![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Łooo ile do przestudiowania...
ale już widzę że parę uwag się znajdzie ![]() ta jedna wizka na zachętę: ![]() P.S. Chyba warto już założyć osobny wątek o tej inwestycji.. Ten post edytował kwintosz śro, 10 gru 2008 - 22:11 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Żeby tylko wypaliło coś z tego. Bo plany przestudiowałem tak na szybko i wygląda dosyć ciekawie. Zobaczymy jak to będzie w rzeczywistości. Trzymam kciuki za ten projekt. W archiwum są jeszcze plany Zielonej (ośrodka CSiR).
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,944 Dołączył: śro, 16 lis 05 Skąd: Gołonóg(czasami) Katowice (na stałe) Nr użytkownika: 169 Płeć: Mężczyzna ![]() |
No wreszcie coś ruszyło z tym...to dopiero zacznie sie budowa jesień 2010? tak kiedys bylo mowione.....
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Jak na razie zamówienie na wykonanie projektu budowlanego i wykonawczego, którego termin wykonania kończy się 30.06.2009. Liczyć na to, że nie unieważnią zamówienia czy coś i dojdzie do skutku. No i liczyć, że dosyć szybko wezmą się za robotę
-------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Po dosłownie chwilowym jednorazowym rzuceniu okiem na dokumentacje:
czemu do jasnej cholery ktoś usilnie chce robić fragmenty ścieżek z kostki.. wiem wiem do placu to będzie ładne dopełnienie ale za grosz to funkcjonalne. Dobrze że w około Pogorii III ścieżka będzie asfaltowa. Na plus także ścieżka w końcu tak oczekiwana z Pogorii na Zieloną. Co do samego placu z wizki.. Może mi ktoś wytłumaczyć co to za kałuża i czemu ma służyć? Przede wszystkim do czego nawiązuje to coś na środku?? Czyżbym czegoś nie skumał? Plac całkiem ok, chociaż po lewej jakoś tak to się urywa i ciut dziwnie stoją ławki. Ale to pikuś.. Końcówka molo mi się nie podoba. Co to ma być, latarnia czy co? ![]() Co do Zielonej.. @Mick wiem ze będziesz wiedział.. na planach jest zarezerwowane miejsce na skatepark i park linowy. Czy skoro tak jest to zaznaczone na tych dokumentach, inwestycja tego nie obejmuje a jest to tylko plan na przyszłość?? Druga ciekawa sprawa.. hala w miejscu basenu o czym mówi się od.. ilu 2,3 lat? Hmm.. to ta co teraz leży i niszczeje a CSiR i władze uważają że nie ma tematu?? Kurcze czemu ja jej nigdy nie widziałem, no i pytanie czy znalazł się chętny na jej przeróbkę i dostosowanie do warunków panujących w PL. Na plus, nowe miejsca parkingowe.. Jaki żal że projekt nie obejmuje rewitalizacji całego parku Zielona. Oj przydałby się mu remont.. A patrząc na park w okresie spacerowym (wiosna, zima, jesień) naprawdę byłoby komu to robić.. Od siebie dodam że w zimę także park wygląda świetnie. Ba nawet jest jakiś taki klimatyczny no i przede wszystkim można się natknąć na niesamowite niespodzianki o których kiedyś w jakimś temacie pisałem. @ ![]() Ten post edytował kwintosz czw, 11 gru 2008 - 18:51 -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Po dosłownie chwilowym jednorazowym rzuceniu okiem na dokumentacje: ...na planach jest zarezerwowane miejsce na skatepark i park linowy... wybacz @kwintosz ale to jest ścianka wspinaczkowa, a nie park linowy i to sądząc po ilości przewieszeń może być całkiem niezła (ciekawe kto będzie na niej ustawiał trudności) no, poczekamy zobaczymy... nie mogę zrozumieć dlaczego ścieżki rowerowe mają być z asfaltu, kostki i czegoś tam jeszcze - kto będzie o to dbał, przykładem ścieżki rowerowe które zafundował nam p. P. Lipczyk (Pogoria III) -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
wybacz @kwintosz ale to jest ścianka wspinaczkowa, a nie park linowy i to sądząc po ilości przewieszeń może być całkiem niezła (ciekawe kto będzie na niej ustawiał trudności) no, poczekamy zobaczymy... nie mogę zrozumieć dlaczego ścieżki rowerowe mają być z asfaltu, kostki i czegoś tam jeszcze - kto będzie o to dbał, przykładem ścieżki rowerowe które zafundował nam p. P. Lipczyk (Pogoria III) Wyraźnie na dokumentacji jest: Park linowy za boiskami na Zielonej wśród drzew ![]() Nie wiem ale jak dla mnie na to to wygląda.. A park linowy świetny jest na Równicy w Ustroniu (furką się nawet dojedzie). Polecam! -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
|
|
![]()
|
|
![]() kocham Moje Miasto ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 494 Dołączył: śro, 11 cze 08 Skąd: Bajba, Centrum, Gołonóg Nr użytkownika: 1,335 Płeć: Mężczyzna ![]() |
przy skateparku - ścianka
![]() a co powstanie z projektu, zobaczymy, wiele projektów już widziałem.... -------------------- Kto nie tworzy nic, ten tworzy chaos R.P. Feynman
|
|
|
![]()
|
|
Wg planu jest rezerwa terenu pod domki campingowe i pod park linowy. Ten park nawet wielki wydaje się być na projekcie. Ciekawe jakby to tam miało wyglądać.
Aha poczytałem trochę to zamówienie i do października mają wyłonić zwycięzce i chyba od razu wydać pozwolenie na roboty budowlane ![]() Ten post edytował szer czw, 11 gru 2008 - 19:51 -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
CYTAT IV.3.5) Termin związania ofertą: okres w dniach: 30 (od ostatecznego terminu składania ofert).
IV.3.13) Informacje dodatkowe, w tym dotyczące finansowania projektu/programu ze środków Unii Europejskiej: 1. Jest podjęta uchwała Zarządu Województwa Śląskiego o dofinansowaniu projektów w ramach Programów Rozwoju Subregionów w tym niniejszego projektu, który znajduje się na liście projektów przewidzianych do realizacji w ramach Programu Rozwoju Subregionu Centralnego. 2. Termin wykonania 2.1.Termin wykonania projektów budowlanych i wykonawczych z wymaganymi opracowaniami oraz kompletem dokumentów i uzgodnień wraz z dokumentem potwierdzającym złożenie wniosku o wydanie decyzji o pozwoleniu na budowę oraz o zgłoszeniu robót budowlanych w organie administracji architektoniczno - budowlanej - do dnia 30 czerwca 2009r. 2.2.Termin przekazania Zamawiającemu decyzji o pozwoleniu na budowę oraz dokumentu o przyjęciu zgłoszenia robót budowlanych - do dnia 20 października 2009r. -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
Nadinterpretacja szer. Zacytowany przez Ciebie fragmencik zobowiązuje wykonawcę projektu do załatwienia w nadzorze budowlanym pozwolenia na budowę i dostarczenia go miastu. I tylko tyle.
Nie ma tam nic o żadnych zwycięzcach czy rozpoczynaniu budowy w przyszłym roku. ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
@ ![]() ![]() Ogolnie to nie moge sie doczekac. Ciekawe kiedy II etap. Nowy parking i tak wazna droga dojazdowa. Powstanie sporo budynkow i boisk. Tylko juz nie wiem, co w I etapie. A co do samego placyku, to ten dzban troche dziwny, mozna bylo wymyslic cos lepszego. Na temat tego projektu mozna pocztytac na wczesniejszych stronach tego tematu. -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,171 Dołączył: pon, 01 wrz 03 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 18 Płeć: Mężczyzna GG: 1387662 ![]() |
Panie Bazylak, mam do pana taki mały prośbunek. Czy jakaś niewidzialna ręka nie mogła by podrzucić ze dwóch, trzech zdezelowanych ławek nad brzeg Pogorii III, na plażę. Ja wiem, że Pan nie może sankcjonować łyżwiarzy na jeziorze, ale.... Ale jakby co to będziemy wdzięczni za chwilę odpoczynku. W imieniu łyżwiarzy, matek, dzieci, dziadków i babć - olo
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
wybacz @kwintosz ale to jest ścianka wspinaczkowa, a nie park linowy i to sądząc po ilości przewieszeń może być całkiem niezła (ciekawe kto będzie na niej ustawiał trudności) no, poczekamy zobaczymy... nie mogę zrozumieć dlaczego ścieżki rowerowe mają być z asfaltu, kostki i czegoś tam jeszcze - kto będzie o to dbał, przykładem ścieżki rowerowe które zafundował nam p. P. Lipczyk (Pogoria III) czołgiem tak sobie czytam forum i widze ze piszecie o tym ze ma powstac scianka wspinaczkowa i to jeszcze z przewieszeniami itd ciekawe kto to bedzie obsługiwał bo postawienie scianki ot tak w plenerze to pewne trupy albo połamańce chyba ze bedzie otwierana tylko jesli bedzie ktos z obsługi tak sobe myślę że lepiej wstawić szianke np na hale w centrum i zrobić coś jak na AWF w katow pozdro Dzyg |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 105 Dołączył: nie, 24 gru 06 Skąd: golonog Nr użytkownika: 382 ![]() |
Pogoria 4 nima jak zima
http://www.youtube.com/watch?v=xaUQo5s3hDw http://www.youtube.com/watch?v=a9IloYx8yNk |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
bardzo powoli, ale do przodu. W BIPie pojawilo sie:
CYTAT Dąbrowa Górnicza 14.04.2009
Prezydent Miasta Dąbrowy Górniczej woj. śląskie WER.7624 – 18 / 09 O B W I E S Z C Z E N I E Działając na podstawie art.61 §1 i art.49 Ustawy z dnia 14.06.1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz.U. z 2000r Nr 98, poz. 1071 z późn.zm.) oraz art.73 ust.1 i art.74 ust.3 Ustawy z dn. 03.10.2008 o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocenach oddziaływania na środowisko (Dz.U.Nr199 poz.1227) zawiadamiam że, na wniosek Gminy Dąbrowa Górnicza działającej przez pełnomocnika: Pana Bogdana Roztropowicza Spółdzielnia Pracy „INWESTPROJEKT – KATOWICE” Ul. Tysiąclecia 1 40 – 874 Katowice w dniu 01.04.2009 wszczęto postępowanie w przedmiocie wydania decyzji o środowiskowych uwarunkowaniach dla przedsięwzięcia p.n.: „Rozwój infrastruktury aktywnych form turystyki i rekreacji – Centrum Sportów Letnich i Wodnych POGORIA” etap I przewidzianego do realizacji w: w Dąbrowie Górniczej w rejonie Parku Zielona oraz jeziora Pogorii III, na działkach 2/1, 2/2, 5/3, 7, 3/4, 3/1, 4/1, 5/1, 45, 44/13, 93/1, 93/8, 93/13, 1/2, 125, 130, 133, 124/6, 128, 129, 132, 111/2, 112/2, 113/2, 114/2, 115/1, 115/2, 116/1, 117/1, 131, 124/3, 49/3, 50/3, 51/3, 52/3, 53/3, 54/3, 55/3, 56/3, 57/3, 58/3, 59/3, 60/3, 61/3, 62/3, 63/3, 64/3, 65/3, 66/3, 67/3, 68/3, 69/1, 70/1, 71/1, 72/1, 73/1, 74/1, 75/1, 76/1, 77/1, 78/1, 79/1, 80/1, 81/1, 82/1, 49/4, 51/4, 52/4, 55/4, 85/1, 86, 87/1, 48/2, 65/4, 65/1, 1/23, 1/30, 1/22, 1/31, 1/20, 1/1, 1/26, 1/24, 17/2, 12, 48/5, 1/5, 3, 6, 4/11, 44/12, 114/1 obręb Dąbrowa Górnicza. Jednocześnie zawiadamiam, że wystąpiono do Państwowego Powiatowego Inspektora Sanitarnego w Dąbrowie Górniczej o wyrażenie opinii co do obowiązku przeprowadzenia oceny oddziaływania przedsięwzięcia na środowisko. Z dokumentami w przedmiotowej sprawie można zapoznać się w Urzędzie Miejskim – Dąbrowa Górnicza ul. Graniczna 21, Wydział Ekologii i Rolnictwa (pokój 123), w dniach poniedziałek – piątek, w godzinach 730 – 1500. Przedmiotowe przedsięwzięcie zaliczane jest do mogących znacząco oddziaływać na środowisko, które mogą wymagać sporządzenia raportu o oddziaływaniu na środowisko (na podstawie §3 ust.1 pkt.49 Rozporządzenia Rady Ministrów z 09.11.2004 w spr. określenia rodzajów przedsięwzięć mogących znacząco oddziaływać na środowisko oraz szczegółowych uwarunkowań związanych z kwalifikowaniem przedsięwzięcia do sporządzania raportu o oddziaływaniu na środowisko-Dz.U.Nr257 poz.2573 z późn. zm.). Z – ca Prezydenta Miasta Paweł Gocyła -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 271 Dołączył: nie, 26 lis 06 Nr użytkownika: 336 ![]() |
![]() Byłbym za tym żeby z Zieloną nic nie robić-bo krajobraz powoli robi się naturalny |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 221 Dołączył: pią, 15 gru 06 Skąd: Ujejsce City Nr użytkownika: 370 ![]() |
nie wiem czy było w temacie, ale na PIV od Wojkowic zwinęła się piaskownia. Myślę że to idealne miejsce na piaszczyste plaże. Ciekawe czy i kiedy powstaną
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 05:58 |