IPB

Witaj Gościu ( Zaloguj | Rejestruj )

61 Stron V  « < 24 25 26 27 28 > »   
Reply to this topicStart new topic
> "Pojezierze Dąbrowskie", Pogoria: I, II, III, IV..
bzenek
post pią, 03 lip 2009 - 16:45
Post #501

UZYTKOWNIK

Grupa: Użytkownik
Nr użytkownika: 87

CYTAT(Kamil_ @ nie, 21 cze 2009 - 15:51) *
Ile kosztowała budowa EuroCampingu? Bo chyba to jest najbardziej nietrafiona inwestycja w DG w ciągu kilku ostatnich lat...

CYTAT(savalas @ pon, 29 cze 2009 - 15:29) *
tak, molo tak mnie ściągnie na pogorie, że nawet 10 zł zapłacę żeby na nie wejść. No proszę was, też jestem za tym, żeby położyli nowe szyny tramwajowe, bo koło manhatanu

CYTAT(xMarcinx @ nie, 28 cze 2009 - 10:50) *
huh.gif - wzięli by sie lepiej za komunikacje w mieście za taka kasę..

Tory wytrzymają jeszcze z 10lat, a inwestycjami na Pogorii, Zielonej czy Pustyni możemy się się szybko wyróżnić z tej śląsko-dąbrowskiej bylejakości. Mamy potencjalnie spore możliwości na wykreowanie w Dąbrowie ośrodka turystyki weekendowej, a to spora szansa na rozwój.

CYTAT(Karolyfer @ pon, 29 cze 2009 - 22:16) *
Bo ścieżka rowerowa to nie spacernik ani wybieg dla rolkarzy angry2.gif

CYTAT(kwintosz @ wto, 30 cze 2009 - 08:53) *
A od kiedy to spaceruje się po ścieżce rowerowej??

CYTAT(olo @ śro, 01 lip 2009 - 19:54) *
Na tej drodze jazda rowerem jest jedynie DOZWOLONA. Markietowym rowerowcom widać wszystko przeszkadza.

Panowie, czy Wy czasem nie przesadzacie ? fnd (2).gif
Na Pogorię jeździmy odprężać się a nie napieprzać ze wszystkimi innymi Pogorianami. smile.gif

CYTAT(szer @ pon, 29 cze 2009 - 17:37) *
Szkoda, że ekoświry po blokowali parę rzeczy w tym drogę rowerową. Kiedy ja się pięknego gładkiego asfaltu tam doczekam...

Hi, hi czy można w rewanżu napisać o miłośnikach pięknego gładkiego asfaltu np. asfaltomatoły ? smile.gif
Go to the top of the page

+Quote Post
olo
post pią, 03 lip 2009 - 22:53
Post #502

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 18
GG: 1387662 status gadu-gadu

CYTAT(Karolyfer @ śro, 01 lip 2009 - 23:31) *
Może zanim zaczniesz oceniać ludzi, zastanowisz się co masz zamiar napisać. Bo nie wiem na czym Ty jeździsz ,ale po pierwsze nie sprzęt stanowi rowerzyste. A po drugie to mogę się założyć, że twoje doświadczenie w tej tematyce jest niewielkie, że nie wspomnę o komentowanym przez Ciebie sprzęcie...

Taki cytacik: "Pieszy nie ma wstępu na oznaczoną ścieżkę rowerową - mówi Jarosław Lipiński, zastępca komendanta. - Pieszy, który wejdzie na taką ścieżkę, powoduje zagrożenie w ruchu drogowym..."

Mam zaimiar napisać, że użyty przeze mnie związek frazeologiczny "markietowy rowerowiec" służy li tylko określeniu świadomości nabywcy i użykownika pojazdu typu - rower. Inaczej mówiąc, świadczy o jego mentalności. Ot, ja kupiłem sobie rower i mam teraz prawo i wyłączność do drogi rowerowej. Z ulic przeganiają mnie kierowcy, więc na jedynej, oznaczonej, drodze rowerowej w mieście, to ja będę panem i władcą. To daje mi przywilej przeganiania tych, którym droga rowerowa się nie należy. Piesi WON, o czym świadczy cytacik. Powinienem się cieszyć, że kolega chce przegonić pieszych. Da mi to radość jeżdżenia na rolkach po nieprzepełnionej drodze wokół PIV. Wprawdzie nielegalnego, ale co tam. Do rzeczy jednak. Jeżeli kolega chce się założyć, to proponuję wycieczkę rowerową w dogodnym terminie: DG-Częstochowa-DG.(15.08) Albo i DG - Kroczyce - Binkówka-Ogrodzieniec - DG. (jak pasuje) I na koniec. Przyznam koledze rację. NIe sprzęt świadczy o rowerzyście. Ja jeżdżę na rowerze zakupionym w REALu. Ale mówię o sobie rowerzysta, nie rowerowiec. I mnie piesi i rolkarze na drodze wokół PIV nie przeszkadzają. Ja tam bywam tylko przejazdem...
PS: Wnoszę z "cytaciku", że kolega jest przestrzegający prawa. Jestem pewien, w związku z tym, że kolega nie przejeżdża, niezgodnie z prawem, mostu nad zrzutnią wody (gdzie jest odp. znak i napis) tylko omija tęzę szerokim łukiem przez szosę na Marianki.

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post sob, 04 lip 2009 - 22:06
Post #503

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 782

Wie ktoś, czy chcąc wypożyczyć rowerek wodny nad 3 trzeba posiadać kartę pływacką, czy wystarczy to, że jestem pełnoletni? I ile taka przyjemność kosztuje?

+Quote Post
Rysiu_dg
post sob, 04 lip 2009 - 22:23
Post #504

Klub Kibica nr 29

Nr użytkownika: 920
GG: 7281781 status gadu-gadu

W zeszłym roku wystarczył dowód, a koszt to chyba 10 albo 15 złotych za godzinę.

+Quote Post
Kamil_
post sob, 04 lip 2009 - 22:26
Post #505

UZYTKOWNIK

ok. Dzięki biggrin.gif

+Quote Post
Karolyfer
post sob, 04 lip 2009 - 22:27
Post #506

UZYTKOWNIK
**

Nr użytkownika: 944
GG: 5855609 status gadu-gadu
Tlen: zskywalker@o2.pl status tlen

15 sierpnia jest maraton w Ustroniu także raczej sie nie przejedziemy.
Ciekawe, że mentalność kojarzysz od razu z marketami i potrafisz ją ocenić po jednej wypowiedzi..

A co do PIV to ja również jestem przejazdem i nie jest miłe gdy jadąc 40-45 km/h nagle na ścieżce ROWEROWEJ muszę zwalniać do nawet 20 km/h żeby ominąć pieszego lub rolkarza. Z rowerzystami zwykle nie ma problemu, a gdzieś trenować trzeba, a na zwykłej drodze zbyt bezpiecznie nie jest przy finiszach itp...

+Quote Post
Kamil_
post sob, 04 lip 2009 - 22:31
Post #507

UZYTKOWNIK

A tam gadanie. Ja jak cisnę 40km/h to daję radę ominąć pieszych, no chyba, że ci idą całym asfaltem...To wtedy faktycznie, coś człowieka może strzelić, albo jak nie pilnują bachorów i te nagle cyk, przez cały asfalt w poprzek, stwarzając zagrożenie...

+Quote Post
pulsatilla1214
post nie, 05 lip 2009 - 11:11
Post #508

UZYTKOWNIK

Grupa: MODERATOR
Nr użytkownika: 148

CYTAT
A tam gadanie. Ja jak cisnę 40km/h to daję radę ominąć pieszych, no chyba, że ci idą całym asfaltem...To wtedy faktycznie, coś człowieka może strzelić, albo jak nie pilnują bachorów i te nagle cyk, przez cały asfalt w poprzek, stwarzając zagrożenie...

a kodeks drogowy nie mówi czasem jak powinien zachować się kierujący pojazdem mechanicznym widząc dzieci smile.gif ? zobaczymy jak będziesz pilnował swoich... wink.gif

na nowym odcinku od Piekła ścieżka wspólna z pieszymi, chyba czas ustawić podobne znaki na pozostałym odcinku, skoro rowerzystom przeszkadzają rolkarze i spacerowicze... rolleyes.gif

bezdzietny rowerzysta wink.gif

+Quote Post
savalas
post nie, 05 lip 2009 - 11:46
Post #509

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

bo tak trudno było zrobić szerszy asfalt i wydzielić drogę dla pieszych i rowerzystów, ech nikt jak zwykle nie myśli. Jeżeli droga jest dla rowerzystów, to piesi powinni sobie znaleść inną, bo spacerniaków w tym mieście jest pełno, a dobrych i bezpiecznych tras rowerowych jak na lekarstwo.

+Quote Post
Leszek
post nie, 05 lip 2009 - 12:20
Post #510

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 197
GG: 2519362 status gadu-gadu

A to nie jest przypadkiem tak (dawno nie byłem, więc nie kojarzę) - że tam nie ma obecnie znaków oznaczających drogę rowerową? Pamiętam, że były na początku, potem zostały zdjęte - a w końcu ten asfalt do droga techniczna RZGW, więc czemu mieliby się zajmować szerokością, jeżeli im wystarcza?

--------------------

+Quote Post
olo
post nie, 05 lip 2009 - 15:45
Post #511

UZYTKOWNIK

CYTAT(Leszek @ nie, 05 lip 2009 - 12:20) *
A to nie jest przypadkiem tak (dawno nie byłem, więc nie kojarzę) - że tam nie ma obecnie znaków oznaczających drogę rowerową? Pamiętam, że były na początku, potem zostały zdjęte - a w końcu ten asfalt do droga techniczna RZGW, więc czemu mieliby się zajmować szerokością, jeżeli im wystarcza?

Leszek, dokładnie. Miasto wybudowało kawałek drogi od Piekła i postawiło sobie znak z komentarzem o wyjątku dla rowerów. Tyle, że 600 m dalej jest znak "zakaz ruchu....." i nie ma informacji o wyjątku. Tak samo jest na wszystkich wjazdach. Dla zacietrzewionych rowerowców jest jednak w regulaminie (takie żółte tablice) informacja : "rowerzysto: jesteś tutaj gościem". I proszę sobie tę informację wbić do łbów panowie bajkerzy od siedmiu boleści.

--------------------

+Quote Post
Kamil_
post nie, 05 lip 2009 - 16:32
Post #512

UZYTKOWNIK

CYTAT(olo @ nie, 05 lip 2009 - 15:45) *
Dla zacietrzewionych rowerowców jest jednak w regulaminie (takie żółte tablice) informacja : "rowerzysto: jesteś tutaj gościem". I proszę sobie tę informację wbić do łbów panowie bajkerzy od siedmiu boleści.

I kto tutaj jest zacietrzewiony? biggrin.gif

Edit. Żeby nie było OT. To coś mało jest patroli straży miejskiej wzdłuż plaży na 3. Co 5 osoba waliło sobie piwko i potem szła pływać...

Ten post edytował Kamil_ nie, 05 lip 2009 - 16:33

+Quote Post
olo
post nie, 05 lip 2009 - 23:11
Post #513

UZYTKOWNIK

Ale za to potrafią się zjawić o 7 rano na Piekle orzy tablicach info żeby zadbać o życie i zdrowie rolkarzy i postraszyć mandatem kierowcę. Tyle, że np. w weekend, kiedy na ścieżce ruch samochodów jest spory, a po krzakach parkują samochody, strażników nie uświadczysz.

--------------------

+Quote Post
savalas
post śro, 08 lip 2009 - 12:29
Post #514

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 612

CYTAT(olo @ nie, 05 lip 2009 - 12:45) *
Leszek, dokładnie. Miasto wybudowało kawałek drogi od Piekła i postawiło sobie znak z komentarzem o wyjątku dla rowerów. Tyle, że 600 m dalej jest znak "zakaz ruchu....." i nie ma informacji o wyjątku. Tak samo jest na wszystkich wjazdach. Dla zacietrzewionych rowerowców jest jednak w regulaminie (takie żółte tablice) informacja : "rowerzysto: jesteś tutaj gościem". I proszę sobie tę informację wbić do łbów panowie bajkerzy od siedmiu boleści.

jak ja tam jeździłem to była droga dla rowerów, ale skoro jej niema, to trudno.

W takim razie jest to jeszcze większy kretynizm, nie udostępnianie takiego terenu tylko i wyłącznie dla rowerzystów i osobnych tras dla spacerujących.

+Quote Post
Dzygit
post pią, 17 lip 2009 - 13:28
Post #515

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 382

http://www.youtube.com/watch?v=3jolkoxvCbA

taki filmik z naszymi jeziorkami

Dzygit

+Quote Post
Sebastian22
post pią, 17 lip 2009 - 14:06
Post #516

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 169

CYTAT(Dzygit @ pią, 17 lip 2009 - 13:28) *
http://www.youtube.com/watch?v=3jolkoxvCbA

taki filmik z naszymi jeziorkami

Dzygit

Bardzo ciekawie wyglada nasze pojezierze z góry.....dzięki za materiał.

+Quote Post
xMarcinx
post pią, 17 lip 2009 - 14:53
Post #517

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 2,576

To ja prosze ale sama pogorie II - jak nie to Cie kiedyś zestrzelę, za hałasowanie wink.gif

+Quote Post
Pawelele
post nie, 19 lip 2009 - 20:20
Post #518

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 145

Fajny filmik... szkoda tylko tych przepłoszonych mew wink.gif no ale rozumiem, że produkcja filmowa wymaga pewnych poświęceń ze strony natury wink.gif

no i szacuneczek za dobór ścieżki dźwiękowej - nie ma to jak Vedder...

+Quote Post
Dzygit
post nie, 19 lip 2009 - 21:55
Post #519

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 382

>>Fajny filmik... szkoda tylko tych przepłoszonych mew wink.gif

to krecił kolega Robert ...
zrobimy to jeszcze tylko jeden raz
chodzi o identyczną scene tylko trzeba poleciec za ptakami troszke dłużej

wybacz nam !
to bedzie tylko jeden ostatni raz

dzygit

CYTAT(Pawelele @ nie, 19 lip 2009 - 17:20) *
no ale rozumiem, że produkcja filmowa wymaga pewnych poświęceń ze strony natury wink.gif

no i szacuneczek za dobór ścieżki dźwiękowej - nie ma to jak Vedder...

+Quote Post
Arbas
post pon, 20 lip 2009 - 09:13
Post #520

UZYTKOWNIK

Nr użytkownika: 307

Świetny filmik. Rozszerzyłbym go o kadry znad Pogorii IV,I,II, a nawet jesli to możliwe (wysokość)
o pokazanie wszystkich zbiorników jednocześnie. Mało kto uwierzy, że to Dąbrowa i nie stajemy np. do
konkursu cudów świata w kategorii "Dzieło człowieka" - wszak zbiorniki to efekt ludzkiej działalności
w symbiozie z naturą. Stonowałbym muzykę, która w niektórych momentach wybija się na plan pierwszy, łącznie z turkotaniem silnika, ale o to może autorowi chodzi?
Efektownie wyręczono Wydział Promocji Miasta. Wielu z nas chętnie nabyłoby taki film, więc Panowie do dzieła. Może UM zasponsoruje projekt w imię miłości do małej ojczyzny?

+Quote Post

61 Stron V  « < 24 25 26 27 28 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

Mapa forum
RSS Wersja Lo-Fi Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 00:48
FMDG - Razem od 2003
Dąbrowa Górnicza