![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Pierwsze moje skojarzenie to był właśnie jakiś grobowiec (choć myślałem o starym cmentarzu raczej), ale uznałem, że zakonnice by nie robiły siary ze zdjęciami na cmentarzu
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W przyszłości muszę zrobić klauzulę konkursowego wykluczenia dla Ciebie
![]() Może w weekend uda się tam podejść i zrobić foto-zestawienie typu: wczoraj/dziś -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT A przebierańców masz? ![]() ![]() Pomysł na wczoraj/dziś nie jest pierwszej świeżości. Darek Nowak ma u siebie całkiem sporo tych zestawień. Jeśli dobrze pójdzie, to mam nadzieję, że zaskoczę Was sposobem prezentacji. Zresztą, jak tylko nieco się odrobię, to może uda się zaangażować osoby z forum do wykonania współczesnych odpowiedników? -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
Kilka miesięcy temu napisałem do nich maila z zapytaniem o materiały z DG. Niestety żadne zdjęcie nie miało ustalonego właściciela: "z sieci", "z allegro", "jakiś skan" etc. Zaproponowali mi wrzucenie moich fotografii ale póki co, trzymam się twardo Dawnej Dąbrowy ;-).
-------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
Kolejne wyzwanie
![]() Gdzie - o ile w ogóle - stoją te budynki: http://dawnadabrowa.pl/pocztowka/domy,huty...kowej_1650.html ![]() -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: pią, 12 wrz 08 Skąd: centrum Nr użytkownika: 1,460 Płeć: Mężczyzna GG: 4124749 ![]() |
Witam ! podobnie wygląda obecne gimnazjum nr1
|
|
|
![]()
|
|
Tytus - raczej nie ta bryła:
![]() -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A nie jest to czasem budynek na szczycie 3-go Maja po prawej stronie. Na przeciwko wyburzonego dawnego magistratu?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,978 Dołączył: sob, 01 kwi 06 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 197 Płeć: Mężczyzna GG: 2519362 ![]() |
Faktycznie, a z tyłu widać dawne półsanatorium
![]() O, zdjęcie wstawiane w tym wątku przez ArtGii:http://img130.imageshack.us/img130/639/dg2e.jpg Ten post edytował Leszek śro, 28 lis 2012 - 15:18 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Szacuneczek dla Zibara
![]() Ja krążyłem wokół Żeromskiego i okolic. Sandwich i Leszek jak zwykle czujni ;-) Jeśli jesteście tacy mocni, to spróbujcie sił z prawą, górną fotografią: ![]() Rękawica została rzucona! Ten post edytował Slyzaba śro, 28 lis 2012 - 16:22 -------------------- pozdrawiam,
|
|
![]()
|
|
A wiesz co to jest? Bo nie wiem czy to zagadka czy próba dojścia do prawdy
![]() Pewne domysły mam... -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Próba dojścia do prawdy - myślałem, że to Sztygarka ale odpada. Potem, że jakaś ze starych kamienic z Bajby ale tutaj jeszcze muszę poklikać po foto.
|
|
![]()
|
|
Kojarzy mi się, że gdzieś widziałem na jakimś zdjęciu właśnie tego typu dolną kondygnację i okno tuż nad nią - ale za diabła nie pamiętam gdzie. Pozostałe zdjęcia wyglądają na magazyn żywności, w czasie pierwszej wojny był w Komecie (czyli późniejszym Arsie), może to te okolice? Może to ten budynek, który stał kiedyś na rogu Staropocztowej/Kościuszki i Sobieskiego (w miejscu, gdzie dziś jest pawilon)?
Ps. Choć dolny prawy róg to raczej jakiś magazyn podobny do kolejowego na dzisiejszym Placu Wolności... Ten post edytował Leszek śro, 28 lis 2012 - 19:25 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
dolny prawy róg ze względu na więźbę dachową rzeczywiście wygląda na magazyny przy dworcu w centrum DG. Mocniej mnie zastanawia ten prawy, górny - też jakbym kojarzył tą elewację...
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,221 Dołączył: czw, 22 kwi 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 80 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ta dolna elewacja mocno kojarzy mi się z budynkiem Kina Ars
-------------------- Moje osobiste i subiektywne spojrzenie na Dąbrowę Górniczą - zapraszam
www.facebook.com/blogdabrowski.blogspot i http://blogdabrowski.blogspot.com |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 416 Dołączył: śro, 08 kwi 09 Skąd: Mickiewicza Nr użytkownika: 3,277 Płeć: Mężczyzna GG: 9877186 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 28 Dołączył: pią, 12 wrz 08 Skąd: centrum Nr użytkownika: 1,460 Płeć: Mężczyzna GG: 4124749 ![]() |
Takie magazyny były jeszcze na obecnego Augustynika 13
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: niedziela, 12 października 2025 - 19:54 |