![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: pon, 18 lip 11 Skąd: Staszic Nr użytkownika: 4,717 Płeć: Kobieta ![]() |
Sylwek jesteś genialny z tą ulica ... teraz porównałam szczegóły i tak to jest to samo :-)
Co do zdjęcia z lwem... niestety nie mam się już kogo o to zapytać ![]() Tak mnie zainteresowałeś historią, że jak tylko znajdę czas to postaram się czymś Cię jeszcze zaskoczyć. Nie wiem czym- ale wiem , że coś znajdę :-) -------------------- Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja! |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Zaskakuj, zaskakuj
![]() Upewnię się - mogę wrzucić na stronę? Dasz radę Szosową zeskanować w wyższej rozdzielczości? Pytałem o Staszica, bo kiedyś na forum pisałaś, że fotki są właśnie stamtąd? -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 215 Dołączył: wto, 04 kwi 06 Skąd: DG - korzeniec Nr użytkownika: 198 GG: 105879 ![]() |
Slyzaba - właśnie dzisiaj przeglądałem bardzo podobne zdjęcia - jak będę jutro w pracy to puszczę ci tę okolicę w lepszej rozdzielczości...
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
muzzy - ukłony
![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
Przed chwilą połączyłem trzy wątki w dziale HISTORIA: Ciekawostki historyczne, Stare zdjęcia i Dąbrowa wczoraj i dziś. Mam nadzieję, że to nieco uporządkuje tą część forum i ułatwi znajdowanie informacji, które do tej pory zamiennie pojawiały się w trzech ww. wątkach.
-------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Mongolskie klimaty w DG
![]() Zdjęcie z października 2009 roku. Jeszcze stare, nieodnowione elewacje bloków A może to jednak peryferyjne osiedle w Ułan Bator? Bloki jak bloki w postkomunie wszędzie podobne... ![]() Uploaded with ImageShack.us -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
E, polskie bloki i tak nie wyglądały źle
![]() Ja mam wielbłądki z wiosny tegoż, 2009 roku - ale ze Starówką w tle ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Z kolei na tle starówki mam na zdjęciu z tego okresu konie
![]() ![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
W dziale przyrodniczym - czemu nie
![]() 'Gatunki swojskie i napływowe' ![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Czy ma ktoś może zdjęcia z budowy osiedla Łęknice na początku lat 80. XX w.? Chodzi mi o budowę bloków. Bloków niestety niemam z tego okresu, ale widok na cypelek i zatoczkę. Zdjęcie z lutego 1980 roku. ![]() jeszcze jedno zdjęcie z tego okresu na Pogorię III. Całkowity brak drzew - widać pomnik Pogoria III ( głaz narzutowy wydobyty podczas eksploatacji piasku) dzisiaj w środku małego zagajnika. ![]() Ten post edytował Bathurst czw, 14 lut 2013 - 00:24 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
Bathurst - świetne fotki. Chętnie je wrzucę u siebie.Tymczasem powraca pytanie o obiekt w okolicach dawnej ZSZ 'Dwójki':http://dawnadabrowa.pl/fotografia/plantowa...llera_1844.html
I kolejne: http://dawnadabrowa.pl/fotografia/baseny,k...llera_1847.html Cóż to było/jest? Ten post edytował Slyzaba czw, 14 lut 2013 - 23:02 -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
Schody po basenach w parku centrum zostały-obok hali sportowej. |
|
|
![]()
|
|
AAAA rzeczywiście - ktoś, gdzieś, kiedyś o tym mówił/pisał. Gdzie one były w latach 60-70? przy krótszym boku, od strony Królowej Jadwigi?
-------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
AAAA rzeczywiście - ktoś, gdzieś, kiedyś o tym mówił/pisał. Gdzie one były w latach 60-70? przy krótszym boku, od strony Królowej Jadwigi? Basen był tu: ![]() W sumie to on chyba został zamknięty dopiero przed budową hali? Na pewno był czynny w połowie lat dziewięćdziesiątych. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
AAAA rzeczywiście - ktoś, gdzieś, kiedyś o tym mówił/pisał. Gdzie one były w latach 60-70? przy krótszym boku, od strony Królowej Jadwigi? W sumie to on chyba został zamknięty dopiero przed budową hali? Na pewno był czynny w połowie lat dziewięćdziesiątych. Jesteś pewien ? ![]() W pierwszej połowie lat 90' często bywałem w Parku Hallera. Co tydzień graliśmy w piłkę na stadionie koło pogotowia. Na pewno basenu już tam wtedy nie było. |
|
|
![]()
|
|
A ja kojarzę, że kumpel z technikum był tam ratownikiem i to było około 1992/93
Ten post edytował Bathurst pią, 15 lut 2013 - 21:18 -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 207 Dołączył: pon, 26 lut 07 Skąd: Mydlice północ Nr użytkownika: 508 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Aż wygrzebałem stary album
![]() ![]() ![]() Z boiska mógł być niewidoczny, bo był zasłonięty kępą drzew widocznych na zdjęciu google maps. Ten post edytował luket pią, 15 lut 2013 - 22:03 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
No szok
![]() Tak oto po 20 latach dowiedziałem się, że był basen w Parku Hallera i mogłem sobie tam popływać. ![]() Wiem, że basen był na Zielonej bo tam pływałem. Gdzieś mi świta, że był jeszcze jeden - wystawiony przez KWK Zawadzki. Gdzie to było ? Ksawera ? Ten post edytował bzenek nie, 17 lut 2013 - 16:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 226 Dołączył: pią, 14 gru 07 Nr użytkownika: 947 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A ten basen pamiętacie ;-)
![]() Uploaded with ImageShack.us Basen przy ul. Królowej Jadwigi 6b. Rok 1966 W tle park Hallera. PS Zdjęcie jest tagowane. ![]() Uploaded with ImageShack.us Ten post edytował checkin pon, 18 lut 2013 - 13:48 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
widzę że w DG nie przypadkowo powstał aquapark
![]() -------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 00:29 |