcówka i play-off to w Waszym wykonaniu majstersztyk. Dałbym sobie głowę uciąć, że w pucharach zagra Gedania, co też kilkakrotnie na tym forum wyrażałem, a tu taka niespodzianka. Jak na beniaminka Wasze dziewczyny zagrały super sezon. Gratuluję raz jeszcze i trochę zazdroszczę ![]() Pozdro. Ten post edytował mops pią, 02 maj 2008 - 18:49 -------------------- Jeden Klub, jedna rodzina...
|
|
|
![]()
|
|
![]() Klub.Kibica #020 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 779 Dołączył: czw, 27 gru 07 Skąd: Dąbrowa Górnicza Manhattan :) Nr użytkownika: 995 Płeć: Mężczyzna GG: 5955911 ![]() |
Dziękujemy bardzo..
![]() No fakt nikt raczej na nas nie stawiał , tak jak napisał wyżej krzysiek my i Piła jesteśmy chyba zaskoczeniem sezonu , każdy stawiał na finał Winiary Kalisz - BKS B-B tak samo w Pucharze Polski.My byliśmy skazani na spadek a Piła na 4 miejsce. ![]() I się przeliczyli. ;p ------------------ ![]() ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 226 Dołączył: pią, 14 gru 07 Nr użytkownika: 947 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
KK25 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 975 Dołączył: czw, 29 lis 07 Skąd: Manhattan Nr użytkownika: 917 Płeć: Mężczyzna GG: 5456583 ![]() |
Nie wiedziałem gdzie to napisać ale :
AZS Białystok 3-2 Wisła Kraków PS. do Moderatora/administratora -> jeżeli uważasz, że to zły temat to proszę o przeniesienie |
|
|
![]()
|
|
Gratulujemy zdobycia złotego medalu drużynie Muszynianki Muszyna po wygraniu 3:1 z Farmutilem Piła(25:21;22:25;25:17;25:22)
Czyli w tym sezonie klasyfikacja końcowa kształtuje się następująco : 1.Muszynianka Muszyna 2.Farmutil Piła 3.Winiary Kalisz 4.BKS Bielsko Biała 5.MKS Dąbrowa Górnicza 6.Gedania Gdańsk 7.AZS AWF Poznań 8.Stal Mielec 9.AZS Białystok 10. Centrostal Bydgoszcz czyli z ligi spada Centrostal Bydgoszcz a awansuje Gwardia Wrocław Ten post edytował Padziu nie, 04 maj 2008 - 16:01 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Przyznam szczerze że ciesze się, iż to Muszyna zdobyła mistrza, a nie Piła. Jakiś taki sentyment mam do tego klubu
![]() PS. Takiego układu tabeli na koniec sezonu pewnie nikt nie typował, takie niespodzianki. ![]() Hej MKS..ten nasz Dąbrowski ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Ja tutejszy, z bagna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Moderator Sport Postów: 841 Dołączył: czw, 07 gru 06 Skąd: D.G. Nr użytkownika: 359 Płeć: Mężczyzna GG: 1276813 ![]() |
ZDJĘCIA SIATKAREK Z WIERNYMI KIBICAMI
Autor zdjęć: Grzesiek Banak. pozdr... Ten post edytował endriu wto, 06 maj 2008 - 14:54 -------------------- To, co w pojedynkę jest ciężką próbą, w grupie przyjaciół staje się żartem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:56 |