![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam Dzgit :) Jestem przedstawicielem strony Pogoria4.pl mógłbyś podać link do tych fotek na imageshack lub innym serwerze, na jakim są umieszczone? Te miniaturki nie chcą mi się otworzyć...
PS. Mógłbyś wrzucić te fotki na tamtejsze forum? Btw. tak w ogóle to zapraszam na ww. stronę, myślę że jest fajnym pomysłem, i warto by ją rozwijać, a to jest tylko możliwe przy udziale społeczności. Zapraszam do dodawania zdjęć na forum i postowania. Pozdrawiam ![]() Ten post edytował Kamil_ pon, 19 lis 2007 - 21:45 |
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
strategia:
CYTAT PRZEDSIĘWZIĘCIA STRATEGICZNE W DZIEDZINIE PRIORYTETOWEJ: Budowa ośrodka konferencyjnego nad Pogorią IV Połączenie Pogorii kanałami Budowa bazy ratownictwa wodnego Rozbudowa infrastruktury komunalnej wokół zbiorników Pogoria I, III, IV Budowa bazy hotelowo ? gastronomicznej w ramach ?Pojezierza Dąbrowskiego? z zastosowaniem partnerstwa publiczno ? prywatnego Budowa infrastruktury sportowo ? rekreacyjnej w ramach ?Pojezierza Dąbrowskiego? Utworzenie centrum informacji turystycznej Włączenie żeglarstwa do symboliki miasta i jego wizerunku PR oraz akcja reklamowo ? promocyjna Pojezierza Dąbrowskiego Utworzenie ośrodków żeglarskich na Pogorii IV Budowa ?Centrum Sportów Letnich i Wodnych - Pogoria? Budowa ścieżek i tras rowerowych Kolejka linowa nad jeziorami i nawet ta kolejka linwoa ![]() ambitne cele -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 2,385 Dołączył: pon, 13 sie 07 Nr użytkownika: 782 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Witam, mógłbym poprosić o bezpośredni link do strategii? Pozdrawiam
|
|
|
![]()
|
|
![]() IX :) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: ADMINISTRATOR Postów: 9,260 Dołączył: pią, 15 sie 03 Skąd: DG IX Nr użytkownika: 8 Płeć: Mężczyzna GG: 1234567 Skype: test Tlen: test ![]() |
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
dziękuję :) |
|
|
![]()
|
|
-------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 265 Dołączył: czw, 19 paź 06 Nr użytkownika: 239 ![]() |
rozumiem, że w strategii jakieś elementy wizjonerskie muszą być ale ta kolejka linowa mnie rozwaliła!
|
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 369 Dołączył: wto, 14 mar 06 Skąd: Łosień / Gołonóg Nr użytkownika: 192 Płeć: Mężczyzna ![]() |
tylko jak połączyć kolejke linową z żeglarstwem ?
![]() ![]() Ten post edytował prezes wto, 04 gru 2007 - 22:00 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sun of a beach ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 202 Dołączył: nie, 18 lis 07 Nr użytkownika: 883 Płeć: Mężczyzna GG: 6460675 Skype: peterek.fm ![]() |
A według mnie fajny pomysł :]
Tylko trzebaby to dobrze ROZREKLAMOWAĆ. Bo nie można liczyć, że bez reklamy coś z tego będzie :| -------------------- "Słońce lśni, mieni się, jak ze złota sztabka, trafia szlag, że nie można go skraść"
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: FdZD Postów: 2,625 Dołączył: śro, 13 lip 05 Skąd: Mydlice Południe Nr użytkownika: 152 Płeć: Mężczyzna GG: 7413760 ![]() |
Hmmm ja wiem czy ludzie będą z tego korzystać. Przydaloby się więcej informacji na temat tego wszytskiego, bo narazie nie wiemy jak ma biec ta kolejka linowa
![]() A ktoś coś wie na temat rozbudowy ośrodka nad Pogorią 3? Niedawno o tym bylo mówione.... Znalazlo się to w strategii czy nie? -------------------- 33001,04 |
|
|
![]()
|
|
![]() Sportowa Dąbrowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,882 Dołączył: śro, 08 lis 06 Skąd: Śródmieście Nr użytkownika: 267 Płeć: Mężczyzna ![]() |
Jak kiedyś napisałem o tramwajkach (ew. trolejbusach) z Mydlic przez Łeknice na "Pojezierze" to mnie parę osób wyśmiało
![]() ![]() No jak patrzę w jakiej kondycji jest ELKA to ten pomysł, jeśli dojdzie do realizacji będzie tak samo dochodowy jak Nemo. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 2,268 Dołączył: śro, 09 mar 05 Skąd: DG - Gołonóg Nr użytkownika: 130 Płeć: Mężczyzna GG: 3030588 ![]() |
Temat stricte sc-fi.
Podam dwa argumenty dla których to nie ma racji bytu: a) ona na siebie nie zarobi, nie jesteśmy nie wiadomo jaką atrakcją turystyczną ![]() To, że sobie takie coś ktoś wymyślił to pff.. zresztą koledzy podali już przykład "Elki" i to powinno wystarczyć -------------------- "(...) When you love a woman you tell her that she's really wanted
When you love a woman you tell her that she's the one (..)" |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
podam trzeci - rejon, który zdawałby się najbardziej odpowiedni (przez środek PIV w rejonie wysp) prawdopodobnie niedługo zostanie objęty ochroną. co nie znaczy, że nie powstanie tamże np. wieża obserwacyjna a la biebrzański park narodowy
![]() te kanały między jeziorami chyba podobnie realne co kanały na Marsie co do żeglarstwa dopiero co słyszeliśmy od RZGW, że na PIV go nie będzie (akwen niebezpieczny, nie rekreacyjny), a mimo to ktoś rzuca pomysł ośrodka żeglarskiego jakoś ani jedna plaża nie powstała nad nowym jeziorem w czasie budowy zbiornika (choć wystarczyła odpowiednia deniwelacja terenu, piasek wszechobecny), strach mysleć o planach wymagających nieco wiekszej inwencji i środków. A zakaz kapieli to juz zniesiony;)? Cała nadzieja z nurkowiskiem nad PIII chyba w karawanie wielbłądów zdążających dąbrowskim szlakiem. ciekawe co z tym herbem. do obecnego jakoś przywiązałem się, ale pomysł w dobrym kierunku. byle nie kiczowaty, zgodny z heraldyką |
|
|
![]()
|
|
na wiki ktos wpisal cos takiego:
"W najbliższym czasie środkowowschodnia część zbiornika obejmująca płytką zatokę i liczne wysepki zostanie objęta ochroną ze względu na licznie gniazdujące tu bardzo rzadkie gatunki chronionych ptaków, które z racji piaszczystych wysp znalazły tu cenne środowisko zastępcze (naturalnie gniazdują na łachach piaskowych wzdłuż koryt rzecznych, te jednakże z powodu regulacji rzek zanikają)." PS. O jaki herb chodzi? -------------------- ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: MODERATOR Postów: 1,189 Dołączył: nie, 26 cze 05 Skąd: z bagien Nr użytkownika: 148 Płeć: Kobieta ![]() |
punkt:
CYTAT Włączenie żeglarstwa do symboliki miasta i jego wizerunku PR oraz akcja reklamowo ? promocyjna Pojezierza Dąbrowskiego zinterpretoowalem sobie jako zapowiedź zmian herbu miasta. byc moze podmiot liryczny coś innego miał na myśli, nie wiem ![]() |
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,023 Dołączył: czw, 16 lis 06 Nr użytkownika: 307 ![]() |
Kolejka to nie wszystko. Potrzebna jeszcze lina, na której ją trzeba zawiesić i dwa szczyty
górskie, do których tę linę się przypnie. Bo chyba nie żelazne słupy jak przy wysokim napięciu? Następny pomysł dla pomysłu, aby tylko zabłysnąć na naradzie i zwrócić na siebie uwagę. Ech... |
|
|
![]()
|
|
Mam takie pytanie do wszystkich. Jak myślicie jest zapotrzebowanie na portal o samej Pogorii IV? Miał by rację bytu? Jeśli tak to dla czego (zdjęcia, relacje opisy, etc.), warto było by go odwiedzać? Jestem przedstawicielem strony Pogoria4.pl i gorąco zapraszam do współpracy przy rozwijaniu i strony i forum. :)
Myślę że post nie będzie potraktowany całkowicie jako reklama, bowiem zależy mi na reklamie samego zbiornika, a w dobie środków masowego przekazu, internet jest najlepszą i najtańszą promocją... |
|
|
![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
W pierwsze święto byłem sobie pobiegać nad "Czwórką"... Zamarznięta, fajnie, nawet ktoś tam kroczył po powierzchni (że się nie bał
![]() Tylko - ciekawi mnie, czy w Sylwestra zawita tam Straż Miejska? A powinna. W okolicy jak wiadomo wiele ptaków, a tam już widziałem, że jacyś idioci urządzili sobie pokaz sztucznych ogni (idiotów samych nie widziałem, jeno pozostałości w postaci zużytych opakowań po fajerwerkach, a jakoś nie zakładam, że komuś chciało je się rozrzucać specjalnie po ścieżce rowerowej bez ich "spożycia na miejscu"). ![]() ![]() Nie wiem, jak takie "pokazy" mogą przeżyć wspominane gdzie indziej kormorany tudzież bielik... -------------------- MD
|
|
|
![]()
|
|
UZYTKOWNIK ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 1,772 Dołączył: śro, 05 maj 04 Skąd: Gołonóg Nr użytkownika: 87 ![]() |
W pierwsze święto byłem sobie pobiegać nad "Czwórką"... Ale mnie teraz ścisnęło w dołku z zazdrości. Ja się strasznie rozleniwiłem przez ten okres świąteczno-noworoczny. Siła woli to jest to czego i najbardziej brakuje ![]() Masz tak jakąś stałą trasę czy biegasz jak wypadnie ? Spodziewam się, że Sylwester może spowodować nagłe rozmnożenie wśród idiotów. ![]() Nie wiem, jak takie "pokazy" mogą przeżyć wspominane gdzie indziej kormorany tudzież bielik... Cała pociecha w tym, że idioci z reguły są niesłychanie leniwi i raczej rzadko chce im się gdzieś iść w środku mroźnej nocy ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Mieszkaniec Dąbrowy Górniczej ![]() ![]() Grupa: Użytkownik Postów: 66 Dołączył: nie, 08 sie 04 Skąd: Ząbkowice / Wrocław Nr użytkownika: 104 Płeć: Mężczyzna GG: 11884 ![]() |
Ale mnie teraz ścisnęło w dołku z zazdrości. Ja się strasznie rozleniwiłem przez ten okres świąteczno-noworoczny. Siła woli to jest to czego i najbardziej brakuje ![]() Ja się rozleniwiłem przez dwa tygodnie przed świętami niestety... I teraz ("dzięki" ilości spożytych potraw świątecznych) chcąc nie chcąc nadrabiam stracony czas. Masz tak jakąś stałą trasę czy biegasz jak wypadnie ? W DG raczej stałą: z Ząbkowic koło Ursy do lasu, przez 796-ke na drugą stronę i aż do Czwórki. Potem w zależności od ochoty i pogody - albo dookoła Czwórki i przez Podbagienko i Antoniów z powrotem do Ząbkowic (wtedy łącznie dwie godzinki) albo po prostu tą samą trasą w przeciwnym kierunku (wtedy jeno godzinka). ![]() ![]() Cała pociecha w tym, że idioci z reguły są niesłychanie leniwi i raczej rzadko chce im się gdzieś iść w środku mroźnej nocy ![]() Miejmy nadzieję. Choć idioci jak idioci mogą całkowicie zignorować mroźność mroźnej nocy (zważywszy na ilość procentów we krwi mogą jej nawet nie zauważyć). A intrygująca sceneria może być przyciągająca (zwłaszcza przy braku ogólnomiejskiej imprezy gdzieś bardziej w centrum). ![]() -------------------- MD
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: wtorek, 14 października 2025 - 09:06 |