![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To teraz pora by pootwierać wszystkie boiska przylegające do szkół.
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 13 Dołączył: sob, 23 cze 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 740 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To teraz pora by pootwierać wszystkie boiska przylegające do szkół. Co prawda to prawda. Ostatnio byłem pograć sobie kulturalnie na Szkole Sportowej nr 33 to w ciągu 10 minut pojawiła się ochrona z interwencją i domagała się pozwolenia w grę od pani dyrektor! ŻENADA! Lepiej żeby puste stało i się nie niszczyło a dzieciaki niech piją piwo na klatkach... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jeszcze jakby ktoś dbał o tamto boisko. A to zasypane do połowy piaskiem z boiska do plażówki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,493 Dołączył: czw, 20 lis 08 Skąd: DG Nr użytkownika: 2,576 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Ja w ogole nie wiem po co pobudowali te wszystkie kompleksy, by potem zamknąc na klucz i by służyły z 10 razy w roku szkolnym?! Albo by dzieciaki wspinały się po ogrodzeniu co by pograć w kosza..
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 98 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,438 Płeć: Mężczyzna ![]() |
To teraz pora by pootwierać wszystkie boiska przylegające do szkół. Ja też tego nie pojmuję - zapewne jakieś obwarowania prawne. W każdym razie w z własnych obserwacji zauważyłem, że: Plac sportowy przy SP17 - jest otwarty do godz. (o ile się nie mylę) 19tej - nadzorowany przez ochroniarza, który na bieżąco dogląda sytuacji na boiskach. Kiedy przychodzi godz. zamknięcia inforumuje o tym i trzeba zejść z boiska. Awantur z tego powodu nie widziałem. Plac sportowy przy SP5 - tam, chyba tylko ze wzgl. na basen, plac otwarty jest cały czas - żadnej ochrony tam nie widuję, można korzystać z betonowego boiska do nogi i koszykówki do woli. Ten post edytował motonita2002 pią, 05 sie 2011 - 10:06 |
|
|
![]()
|
|
To teraz pora by pootwierać wszystkie boiska przylegające do szkół. Ja też tego nie pojmuję - zapewne jakieś obwarowania prawne. W każdym razie w z własnych obserwacji zauważyłem, że: Plac sportowy przy SP17 - jest otwarty do godz. (o ile się nie mylę) 19tej - nadzorowany przez ochroniarza, który na bieżąco dogląda sytuacji na boiskach. Kiedy przychodzi godz. zamknięcia inforumuje o tym i trzeba zejść z boiska. Awantur z tego powodu nie widziałem. Plac sportowy przy SP5 - tam, chyba tylko ze wzgl. na basen, plac otwarty jest cały czas - żadnej ochrony tam nie widuję, można korzystać z betonowego boiska do nogi i koszykówki do woli. A na pozostałych placach (np. SP34) pozamykane cały rok.. |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Poszukiwania kobry nad zalewem Pogoria IVKilkudziesięciu policjantów i strażaków zaangażowano w piątek do poszukiwań jadowitej kobry, widzianej - według relacji świadków - w pobliżu zbiornika wodnego Pogoria IV, na pograniczu Dąbrowy Górniczej i Wojkowic Kościelnych.
![]() Swoją drogą, będąc dziś rano na Pogorii IV przejeżdżał radiowóz i osobiście mnie ostrzegł o zagrożeniu ![]() Ten post edytował ario pią, 05 sie 2011 - 15:29 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 516 Dołączył: sob, 02 gru 06 Skąd: D.G. Mydlice Nr użytkownika: 352 Płeć: Mężczyzna ![]() |
CYTAT Jadowita kobra nad Pogorią? To zaskroniec
Witold Gałązka ![]() Kilkudziesięciu policjantów i strażaków przez kilka godzin przeczesywało kilometry brzegu zbiornika Pogoria IV w poszukiwaniu jadowitej kobry królewskiej, którą dwóch turystów zauważyło w trawie i wezwało pomoc. Świadkowie wypoczywający w pobliżu zalewu na pograniczu Dąbrowy Górniczej i Wojkowic Kościelnych zrobili gadowi zdjęcia i nagrali film. - Według relacji obu mężczyzn usłyszeli oni krzyk kobiety ostrzegający przed wężem. Zobaczyli też odjeżdżające czarne, terenowe auto - mówił nam po południu oficer prasowy policji w Będzinie mł. asp. Tomasz Czerniak, który zaznacza, że ratownicy muszą potraktować zgłoszenie poważnie, bo z opisu wynika, że istnieje zagrożenie dla ludzi. - Wspólnie ze strażakami zabezpieczamy teren, ostrzegamy też okolicznych mieszkańców - dodaje Czerniak. Do poszukiwań ściągnięto policjantów i strażaków z Dąbrowy Górniczej, Będzina, Siewierza oraz z oddziałów prewencji w Katowicach. W czasie, gdy przeczesywali teren, śledczy przesłuchiwali świadków, badając ich wiarygodność. Próbowali też znaleźć czarny terenowy samochód, z którego miano wyrzucić zwierzę. Wreszcie w Sosnowcu wykonane przez świadków fotografie gada obejrzał biegły znawca węży. Rucił okiem na zdjęcia i... odetchnął, bo rozpoznał zwykłego zaskrońca. Dla większej pewności pliki graficzne wysłano jeszcze do Krakowa, gdzie opinię formalnie potwierdził drugi specjalista. Akcja nad Pogorią trwała do późnego popołudnia. Kobra królewska to jeden największych jadowitych węży. W naturalnych warunkach może osiągać ponad 5 m długości i wagę do 9 kilogramów. Wytwarza dużą ilość silnego jadu, który może zabić człowieka. Zaskroniec to nieszkodliwy gatunek, występuje powszechnie w Europie, osiąga do 1,2 m długości i lubi zjadać żaby, ryby i gryzonie na podmokłych terenach, lecz jest zupełnie niegroźny dla człowieka. Znajduje się pod ochroną. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: śro, 18 lut 09 Nr użytkownika: 3,204 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Co za bzdura....ten babsztyl i ci goscie powinni teraz pokryc koszty tej akcji,XXI w.2011r w dobie internetu a ciemnota ludzka..... rozumy 10-cio latkow
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,266 Dołączył: pon, 03 lis 03 Nr użytkownika: 32 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Dobrze, że to Anakonda nie była
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 421 Dołączył: pią, 23 lis 07 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 893 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Może jakiegoś zaskrońca złapali, a kobra dalej jest na wolności
![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Ojej, to ja już tą kobrę parę razy widziałam
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Wiedziałem że to się tak skonczy. Na pogorii IV od strony ujejsca jest prawie rezerwat i sam tam kilkanascie razy spotkalem zaskronca. Niedouczona baba podniosla panike i wynik mamy taki jaki mamy. Od razu utne kontrargumenty - jasne ze ktos mogl tu wpuscic kobre, tak samo wesolo bylo by wpuscic do jeziora piranie. Wielu takich zartownisiow sie znajdzie
![]() Mamy Hepi end - nie ma kobry. Pozostaje pytanie - czy patrole, ktore szukaly weza na pogorii mogly w tym czasie uratowac czyjs portfel albo zycie ? ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 87 Dołączył: pią, 22 gru 06 Nr użytkownika: 381 Płeć: Kobieta ![]() |
Czy tam są gdzieś tabliczki informujące o zaskrońcach, albo ogólnie o faunie? Jeśli nie to nie zaszkodziłoby jakieś postawić. Chociaż pewnie wtedy niektórzy baliby się rozkładać kocyki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 130 Dołączył: pon, 29 wrz 08 Skąd: DĄBROWA GÓRNICZA CiTY / MYDLiCE Nr użytkownika: 1,493 Płeć: Mężczyzna ![]() |
jest nieoficjalne info i być może trochę mądre o tym, że na P4 niedobrze się kąpać. Dwa powody.
- plaża główna na wojkowicach jest zajebista, kąpię się tam od 3 lat z czego kilka razy o 5 nad ranem po nocy imprezowania i dziękuje Bogu, że nic się nie stało. Po 3 metrach plaży jest spad w pizdu w dół. Mówi się, że w tej części pogorii może być 23metry pod wodę. Jest fajnie dopóki nie daj boże dziecko jakieś tam nie pójdzie na dno. - drzewa i cała flora i fauna która została zalana, potrzebuje minimum 5 lat, żeby sobie dojrzeć, pozostaje groźba zachorowania na czerwonkę poprzez kąpiel w P4 ...osobiście ja się kąpię i nie jest mi z tym źle ![]() ... ale przypominam, że tabliczka "zakaz kąpieli" ciągle jest i nie jest nieaktualna ![]() |
|
|
![]()
|
|
Zakaz kąpieli może i jest, al zakazu rozkładania kocyka na trawce chyba nie ma?
![]() |
|
|
![]()
|
|
http://www.dabrowa-gornicza.pl/aktualnosc-...uz_otwarta.html
No wreeeszcie ![]() Ten post edytował eve pią, 12 sie 2011 - 14:35 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
w r e s z c i e !!! Ile lat to trwało (z różnymi etapami zamykania, przymykania i otwierania przejazdu)?
ps. mała rzecz a cieszy ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 418 Dołączył: wto, 24 cze 08 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 1,349 Płeć: Mężczyzna GG: 1309044 ![]() |
cieszy bardzo ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Glosujmy w plebiscycie portalu naszemiasto.pl Perły w koronie Województwa Śląskiego 2011 w kat. Atrakcje turystyczne:
Zbiornik Pogoria |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 05:19 |