IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

61 Stron V  « < 39 40 41 42 43 > »   
Reply to this topicStart new topic
> "Pojezierze Dąbrowskie", Pogoria: I, II, III, IV..
KJS
post nie, 17 lip 2011 - 17:21
Post #801

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 1,493

dzika plaża Pogorii IV od strony ulicy Krynicznej w Ujejscu to ulubione miejsce naturystów wink.gif tam w ogóle jest fajna mieszanka - quady, motory, naturyści i inni wink.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
xMarcinx
post nie, 17 lip 2011 - 18:47
Post #802

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

Masz zdjęcia ohmy.gif

+Quote Post
dg+
post nie, 17 lip 2011 - 19:18
Post #803

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,549

jakoś nie widziałem tam żadnych golasów a jestem tam co dzień . No może jakieś małe dzieciaki na goło latają a nie zadni naturyści jak ich zobaczę to przykurze ich troszkę Qładem na ostro no chyba że będą to ładne mile dziewczyny to wtedy sie zastanowię czy sie nie przyłączyć do nich ehhehehe laugh.gif

Ten post edytował dg+ nie, 17 lip 2011 - 19:19

+Quote Post
KJS
post nie, 17 lip 2011 - 21:40
Post #804

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 1,493

CYTAT(dg+ @ nie, 17 lip 2011 - 19:18) *
jakoś nie widziałem tam żadnych golasów a jestem tam co dzień . No może jakieś małe dzieciaki na goło latają a nie zadni naturyści jak ich zobaczę to przykurze ich troszkę Qładem na ostro no chyba że będą to ładne mile dziewczyny to wtedy sie zastanowię czy sie nie przyłączyć do nich ehhehehe laugh.gif

Niestety nie były to młode miłe dziewczyny ;/

+Quote Post
Sebastian22
post nie, 17 lip 2011 - 23:52
Post #805

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

to może fajni faceci ? :]

+Quote Post
picaro
post pon, 18 lip 2011 - 09:28
Post #806

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 75

Witam. Wczoraj przejeżdżałem obok tej dzikiej plaży na rowerze i troszkę mnie zachowania ludzi przeraziły. Samochody wjeżdżające wszędzie mimo zakazu nad samo jezioro. Ktoś się zakopał, ktoś kogoś stuknął i taki wielki cuchnący tłok się tam zrobił (nie mogę zrozumieć dlaczego ludzie muszę wjechać samochodem, aż do samej wody). A tak w skrócie to: motorówki, skutery i żaglówki pływające po jeziorze w najlepsze, kąpiący się ludzie, samochody zaparkowane nad samą wodą, quady itp. masowo jeżdżące po obszarze chronionym NATURA 2000 (PLH240037 Lipienniki w Dąbrowie Górniczej). Dla mnie to jest jakiś szok i mocno się dziwię, że nikt się nie stara nad tym zapanować, bo w końcu zjawi się tu TVN24 i będzie dramatyzował, że tragedii można było uniknąć. Ale może ja jestem psychiczny i przesadzam. A tak na koniec to już najlepszy dla mnie smaczek jak od strony "Piekła" na dojeździe pożarowym do zbiornika stał zaparkowane samochody, poniżej nich siedzieli sobie ludzie przy grillu, kąpali się i pływali łódką (super miejsce huh.gif, ach ta wyobraźnia).
Rozumiem, że jak jest gorąco, to każdy chce do wody, ale jak by się obok zapalił las od jakiegoś grilla, butelki albo niedopałka, to by dopiero było gorąco, choć śmiem przypuszczać, że panom "Quadowcom", było by to na rękę.

+Quote Post
Bartek
post pon, 18 lip 2011 - 12:26
Post #807

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 32

Picaro, nie przesadzasz, nawet wręcz odwrotnie, łagodnie o tym napisałeś. Bo to co się wczoraj działo wokół pogori III i IV to komplety szok dla mnie. Policji brak, samochody zaparkowane gdzie popadnie, autobus 716 który jeździ na plażę nie mógł dojechać bo samochody zaparkowane z dwóch stron jezdni mimo zakazu... Nie mówiąc już o samej plaży i kulturze wypoczynku wink.gif Ludzie zachowują się jak dzicz, ścieżka rowerowa wzdłuż plaży zastawiona grillami lub osobami które sobie spacerują mimo, ze obok szeroki chodnik! Cóż...

+Quote Post
szer
post pon, 18 lip 2011 - 13:32
Post #808

UZYTKOWNIK

Grupa: FdZD
Nr użytkownika: 152
GG: 7413760 status gadu-gadu

Cóż ludzie jakby mogli to by parkowali w wodzie. Choć pewnie zaczną to robić, bo policja i straż miejska nic nie robią. A nie, straż miejska wystawi mandat jak stoją 2-3 samochody, ale jak już 20 to nie...

--------------------
33001,04

+Quote Post
Kamil_
post pon, 18 lip 2011 - 14:54
Post #809

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Straż miejska woli dać mandat KULTURALNIE pijącemu sobie piwo człowiekowi, który nie robi tego na placu zabaw, skwerku, przy dzieciach lecz w miejscu raczej odosobnionym (choć wiadomo nie do tego przeznaczonym).

Woli także podjechać sobie na lody świderki na Bandrowskiego a za próbę zrobienia zdjęcia grozi mandatem.

Woli także płaszczyć dupę na skrzyżowaniu 3-maja i Okrzei pod kamerą bo jak to mi powiedzieli, szef widzi i mają tam stać.

+Quote Post
Prosty
post pon, 18 lip 2011 - 17:58
Post #810

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 902
Tlen: prosty3 status tlen

W te wakacje RAZ widziałem SM na rowerach wypisującą mandaty od strony dojścia z przystanku 716, no ale niestety było jak napisał Szer, były to 4 albo 5 samochodów. A w sobotę trawnik cały zajęty i żadnych konsekwencji

--------------------
07/08 :))

+Quote Post
juar_78
post pon, 18 lip 2011 - 21:56
Post #811

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 580

CYTAT(Kamil_ @ pon, 18 lip 2011 - 11:54) *
Woli także podjechać sobie na lody świderki na Bandrowskiego a za próbę zrobienia zdjęcia grozi mandatem.

Za próbę robienia zdjęcia mandat. To ja bym wówczas chętnie poprosil o wpisanie takowego.

Ja ostatnio za cel postawiłem sobie robienie zdjęć f-szom SM w samochodach, którzy prowadza bez pasów lub rozmawiając przez telefon.

+Quote Post
Kamil_
post pon, 18 lip 2011 - 22:29
Post #812

UZYTKOWNIK

CYTAT(juar_78 @ pon, 18 lip 2011 - 20:56) *
CYTAT(Kamil_ @ pon, 18 lip 2011 - 11:54) *

Za próbę robienia zdjęcia mandat. To ja bym wówczas chętnie poprosil o wpisanie takowego.

Nie mam zdrowia i nerwów żeby się szarpać z nimi po sądach. Mandat pewnie bym dostał za przejście w niedozwolonym miejscu i bym musiał udowadniać że tak nie było ;-)

+Quote Post
szer
post pon, 18 lip 2011 - 22:36
Post #813

UZYTKOWNIK

To oni mają obowiązek udowodnić, że przechodziłeś w niedozwolonym miejscu, a nie Ty, że nie biggrin.gif
Przynajmniej w teorii, bo w praktyce to i tak byś miał przesrane.
Cóż tak to już jest - wykorzystują pozycję i tyle. Kilak dni temu widziałem jak sobie na Mydlice przyjechali na targ po zakupy.

--------------------
33001,04

+Quote Post
bzenek
post pią, 22 lip 2011 - 12:21
Post #814

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(szer @ pon, 18 lip 2011 - 13:32) *
Cóż ludzie jakby mogli to by parkowali w wodzie. Choć pewnie zaczną to robić, bo policja i straż miejska nic nie robią. A nie, straż miejska wystawi mandat jak stoją 2-3 samochody, ale jak już 20 to nie...

Ale mandaty nie są żadnym rozwiązaniem. blink.gif

Jedynym rozwiązaniem jest budowa normalnego dojazdu na ta plażę i parkingu na kilkaset aut. Bez tego nic się nie da zrobić.

CYTAT(Bartek @ pon, 18 lip 2011 - 12:26) *
ścieżka rowerowa wzdłuż plaży zastawiona grillami lub osobami które sobie spacerują mimo, ze obok szeroki chodnik! Cóż...

A to już jest proste i tanie do rozwiązania - ogrodzenie między plażą i ścieżką rowerową oraz rysunki rowerów co dwa metry na nawierzchni ścieżki rowerowej.

Ten post edytował bzenek pią, 22 lip 2011 - 12:32

+Quote Post
Aster
post śro, 03 sie 2011 - 18:21
Post #815

UZYTKOWNIK
*

Nr użytkownika: 4,115

Mam dwa pytanka:

1. Czy mi się wydaje czy nad trójką pozaznaczano pełno drzew pod wycinkę, zwłaszcza od strony zielonej?

2. kolejne pytanie kiedyś bez problemów chodziło się do lasu przy jedynce na grzyby (konkretnie ośrodek Neptun, teren nazywany Hutnik). Jako ze dawno tam nie byłem, czy nadal można się tam przejść bez problemów, czy jest to już na tyle sprywatyzowane, ze psami poszczują?

+Quote Post
yaku
post śro, 03 sie 2011 - 20:59
Post #816

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 4,717

taaaaa ja tez sądzę ,ze oni nie dają mandatów bo wiedzą , że mija się to z celem...szczególnie w soboty. Problemem jest brak parkingów.
No nikt z Was nie uwierzy na pewno , że wszyscy zaczną przyjeżdżać nad wodę rowerami lub autobusami [ choc pewnie to byłoby idealne]

--------------------

Masz wrogów? To dobrze. To znaczy , ze masz jaja!

+Quote Post
Slyzaba
post śro, 03 sie 2011 - 22:38
Post #817

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 3,199

Aster - też zauważyłem, że mnóstwo drzew/drzewek jest ponumerowanych pomarańczową farbą. Najwyższe numery, które zauważyłem to około 380-390.
Może chcą przerzedzić brzeg? Leśnicy też tak robią wg określonych wskazówek... Na razie brak podstaw, żeby wysuwać jakieś teorie spiskowe smile2.gif

--------------------
pozdrawiam,
Sylwester Dominik

Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach.
Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa

+Quote Post
bzenek
post czw, 04 sie 2011 - 11:43
Post #818

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 87

CYTAT(Slyzaba @ śro, 03 sie 2011 - 22:38) *
Może chcą przerzedzić brzeg? Leśnicy też tak robią wg określonych wskazówek... Na razie brak podstaw, żeby wysuwać jakieś teorie spiskowe smile2.gif

Kiedyś na jakiejś sesji rady miejskiej czy komisji była o tym mowa.

Jest pomysł aby wyciąć/przyciąć drzewa "wchodzące" do wody Pogorii III. Podobno ma to znaczenie sanitarne i wizualne.

Pewnie na razie robią inwentaryzację.

Ten post edytował bzenek czw, 04 sie 2011 - 11:44

+Quote Post
szer
post czw, 04 sie 2011 - 15:36
Post #819

UZYTKOWNIK

CYTAT
Przejazd przez tamę będzie otwarty

Ta informacja z pewnością ucieszy wypoczywających nad Pogorią IV. Już niebawem brama, która zastawia wjazd na tamę na trasie rowerowej wokół tego jeziora, zostanie otwarta. W jej miejscu pojawią się niewielkie zapory, które uniemożliwią wjazd nieupoważnionym samochodom, ale rowerzyści i rolkarze bez problemu będą mogli je ominąć.

Swobodne przemieszczanie się ścieżką wokół Pogorii IV utrudnia brama, ustawiona na odcinku przylegającym do urządzeń sterujących tamy. Ruch odbywa się tam wąskim przejściem, na którym z trudem mogą minąć się dwie osoby.

Władze miasta od dawna apelowały do Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej, który zarządza akwenem, o udostępnienie fragmentu ścieżki rowerzystom, rolkarzom i spacerowiczom. RZGW stał na stanowisku, że ze względów bezpieczeństwa nie jest to możliwe. Ostatnio jednak sprawa przyjęła pozytywny obrót.

- W odpowiedzi na pismo wysłane w maju, w którym wskazaliśmy przykłady miejsc w Polsce, gdzie na obiektach hydrotechnicznych ruch turystyczny jest dopuszczony, władze Regionalnego Zarządu Gospodarki Wodnej w Gliwicach wyraziły dobrą wolę i zgodziły się na otwarcie bramy, która stwarzała sporo problemów rowerzystom i rolkarzom spędzającym swój wolny czas nad brzegiem zbiornika Kuźnica Warężyńska – mówi Bartosz Matylewicz z biura prasowego Urzędu Miejskiego.

„(...) Jesteśmy skłonni spełnić Państwa, jak również mieszkańców, oczekiwania w zakresie swobodnego przejazdu przez wspomniany już obiekt. Warunkiem koniecznym (...) jest wykonanie odpowiednich zabezpieczeń polegających na wykonaniu blokad na wysokości jazu na wzór stosowanych automatycznych lub ręcznie opuszczanych blokad parkingowych uniemożliwiających ruch samochodowy z jednoczesnym umożliwieniem przejazdu służbom RZGW (...).” – czytamy w piśmie Artura Wójcika, dyrektora gliwickiego oddziału RZGW, które 1 sierpnia otrzymał prezydent Zbigniew Podraza.

- Po obu stronach jazu, na środku trasy rowerowej, zamontowane zostaną ręcznie opuszczane blokady parkingowe, tak aby przejazd niepożądanych samochodów w tym miejscu nie był możliwy. Dzięki instalacji blokad pośrodku, także ruch rowerowy zostanie skanalizowany w taki sposób, aby przejazd przez jaz był bezkolizyjny i nie wymagał zatrzymywania się i zsiadania z roweru tak jak odbywało się to do tej pory – informuje Przemysław Jodłowski z Referatu Drogownictwa Urzędu Miejskiego.

Koszty zakupu i montażu blokad oraz wskazanych także w piśmie słupków zabezpieczających łuk drogi od strony Marianek w całości pokryje miasto.

- Obecnie zamówiliśmy blokady i liczymy na szybką zgodę zarządcy na wejście w teren – mówi Bartosz Matylewicz.

Redakcja: Przemysław Kędzior
Źródło: idabrowa.pl

--------------------
33001,04

+Quote Post
Kamil_
post czw, 04 sie 2011 - 17:07
Post #820

UZYTKOWNIK

Można? Można smile2.gif Trzeba tylko chcieć i się postarać smile2.gif Lepiej późno niż wcale smile2.gif

+Quote Post

61 Stron V  « < 39 40 41 42 43 > » 
Reply to this topicStart new topic
4 Użytkowników czyta ten temat (4 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 07:41
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza