IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >  
Reply to this topicStart new topic
> Klub Gazety Polskiej w Dąbrowie Górniczej
Ocena 2 V
rouse
post pią, 15 lip 2011 - 09:09
Post #181

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 241

Takiego filmu jak „Kibol” jeszcze w Polsce nie było. Żartobliwie zaliczyć należałoby go do gatunku filmów wojennych. Powstawał bowiem na froncie wojny kibiców z premierem Donaldem Tuskiem. I toczy się w rytmie wojennego hip-hopu, czyli piosenek „Niespełnione obietnice” Legionu Szczęśliwa i „To my kibice” Berona. Jego autorzy byli pod stadionami, gdy trwały protesty kibiców Legii Warszawa, Lecha Poznań, Jagiellonii Białystok i Śląska Wrocław. Wielokrotnie kibice, widząc osobników z kamerą, odnosili się do nich podejrzliwie. Dopiero po wytłumaczeniu, że producentem filmu jest „Gazeta Polska”, zmieniało się to podejście. Wtedy do kamery godziły się wypowiedzieć osoby, które nigdy nie wypowiedziałyby się dla TVN czy innych wielkich telewizji z obawy przed zmanipulowaniem ich wypowiedzi. Dodajmy, że filmem interesowała się także policja, która metodami operacyjnymi starała się ustalić, kogo to kibole zgodzili się wpuścić z kamerą do swojego „młyna”.

http://www.jakwkinie.pl/Kibol-2011-PL,2629f.html
Go to the top of the page

+Quote Post
kamillll
post sob, 16 lip 2011 - 11:18
Post #182

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,319

rouse, a przyjedzie agent tomek?

+Quote Post
Mały77
post nie, 17 lip 2011 - 08:01
Post #183

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,566

Powiem tak - obejrzałem ten film do końca, ponieważ interesuje się tym tematem.
I chcę uprzedzić wszystkich, którzy chcieliby też obejrzeć - jeżeli interesują Was spoty wyborcze PiS to zapraszam.
Materiał momentami dobry, ale niemiłosiernie zmanipulowany - TVN mógłby się uczyć od kolegów z Gazety Polskiej.
W tym temacie zakończę ponieważ to nie temat na temat kibiców.

+Quote Post
Kamil_
post nie, 17 lip 2011 - 14:49
Post #184

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Dokładnie. Była szansa na dobry film o kibicach pokazujący ich prawdziwe oblicze a skończyło się na ataku PO. Kibice to tylko tło w tym filmie...

Jako kibic mam nadzieję, że PiS nigdy nie dojdzie do władzy bo to będzie oznaczało prawdziwe kłopoty dla świata kibiców...

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 17 lip 2011 - 19:08
Post #185

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Mi się podoba i raczej nie widzę gdzie by był zmanipulowany. A już zupełnie nie rozumiem opinii mówiącej, ze to spot PiS?! ani słowa tam niema o o PiS. Od kiedy bycie przeciwko premierowi co plecie bzdury oznacza bycie za kimś? Litości..

+Quote Post
Mały77
post nie, 17 lip 2011 - 20:59
Post #186

UZYTKOWNIK

CYTAT(xMarcinx @ nie, 17 lip 2011 - 19:08) *
Mi się podoba i raczej nie widzę gdzie by był zmanipulowany.

Nie widzisz? To już Ci powiem - chociaż - chociaż to nie wątek o kibolach. Pominięto trochę wydarzeń takich m.in. mecz Litwa-Polska gdzie nasi biedni niesłusznie posądzani nieskazitelni kibice narobili niezłego dymu. Nie będę się rozpisywał więcej bo nie o tym temat.

A już zupełnie nie rozumiem opinii mówiącej, ze to spot PiS?! ani słowa tam niema o o PiS. Od kiedy bycie przeciwko premierowi co plecie bzdury oznacza bycie za kimś? Litości..

Film zrealizowany przez Gazetę Polską, która jak wszyscy świadomi wiemy jest związana z PiS.
Ogólnie też jestem przeciwny decyzjom premiera w tej sprawie, ale ten film jest zdecydowanie "przedwyborczy" mający na celu zyskać kolejnych wyborców.

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 18 lip 2011 - 10:00
Post #187

UZYTKOWNIK

CYTAT(Mały77 @ nie, 17 lip 2011 - 20:59) *
Mi się podoba i raczej nie widzę gdzie by był zmanipulowany.

Nie widzisz? To już Ci powiem - chociaż - chociaż to nie wątek o kibolach. Pominięto trochę wydarzeń takich m.in. mecz Litwa-Polska gdzie nasi biedni niesłusznie posądzani nieskazitelni kibice narobili niezłego dymu. Nie będę się rozpisywał więcej bo nie o tym temat.

A już zupełnie nie rozumiem opinii mówiącej, ze to spot PiS?! ani słowa tam niema o o PiS. Od kiedy bycie przeciwko premierowi co plecie bzdury oznacza bycie za kimś? Litości..

Film zrealizowany przez Gazetę Polską, która jak wszyscy świadomi wiemy jest związana z PiS.
Ogólnie też jestem przeciwny decyzjom premiera w tej sprawie, ale ten film jest zdecydowanie "przedwyborczy" mający na celu zyskać kolejnych wyborców.

Tak całe 60 osób, w ogóle to nie wiedziałem, ze w Polsce mamy odpowiedzialność zbiorową i zachowanie 60 osób decyduje o losach dziesiątek tysięcy.. Ja związku GP z PiS nigdzie nie dostrzegam, na mnóstwo tematów stanowisko gazety jest zupełnie odmienne niż tejże partii. Raczej dostrzegałbym związku GW z PO, która jak wiemy miała pełno spraw/upomnień/nagan stosownych instytucji spowodowanych ich manipulacjami przy prezentowanych wiadomościach. To, że film jest przedwyborczy to fakt, jednak wiązanie go z konkretna partia to nie mądrość w czystej postaci. Przecie kibice sami podjęli decyzje o wszelkich akcjach, sami bojkotowali mecze, sami urządzali manifestacje, czy też sami podjęli decyzje o pojawieniu się na manifestacji solidarności (na której pojawił się nie kto inny jak K. Mikke czy cały szereg polityków SLD i PJN).

Ten post edytował xMarcinx pon, 18 lip 2011 - 10:01

+Quote Post
Mały77
post pon, 18 lip 2011 - 14:14
Post #188

UZYTKOWNIK

xMarcinx - nie będę tu dalej z Tobą prowadził polemiki bo to nie ten temat a nie chcę zaśmiecać. Moje subiektywne zdanie na ten temat jest takie jakie jest i tyle. Dla mnie ten film jest filmem wyborczym nie przedstawiającym tematu w świetle obiektywnym tylko wybiórczo.

+Quote Post
vacu
post pon, 18 lip 2011 - 20:18
Post #189

Smokin' nigga

Nr użytkownika: 85
GG: 2275899 status gadu-gadu
Tlen: vacu status tlen

CYTAT(xMarcinx @ pon, 18 lip 2011 - 09:00) *
Tak całe 60 osób, w ogóle to nie wiedziałem, ze w Polsce mamy odpowiedzialność zbiorową i zachowanie 60 osób decyduje o losach dziesiątek tysięcy..

Chyba przesadzasz, opierając się na WladcyTrybun.pl na wyjazdy jeździ po kilkaset osób (wyjątek stadion Lecha ale często to 100-200 osób) - razy 8 to mamy 5-6 tysięcy góra.

+Quote Post
xMarcinx
post pon, 18 lip 2011 - 22:24
Post #190

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ pon, 18 lip 2011 - 20:18) *
CYTAT(xMarcinx @ pon, 18 lip 2011 - 09:00) *
Tak całe 60 osób, w ogóle to nie wiedziałem, ze w Polsce mamy odpowiedzialność zbiorową i zachowanie 60 osób decyduje o losach dziesiątek tysięcy..

Chyba przesadzasz, opierając się na WladcyTrybun.pl na wyjazdy jeździ po kilkaset osób (wyjątek stadion Lecha ale często to 100-200 osób) - razy 8 to mamy 5-6 tysięcy góra.

Ale w burdach uczestniczyło 60 (tj. tyle złamało prawo).

+Quote Post
Kamil_
post pon, 18 lip 2011 - 22:27
Post #191

UZYTKOWNIK

Ale dymi garstka. Jeśli nie mieliście do czynienia z Policją czy ochroną na meczu to proszę nie wypowiadajcie się. Często jest tak, że podejmuje się działania nieadekwatne do zajść bądź na rozkaz kretyna, który chce się komuś pokazać a nie ma pojęcia co to może wywołać.

Czekam teraz na wyzwiska od chuligana ;-)

+Quote Post
vacu
post wto, 19 lip 2011 - 09:22
Post #192

Smokin' nigga

CYTAT(xMarcinx @ pon, 18 lip 2011 - 21:24) *

Mnie chodziło o te dziesiątki tysięcy "poszkodowanych". Zakazano wyjazdów więc ucierpieli głównie ci, którzy jeździli na wyjazdy.

CYTAT(Kamil_ @ pon, 18 lip 2011 - 21:27) *
Ale dymi garstka. Jeśli nie mieliście do czynienia z Policją czy ochroną na meczu to proszę nie wypowiadajcie się. Często jest tak, że podejmuje się działania nieadekwatne do zajść bądź na rozkaz kretyna, który chce się komuś pokazać a nie ma pojęcia co to może wywołać.

Mnie strasznie drażnią takie teksty. Bo to, że ktoś jest ch... nie oznacza, że ja też muszę być ch... . Jeżeli kibole chcieliby być postrzegani przez społeczeństwo jako tzw. normalni ludzie to jeżeli jest prowokacja ze strony służb to nie powinni na nią reagować. Wtedy to policja byłaby "be". Niestety jak widzę grupę zamaskowanych ludzi walących w policję płytami chodnikowymi to co mam myśleć - że to w samoobronie? Że policjant włożył w ręce grzecznego kibica tę płytę? I nałożył mu kominiarkę siłą (w ogóle uważam, że użycie maski jest oznaką "braku jaj")? Nawet jeżeli to była prowokacja to efekt się zatarł...

A obwinianie Tuska o wszystko łącznie też już nawet nie jest śmieszne ale żałosne. Nie odpowiada już chyba tylko w oczach przeciwników za koklusz i gradobicie (ale kto wie?). Nie popieram go ale bez przesady. A a;propos Tuska to tutaj też "kibice" strzelili sobie duży minus - jakim to bowiem prawem roszczą sobie prawo do obalania rządu (vide hasła jakiś czas temu na banerach)? W ogóle to jest modne u nas, kibice chcą obalać, związkowcy chcą obalać... Kibice dają ostatnio popis w Gliwicach gdzie chcą chyba rządzić miastem, tego jeszcze brakuje blink.gif

+Quote Post
Kamil_
post wto, 19 lip 2011 - 10:35
Post #193

UZYTKOWNIK

1. Kibice nigdy nie będą postrzegani przez społeczeństwo normalnie, co jest zasługą mediów. Media nie mówią o pozytywnych akcjach kibiców, których jest zdecydowanie więcej aniżeli wybryków chuligańskich. Niestety przyszło nam żyć w takich czasach w których większość ludzi, to co powiedzą w mediach traktuje za pewnik. A media kłamią.

2. Jeśli chodzi o prowokacje. Na 5 meczach na których jest się prowokowanym tłum wytrzyma, ale na 6 może już nie wytrzymać pewna grupka i dochodzi do spięcia. To jest normalna kolej rzeczy. Jeśli Twój sąsiad będzie robił nocne imprezy, to może 2 wytrzymasz ale 3 już nie. Problem w tym, że często na meczach prowokują osoby, które powinny dbać o ład i porządek. Co wówczas? Powiem Ci, że takie sytuacje zdarzają się nie tylko na piłce nożnej ale i hokeju czy choćby u nas na siatkówce w Dąbrowie. Ale co się dziwić jak mecze zabezpieczają bezmózgi, jeszcze pochodzący ze Śląska, którzy kompleksy leczą u nas na hali... Przykładów tych prowokacji mógłbym Ci kilka podać, jednakże nie wiem czy Cię to będzie interesować.

3. Grupka w kominiarkach rzucająca płytami chodnikowi to masz rację, bandyci i ja nie chcę nikomu wmawiać, że to niewinni ludzie. Powinni oni być karani. Jednakże liczę, że tak samo będą ukarane osoby, które na pielgrzymce Radia Maryja pod Jasną Górą pobiły reporterów Polsatu.

4. Z obwinianiem Tuska również się nie zgadzam. Problemem są osoby, które chcą się wykazać karając niewinnych ludzi, bo za takie uważam osoby wieszające transparent 'Donald ma Tole a Tola Donalda'. Czy to jest powód, żeby dostać 2 tys. zł grzywny i 2 letni zakaz stadionowy?

5. Kibole roszczą sobie prawo do obalania rządu, bo każdy ma do tego prawo. Oczywiście jeśli ma to nastąpić na drodze demokratycznych wyborów. Takie samo prawo mają taksówkarze i gospodynie wiejskie. O takie prawo walczył mój dziadek, za takie prawo zginął mój pradziadek.

6. Niestety o sytuacji w Gliwicach pewnie wiesz tylko z gazet? Niestety tam nie pokazują tła społecznego tych wydarzeń. W Gliwicach kibicuje się głównie 2 klubom - Piastowi i Górnikowi Zabrze. Jeśli Górnik będzie swoje mecze rozgrywał w Gliwicach to może dojść do zmiany sytuacji na mieście. Wzrostu znaczenia Górnika kosztem Piasta, gdyż kibice sukcesu automatycznie zaczną chodzić na mecze Górnika a nie Piasta. Tego boją się kibice Piasta i dlatego chcą zablokować decyzję o rozgrywaniu meczów przez Górnik w Gliwicach. I dla każdego kibica, rozumiejącego realia jest to decyzja w pełni zrozumiała. Ale oczywiście media muszą już stwierdzić, że kibice chcą rządzić miastem. A ci tylko, jak każda grupa społeczna w demokratyczny i pokojowy sposób prezentują swoje zdanie i stanowisko wobec tych wydarzeń. Nie popadajmy w paranoje...

Ten post edytował Kamil_ wto, 19 lip 2011 - 10:43

+Quote Post
rouse
post wto, 19 lip 2011 - 10:48
Post #194

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 241

CYTAT(vacu @ wto, 19 lip 2011 - 07:22) *
CYTAT(xMarcinx @ pon, 18 lip 2011 - 21:24) *

Mnie chodziło o te dziesiątki tysięcy "poszkodowanych". Zakazano wyjazdów więc ucierpieli głównie ci, którzy jeździli na wyjazdy.

CYTAT(Kamil_ @ pon, 18 lip 2011 - 21:27) *

Mnie strasznie drażnią takie teksty. Bo to, że ktoś jest ch... nie oznacza, że ja też muszę być ch... . Jeżeli kibole chcieliby być postrzegani przez społeczeństwo jako tzw. normalni ludzie to jeżeli jest prowokacja ze strony służb to nie powinni na nią reagować. Wtedy to policja byłaby "be". Niestety jak widzę grupę zamaskowanych ludzi walących w policję płytami chodnikowymi to co mam myśleć - że to w samoobronie? Że policjant włożył w ręce grzecznego kibica tę płytę? I nałożył mu kominiarkę siłą (w ogóle uważam, że użycie maski jest oznaką "braku jaj")? Nawet jeżeli to była prowokacja to efekt się zatarł...

A obwinianie Tuska o wszystko łącznie też już nawet nie jest śmieszne ale żałosne. Nie odpowiada już chyba tylko w oczach przeciwników za koklusz i gradobicie (ale kto wie?). Nie popieram go ale bez przesady. A a;propos Tuska to tutaj też "kibice" strzelili sobie duży minus - jakim to bowiem prawem roszczą sobie prawo do obalania rządu (vide hasła jakiś czas temu na banerach)? W ogóle to jest modne u nas, kibice chcą obalać, związkowcy chcą obalać... Kibice dają ostatnio popis w Gliwicach gdzie chcą chyba rządzić miastem, tego jeszcze brakuje blink.gif

Ten post edytował rouse wto, 19 lip 2011 - 10:50

+Quote Post
vacu
post wto, 19 lip 2011 - 10:56
Post #195

Smokin' nigga

CYTAT(Kamil_ @ wto, 19 lip 2011 - 09:35) *
1. Kibice nigdy nie będą postrzegani przez społeczeństwo normalnie, co jest zasługą mediów. Media nie mówią o pozytywnych akcjach kibiców, których jest zdecydowanie więcej aniżeli wybryków chuligańskich. Niestety przyszło nam żyć w takich czasach w których większość ludzi, to co powiedzą w mediach traktuje za pewnik. A media kłamią. Wszystkie. GW, GP, TVN, Polsat, wszystko po jednych pieniądzach...

Taa... Tzn. ja wiem, że media pokazują to co chcą i to niezależnie czy to jest TVN czy Gazeta Polska. Jednak trzeba mieć świadomość, że wybryk negatywny zawsze będzie znacznie bardziej nagłośniony niż pozytywny, zawsze tak było i wszędzie, i zawsze będzie. Jedyna rada - brak wybryków negatywnych. Nie będzie o czym mówić = nie będzie problemu.

2. Jeśli chodzi o prowokacje. Na 5 meczach na których jest się prowokowanym tłum wytrzyma, ale na 6 może już nie wytrzymać pewna grupka i dochodzi do spięcia. To jest normalna kolej rzeczy.

Nie, to nie jest normalna kolej rzeczy. Prowokują? Nagraj, kulturalnie odpowiedz, wyślij nagranie do mediów, wykorzystaj, że przekolorowują, walcz ich bronią. Miej świadomość, że jeśli zaczniesz burdę to zepsuje ona cały obraz. Taka jest moja odpowiedź do kibica.

3. Grupka w kominiarkach rzucająca płytami chodnikowi to masz rację, bandyci i ja nie chcę nikomu wmawiać, że to niewinni ludzie. Powinni oni być karani. Jednakże liczę, że tak samo będą ukarane osoby, które na pielgrzymce Radia Maryja pod Jasną Górą pobiły reporterów Polsatu.

Tu się zgadzam w 100%.

4. Z obwinianiem Tuska również się nie zgadzam. Problemem są osoby, które chcą się wykazać karając niewinnych ludzi, bo za takie uważam osoby wieszające transparent 'Donald ma Tole a Tola Donalda'. Czy to jest powód, żeby dostać 2 tys. zł grzywny i 2 letni zakaz stadionowy?

Taa... A "Staruch" dostał zakaz za kulturalne prowadzenie dopingu laugh.gif A jedzie mi tu tramwaj? Zresztą popieram kary finansowe za takie banery, stadion to arena sportowa, to nie miejsce na politykę. Podobno kiedyś wojny wstrzymywano na czas olimpiady, o coś w ten deseń mi chodzi.

5. Kibole roszczą sobie prawo do obalania rządu, bo każdy ma do tego prawo. Oczywiście jeśli ma to nastąpić na drodze demokratycznych wyborów. Takie samo prawo mają taksówkarze i gospodynie wiejskie. O takie prawo walczył mój dziadek, za takie prawo zginął mój pradziadek.

W tym sensie OK ale inaczej to brzmiało.

6. Niestety o sytuacji w Gliwicach pewnie wiesz tylko z gazet? Niestety tam nie pokazują tła społecznego tych wydarzeń. W Gliwicach kibicuje się głównie 2 klubom - Piastowi i Górnikowi Zabrze. Jeśli Górnik będzie swoje mecze rozgrywał w Gliwicach to może dojść do zmiany sytuacji na mieście. Wzrostu znaczenia Górnika kosztem Piasta, gdyż kibice sukcesu automatycznie zaczną chodzić na mecze Górnika a nie Piasta. Tego boją się kibice Piasta i dlatego chcą zablokować decyzję o rozgrywaniu meczów przez Górnik w Gliwicach. I dla każdego kibica, rozumiejącego realia jest to decyzja w pełni zrozumiała. Ale oczywiście media muszą już stwierdzić, że kibice chcą rządzić miastem. A ci tylko, jak każda grupa społeczna w demokratyczny i pokojowy sposób prezentują swoje zdanie i stanowisko wobec tych wydarzeń. Nie popadajmy w paranoje...

No ale do cholery chcą wywalić prezydenta za działania związane z klubem piłkarskim, do jasnej anielki wink.gif jest to najmniej istotne z jego działań! O to mi chodzi. G...o ich obchodzi gospodarka, bezrobocie, inwestycje, najważniejsze jest to, że Górnik nie może grać w Gliwicach i zwolnili piłkarza. Czy ci kibice to są dzieci? Nie mają ważniejszych spraw na głowie? Ludzie chyba mają zbyt dużo wolnego czasu i z pierdół zaczynają robić wielkie problemy...

+Quote Post
Kamil_
post wto, 19 lip 2011 - 11:21
Post #196

UZYTKOWNIK

CYTAT
Taa... Tzn. ja wiem, że media pokazują to co chcą i to niezależnie czy to jest TVN czy Gazeta Polska. Jednak trzeba mieć świadomość, że wybryk negatywny zawsze będzie znacznie bardziej nagłośniony niż pozytywny, zawsze tak było i wszędzie, i zawsze będzie. Jedyna rada - brak wybryków negatywnych. Nie będzie o czym mówić = nie będzie problemu.

Masz rację, jednakże mi nie musi się podobać, że tak jest. A przy kilkutysięcznej grupie osób jakie spotykamy na meczach piłki nożnej zawsze znajdą się czarne owce. Śmiało mogę jednak powiedzieć, że na meczach piłki nożnej jest zdecydowanie bezpieczniej niż np. na osiedlach smile2.gif

CYTAT
Nie, to nie jest normalna kolej rzeczy. Prowokują? Nagraj, kulturalnie odpowiedz, wyślij nagranie do mediów, wykorzystaj, że przekolorowują, walcz ich bronią. Miej świadomość, że jeśli zaczniesz burdę to zepsuje ona cały obraz. Taka jest moja odpowiedź do kibica.

Chodziło mi o to, że prędzej czy później musi się tak stać, że ktoś nie wytrzyma. Nie, że takie zachowanie jest normalne, bo nie jest. Nie popieram żadnych aktów wandalizmu, czy przemocy wobec drugiego człowieka.

Powiem Ci, że ciężko jest walczyć z nimi tymi samymi metodami. Zabraniają filmowania. U nas na hali, gdy chcieliśmy nagrać 1 zajście, to osobę z telefonem dosłownie wynieśli. Kulturalne odpowiedzi i rozmowy też z niektórymi nic nie dają. Choć wiadomo, nie z wszystkimi. Są w ochronie również normalni, mili ludzie.

CYTAT
Taa... A "Staruch" dostał zakaz za kulturalne prowadzenie dopingu A jedzie mi tu tramwaj? Zresztą popieram kary finansowe za takie banery, stadion to arena sportowa, to nie miejsce na politykę. Podobno kiedyś wojny wstrzymywano na czas olimpiady, o coś w ten deseń mi chodzi.

Ja o jednym, Ty o drugim ;-) Zasadności kary dla Starucha nie chcę oceniać. Dla mnie jednak transparenty to nie przejaw polityki tylko niezadowolenia społecznego, które ludzie powinni mieć prawo wyrażać wszędzie, jeśli odbywa się to w cywilizowany sposób.

Co do Gliwic. To miasto chyba się super rozwija biorąc pod uwagę inwestycje czy budżet. Może więc nie ma poważniejszych problemów? ;-) Nie wiem, nie znam sytuacji za dobrze.

+Quote Post
vacu
post wto, 19 lip 2011 - 12:28
Post #197

Smokin' nigga

Odniosę się tylko do jednego, bo tego nie podaruję wink.gif
CYTAT(Kamil_ @ wto, 19 lip 2011 - 10:21) *
Ja o jednym, Ty o drugim ;-) Zasadności kary dla Starucha nie chcę oceniać. Dla mnie jednak transparenty to nie przejaw polityki tylko niezadowolenia społecznego, które ludzie powinni mieć prawo wyrażać wszędzie, jeśli odbywa się to w cywilizowany sposób.

Widzisz ja jestem tym typem "kibica" niezbyt lubianym przez "kiboli", który nie przychodzi do roboty czyli "robić doping" (wiadomo, czasem coś się krzyknie czy zaklaszcze ale tylko tyle) ale po to by obejrzeć widowisko (na podobnej zasadzie jak w teatrze czy w kinie), można mnie więc raczej nazwać widzem niż kibicem choć mam jakąś swoją ulubioną drużynę, za którą trzymam kciuki. Jednak przychodząc na owo widowisko chcę zobaczyć ciekawy mecz ale jednocześnie odstresować się, odpocząć po pracy, oderwać na chwilę od codziennych problemów - w tym wyskakujących już nawet z lodówki Kaczyńskiego z Tuskiem. No i przychodzę na taki mecz i co widzę? Znów k#%@a politykę! Rzygać się chce. TV już nie oglądam, bo ciągle trują o polityce, zaraz na mecz też nie będzie się dało iść. Jak ktoś jest niezadowolony to niech zrobi pikietę, mogę się z nim zgodzić, poprzeć lub nie, mogę olać. Ale idąc oglądać sport chcę oglądać sport a nie manifestacje niezadowolenia. A jakby ci tak w kinie przerwali film i puścili anty-spot PiSu (też wyraża ponoć tylko niezadowolenie) to byłoby fajne?

+Quote Post
Kamil_
post wto, 19 lip 2011 - 12:37
Post #198

UZYTKOWNIK

Nie byłoby fajne. Ale myślę, że bym to jakoś przeżył.

To wcale nie jest tak, że kibice z młyna nie lubią osób, które przychodzą na spokojnie obejrzeć sobie mecz w innych sektorach. Oni zdają sobie sprawę z tego, że tacy kibice są klubowi potrzebni bo dają dochód klubowi czy też np. ultrasom podczas zbiórek. To właśnie media chcą skłócić tych bardziej fanatycznych ze spokojnymi kibicami. Co innego jeśli taki spokojny kibic kupuje bilet na tzw. młyn. Wówczas owszem, spotyka się z nieprzychylnością ;-)

EDYCJA:

A jaki masz stosunek do opraw przygotowywanych przez kibiców oraz rac w młynie?

Ten post edytował Kamil_ wto, 19 lip 2011 - 13:27

+Quote Post
Mały77
post wto, 19 lip 2011 - 15:15
Post #199

UZYTKOWNIK

CYTAT(vacu @ wto, 19 lip 2011 - 12:28) *
A jakby ci tak w kinie przerwali film i puścili anty-spot PiSu (też wyraża ponoć tylko niezadowolenie) to byłoby fajne?

Sorry, ale tutaj to przesadziłeś. W większości się z Tobą zgadzam, ale z tym akurat nie. Przychodzić podobno na widowisko, które się dzieje na murawie, parkiecie itp. czy przychodzisz oglądać trybuny?
Poza tym to nie jest polityka tylko zamanifestowanie niezadowolenia z decyzji rządzących, która uderzyła w większość normalnych kibiców zamiast w tych stadionowych bandytów.

+Quote Post
vacu
post wto, 19 lip 2011 - 17:55
Post #200

Smokin' nigga

CYTAT(Kamil_ @ wto, 19 lip 2011 - 11:37) *
A jaki masz stosunek do opraw przygotowywanych przez kibiców oraz rac w młynie?

Jeżeli oprawa jest fajnie pomyślana to jaknajbardziej jestem za o ile mnie nikt nie zmusza do udziału. Ale myślę, że na młyn idą ci, którzy są świadomi, że nie przyszli tu oglądać mecz (raz mi się zdarzyło trafić na niewłaściwą trybunę i w sumie mnie nie zjedli tongue.gif ale meczu to może widziałem urywki)) smile2.gif Oczywiście piszę to o oprawie a nie "oprawie" polegającej na wrzuceniu racy albo świecy dymnej na boisko wink.gif Ale już jestem np. przeciwny wypłacaniu "haraczu" przez kluby kibicom na oprawę czy w inny sposób. To pomieszanie idei, klub ma zarabiać na kibicach a nie na odwrót.

CYTAT(Mały77 @ wto, 19 lip 2011 - 14:15) *
CYTAT(vacu @ wto, 19 lip 2011 - 12:28) *
A jakby ci tak w kinie przerwali film i puścili anty-spot PiSu (też wyraża ponoć tylko niezadowolenie) to byłoby fajne?

Sorry, ale tutaj to przesadziłeś. W większości się z Tobą zgadzam, ale z tym akurat nie. Przychodzić podobno na widowisko, które się dzieje na murawie, parkiecie itp. czy przychodzisz oglądać trybuny?
Poza tym to nie jest polityka tylko zamanifestowanie niezadowolenia z decyzji rządzących, która uderzyła w większość normalnych kibiców zamiast w tych stadionowych bandytów.

No może lekko przesadzone porównanie ale i tak uważam, że sportu nie powinno się w jakikolwiek sposób mieszać z polityką, religią itp. Od demonstracji politycznych jest plac przed sejmem (i tam to bym może nawet poparł jakąś małą przemoc wobec niektórych wink.gif) Teraz kibice na skutek swoich działań jak sam widzisz stali się narzędziem politycznym, zakładam, że specjalnie tego nie chcieli ale i tak zostali wciągnięci w tę machinę.

+Quote Post

11 Stron V  « < 8 9 10 11 >
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 01:56
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza