![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,113 Dołączył: czw, 19 lis 09 Nr użytkownika: 3,566 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 613 ![]() |
CYTAT W upalne dni każdy kawałek plaży jest na wagę złota. Tę przy Pogorii IV upodobali sobie zarówno miłośnicy plażowania, jak i amatorzy jazdy quadami. Nie trzeba było długo czekać na konflikt. Kolejna odsłona wojny - linkDziwię się tylko policji, bo jeden quad + HS10 z superzoom' em mógłby imho dać niezłe rezultaty, (bo chyba muszą mieć rejestrację?) nie tylko quady ![]() ![]() i motocykle ![]() a tu kolejny łamiący prawo ![]() ![]() no i jeszcze ten obywatel ![]() ![]() Ten post edytował BadMan śro, 08 cze 2011 - 20:31 |
|
|
![]()
|
|
![]() Smokin' nigga ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,125 Dołączył: sob, 01 maj 04 Skąd: DG Centrum Nr użytkownika: 85 Płeć: Mężczyzna GG: 2275899 Tlen: vacu ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
Mały OT
BadMan ![]() ![]() ![]() -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W naszym państwie policyjnym na kibica zawsze znajdzie się paragraf więc jakby chciano to i na quadowca się znajdzie jakiś... Przepraszam za OT ale ty chyba nie byłeś w prawdziwym państwie policyjnym ![]() A Ty chyba nie miałeś doczynienia z Policją mając szalik na szyji. |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 530 Dołączył: wto, 03 cze 08 Nr użytkownika: 1,319 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
A Ty chyba nie miałeś doczynienia z Policją mając szalik na szyji. tak zupełnie bez powodu miałeś do czynienia? ![]() ![]() Mało tego. Przez ten szalik nie wpuszczono mnie do miasta. Ja się pytam gdzie jest wolność przemieszczania się zagwarantowana w artykule 52 Konstytucji RP... Ale widać, że teraz temat kibiców jest najważniejszy. Mieliśmy gadać o paragrafach, które jakby chciano to i na quadowców znaleziono. Ale na to nie ma mody i przez to nie podliże się przełożonym. Niech więc rozjeżdżają lasy, zwierzęta i rzadką roślinność... |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 14 Dołączył: pią, 23 mar 07 Nr użytkownika: 613 ![]() |
Osobiscie nie mam nic ani przeciwko quadom, motocyklom, szalikom bo każda z osób mając swoje pasje chciałaby je realizować ale również swoje pasje muszą realizować osoby ceniące sobie spokój i wypoczynek nad wodą. Dlatego też nie chodzę tam gdzie jeżdżą na quadach aby nie zrobić sobie i innym krzywdy i chciałbym również aby właściciele zmotoryzowani dali mi odpocząć nad wodą. Teren przy Pogorii IV jest na tyle duży, że można pojechać dalej i z dala od "plażowiczów" rozkoszować się jazdą. a nie jeździć w kółko i "szpanować" swoimi umiejętnościami bo osiąga to wręcz odwrotny skutek dlatego też jestem za tym aby Policja zainteresowała się ludźmi STWARZAJĄCYMI zagrożenie dla bezpieczeństwa innych i nieistotne czy jeżdżą na quadach czy chodzą w szalikach.
Mały OT BadMan ![]() ![]() ![]() a dziękuje, miło czytać, że coś się komuś podoba ![]() pozdrawiam Ten post edytował BadMan czw, 09 cze 2011 - 22:29 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK Grupa: Użytkownik Postów: 8 Dołączył: czw, 20 sty 11 Nr użytkownika: 4,392 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Bylem z synem wczoraj na 3ce. Od strony "Piekla" tragedia. Jacys idioci wjechali sciagaczami i pojechali w kierunku plazy, quady, idiota z przyczepa-reklama, mnostwo samochodow ( pomimo ze parking kolo przystani byl wolny ). Jak zwrocisz uwage to zwyzywaja. Mam nadzieje ze ktos to juz zglosil do urzedu komunikacji/strazy miejskiej. Policja jest bezradna.
Ten post edytował Kubusieq pon, 13 cze 2011 - 21:58 -------------------- Unix admin
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 53 Dołączył: sob, 17 sty 09 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 3,130 Płeć: Mężczyzna GG: KS6841974 Skype: brak Tlen: ks ![]() |
Bylem z synem wczoraj na 4ce. Od strony "Piekla" tragedia. Jacys idioci wjechali sciagaczami i pojechali w kierunku plazy, quady, idiota z przyczepa-reklama, mnostwo samochodow ( pomimo ze parking kolo przystani byl wolny ). Jak zwrocisz uwage to zwyzywaja. Mam nadzieje ze ktos to juz zglosil do urzedu komunikacji/strazy miejskiej. Policja jest bezradna. policja ma to głęboko w D...E kiedyś zadzwoniłem i odniosłem wrażenie że to MY (piesi, spacerowicze ,ogólnie normalni ludzie)są nienormalni , bo oni muszą się gdzieś wyszaleć , ogólnie dzieli nas przepaść od normalnego państwa w którym policja dba o bezpieczeństwo |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Bylem z synem wczoraj na 4ce. Od strony "Piekla" tragedia. Jacys idioci wjechali sciagaczami i pojechali w kierunku plazy, quady, idiota z przyczepa-reklama, mnostwo samochodow ( pomimo ze parking kolo przystani byl wolny ). Jak zwrocisz uwage to zwyzywaja. Mam nadzieje ze ktos to juz zglosil do urzedu komunikacji/strazy miejskiej. Policja jest bezradna. policja ma to głęboko w D...E kiedyś zadzwoniłem i odniosłem wrażenie że to MY (piesi, spacerowicze ,ogólnie normalni ludzie)są nienormalni , bo oni muszą się gdzieś wyszaleć , ogólnie dzieli nas przepaść od normalnego państwa w którym policja dba o bezpieczeństwo Może policjanci też swoim komunistom (świętokomunistom oczywiście) quady pokupowali? |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Otwarto kąpielisko na P1
CYTAT Wczoraj oficjalnie zaczęło funkcjonować kąpielisko nad brzegiem dąbrowskiego jeziora Pogoria I. Do dyspozycji osób wypoczywających są boiska do siatkówki plażowej oraz wypożyczalnia sprzętu wodnego. ![]() Swoją drogą P1 może zyskać na atrakcyjności przez remont P3, zwłaszcza cześć plażowiczów zmotoryzowana, bo nie będzie gdzie stanąć za free w tym sezonie przy plaży głównej, a gdzieś czytałem, że na dojazdówkach stoi SM i rozdaje bilety po 50 pln na zachętę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
CYTAT Dąbrowa Górnicza: Nad Pogorią III tylko płatne parkingi zal W najbliższym sąsiedztwie plaży przy Pogorii III zaparkujemy tylko na płatnych parkingach. Na darmowy duży parking przy powstającym ośrodku nie wjedziesz - obowiązuje tam zakaz wjazdu. Każdy kto w środę zdecydował się zaparkować przy dąbrowskiej "trójce" - na parkingu przy powstającym ośrodku - musiał liczyć się z pouczeniem, lub nawet mandatem w wysokości od 50 - 100 zł. Policja przypomina - obowiązuje tam zakaz wjazdu! wjedziesz Plażowicze z przyzwyczajenia parkują na placu budowy, utrudniając przez to prace przy budowie ośrodka Centrum Sportu i Rekreacji. W najbliższym sąsiedztwie "zamkniętego parkingu" powstało jednak kilka mniejszych prywatnych - gdzie średnio za 5 zł. za dzień możemy zostawić samochód. Na 1 lipca planowane jest otwarcie plaży przy Pogorii III, natomiast darmowy parking przy powstający ośrodku czynny będzie pod koniec września - wówczas planowane jest zakończenie prac związanych z ośrodkiem. Kilka galerii nddg ![]() http://www.dabrowa.nowak-2001.nazwa.pl/DG_...03_B/index.html http://www.dabrowa.nowak-2001.nazwa.pl/DG_...11_A/index.html http://www.dabrowa.nowak-2001.nazwa.pl/DG_...11_B/index.html http://www.dabrowa.nowak-2001.nazwa.pl/DG_...12_A/index.html -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
http://dabrowagornicza.naszemiasto.pl/arty...ystac,id,t.html
CYTAT Molo na Pogorii ukończone! Można korzystać
2011-07-02, Aktualizacja: 2011-07-02 13:01 Naszemiasto.pl PAS Od wczoraj wszyscy wypoczywający nad dąbrowskim jeziorem Pogoria III mogą już skorzystać oficjalnie z plaży z nowym piaskiem oraz promenady spacerowej i mola, które przeszły odbiór techniczny. Nad bezpieczeństwem kąpiących się czuwać będą ratownicy wodni, oraz policjanci i strażnicy miejscy. Do końca września trwać będzie przebudowa Centrum Sportów Letnich. Powstaną m.in. boiska, plac zabaw, nowy parking. Całe przedsięwzięcie, łącznie z przebudową boisk, budową ścianki wspinaczkowej i skateparku w parku Zielona, kosztuje prawie 24 mln zł, z czego 85 proc. pokryje dotacja unijna. -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() Klub Kibica nr 29 ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 242 Dołączył: pią, 30 lis 07 Skąd: Łęknice Nr użytkownika: 920 Płeć: Mężczyzna GG: 7281781 ![]() |
Wiecie może jak teraz jest z kajakami w Dąbrowie? Na III jest dalej ta wypożyczalnia, czy na czas budowy zamknięta? Jeśli działa to jakie ceny?
Kajaki na zielonej są chyba też wyłączone? |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Na Pogorii III masz dwa punkty - jeden tam gdzie ogródki działkowe - 10zł, a drugi z tyłu budowy - 7zł czy coś takiego, ale obsługa mało miła.
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,635 Dołączył: pon, 16 lut 09 Skąd: Centrum Nr użytkownika: 3,199 Płeć: Mężczyzna ![]() |
W ostatnich tygodniach pojawiła się asfaltowa ścieżka zaczynająca się od mostku na Zielonej aż do 'promenady' na IIIce. Jeszcze jeden mostek został do wykończenia (aktualnie jest na nim piasek i trzeba przenieść rower) i cała trasa łącząca Zieloną i IIIkę będzie gotowa.
Dzisiaj prawie dwie godziny spędziłem z synem na ww. mostku i nasłuchałem się bardzo wielu zdziwionych tym asfaltem rowerzystów/biegaczy/spacerujących. Zdziwionych ale w każdym przypadku pozytywnie ![]() ![]() -------------------- pozdrawiam,
Sylwester Dominik Historia miasta uwieczniona na fotografiach i pocztówkach. Zapraszam na www.dawnadabrowa.pl i www.facebook.com/dawnadabrowa |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
też ostatnio byłem w ww. okolicach i faktycznie do nie dawna była tam zwykła wydeptana ścieżka teraz jest ładny asfalt i jeszcze tylko jeden mostek został i będzie można całą trasę Zielona-PIII przejechać rowerem
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 178 Dołączył: śro, 03 wrz 08 Nr użytkownika: 1,439 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 76 Dołączył: pon, 27 lis 06 Skąd: Mydlice Nr użytkownika: 343 Płeć: Mężczyzna GG: 728011 ![]() |
Jakieś 5 dni temu, od strony Łęknic była koszona trawa. Nie wiem co za firma to robiła ale chyba powinni posrzątać po sobie. W takim sensie, że jadąc na rolkach o mało nie wybiłem sobie zębów. Tyle kamieni, patyków, trawy na ścieżce, że masakra. Powinni zwracać na to uwagę....
-------------------- ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: poniedziałek, 13 października 2025 - 07:41 |